Лежащи бъдещи мами, заповядайте да не скучаем!!! - 15 -та част

• 20 982
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Звезди, моят бебефон е с видео - 7 инчов цветен монитор, нощно виждане, няма смущения. Струваше ми 162 лв. с доставката до пощата.  Peace Много съм доволна от него и си е супер удобство. Например когато бебчо повърна един път изобщо не се чу звук, но се видя на монитора  Peace

# 121
Здравейте,

Аселинка, благодаря за кафенцето!

Звездичке, ще ти мине страха да пазаруваш след като купиш първата дрешка. После е много трудно човек да се спре, затова по-добре със списък, за да не се затрупаш с ненужни покупки.
Ще чакам и аз да споделиш диетата след раждането, аз след първото раждане експериментирах с няколко диети и много спорт, но меко казано се изтощих страшно, макар че и свалих 30-те кг за 3 месеца.

Попи, не ги мисли сега килограмите, с повече упоритост след раждането се свалят. Важното е бебетата да са здрави и да растат!

Гени, аз се отприщих на тема готвене, може би защото 7 месеца разчитах на мъжа ми и хапвахме и доста полуготови храни на моменти, а и откакто съм в 8 месец ми дойде такава енергия- на всяка от вас я пожелавам!

За леглата- ние както имахме и сгъваема кошарка от Пепи тя се развали. Много съм разочарована 3 г. не можа да изкара, ползвали сме я 3 пъти на море и при пътуване, да и се събират не повече от 15-20 сгъване и разгъване. Сега я ползвахме докато пренесем дървеното легло на Пепи и един от механизмите и отказа и вече не може да се сгъва, всъщност едвам я разгънахме поне да се ползва, ако се наложи. Не беше от най-евтините и вече тръгнем ли на път ще трябва 2 да купуваме и вече се чудя да заложим на обикновена до 100 лв или скъпа.
Дървените легла имат недостатък- детето като се изправя и пада се удря, но затова пък обиколника омекотява удара, отделно на дечицата им е по-лесно да се научат  в дървено легло да се изправят, защото е по-удобно да се хванат за пръчките. Но в крайна сметка избора на креватче си зависи от мястото, с което разполагаме.Леглата, със скринове и според мен са плитки , а и заемат много място, затова не ги харесвам.

В Хиполенд освен, че в петък има намаление има колички и кошарки на промоция.

# 122
Здравейте и от мен милички ! Цял ден ви чета , но не знам как да се включа в разговора, понеже много съм объркана и аз с тия покупки- нищо не разбирам newsm78! Записвам си тук в една тетрадка какво ще трябва и това е ! Така или иначе не мога да се разхождам из магазините, дано майка и свекито се справят!

Дони - страшен бебефон, все едно за  плазмен телевизор става въпрос newsm62! Супер , важното е че ти върши работа!

# 123
  • София
Здравейте,нямам време да ви чета,че мъжа ми е почивка тия дни и си намираме забавления. Гласувах в анкетката.Целувки на всички Hug

# 124
Абе мамита гледам в анкетата камизолките не се кутират нещо, защо така, а какво е пижамка за новородено.
А праха какъв ви е допаднал?
Повивалника твърд или мек?
А везна ще си взимате ли?
За повиването еднократни подложки или от тези пелени с тензуха май бяха?
 newsm78 имам още да се чудя ама поне да се чудим заедно

Ели, споко мила ще стъкмим нещата.

Дони, бейбифона е много як, и аз обмислям, как да се докопам до такъв или подобен newsm78

# 125
Пижамка за новородено не е ли едно нещо, кръстоска между боди (отгоре) и спален чувал (надолу)?
Ето такова:
http://www.amazon.co.uk/Grobag-Doodle-Baby-Sleeping-months/dp/B0 … 079736&sr=8-1

Камизолка нямам идея какво е  Laughing

Последна редакция: вт, 10 апр 2012, 20:47 от f(x)

# 126
  • Пловдив
Камизолки не съм взимала. Накупих бодита, но и тях не ползвам много, защото не го навличам. Обикновено му слагам гащеризонче и буйки или ританки с жилетка. Само това - друго нищо не слагам отдолу.
За прах се спрях на течния Сано Максима и съм много доволна - пере перфектно и ухае прекрасно.
Повивалникът ми е мек, защото си имам повивалник към самата кошара. Ако кошарата няма повивалник, тогава ще е необходим твърд.
Везна не бях взела. Но като стана проблемът при нас с отслабването за мое успокоение се сдобих с такава, но от приятелка. Тя си я беше купила от Джъмбо за около 80 лв. Много съм доволна и от нея. Съвпада на сто процента с тази на педи.

Звезди
, бейбифона го взех от е-бау от този продавач. Доставя си директно до България. Досега не бях поръчвала нищо от нета от чужбина, та щом аз се оправих не е трудно. Доставката е безплатна и се заплаща само обявената цена. Много бързо дойде - води се до 40 работни дни и реално трябваше да пристигне когато беб е на 20-тина дни, а той дойде още докато бях в болницата. Ако имаш нужда от помощ пиши на лични  Peace

# 127
  • София
Камизолки и аз не съм взимала, но бодита си ползвам-като е по-топло с къс ръкав,като  е по-студено-с дълъг. Отгоре гащеризончетата цели са ми най-удобни.Имам и отделно ританки с блузки,ама тия ританки все някак ми се струва,че й стягат,не знам внушавам ли си и я преобличам Laughing
За повивалника бях писала,че нямах,обаче си е удобно нещо-купих една мека подложка,пригодих една маса за целта и така. Според мен отделно да се купува нов за над 100 лв си е доста,като се има предвид,че като почне да се обръща бебето,аз лично съм решила,че няма да го ползвам.
Везна не съм купувала,по едно време обсъждахме въпроса в другата тема-имало под наем срещу Шейново в някакъв магазин доколкото разбрах за 0,50 ст на ден.
Прах ползвам ТЕО бебе за сега, доволна съм, може  и за разнообразие да купя друг следващия път.

Звезди,не се притеснявай мила,ще видиш ,че сама ще усетиш какво ти е нужно и какво ще ти е удобно да ползваш. Съветвам те да не се затрупваш с всичко от сега. Особенно за дрехите,всякакви хора постоянно ни пращат и подаряват, направо се затрупахме-и нови, и от техните деца,цялата спалня отдолу се напълни ooooh! Все си викам да има,но ще трябва направя подбор,че няма смисъл така само да трупам.

# 128
Добро утро мили мои,как сте?Ние сме добре,утре сме на консултация.Трескаво ремонтираме и имам чувството че няма време да ни стигне....Лек и прекрасен ден на всички  Hug Hug Hug

# 129
Привет девойки. Ще се опитам да помогна и аз с малко от чуденките ви.

Звездичка, аз не съм ползвала камизолките (имах и такова чудо). Просто не ми бяха удобни. Вече 12 месеца залагам само на бодита и съм супер доволна. Пижама за новородено също не съм купувала. Вечер я обличах с боди и ританки. Прах ползвах на Тео, Сано Максима също е хубав до колкото знам. Повивалник взех на Чиполино - твърд, който се слага върху кошарата. Според мен трябва да е такъв, за да си е нормално легнало детето. На него постилах бархетна пелена или чаршафче. Везна не съм вземала и не препоръчвам да има такова чудо у дома (особено за кърмещите) защото ще се вкарате в едни филми............ Отделно има места, където дават под наем и излиза доста по евтино.

f(х), това което си показала си е спален чувал, но аз не съм ползвала такова чудо. Йоана в момента дори спи по къси панталонки и къс ръкав и е 99% от вечерта отвита.

Ето това е камизолка

Сега се сетих за нещо, което в началото ми беше доста удобно. Вместо пластмасовата анатомична поставка за ваната ползвах хавлиена такава.

# 130
Камизолки и аз имах, и аз не съм ползвала. Бяха ми тегави за обличане.

Най-удобни ми бяха бодита и гащеризони, които се закопчават отпред. Да вкараш нещо през главата на новородено не е твърде лесно - поне за мен.

А анатомично корито имахме - и него го изхвърлихме около 6 месец - когато почна да се задържа седнала. Просто няма място да се седне спокойно вътре.

Мисля, че с поставките, които deskatta е показала, е по-удобно.

Иначе мен най-много ме беше страх от къпането. Изгледала съм десетки филмчета в youtube как се прави и ми дадоха известна увереност. Simple Smile

# 131
Добро утро, момичета  newsm08
Гледам, че и тази сутрин сте на вълна дрешки и бебе-вещи  Heart  аз само ви гледам и аз момента не мога да се включа с мнение.

Нападнали са ни едни молци, преровхме всички подправки, кутии, гардероби и нямат изтрепване. Мъжо е купил един препарат и разбута цялата кухня да пръска, а аз съм полегнала, за да не дишам отровите.  Еееех, ама да си бременна си има и много хубави страни   newsm62  това иначе не може да се случи.

Подхванала съм едно сериалче да гледам, казва се Hart of Dixie (Лекарката от Юга) и снощи до 1 часа бях пред телевизора и тази сутрин ме боли малко глава.

Весел ден от мен и да погалите тумбаците!

# 132
Добро утро мамчета!
Аз искам само да попитам , за какво ще ми послужат капкомерите? newsm78
То и други неща ме учудват , но това не го разбирам , честно Peace!
Направо съм в шаш и паника , понеже от толкова много информация , наистина незнам кое ще е по добре за бебето - за покупките става въпрос #Crazy!

Иначе ви желая спокоен ден и спокойни бебешоци! Hug
Аз много не се включвам, понеже сега само чета и трупам инфо- пък и не съм много компетентна май по темата! В главата ми в момента е само мисълта за раждането Crazy

# 133
Благодаря за разясненията момичета  Hug   bouquet

Ели, спокойно Simple Smile, няма причина за паника. Бебето голо няма да остане първите дни в къщи, все ще има кой да купи малко бодита, спално бельо и пелени. Все ще има и някоя баба покрай вас поне първата седмица и ще можете да донапазарите.

И на мен са ми по- притеснителни първите грижи около такъв малък човек, дали ще потръгне кърменето и пр. Само да е живо и здраво, другото ще го оправим.

# 134
Здравейте пупета тази вечер се наспинкахме с беб, ама какви сънища сънувам малеее от ужаси към еротика и на обратно #Crazy

Вече ми стана ясно за камизолката и на мен не ми допадат а ми изглеждат едни изсухлени и никакви така, че и аз ще слагам бодита. Благодаря сърдечно на родилите ни мами за вниманието, без вас ще ни е много по трудно.

Ели, аз знам че капкомерите помагат примерно за слагане на физиологичен р-р в нослето на беб за да му е по леко и безболезнено,защото този стеримар аз като си го слагам ми е адски гадно, а за беб не знам.

jp, и мен най ме плаши къпането, но и рязането на ноктите, направо съм в паника как, ще го правя това newsm78

Кога е по добре да се режат ноктетата, когато беб спинка?
А памперса кога е добре да се сменя, преди кърмене или след кърмене, ако е преди няма ли да се хабят повече памперси, а ако е след няма ли опасност беб да повръща?

А щях да питам, за сушилнята и пералнята, нали гладенето на дрешките на беб е за дезинфекция, а сушилнята каква температура вдига и тя достатъчна ли е за дезинфекция newsm78

Попи, това с тия гадинки е ад, и мен ме дразнят много, дано ви се размине по-бързо.

Емси, да ви е спорна работата и скоро чакаме снимки с резултатите.

Ааааа къде са Голди и Асе, хайде момичета чакам ви  Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт