През СЕПТЕМВРИ моето тумбаче, ще е вече малко пеленаче!

• 25 157
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
Да, за книгите и моя син е така - много обича да му чета и да разглежда книги. Но въпреки ентусиазма ми, той се застоя да му чета, като навърши 3г. Иначе за възпитанието и аз харесвам Додсън, но имам едно опасение, че някой ден ще го заклеймят, както Спок. Във възпитанието ако подхождате с любов и разбиране ще имате по добра комуникация с детето. За мен това е разковничето.

# 526
  • Бургас
Здравейте момичета, днес бях на преглед. Видяхме бебето, но още е рано да се каже пола. Иначе е много шавливо, поне така беше докато го гледахме. Доктора ми каза, че ще почна да го усещам около 20 седмица.

# 527
Това с религията е спорен въпрос...някой вярват други не...Аз съм на мнение че децата имат право да избират сами религията си и не е нужно да им се натрапва такава или като цяло идеята че трябва да са религиозни, но пък моя приятел иска да си кръстим детето и аз ще се съглася с него и аз съм кръстена ама това не ме прави особено вярваща...Честно казано края на миналата година колкото и вяра да съм имала съвсем се изпари ама това е друг въпрос...Колкото до четенето на приказки както всичко останало на едни може да им харесва на други не, на мен лично не са ми чели а ми разказваха приказки, после се научих да чета и си четях сама Simple Smile

# 528
  • където мечтите се сбъдват
Ооо,Анхела,Дънов не е християнство!Той е отлъчен от църквата.Даже е опасен,нещо като секта се води.И спирам по тази тема,за да не навлезем в някакви ненужни религиозни спорове  Simple Smile

# 529
Ок, спираме Grinning няма да спорим, аз уважавам всички независимо, дали вярват или не  Party

Бейбикука е у нас (в БГ) и си има книжка с рецепти - макар и на английски  Hug

future-maman - благодаря за предложението за книжката  Grinning

# 530
Ха, за Додсън Sky, съм си мислила същото, допада ми, но има и залитания, които според мен ще бъдат отречени след време.
Иначе мисля, че никоя прочетена книга не е излишна, аз с предишната бременност четях съвсем различни неща и когато родих се чувствах неподготвена за някои емоции, които се породиха в мен, тогава си взех разни книшки и видях, че според хора, занимаващи се с психология, явно всичките ми усещания са си съвсем в реда на нещата. Мисълта ми е, че никоя различна гледна точка не е излишна, аз, четеейки се уча да разбирам по-добре детето ми. Аз съм икономист, не съм учила, нито ми се беше случвало да се интересувам от детска психология, а децата колкото и да са различни, са и еднакви, минават определени сходни етапи в развитието си и е по-добре човек да се заслуша в хора с опит в работа с деца, отколкото в разни съседки с причудливи и недотам здрави идеи за възпитание (от моя гледна точка).
На майките с момчета стискам палци за ФМ, аз съм на 19, дано потвърдят пола, днеска гледах разни дрешки за Павката и отидах и на щендера с момичешките и просто се разтопих.

# 531
Здравейте , аз днес бях на ФМ. Бебка е добре , всичко е наред , вече сме 250гр  Grinning
Фейтче може ли едно розово щъркелче  Hug

# 532
Ей, Роси - супер, направо си мечтая за твоя пост в четвъртък...ще видим  Mr. Green

# 533
Мами, взех си изпита, мина доста добре, но оценките - след празниците Hug

Vasilena P, напълно съм съгласна, малко детска психология на развитието и поведението никога не е излишна. От тази гледна точка пуснах тези три линка, два от които се занимават с тези поведенчески типове (майка и какво дете й отговаря, през какви общи етапи преминават всички деца). Тези книги са писани от колектив майки, които са изчели и подбрали доста различни идеологии и лекарски мнения и виждания, отсяли са ги в практиката и затова много ми допаднаха. Добиването на някакви теоритични знания винаги ми е носело успокоение, а после по-лесно съм доразвивала практически навици с нужното нагаждане в конкретната ситуация.

За д-р Спок - в новите издания, преработените, дори го критикуват за някои неща. Има и включена глава "пубертета и Интернет" Mr. Green Абе, човек навсякъде ще намери по нещо полезно за себе си, без да вярва сляпо на абсолютно всичко Simple Smile За мен по-важни бяха другите книги, които не ти даваха конкретен акъл, ами разглеждаха нещата от психологическа гледна точка. А пък бебо като дойде сам ще ни научи на още толкова неща Mr. Green

# 534
Сега ви гледам коремчетата в албума Mr. Green Много са хубави всичките Hug А аз си мислех, че само моето се е показало Mr. Green

# 535
Хайде и аз се представих в общия албум Simple Smile Съвсем скоро ще си снимам и тумбака и него да кача Grinning

# 536
Фейтче може ли едно розово щъркелче  Hug

Е как ... разбира се, че може ... честитоооо Hug

# 537
  • При моите мъже...
Привет мамчета,
не съм влизала от вчера и сте изписали света Laughing И колко интересни теми сте подхванали...
Днес бях на лекар - бебока си размаха атрибутите съвсем безсрамно Joy
Ще си имаме явно още едно момченце. Сега ще трябва да му мисля име, че имах само женско Joy
Фейтче, турни ми една синьо щъркелче и на мен, моля:)

# 538
Фейтче, турни ми една синьо щъркелче и на мен, моля:)

Това е то ... пролетта дойде и щъркелите долетяха  Mr. Green Hug

# 539
Момичета как се справяте със запека  Embarassed и нормално ли е , опасно ли е ? Thinking Confused

Общи условия

Активация на акаунт