Срещнахме се със свекърва ми в парка и се прибрирахме заедно тримата, Борко - в количката, баба му я буташе. И спряхме пред един магазин за цветя, тя пусна количката на един наклонен надолу към улицата тротоар и отиде да види колко струвало едно цвете. Вярно, че беше на няколко крачки само, ама ако в този момент количката тръгне надолу към шосето, или мине някой и я бутне, да не дава Господ. Много се изплаших, направих й забележка да не прави така, тя каза, че никога не го е правила, но сега само за малко, защото и аз съм била там. Поуспокоих се, но ми стана много страшно. Имам наблюдения , че е отговорна жената.
Много ме стряскат такива неща.
,съжалявам,сигурно е ужасно....кураж и бъди силна заради майка си 

много сили и кураж от мен също! 

Нямат играчки ли децата? това ми се стори най-абсурдно! В нашата градина редовно си носим старите играчки, които са омръзнали на децата или просто няма място къде да ги складираме. Всички много им се радват. А материалната база на общинските ясли/градини би трябвало да се поддържа от общината
Нали за това се събират данъци
Ей, много се дразня така като всеки тръгне да си прави на разсеян и да си проси пари извън регламентираните. Сигурна съм, че всички биха били по-доволни, ако официално се вдигне таксата на 100-150 лв, но не се искат пари за нищо друго и децата се гледат с любов и търпение. А не 40-60лв. и после през месец "Дайте пари за това! Дайте пари за онова!"
А и някакъв документ, че са ви взели парите дават ли ви? И после и отчет? Да не отиват в нечий джоб 
Та уж се опитвах лека по лека да го отбия, пък то - обратното стана. Но нищо де, да оздравява.
Чакам да му се успокои стомахчето и ще го почвам с гърнето, поне там се надявам да имаме някакъв напредък, като не става с кърменето.

Нали за това се събират данъци
Нали така или иначе, всички си го разкриват.
Аз съм по сметките и екселите, ПР-а го заобикалям 
но ми е интересно колко хора ще се включат и какъв успех ще има тая инициатива. според мен ако не чистим, поне да не цапаме, ако може
но предвид това, колко редовно посещава Момо градината, не искам да се оплаквам - само споделям
И на мен ми е малко излишно, по-скоро за събуждане на любопитството, ама пък така поста изглежда по-кратичък 
Градинка ни пред, ни зад блока имаме. Мъжа ми почти всеки ден премита фасовете от тротоара и улицата пред нас и си ги хвърля в контейнера до ъгъла. Дори и едно потупване по рамото не е полчил до сега, амо мрънкане от мен, че не работи към чистотата все пак, но той си е чишит и обича да му е чисто.
В тая държава само те търсят да плащат и после искат да свършиш сам работата, за която си платил

. Още не беше приключил когато една тъпа кифла си хвърли фаса на земята
. Как не изметох Люлин с нея, просто не знам, Господ я спаси
, ама още ме е яд, че само със скандал се размина патицата проста! А точно след 24ч. беше същото
- и помен от изчистеното нямаше
.
. Не смятам, че някой по какъвто и да е начин ни е длъжен да ни чисти.
. Викам "Ами добре-седнах пред асансьора - сега ще чакам тук при вас да чуя от къде другаде идват тия блъсканици". Ометоха се на секундата
.
. Ама вече толкова съм изморена, че... И тъпите мангали може утре да си го отнесат!