ОКТОМВРИйчето Стоян е вече батко, вкъщи има бебе сладко

• 31 219
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
Привет и от мен!
Пашик, предполагам колко ти е тежко, много кураж ти пожелавам! Дано се облекчи състоянието на майка ти! Hug Hug
Не съм, майка супергерой си ти; аз с едно едвам се оправям, а ти - с три плюс мъж!
Позагубихме се малко, бяхме на вилата и буквално хванахме гората  Laughing Почти нямаше ден, в който да не сме на поляните в гората, то не бяха пикници, разходки, люлки.. Малкия го карахме до там със стария Маг Ингланд на сестра ми, ей няма такъв танк - безсмъртна количка просто! Накратко -прекрасно време, никаква телевизия, малко мобилен интернет, доволно количество домашна храна и още по-доволни дечица през тази седмица.
Честито на всички, които са имали повод през последните дни, както и на приетите в ясли малки госпожици и господинчови. И като казаха ясли - мен какво ме прихвана не знам, точно в последния ден за записване в ОДЗ взех, че звъннах на мъжа ми да запише онлайн малкия!! Crazy Нали уж се бях отказала. Смятам, че ще е приет, при нас това не е проблемно. Но това, което ме безпокои е, че ще се наложи да върна памперса, за да го пратя там Confused Изобщо не вярвам, че някой ще се занимава да го изчурква дори и да им го каже или покаже! Rolling Eyes Пък и стреса от смяна на обстановката не знам как ще му подейства..изобщо.. Tired
За махането на памперс - на който му се чете да заповяда...
Скрит текст:
преди мислех, че трябва да се чака моментът, когато детето е готово, но сега съм на абсолютно друга позиция. Смятам, че е редно да му се покаже и научи детето (естествено без да се стресира), а не да се чака само да загрее за какво става въпрос.. то може до 4 годишно да не загрее (по примера, който ме наведе на тези мисли...). Пробвайте да му духнете малко в слабинките като свалите памперса, при нас винаги действа. Също и ако в банята има патенце, кученце, меченце - нещо, което му харесва и се заиграва с него.
При нас се получи така, че преди да намерим подходящо гърне, се научи да върши работата директно в тоал. чиния - в смисъл че не е невъзможно, стига да не ви дотежава да го държите. Мисля, че от детската седалка ще ги е страх да не паднат.
За момченцата - пишкането прав при нас досега не беше опция. Ами то с тези дебели дрехи, като му ги сваля около глезените и детето като почва и свършва работата, си опикаваше панталонките. Верно, че капчици само ама..  Sick  Опитах да "подпомогна" като държа чурката, но пък тогава той се сещаше да я пипа и се разсейваше и така.. Сега с тънките дрехи може да имаме по-голям успех. 
За тези които сте накупили гащички и смятате да бършете пиш от пода до откат - има едни страхотни адаптивни гащички на Бамбино мио, 10лв струват - с тях усещат като се напишкат (което е добре при отказване от пампата), но са и непромокаеми отвън. Вършат страхотна работа и не спарват.
За вида гащи: слип или боксерки. ЗА боксерките съм с две ръце. Верно са по-скъпи, но затова пък не му излиза чурката отстрани на слипчето, нито пък му се насъбира неудобно в дупенцето, други пък му хлопаха, докато ластиците стягаха.. ooooh! Има едни боксерки в Карфур, 5бр. в 1, към 12-13 лв май бяха, размер 2-3г. стават!
Май това беше.. ако се сетя още нещо ще пиша.
Хайде лека нощ!

# 676
  • София
Юхуууууууууууу
Ейййй, добре че са тия страсти покрай яслите, та да си седна малко на Д-то и да погледна форума До сега все четях по нощите и докато стигна до края - заспивах и все не стигах до писане  Mr. Green
Радвам се, че в последните странички не прочетох за гадни болести и подобни неприятности... изключвам, разбира се тези като мен, на които системата за яслите каза "НЕЕЕЕ" И аз изкарах почивните дни хлипайки, че не сме изтеглени от "лотарията", но вече като че ли приех факта
Мнооооооооооого се зарадвах като видях във фейса нашата малка беболина на НеСЪм - Честито! Да ти е жива и здрава и много да ти помагат батковците иииииии... не съм забравила за "залозите" - всъщност не си спомням дали за момче или за момиче заложих, но си спомням че трябваше да изпратя памперси, независимо какво е бебчето  Joy Пускай адреса, за да пращам  Flutter
Кое бебе е следващото? Thinking Позабравих поредността  Whistling
При нас нещата са типично скучни - аз бачкам като идиот "за лудо", както се казва, прибирам се късничко, а в момента Марти е тук и се гледат със свеки през деня... не излизат навън изобщо, мисля, че съм ви казвала, че получава някакви "вертижни кризи" уж, та ако успея да се прибера до към 19 ч и поне за час - час и нещо да изведа Марти в градинката е пак добре... това ми е най-тъжното във връзка с яслите - не ми се ще да продължаваме така с бабите... Сигурно следващата седмица ще командировам бебелана "на село" при моята мама, че поне там по цял ден вършее из двора и се прибира само да спи
Бях в Борисовата преди 2 седмици някъде и като стигнахме до полянките веднага ми се прииска пак да се съберем с дечорите
Хайде да се организираме за тази сб и нд примерно, а?????
Пропускам ли нещо  Thinking изръчкайте ме, ако съм пропуснала някоя "новинка" покрай вас  Heart Eyes
Приятна нощ, мили момичета!

# 677
  • София
Добро утро, бандааа   Mr. Green
pashic  Hug Hug Hug Кажи с какво може да помогне човек  Rolling Eyes Лекари, болници, хотели... или друго, каквото е нужно?

Марвинка, изчакай трето класиране поне и размествай желанията си според шансовете.
Това се отнася и за другите мами с некласирани сладурчета.

Ева се класира, но само защото си пресметнах добре шансовете. Не сме в градината-мечта под балкона ни разбира се, а доста далеч в друг микрирайон, където имаше много места и добър шанс за нас.

Аз се засрамих  Embarassed Не съм, дето е с три дечица, намира време да се разпише тук, а аз не  Rolling Eyes Стягам се в кръста и почвам да ви тормозя за среща, докато не е станало нетърпимо горещо. Май ще е валежно тази седмица, но ако има достатъчно желание, ще се организираме, нали?  smile3503

Уффф, не се засичаме със сестра ми и не знам как е  newsm78 Тя съвсем няма време за скайп вече.

# 678
Dobro utro! Pashic Hug Hug Hug Marvi, lipsvashe ni Simple Smile Mirche, dano sestra ti e dobre. I az ne6to sam se zamislila, che po-otrano trqbvashe da pochna s garneto. To az zapochnax, posle stanax neseriozna.

# 679
Zdraveite,ne sam pisala otdavna,no gledam da vi sledq Wink Da vi se poxvalq,che si vzex posledniqt izpit za tazi godina i veche moga da se otdam na pochivka,do poqvata na bebcho. Pri nas mahaneto na pampersa e bolna tema - malkata v qslata si xodi na kuky i sam sigurna v tova,zashtoto za zql den minava s 1 pampers,a v ka6ti izob6to ne iska da sedne i bqga kato vidi garneto Tired Imam  1 vapros: Ot izvestno vreme malkata e zapochnala da hape i da udrq kato se qdosa,a hapaneto kakto te zeluva i te zahapva,no dosta silno. Pravi go i s nas i s decata. Ima li drugo takova detenze? Tova period li e? Ostavqm vi i shte gledam da sam po redovna veche. Hubav den!

# 680
Добро утро!

Кат, честито за изпита!!
За хапането и удрянето - и Симеон се беше научил да ме хапе като е ядосан, но просто не му обръщах внимание, отдръпвам се и толкова. И най-вече - това, за което се е тръшкал не го получава! Сега вече е забравил хапането.
Вчера такъв шамар ми заби, че лошо ми стана Crazy (ама буквално, защото ме удари между окото и ухото). В повечето случаи, когато започне да удря му хващам ръчичката започвам да я целувам, после него и го обръщаме на игра. Така значително намаляха пътите, в които толкова се ядосва, че да ме удари. Но ако не ми се занимава, прекалено уморена съм или пък много ме е ядосал - просто го оставям и отивам в другата стая, ако сме навън го слагам в количката. Той се потръшка пък му мине. Като се успокои го гушкам.

Ии, Марви, вече си мислех, че няма да пишеш в темата Crossing Arms . Много се радвам да те видя пак тук! Hug Hug

Момичета, няма да стане тая седмица да се видим, защото го давам само бури и валежи Tired . Така, че го отлагаме Rolling Eyes . Освен ако не е в някой детски клуб.

За махането на памперса нямам какво да кажа. Не съм го махнала и опити не правя. Много ми е уморено.

# 681
Пашик Hug  bouquet

Марви,добре завърнала се  Hug Буболече и ти  Hug  bouquet

Кат,поздравления за изпита  Hug  bouquet

Аз тази седмица няма да успея със срещичките,защото Коко ми е на турнир по футбол и 2та дни  HugНо предлагам да е следващата седмица-неделя примерно,защото събота е работен ден,което предполага,че повечето от нас са си в София(поне така предполагам)

Мирче,стискам палци сетричката ти да се е постабилизирала.Намерила съм много удачен детски кът за нашето фрий кафе  Mr. Green

# 682
Добро утро.

Марвиииииииииии, толкова се радвам, че се разписа. Много ни липсват твоите чаршафчета, да знаеш  Hug
Кат - със сигурност е период, но се възползвай от идеите на Краси, а също - обяснявай й на малката бонбонка, че хапането и целуването не вървят ръка за ръка  Wink Честито за изпита.
Облаче, а защо отказва да разговаря с приятелките си твоята принцеса?
За срещичката - също съм на мнение, че тази седмица не е най-подходящата, предвид метеорологичните условия.
Аничка - възползвайте се мах от спокойствието на Пловдив, пък ние ще си почакаме, важното е да се върнете все някога  Hug

# 683
Дидан, тук градината е 40 лв. и наистина събират в началото от родителите за консумативи по 20 лв. + още 17 лв. за учебници и с това се приключи. Много държаха, парите между нас да си ги съберем и да набавим нужните консумативи по наш вкус и цена, и госпожите нямаха достъп нито до решения, нито до парите. Играчки имат, цялата градина е много добре поддържана и ремонти се правят непрекъснато. Базата е супер. Шефката е някаква много надъхана и редовно се пласира по разни програми към общината и с тези пари ремонтира.

Марв, реших, че заради жегите не минаваш да постиляш, че да не ни е топло, а то какво било.  Mr. Green

Пашик, има ли развитие?  Hug  Praynig

В групата на Симона има скарлатина. Не знам сега ако я спра, дали мога да я спася?  Thinking Я пуснете малко инфо, кой какво знае. Мисля, че тя миналата година я изкара скарлатината, ама тя май се повтаряла. И дали ако тя не се разболее, може да я пренесе на Радо?

# 684
  • София
Оле - за Скарлатината няма имунитет. Може да си я кара няколко пъти. До колкото помня възрастни май не я прихващат. Макар че аз преболедувах сериозна гнойна ангина, докато РАя беше със скарлатина. А да - и за разлика от другите шарки за тази изписват АБ.
 ЗА спирането от градина - май няма смисъл вече. Тя ако е прихванала бактериите и да я спреш ще си се разболее.

При нас градината до миналия месец беше 30 лв - за родители с постоянен адрес в Божурище и на територията на общината. ЗА други беше 60 лв. ЗА деца от околните села си има маршрутка, която ако се налага сутрин води децата и вечер ги прибира. Май транспортните разходи са за сметка на общината. От този месец нашата такса я вдигнаха на 50 лв. В началото на годината се събират в нашата група 50 лв - включват играчки, малки подаръчета за Коледа и Великден, материали за работа, мин. вода и санитарни материали. Има и по 10 лв за т.нар. родителско настоятелство. ТАзи година решиха със събраните парички да поръчат нови народни носии за дечицата в градината.

А срещата ще е в събота или неделя ли? Че сигурно тогава ще си водя и каката.

МАрвииииии - пиши по - честичко. Усеща се липсата ви.

# 685
  • София
Ех, Оле, ако знаеш колко не-особено-благородно ти завиждам за възможността да не живеете в София  Tired Имаме толкова хубави къщи с големи дворове и в Пазарджик, и във Велинград, пълно е с ясли и градини, спокойни, тихи, зелени градове са, толкова е хубаво, ама ... Нито моята, нито на мъжа ми професията позволяват да сме там. Иначе и най-малката възможност да имаше - изчезваме с триста.
Чета тука темата за градините и толкова ме е яд как ни правят на маймуни, ама толкова, че ми се плаче с глас.

# 686
Привет!Чета ви от телефона ,че съм в движение.Благодаря ви ,че ни мислите! Hug
Преди малко доведохме лекуващата лекарка на място да прегледа майка ми,че не е възможно да я заведем!Спира й терапията ,назначи разни инжекции да се поддържа колкото издържи.толкова е ужасно да не можеш нищо да направиш...Не може да диша ,огромни отоци и рани ,денонощно е в седнало положение,спира й дишането ако легне...мн е ужасно...
Повече няма да ви занимавам.

Марви,разписвай се по -често!

Хубав ден !

# 687
Ex, Pashic, mnogo, mnogo sajalqvam, kuraj, mila!

# 688
Пашик, мила, много кураж и сили ти желая Hug Hug Hug !! Каквото зависи от вас сте го направили, другото каквото Господ каже Cry .
Двете ми баби и единият ми дядо починаха от рак, не искам да си спомням какво преживяхме, най-вече майка ми Cry

Иначе сме добре, но Симеон е ужасен инат, на моменти едва издържам! Вече не знам. Ни с добро, но с лошо Confused .

# 689
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Пашик,  Hug съжалявакм, много сили и кураж!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт