ОКТОМВРИйчето Стоян е вече батко, вкъщи има бебе сладко

• 31 222
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте, честито на имениците и всички празнуващи!

Отдавна не съм се вясвала, защото не можех да смогна. Сега вместо да спя, то щото не мога, реших да видя какво става.

Облаче, прочетох за Мая, разбирам как се чувстваш  Hug Ние някой път ходим в Западния парк, но не съм знаела да се уговорим.

Кога е срещата?

На мене днес ми се сви стомаха като прочетох какви документи трябва да нося за записването и веднага си представих как не искат да ни запишат. Като записвах сина ми се бяха заяли, че трябвало и двамата с баща му да живеем на същия адрес, защото така било пишело в системата. Сега това са го оправили, обаче страхът си ме държи.

Хайде лека нощ  Heart Eyes

Последна редакция: пн, 07 май 2012, 00:52 от Саманта Упс

# 661
  • София
аз ли съм най-раннобудна  Tired  #Cussing out

малкия се събуди в 7, ама си лежеше, но кака му дотърча в 7:15 и забрави повече да се излежаваме. сега се опитвам да ги накарам да закусят нещо, ама май гладни ще си ходят  Crossing Arms

айде лек ви ден на всички!

# 662
Облак, много е гадна тази фаза с наговаряниците. Все някой изолиран, защото един му се разсърдил и дай сега всички да му се сърдим. Но, успокой я с това, че при децата всичко е "всяко чудо за три дни" и много скоро нейните "приятелки" ще се сетят за нещо положително при нея, за което тутакси ще й се отсърдят.

Ние вчера цял ден изкарахме на една вила с голяяяям двор, където децата не спряха да играят, тичат и лудуват, но.... без Радо. Той заспа в колата, спа много малко, беше ужасно кисел и го върнахме вкъщи. Беше ми малко гузно, но поне си починах. На Симона не й видяхме очите целия ден с малки изключения.

Величкова, много се смях на вашата любеобвилна принцеса.  Heart Eyes

Не помня кой ме пита кога ще идваме в София, но помня, че забравих да отговоря.  Embarassed Ще дойдем на 16ти Май, но само за един ден да оставим Радо, че от 17ти до 20ти ще бъдем някъде в родопите, на някакво село Ягодино. Надявам се на връщане да можем да останем повечко дни в София.

# 663
  • София
Не плачкай, Ани, и ние не сме приети и ще ходим да обикаляме частните ясли  Hug Дори в гранични групи не сме попаднали с нашите кандидатури.
Намерих една частна много близо до нас, похвалиха ми я много, че макар да не е връх на лукса обстановката, жените са много мили и се грижат много хубаво за децата и че там деца не реват Simple Smile На всичкото отгоре е "само" 400 лева, което е супер направо. Запазих й едно местенце по телефона, към края на месеца ще идем да ги видим и евентуално ако ни хареса всичко, да си го капарираме за наесен.
Дано не се разочаровам, че много съм се навила на тоя вариант.

В неделя ходихме в МОЛ Сердика, в ротондата пред Хиполенд правят безплатен куклен театър, много беше хубаво. Мая не го издържа цялото, но все пак й беше интересно, така че става общо взето за дребосъците. Ще сложа после снимки във фейса колко готино го бяха организирали, с мокет на земята и малки възглавнички да седят дребчовците Simple Smile

# 664
Честито със закъснение на всички вчерашни именници! Да побеждават с лекота всичко лошо в живота си и да бъдат много щастливи!  newsm51
Arim не се притеснявай за сестра си. Мен след секциото много ме болеше първия ден, а 2-3 седмици след това при ставане винаги болеше, даже понякога мъжа ми помагаше, ако се е налагало по-често да ставам, че болките се засилваха. Но нямаше проблем - просто организма ми се оказа такъв. А пък сестра ти със 3 деца се разправя /ако не бъркам бройката/  Hug
облаче много кофти ситуация при Мая, но в тази възраст май си е обичайно. Дано скоро се оправят нещата  Hug
Miss Fine и моя дребосък е на целуваческа вълна, но праща въздушни целувки. Като се разминаваме с някого или нещо /кола, дърво/ - маха и праща целувки. Като филмова звезда се изживява  Laughing Ама много са сладки като се показват такива любвеобвилни  Hug
Ние събота и неделя ходихме сред природата с приятели с малчо. Той и двата дена пообиколи, разгледа и се на навря в една кола - и по час време не излезе - голям кеф му беше.
А сега на обяд заспа без биба - поплака малко, но като казах, че сме я загубили и като се събуди ще купим друга заспа. Досега за нищо не съм го лъгала и ми е гадно, но вече е време според мен да се откажем от залъгалката - дано стане лесно  Praynig

# 665
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Здравейте!  Hug

Честит имен ден на всички празнуващи с малко закъснение!   bouquet
 И мерси за поздравите за моя именник!  Hug
 Ние бяхме забравили да си платим нета, както всеки месец, големи сме шматки!  ooooh!

Арим, как е сестра ти, минават ли и болките вече и ходила ли е на лекар? Дано се оправи бързо, сигурно хич не и е лесно на горката!  Praynig

Бърди, Ани и другите неприети -  Hug, а на приетите, честито!  Heart Eyes

Облаче, много е гадно така за дъщеричката ти, но както е казала Олето това е фаза, която ще мине.  Peace Момиченцата са много гадни, да знаете и аз съм го преживявала това и от двете страни - все си е гадно.

За любвеобилността и Стоян е така, даже в Петък направо разтопи една госпожа в у-щето на Георги като отиде и се гушна в нея, ама тя направо се разтече по пода от кеф!  Laughing

Аз пък карам 4ти триместър в момента - малката мъцла-пръцла кротува само в слинга, та ей до преди малко прицокваше и придремваше докато аз готвих. И Стоян беше така, та не ме учудва изобщо. А ако знаете как смешно реве, не реве, а блее като козичка - ме-е-е-е, ме-е-е-, ей така насецва!  hahaha

# 666
Благодаря ви, момичета.  Hug Ще чакаме и ще видим, дано скоро да се оправят нещата.

# 667
Иху, ехо! Благодаря за поздравите на всички!  bouquet
ДА честитя и аз със закъснение на ималите повод да празнуват тези дни. МАртакЕли Hug, как само си го мислиш зетчетооо.
Кръщенката мина много добре. Гого плака по-малко отколкото очаквах, после игра с останалите деца, поспа в количката, та майка му да може да се види с гостите и така. Мина зора. Сега показва как дядо поп  правил мий-мий и как му е рязал косичката. Момченцето на кумовете му е кръстник, много съм доволна от този факт, защото то е златно дете Heart Eyes
  Връщам се да попрочета по-подробно назад, че ви изтървах тези дни. Hug

# 668
За документите за яслата да си кажа и аз - нито аз, нито таткото, живеем по лични карти на адреса , на който живеят децата  (малинова долина) Joy те,милите, живеят самички, мама в младост, тате в левски  Crazy та като приеха Момо всеки от нас отиде и си изкара настоящ адрес и готово. По-тъпото беше, че мъжа ми е самоосигуряващ се и всички данъци и такси плаща през интернет. А от градината искаха документ, че си е платил данъците. В общината идея си нямаха какъв документ да  му издадат, чудиха се и накрая му направиха копие от данъчната декларация и на всяка страница биха подпис и печат  Crazy. Отделно за здравните изследвания има един секрет от дупето, който не се поема от ЗК и струва към 20лв, да знаете. Той се прави само веднъж, за следващите години в яслата/градината нещата се поемат от ЗК  Hug

# 669
Диданка   bouquet, а трябва ли при издаването на бележка за настоящ адрес да се носи нотариален акт за жилището, съгласието на собственика ние с мъжа ми да живеем в него? Че мъжа ми ми ги наговори едни такова, аз мисля, че е достатъчно да попълним там каквото ни дадат и толкова.

# 670
Привет и от нас!
Времето е страхотно, но за съжаление ми свърши отпуската и хайде пак на работа. А като се върнеш след отпуск е......направо нямам думи ooooh!
Облаче, трябва ви нотариално заверена декларация по образец от собственика на жилището, че е съгласен да се регистрирате на адреса му - в информационен център в общината може да се вземе! Peace
Моята мома с всеки ден става все по - щурава - за стотни от секундата се чуди каква бела да направи. Иначе е страшно музикална - много бързо запомня песнички и започва сама да ги пее, като и танцува едновременно и е много сладка Laughing - абе бърборина малка!

# 671
Облаче, мъжа ти е прав. ние отидохме със собственика на имота (свекър ми) и до двете общини - с мен в младостката и с мъжа ми в левски. Той носеше акта (в нашия случай - съдебно решение). Не подготвял предварително декларации, но го разходихме до общините  Embarassed ако сте под наем и имате договор за това, може и с договора за наем. Най-добре според случая да се пита на място в общината. Успех!

# 672
Благодаря ви, момичета, утре ще се обадя да попитам.  Hug

# 673
Побърквате ме с тези ясленски неволи. Сега вече знам защо не живея в София. Тук отидох и попълних една молба. След като я "приеха" Симона в ясла, занесохме мисля само акта й за раждане и изследвания, нищо повече. Изследванията лекарката ни ги пусна с направление, част като контролно изследване и част като някакъв чревен проблем и не съм плащала нищо.

Егати, на маймуни дет ни правят за всяко възможно нещо. Що да е лесно, като може да е трудно.  Crazy

ПП Поправям се. Носихме и здравен картон или нещо подобно, подпечатано от лекарката и с нанесени ваксини. Както и родител трябваше да даде кръвни изследвания също.

Последна редакция: пн, 07 май 2012, 23:12 от БебОле

# 674
Така е, Оле. То и аз ако можех да не живея в София, паля джапанките и хич няма да страдам  Tired при държавните детски градини "евтиното" е добре маскирано скъпо - уж таксата е 60лв/месец, но още с първата родителска среща със скръбен глас ти се съобщава, че няма играчки,децата спят на дюшеци от наше време, линолеумът трябва да се смени с ламинат. Нека съберем по 100лв от дете. О, и децата ви нямат учебни помагала,я си ги купете,14лв струват. О, и директорката е доктор по педагогика и едно време е издала книга в голям тираж и сега я пробутвана децата, пък те кога ще я четат....айде и нея си вземете. И, неможе родители да снимат празниците на децата, имаме си фотограф-шуробаджанак, 2лв за снимка, кво толкоз, бълха ви ухапала. За яслите не зная, но в ЦДГ-то на Момо настойчиво ни караха да го запишем на английски,футбол, керамикоправене, и всякакви други маймунджулъци за 20лв на месец всяко. И така, от 60лв, парите разпределеми за 9месеца,колкото е учебната година, отиват към 200лв на месец... Но нищо, вие трябва да сте горди,че при тоя наплив и липса на деца сте пробили са ви приели.
та ей такива работи у наше село  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт