Отит на средното ухо - вирус ли е това?

• 3 904
  • 7
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте! Включвам се с питане - има ли в момента вирус, който води директно до отит? И въобще може ли да ми кажете какво да очаквам?
Синът ми преди 2 вечери се събуди с болка в едното ушле. Не го приех много на сериозно, защото не е страдал от уши досега, дадох Нурофен заспа си и на сутринта на детска градина. Обадиха ми се следобед, че го боли ухото и веднага на лекар. УНГ каза отит (средното ухо) от хрема. Преди две седмици някъде имаше хрема, останахме си няколко дни вкъщи и отмина. Да кажа, че много мрази да си духа носа и само подшмърква. Гърлото  елеко зачервено, но нощи особено. Предписа Аугментин, Отипакс и Кларитин. Дотук добре детето от време на време казваше, че го боли, но нищо особено - не е голяма болка определено. Но вчера вечерта изведнъж вдигна 39 температура - свалих я с Нурофен и през нощта не е вдигал. Сега пак вдигна 38,5, а общоот му състояние е добро.
Та се чудя това нормално ли е? Пие АБ от четвъртък вечерта, не го боли много ухото. За пръв път страда от уши. 

# 1
  • София
Никой ли няма да се включи? Днес не е вдигал температура. Дано и довечера не вдигне.

# 2
Имам опит с 2 отита, които синът ми изкара през миналата година.
Бяха следствие на хрема - бактериална. Евстахиевите тръби на децата с къси и прави, така бактериалният агент от носа лесно и бързо преминава от нослето към носоглътката и влиза в ушите. Задържането на секрет в носа, улеснява това.

Предписаният Аугментин е много вероятно да трябва да се пие 2 седмици. При отити и инфекции в ушите АБ се пие 10 дни+още 4 дни за превенция и за пълна сигурност, че ухото е изчистено.

# 3
  • София
Sourcherry благодаря ти за споделеното. Не знаех, че трябва да се пие АБ толкова време. УНГ нищо не каза - вика ни в сряда, за да промие другото уше, което е с ушна кал. Ще я питам тогава колко трябав да го пие.

# 4
Мони, пиши после.
Минимумът е 10 дни за АБ, 14 дни е препоръчително.

# 5
  • София
Ще пиша задължително.

# 6
нали знаете, че отита е цирей, така че е доста заразен, ако подутото се вижда може да го намажете с   гентамицин + реванол едно памуче с реванол се слага отгоре, след като вече е намазано с гентамицин и така стои, прави се няколко пъти на ден и в никакъв случай не се мокри....по този начин без натибиотици минава за околко 7-10 дена-

п/с  не трябва да се мокри

# 7
Цирей в ухото няма нищо общо с отит.

Общи условия

Активация на акаунт