Препарати за съдомиялна - 4

• 85 004
  • 764
  •   1
Отговори
# 660
  • ИЛИНДЕН
Здравейте и от мен, от скоро и аз имам съдомиялна. Взела съм всички препарати, .... но се притеснявам за тяхната безопасност и до каква степен съдомиялната ги измива тъй като имам малко дете на 2 годинки. Заложила съм на немското качество но таблетки Денк мит, а съдомиялната ми е БОШ А++  Моля помогнете ми, за да не се притеснявам, че препаратите биха ми навредили на детето. Благодаря предварително.

И още нещо доколкото разбрах се ползва или таблетка или гел, но не двете заедно. ... нали така. Гланцът е препаратът за измиване, а гелът = таблетка.  Поправете ме ако бъркам.

не бъркаш за гела. И аз съм с Бош. От Днек мит не съм доволна и ползвам еко таблетки и еко гланц. Защото гланца се изсипва накрая в крайното изплакване и може би остава по съдовете. Пускам допълнително изплакване винаги. Така съм по-спокойна.

Моделът ми е SMI 58M95 EU и няма допълнително плакнене като функция, а е отделна програма "предварително плакнене" преди самия процес на миене и при него няма сушене.Тоест излизат мокри. Интересувам се какъв е еко гланцът ти. Аз ползвам гланц на Somat и понякога ми се случва да има остатъци от вода, която е мокра и лигава. На какво се дължи това и точно то ме притеснява дали не е вредно за детенцето ми.

Последна редакция: пт, 23 ное 2012, 19:37 от fragal

# 661
  • Gone with the wind
fragal, в къщи сме със съдомиялна от 95та година (която помеждудругото още си работи у нашите Crazy). Ако беше вредна до сега все нещо да ми е станало   Wink
Имам приятелка, която си миеше бебешките шишета в съдомиялната (естествено първите 3-4 месеца минаваха и през стерелизатора в последствие), всички съдове на близнаците, откакто са родени, са мити в съдомиялната, нищо им няма на децата.

пс - а ако толкова се притесняваш, не ползвай гланц. Аз лично не ползвам

# 662
В Пикадили вече не зареждат ГГ, има ги в Карфур Peace

Има трънки.В Карфура на Славейков няма,не видях и да има празно място-т.е. просто за момента да са свършили.

# 663
Здравейте и от мен, от скоро и аз имам съдомиялна. Взела съм всички препарати, .... но се притеснявам за тяхната безопасност и до каква степен съдомиялната ги измива тъй като имам малко дете на 2 годинки. Заложила съм на немското качество но таблетки Денк мит, а съдомиялната ми е БОШ А++  Моля помогнете ми, за да не се притеснявам, че препаратите биха ми навредили на детето. Благодаря предварително.

И още нещо доколкото разбрах се ползва или таблетка или гел, но не двете заедно. ... нали така. Гланцът е препаратът за измиване, а гелът = таблетка.  Поправете ме ако бъркам.

не бъркаш за гела. И аз съм с Бош. От Днек мит не съм доволна и ползвам еко таблетки и еко гланц. Защото гланца се изсипва накрая в крайното изплакване и може би остава по съдовете. Пускам допълнително изплакване винаги. Така съм по-спокойна.

Моделът ми е SMI 58M95 EU и няма допълнително плакнене като функция, а е отделна програма "предварително плакнене" преди самия процес на миене и при него няма сушене.Тоест излизат мокри. Интересувам се какъв е еко гланцът ти. Аз ползвам гланц на Somat и понякога ми се случва да има остатъци от вода, която е мокра и лигава. На какво се дължи и това и точно то ме притеснява дали не е вредно за детенцето ми.

наистина, щом те притеснявай не слагай гланц. Голяма работа ако не са лъскави съдовете. Но Сомата не слагай щом остава . Аз ползвам на Грюн Грийн екологичния.

# 664
В Пикадили вече не зареждат ГГ, има ги в Карфур Peace

Има трънки.В Карфура на Славейков няма,не видях и да има празно място-т.е. просто за момента да са свършили.

В Карфур в Мола на Цариградско също няма...Много искам и аз да ги пробвам тези ГГ, обаче не мога да ги намеря Crossing Arms

# 665
Тази седмица бяхме при щерката в Кьолн, та си купих новия почистваш препарат на Финиш- пише че е двуфазен, пуснах машинката с него и да видим утре резултата. И новия Сомат 10 си взех да го пробвам за силно замърсени тави и тенджери.

# 666
дами а на колко време ви светва лампата за солта ? при мен светна днес , а уж бях сипал доста при първото ползване (щом преля солта и навън) , а май съм я пускал има няма 10тина пъти . нормално ли е и от какво зависи ?

# 667
дами а на колко време ви светва лампата за солта ? при мен светна днес , а уж бях сипал доста при първото ползване (щом преля солта и навън) , а май съм я пускал има няма 10тина пъти . нормално ли е и от какво зависи ?

10 пъти за колко време? Месец, два?

# 668
При първо ползване се сипва сол, докато се напълни резервоарчето. То прелива непрекъснато, но гълта над 1 кг сол въпреки това. Ако си спряла да сипваш твърде рано, може просто да е било малко количеството. То това с преливането и на мен ми е доста некомфортно, ама сигурно има основателна причина да е така направено.
Блясък се престраших да сложа май на третата година, толкова странно ми се видя пълненето  Laughing
Иначе солта се изразходва бавно, ние в софийско забравяме кога сме сипали, а във Варна си трябва много сол, така че може на 1 месец или два да се наложи зареждане, не знам. Мамите от Варна ще кажат точно.

# 669

10 пъти за колко време? Месец, два?

ами може би за месец . ползвам fairy таблетки и не слагам гланц . рядко ми е пълна миялната ако това има значение де

# 670
Сол на машината слагам на около 3-4 месеца. Може наистина да зависи от водата. newsm78

# 671
дами а на колко време ви светва лампата за солта ? при мен светна днес , а уж бях сипал доста при първото ползване (щом преля солта и навън) , а май съм я пускал има няма 10

ами може би за месец . ползвам fairy таблетки и не слагам гланц . рядко ми е пълна миялната ако това има значение де

Модела на машината и марката?

# 672
дами а на колко време ви светва лампата за солта ? при мен светна днес , а уж бях сипал доста при първото ползване (щом преля солта и навън) , а май съм я пускал има няма 10

Модела на машината и марката?
Electrolux ESF 46710

# 673
Направо звънкай в сервиза да идват да ти я ремонтират !!!
Моята почна така само дето е АЕГ (но техник No4 дето идва каза:"АЕГ и Електролукс са в един завод"")
за 6 месеца употреба ми "изяде 5кг.сол  Shocked"
п.с. за пореден път е в сервиз вече 20дни. #Cussing out преди това беше месец , + чакането за техници 3 пъти по 5-9дни Щото имат много поръчки и малко хора  ooooh!

# 674
Пинко, а защо не поискаш да ти я заменят, очевидно има проблем машинката?

Общи условия

Активация на акаунт