Пролетна АВГУСТовска тема 34

• 38 888
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
Ех,чакайте и аз да попиша малко, че ще ме забравите !!! хихихихих.....
  То като се почне с работата и докато ви изчета и после ме мързи да пиша.Нашия младеж е ок - по цял ден е наяън с някой и дивее с децата.около нас повечето деца са момчета и дивеенето е голямо,ама си има една кака на 4 години дето я дърпа за ръка и ходят двамата да се разхождат сами из градинката ! иначе вчера за първи път си ожули колената ,та го"преживяхме " и това с мъжа ми.
За зъбите - и нашия с всеки следващ зъб вдигаше по-висока Т и го караше по-тежко,поне за сега ни останаха последните кътници ( дано да израстнат скоро и да приключваме тая тема със зъбите , че ми писнаха).
  и ние сме от активно съчещите особено призори и от будеюите се.като се събуди го взимам при нас и сучейки го откарваме до сутринта.
  И аз се замислям вече за рождените ни дни - даже измислих за Йони торта,да видим каква ще е и моята .
 ми това е от нас....сега ще се опитам да поподредя къщата , амааааа хич не ми се отдава .................

# 136
Сетихте се да се разпишете малко. Съвсем ни забравихте вие тука.

Коленете на малкия са като пътна карта. Те като цяло целите му крака са така. Ми какво да направя - постоянно се катери някъде, все нещо прескача или пък просто за кеф се търкаля по земята в прахоляка като краставо магаре. Всичко е изпоодрано - колена, лакти, дори на ухото си има синка.

Аз днес отказах работата, която ми предложиха и бях адски притеснена, но пък не е морално от моя страна да моля хората да ме чакат докато уредя детето на ясла нейде. Собственичката е много интелигентна и разбрана жена. Успокои ме да не се притеснявам и след като уредя яслата на малкия да и звънна пак независимо от обстоятелствата, понеже тя и мъжът и много са ме харесали и искат мен да наемат. Много бях поласкана от тези думи. Поне се успокоих, че все още се оценяват знанията и опита ми на пазара на труда, нещо което не мога да кажа за фирмата, в която работя.
Ходих и на гинеколог. Не съм бременна - потвърди се. И док каза, че най - вероятно стреса ми е дошъл в повече и ми изписа хапчета да ми дойде.

Момичета, в спортс директа има намалени зимни аксесоари (и не само) и съм се хванала да зареждам малкия за зимата. Получих вече една партида шапки и ръкавички и съм много доволна, та сега ще поръчвам и още. Пиша само за инфо ако някой има заитересован

# 137
Мими Вичева, ти само с толкова ли писане мислиш да си останеш в близките месец - два  Rolling Eyes Дай по-честичко  Wink

Тупурче, дано бързо й мине на Мими. Как се държи когато друг и издържа, а не на гърне? Деничка имаше един период, в който не искаше да пишка в гърнето, но ако я подхвана за крачетата и я държа клекнала, го правеше веднага. Така сгънати крачетата към стомахчето помага и за по-бързото изхождане.  Peace

agnesana  "бунтуването" за кое мляко се отнася - прясното или киселото или няма значение  newsm78 а това
Цитат
Коленете на малкия са като пътна карта. Те като цяло целите му крака са така. Ми какво да направя - постоянно се катери някъде, все нещо прескача или пък просто за кеф се търкаля по земята в прахоляка като краставо магаре. Всичко е изпоодрано - колена, лакти, дори на ухото си има синка.
все едно си го писала за моята маймунка. Няма място, на което да не е е покатерила. Сама се качва на триколката си без значение дали е пуснат борда или не, стъпва на седалката и се изправя, а на мен ми се изправят косите да не политне  #Crazy

Само моето майчинство ли закъснява или има и други чакащи  ooooh!

# 138
  • София
Напоследък само ви чета набързо и бягам по задачи. Моя разбойник търчи нагоре-надолу, катери се навсякъде, качва и слиза от стълбите, на колелото се качва сам. На няколко пъти ми изправя косите като се изкатери за секунди на голямата пързалка и се пусне както падне-може и с главата напред, хич не му пука, от нищо не го е страх. Закача се с най разни кучета и кога ли ще изпати не знам. С гърнето и бибата нямам никакъв успех за сега иначе си заспива сам. Това е от нас-разписахме се да не ни забравите.

# 139
Добре де, температура от зъби може ли да продължава вече трети ден??? Не знам какво да правя, вдигаме Т,става крива, даваме панадол или нурофен,след 20 мин. и светва и все едно нищо и няма, и така 2 или 3 пъти на ден.До кога мога да давам така постоянно панадол или нирофен?Чудя се дали утре да не ида да и пусна изследвания? Ох не ми се е случвало досега така.

# 140
Villleta, ти ще си решиш, но според мен не е редно да се прекалява с Панадола и Нурофена.
В Испания като бяхме и казах на лекарката, че малката има температура 38 градуса и съм притеснена, тя ми се изсмя. Изписа ни парацетамол за деца за всеки случай, но като общо там температура от 39 градуса я считат за температура, иначе не дават нищо.

Това, което можеш да направиш е да държиш по-хладно в стаята, детенцето да е по-разсъблечено, хладки душове вършат работа (но водата да не е повече от 1-2 градуса под температурата на детето, защото пък иначе е много неприятно, може да го втресе или да стане рязко спадане на температурата). И да видиш няколко часа ако не даваш нищо как ще е. Софи ми беше така в Испания, мислех че е от зъби (и май наистина кучешките бяха намесени в цялата работа, защото беше и раздразнителна, не ядеше и т.н.). Разсъблякох я, оставих я цяла нощ без да давам нищо и на сутринта температурата беше спаднала. Не казвам, че е универсално средство, зависи от причинителя. Вече ако почне да вдига много висока температура няма как да не се даде нищо.

Тупурче, бих предпочела новото обръщение (имам съображения, дълга тема) ooooh!
А как е Софи - ами добре е, поотдъхнахме си малко всички така да се каже, но още не мога да кажа със сигурност, че всичко е минало. Разликата на крачетата се усеща доста (другите не забелязват, но в повечето случаи не знаят и какво да гледат, а и тя нали още ходи като пате, та не се усеща толкова). Особено като бяга доста се усеща, нестабилна е. Като я сложа да стои на столчето, на гърнето очите ми право там се забиват, в това, че едното краче е по-късо... На мен ми се струва, че разликата нараства, близките казват, че се психирам и така. Ще чакаме още 2-3 месеца и ще ходим за нова рентгенова снимка и измерване.
Иначе горе долу е настингнала връстниците си, но с фината моторика не е много добре и се упражняваме, но аз съм оптимист. Не говори много, но казва около 20-тина думички, като повечето от тях са как казват животните. Ама ето вчера много ме изненада като взе едно пате и му вика - патее, патее, па-па, а преди само па-па казваше. Сутринта пък казваше на котката - котеееее, та така от време на време ме изненадва, когато не очаквам.

Мими Вичева много се радвам, че писа, но си супер нередовна, ще ти се карам Naughty Целувки на малката сладурка. Моля те, пусни линк от къде купи това гърне, изглежда ми супер. Особено мисля, че е готино за из път. За памперс гащите също е вариант, това което мен ме тревожи е, че с тях предполагам детето отново не усеща, че е мокро, а аз искам да започне да я дразни мокрото с идеята да почне да си казва. Иначе тя и със супер пълен памперс, и наакана - не реагира.

shanika и ти се загуби. Да е жив и здрав малкия разбойник  Laughing
agnesana жалко, че е трябвало да откажеш работата, но евала на тези работодатели, явно са си те харесали и си държат на теб. Дано да успееш скоро да почнеш.

# 141
Пингуи,съгласна съм с теб за Панадола и Нурофена, но аз го давам на по дълги интервали през 8 или 9 часа. Като я свали Т толова издържа без да вдигне. А за това,че испанците считат за Т 39 градуса и в англия  е така.Знам че трябва да я оставя да се бори,но тя става парцал,крива,нервна и аз за да не я мъча.Ох незнам кое е правилното. За сега от снощи в 3 часа не е вдигала,дано да минава.И сега съм решила ако вдигне следобеда
ще се опитам да я свалям с алтернативни методи,които ти спомена и други подобни. благодаря Ви за помоща,въпреки че не съм много редовна в писането,но пък не Ви пропускам,чета Ви всеки ден:)

# 142
Ето ме и мен. Последната седмица хич ме няма никаква. Бяхме от петък на обяд до вторник вечер на караваната. Майка ни е на гости и ми е в голяма помощ. Голяма почивка изкарахме. Даже сме поизгорели...за сметка на това утре отиваме пак  Embarassed
Иначе да ви се похваля - от днес сме на кухня ...най-после! Точно преди година го записах  #Crazy И то днес ни приеха, защото отидох и преди мен някой се е откал...един вид ни направиха услуга  Thinking Луда работа.
А верно с това наближаващо класиране и на мен ми се вдигат нервите. Дано го приемат  Praynig
desinca, и на мен ми закъсняват майчинските...не следваше ли днес да ги пуснат...тяхната кожа  #2gunfire  #Cussing out
Не на последно място искам да ви почерпя с малко закъснение по случай именния ден на Борко вчера. Да ви е сладко с тези прекрасни белгийски изкушения.

# 143
Благодаря ви за милите и топли думи   Hug
Пингуи   , всичко със Софи ще е наред, наистина го има това че си пристрастна и прекалено се вглеждаш в "проблема" , всяка майка е така що се отнася до детето и предполагам Hug и аз се "психясвам" с Вики за неща които за другите са дори незабелижими, но е по-силно от мен... За гърнето аз лично нашето го купих от ТУК - хванах изгодна промоция. разбира се винаги съществува варианта EBAY  Peace , може и в БГ да ги продават / вече за цените не знам какви ще са  Thinking /
  Има ли други деца които са като сиамци залепени за майките си  ooooh! знам че не мога да очаквам друго при положение  че е 24 часа само с мен и ако баща и закъснене от работа понякога не го и вижда, че спи с нас и още суче.. офф ни тъй-ни иначе, нали уж е за хубаво - харесва ми близостта ни, харесва ми да я кърмя да я гушкам вечер .. но пък като чуя приказки от рода - че на нищо хубаво няма да я науча, че ще е глезена , лигава, кекава и всякви подобни , се чудя наистина ли няма средно положение - трябва от бебе да я затворя в другата стая да си сложа тапи за уши, да не я кърмя повече от 4-6 месеца, да съм максимално дистанцирана?!? наистина ли моето привързано родителство и прави лоша услуга? От друга страна пък когато се събираме с други дечица майките им се чудят че е самостоятелна, че ме слуша, че е внимателна , че споделя и дава всичко на децата - това при положение че сме само двете- тогава си казвам, че все пак явно добре се справям..  Thinking  ooooh!
  мдаа както се казва всеки с дертищата си  Mr. Green
agnesana много се зарадвах като прочетох  за евентуалните ти работодатели, браво на тях - наистина рядко се срещат разбрани хора - стискам палци всичко да се нареди  Peace
тупурче когато забележа че на Вики акото и става доста твърдо започвам да я тъпча с полодове / тя яде но по малко/ и на нея ефикастно и действат стафидите, тук има малки пакетчета специално за деца и и връчвам едно -две пакетчета т.е. няма и половин шепа стафидки и веднага и се оправя акото  Mr. Green
Аделина , като разлиствах назад в темите беше писала нещо за дихателни проблеми при Алекс.. как сте, и ти май скоро не си се разписвала..
Мама Зайка Байка , благодаря за почерпката - жив и здрав да ти е Борко  bouquet
  айде спирам .. да не заемам пак цяла страница..  Crazy

# 144
И аз тук да се впиша с положителни работи Simple Smile
За първи път на Миро са избили 2 зъба(горните кучешки) без Т, без да преболедува, без пристъпи и други гадости. Само малко течни сополи, но на фона на предните пъти не е нищо. Аз очаквах кучешките най-много да го тормозят, от това което съм чувала и от опита с предишните зъби, но за наша радост - не ги усетихме. Дано и долните кучешки да се появят по терлици.
Другия лъч светлина е, че Миро не си напика гащите тази вечер, а като го попитах дали има пиш - каза "ако" и дойде на гърнето и се изпишка Simple Smile Той и на пишкането казва "ако", ама това да му е кусура. Продължавам вечер да му махам памперса след като се приберем и го държа по гащи и панталонки. Надявам се да имаме скоро още резултати. Накупила съм от Ларедут на промоция 13 чифта гащи, обикновени слипчета, и си карам с тях. Сега всичко съхне бързо и не ме притеснява да ги напикава.
Преди малко го оставих да спи в спалнята и той с усмивка си гушна плюшените любимци и не е гъкнал от тогава. Така е всяка вечер, когато аз го слагам да спи. НО, когато баща му го слага да спи, той реве, не иска да се отделя от тати. Страшна работа. Тази сутрин двамата с баща му го водихме на ясла и той като ревна за тати...досега не е ревал, като го оставям на ясла. Тоя тати е направо като Господ за Миро. Голяма глезотия пада. Като вървим заедно по улиците е пак така - с тати за ръка или тати да гуши и да носи. Може би ако го натисна тоя тати повече време да отделя и да се грижи за ежедневните нужди на Миро, може и да преодолее тази глезотия, ама дали ще ми се получи  newsm78

# 145
desinca мисля, че само за прясното мляко се отнася това. Спомняма си обаче, че след операцията ми от апандисит ми бяха забранили всички млечни продукти и ядки за един месец. Червата трябвало да починат. Бях на 12г така че това ми е общо взето единственият спомен.

И нашият тати е на почит повече от мен. Днес цял ден бяхме по улиците и вечерта когато тати дойде да ни прибере, е няма такава радост. Затича се размаха ръце, крака и прас върху тати да се гушкат. Обяснявам си го с това, че тати е на работа и детето е повече време с мама. На всичките ми приятелки децата имат същата привързаност към тати (особено момиченцата). Някой девойки от малки знаят как да влязат под кожата на "тати", а аз се бъзикам с приятелките ми, че то от "тати" се почва и после и под кожата на мъжа.

Аз днес излязох да купувам триколка ама такава обърквация ми стана в главата, че ме заболя накрая. В крайна сметка понеже ми обещаха някаква триколка на един приятел колегата (дълга история), та за сега ще задържа покупката си на нова докато видя неговата. Реших да не съм капо и накупих една камара дрешки на звяра и май уредих лятото.

# 146
Ох, и аз май нещо се сдухвам и все съм в кофти настроение. Мими, и аз съм в същите дилеми - и ние сме от активно съещите въпреки че ходя през деня на работа, сутрин вече много трудно се разделя от мен , не яде манджи и супи, защото се захранвахме с BLW  и след годинкта му се преместихме в Бг и той спря да яде почти всичко  за капак му растяха зъби.не знам как да го науча на гърне - не ще да седне гол там и това е.на тоалетната чиния сяда,ама иска да стигне чешмата и ще се прекатурне.ще взема сега една малка седалка за тоалетна  и седна степанка и направо ще се учи там.

На мен много ми харесва това портативното гърне ,аа го няма в Бг сайтовете. Мими, става ли евентуално п вашата схема да го вземем ?

# 147
Вили,мила,жив и здрав да ти е бъдещия батко,все така чаровен и лъчезарен като теб самата! Hug
Тупурче,ужасно мъчно ми стана,като прочетох за Мими....Все още ли се страхува да седне на гърнето?Защо не я оставиш за малко сега да върши работата пак в памперса,поне докато мине уплахата?А тя ще мине,но иска време.Или като седне на гърнето,да й държиш ръчичката,все едно и ти с нея да правиш"нещото"...Направо незнам какво друго да кажа...
Пингуи,Софи си е нашето талисманче и за всички ни тук тя е специална,така че разказвай винаги,когато имаш време и възможност! Hug
Мими Вичева,нали знаеш,че си ви обичам!
Накратко да ви кажа какво става с мен,защото виждам,че някои се чудят.Чакам проклетите резултати и психически се намирам почти на дъното...Както ви бях споменала,лекарят ме дупчи 4 пъти и накрая пробата беше много кървава.От София,лаборантките ми обясниха,че са им нужни 10 дни само да я филтрират и оттам нататък ще започнат изследването....В седмицата от 7-11.05, т.е. следващата,ще имам отговор..Просто всички спомени ми се връщат сега,тежко ми е да си помисля какво би могло да ми се случи отново,вече съм в 20 седмица,времето тече и 5 месец не мога да се зарадвам на бременносттта..Слагам по-широки дрехи,да не ми се вижда корема,че после да не ме питат,ако стане нещо,абе какво да ви кажа...Само се моля да е здраво момиченцето ми и Бог да е с мен още веднъж!

# 148
  • По широкия бял свят
tolinka ,  стискаме палци всичко да е наред с малката госпожица.  Praynig

# 149
tolinka ,  стискаме палци всичко да е наред с малката госпожица.  Praynig
Тези дни нямам никакво време ,но тук нямаше как да не се включа! Стискаме палци всичко да е наред.. изпращаме ти мноооооооооого положителна енергия и няма как да не ти помогнем ще видиш:)  Peace  Hug
Ще ти завиждаме после на прекрасната бебка:)
всичко ще бъде наред!

Взех днес първия изпит.. не успях да подам документи за ОДЗ.. понеделник.. много ми е натоварено и с мъжа ми не си говорим от сряда. А по принцип издържаме скарани само до следващата сутрин , но сега си наговорихме повече отколкото трябваше.. И това ще мине, ама всичко като се събере.. винаги става много яко. И малкия го зарази едно момиченце.. играха си 3 часа, накрая тя почна да кашля много лошо срещу него. Отидох да го прибера и майката ми вика" Ох, аз забравих , че е болна".........  #2gunfire и сега е с хрема и кашлица.Водих го на доктор, няма страшно засега. Дано да се отървем.

Villleta  на доктор ходихте ли покрай тази температура?? и там какво казаха..?

Общи условия

Активация на акаунт