Пролетна АВГУСТовска тема 34

• 38 731
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
Зар и той е по тромав със ставането. Трудно става от легнало в седнало положение. Не съм обръщала особено внимание на това да си призная честно. А за стълбите от два месеца да речем грубо си се качва по стълбите сам като умирах от страх в началото. После стана малко по - стабилен с качването и сега го пускам сам. Със слизането го прави от месец някъде (може и по малко да е) и слиза смело надолу и със замах. Умирам си от страх все още. Като загуби равновесие и сяда на стъпалото, на което е стигнал. Това поне ме успокоява, че не е с главата надолу.

От последният път когато си правих тест за бременност тестовете много са се променили. За Шуър Чек говоря. Нещо ми закъснява със седмица, но теста днес показа само една черта. Явно стреса ми е дошъл в повечко.

# 121
Не е въпрос до мода, нито на опазване на природата (то акото се разгражда Grinning). На мен ми е супер неприятно да видя акащо навън дете... Особено пък ако е близо до вкъщи и въпреки това майка му не счита за нужно да го прибере. Не разбирам защо протестираме срещу кучешките изпражнения, а нямаме против човешките - еднакво неприятни и опасни могат да бъдат.

Аз има против и човешки и кучешки акита,защото  децата обичат да играят в тревата и си е меко казано отвратително да настъпиш нещо такова и нездравословно разбира се.Преди 10 дена празнувахме на сина ми  РД и имаше  аниматорка,която естествено забавляваше децата на тревната площ пред заведението.И какво мислите-едното дете както бягаше и падна и ръката му потъна в едно лайно,трябваше веднага да  го измият-толкова е гадно,че думи нямам.

# 122
  • София
Сама не слиза,трябва да се придържа към нещо,хваща мен за ръка или се подпиран ако има на какво. Качва стълбите сама,само ако са достатъчно ниски,иначе е нестабилна. Става от легнало положение,само като се обръща по корем,не се набира,не че не може,но търси по-лесния начин.

# 123

и антония се качва сама по стълби, като се държи за стената отстрани.. и успява до 3-тия етаж, после иска да я взема. и нито веднъж не съм я виждала да се изправя от коремна преса, може би дори не ѝ е хрумнало, че може да го прави това упражнение.
Wink

колкото повече наближава излизането на първото класиране за детските градини, толкова повече се притеснявам, че няма да я приемат и просто не знам какво ще правим..

# 124
Здравейте, мен ужасен мързел ме е налегнал и даже 2 реда да драсна тук Simple Smile
Мога да споделя и аз по последните темички. Миро може да се катери по стълби, но не е свръх стабилен. Надолу сам не смее - iли чака за ръка или се обръща с лице към стълбите и си помага с ръцете и слиза по бебешки. Като стигне най-долното стъпало се обръща и гордо слиза сам Simple Smile. Личи си, че в яслата са го учили да слиза и да се качва, защото вече е много внимателен с краката. Преди се хвърляше надолу по стъпалата, като рибок и ми увисваше на ръката.

Аз много лесно от памперси преминах на обикновени гащи с кака му, но тя от 6 месечна си ползваше гърнето по предназначение и малко след годинката започна да си казва кога и се пишка и ака и така се получи лесно. Но с Миро не ми се получава. Седи на гърнето, но рядко го ползва по предназначение. После става и се напикава. От 2 дена пробвам вечер за 2 часа да го държа по обикновени гащи и резултата е поне 3 чифта напикани. Единствения напредък е че като започне да пикае или ака или вече го е свършил, тогава казва Simple Smile.
Аз няма да взимам специални преходни гащи, памперс гащите ми вършеха идеална работа с каката, та и сега ще започна с тях, само да започне Миро да казва, че има пиш и ако преди да е започнал да го върши.

Днес като го преобувах и се изправи на коремна преса от легнало положение, никога не бях обръщала внимание, но явно го прави от време на време.

Последна редакция: пн, 30 апр 2012, 20:59 от Tyriseta

# 125
  • в рaя
Момичета, влизам с проблем  Tired
Моята голяма маймуна онзи ден имаше запек. И като и дойде музата рева, пища, чак кръв имаше   И от тогава почна големия проблем - не иска да ака, не иска да сяда на гърне, стиска се и не дава да я поседиш. Давам и много разхлабващи храни, че и едно сиропче и даваме. Но явно заради стискането то пак става на тапа и не знам. Голяма мъка е, все се държи за дупето и обяснява, че боли. Много ми е жал, снощи плаках и аз с нея. И не знам какво да я правя. Преди всеки ден пиеше прясно мляко с мед и след него задължително акаше. Сега като се рових за действието на различни храни и прочетох, че млякото правило червата лениви. Какво ще рече това? Че един вид без него няма да ака ли? Реално от няколко дена не беше пила и спря да ака нормално. ОФФФФ, ужасно е!

# 126
Момичета, влизам с проблем  Tired
Моята голяма маймуна онзи ден имаше запек. И като и дойде музата рева, пища, чак кръв имаше   И от тогава почна големия проблем - не иска да ака, не иска да сяда на гърне, стиска се и не дава да я поседиш. Давам и много разхлабващи храни, че и едно сиропче и даваме. Но явно заради стискането то пак става на тапа и не знам. Голяма мъка е, все се държи за дупето и обяснява, че боли. Много ми е жал, снощи плаках и аз с нея. И не знам какво да я правя. Преди всеки ден пиеше прясно мляко с мед и след него задължително акаше. Сега като се рових за действието на различни храни и прочетох, че млякото правило червата лениви. Какво ще рече това? Че един вид без него няма да ака ли? Реално от няколко дена не беше пила и спря да ака нормално. ОФФФФ, ужасно е!

Тук всеки може да се намеси с някакъв съвет, но каквото и да напишем - идете на лекар!!! Щом е имало и малко кръв, най-добре да има лекарски съвет.
Иначе аз знам, че прясното мляко разхлабва и затова спомага за лесно и често изхождане. Може би затова някой е казал, че прави червата лениви, т.е. без него няма да се справят добре.
Разбира се, че и без прясно мляко ще ака, просто трябва стомахчето да се нагоди. Ако хапва плодове и зеленчуци, те доставят на храносмилателната система достатъчно фибри, които спомагат за редовно изхождане. Ако не сте й дали някакви пробиотици, може би трябва да включите за известно време. А за момента сушени сливи, круши и повечко вода ще я разхлабят добре.
Тя, душичката, се е стресирала от болката и може дори самото гърне да я плаши за момента. Ако пробвате да е на памперс, докато и размине стреса дали няма да помогне.
Дано да е нещо безобидно и бързичко да се оправи Мимето.

# 127
  • Казанлък
 ·٠•●♥☆тупурче☆♥●•٠· много е неприятно това със запека  Sad, дано скоро да и мине на Мими и да се изхожда без проблем, че иначе и тя се измъчва и ти. За съжаление не мога да дам съвет, защото не сме се сблъсквали с този проблем (да чукна на дърво).

Аз пък имам друго питане - спят ли спокойно през нощта вашите дечица или се будят все още? Защото Ахмед се буди по няколко пъти, понякога го гушвам и си заспива, но доста често е неспокоен и се върти, човърка ме по лицето и  не може да заспи дълбоко и  едва като го взема на ръце се успокоява и заспива. И това е почти всяка вечер. Затова и спи при нас и изобщо не знам как ще го науча да спи самичък.  ooooh! Все още имаме едва 11 зъба, което сигурно също оказва влияние за неспокойния му сън.

# 128
  За запека и ние сме така. Ака веднъж на 4-ри дена. Какво ли не пробвах, но не нямаме развитие. Пробвай с круши, слиши, сок от ябълка. Преди много му беше помогнал един чай- Блевит Л. Кивито и то помага.
   Петър понякога се буди нощем с плач и следобед. Давам му залъгалката и му пускам една музикална лампа и така се успокояваме. Може и зъбите да са. При нас те са основен виновник за плачът нощем.

# 129
Момичета, благодаря за споделеното - явно не е само при нас така. Аз тъкмо се оплаках и Софи цял ден става от коремна преса  Joy Малко трудно, но предпочита като тръгне да се надига да натисна поне едното краче надолу, иначе й е по-трудно.

Тупурче, задължително на лекар. И аз като дете бях така, изпитвах ужас от ходене до тоалетната. Не мога да ти дам съвет, но се консултирайте задължително.

Кадрие, дано скоро започне да спинка малкия. Софи от много отдавна си спи по цяла нощ, сутрин става към 9-10 ч, но ляга късно. Но със сестра ми помня, че се будеше нощем до много късно. Може наистина и зъбки да са, но може би си е и въпрос на темперамент на детето - ако се превъзбужда много през деня също може да окаже влияние.

# 130
Моя син спи като пън цяла нощ. От 21ч (лятно време иначе зимата 20ч) отпрашва сега до 9ч сутринта без да се събуди. ОБАЧЕ!!! ако ми се стряска нощем, то задължително са зъби. С времето се убедих в това. Успокоява се като го взема при мен в леглото и щом се кротне го връщам пак в неговото понеже той като е при мен много се върти и така и двамата не можем да спим. Той си спи най - спокойно в неговото легло.

Тупурче, ако е станала тапа то плодовете няма да помогнат за разхлабване. Моят съвет е Дуфалак (става и за деца и бременни). Кръщелникът ми имаше редовен проблем с акането и пак понякога се срещаше кръвчица и така жално е плакал като сме били там. Все пак задължително вървете и на лекар.
Млякото "бунтува" червата. По тази причина не се препоръчва след операции да се консумира мляко.

# 131
Здравейте момичета,
ние сме малко болнички, вече два дена сме с температури и никакви други симптоми.Днес я водихме на лекар,нищо друго и няма,но тази Т не изчезва.Не е много висока стига до 38,5 и докторката казва че за нея това са зъби.Ние сме много назад със зъбите,първия изби на година и 5 месеца и след това на година и 7 м избиха за месец 6 броя. Абе в момента имаме само 8 избили.При Вас от зъби като са вдигали Т дечицата колко време Ви е продължавала.Незнам,хем не се притеснявам,ама ме човърка какво е.

# 132
Моите младежи почти винаги вдигат температура при никнене на нов зъб, но лошото е, че заради понижения им имунитет в такива моменти, почти винаги се разболяват в последствие от нещо по-сериозно  Sad. Ето сега единия близнак от вчера е с висока температура и пробиващи кучешки зъби. Днес  вече е с диагноза "гнойна ангина". И утре температурата няма да я има, зъбите ще са избили, но ангината ще си я влачим още 5-6 дни  Sad.

# 133
  • в рaя
Благодаря ви, момичета!
Днес водих Мими при личната, даде едно ЛАКТУЛОЗА - МИП сиропче от мострите им и био гайа изписа (тя каза пробиотик и решихме да е това хем за бебо да става). Да мажем дупето с дефламол и да изчакаме да видим няколко дена как ще са нещата. Ако продължава така ще я водим при специалист. Мен повече ме притеснява психологически как го приема - тя отказва изобщо да сяда на гърне, даже 2 пъти се напика, а не го е правила от много време! Просто стиска и това е! Ако я накараме да седне пуска 2 капки и бяга - не иска. Иначе даваме компоти от сливи, круши, плодове, зеленчуци. Дано да е само период и да мине! Памперс не смятам да сложа, защото тя от почти година е без и много добре знае, че не трябва да пиша на него. Още преди да го махнем стискаше и не пикаеше на памперс.

Villleta, Мими един път само ми е вдигала Т и то наскоро. Тъкмо се шашнах, че нещо е настинала (Т беше 38,7) и разбрахме, че и никнат последните кътници. Аз пък хич не ги очаквах, че нали след 2 г. почвали. Свалихме Т и повече не е вдигала. Дано и при вас бързо мине!
Грета, и вие да оздраввате! Много е гадно да са болни, че и както са 3 сигурно е голяма въртележка  Tired
Пингуи (свикнала съм те с др. ник и проблем ли е ако го използвам?), Софи те изненада, а? А как е тя? Как е крачето? Ако ти се разказва де... Hug
kadrie, и Мими на моменти спи неспокойно, но по скоро плаче на сън, рядко се буди, ама като се събуди седи по час и нагоре будна и всички вдига  Tired Но и аз го отдавам на зъби.
Иначе мноого бълнува вечер и на моменти ми е много сладка и смешна  Heart Eyes

# 134
Здравейте ,  влизам да видя има ли новини от Толинка, но явно още "чакаме"  Praynig
 Осъзнах че не съм писала за Вики във форума от месеци, та по последните теми които хващам да обсъждате :
 НЕ сяда сама от легнало / търкулва се по корем, или всякак но не и от коремна преса - аз лично не се притеснявам, и не му отдавам  голямо значение - до дете е разбира се  Peace нашето е глезено и търси лесното  Mr. Green /
 НЕ се качва и Не слиза сама стълби / вината е моя, все още се отнасям с нея като с бебе  Blush - тя проходи късно - май-последна от августинчетата  Crazy - и по принцип е мноого внимателна, не тича - ходи бързо  Laughing и сама не се катери никъде / никога не се е катерила - по легла, дивани маси и т.н. /
 Спи при нас / все още не мога да мръдна - веднага се събужда / все още активно суче / през деня и давам обикновенно мляко като започне да си търси  Mr. Green
 като стана на 19 месеца съвсем съзнателно започна да си казва когато и се ходи по нужда / и на двете неща вика "ако" и за да няма съмнение се тупа по памперса.. / но пък като стана на 20 месеца изведнъж отказа да си казва всеки път и  е голямо дебнене  Laughing не я насилвам - когато е готова тогава. за акането си казва , но за чишкането в 90 % казва докато чишка или след дова като и натежи памперса  hahaha
  също бълнува и е много забавна  baby_neutral
За тренировъчните гащи, аз смятам да използвам памперс гащи, миналата година както вече съм казвала почти бяхме махнали памперса, но с почивката ни в БГ всичко отиде на кино Simple Smile сега е по-бебе  от тогава по отношение на памперсите Simple Smile
 За портативните гърнета да аз бях ви надувала главите..

аз съм изключително доволна слагахме обикновенна найлонова торбичка със сaлфетка на дъното и въпреки че на плажа ни гледаха странно, аз бях доволна , бях ви разказвала как на една бензиностанция по пътя за морето едно момченце като видя че Вики седи на гърнето вътре в колата се развика на техните че и той иска такова  hahaha
  на кг си седи на 11,5кг , на височина 85 см. в сравнение с пухкавото бебе от миналата година си е мършавка, но тя макар че не е капризна не е ящна - не като майка си  Mr. Green /
 Ами туй от нас. гледам снимките във фейс-групата - страхотни дечица си имаме Simple Smile стискам палци всички да оздравяват, съвети не мога да дам от опит, а и пак ще се повторя - всичко си е до дете  Peace
Аз лично вече мисля за РД на Вики  Mr. Green не остана - моля се и тази година да изкараме късмет с времето и да бъде поне толкова забавно и шарено колкото бе миналата година Simple Smile
 Разписах се с поредния си роман, да държи влага още месц два  Crazy
поздрави и целувки на малки и големи   bouquet Hug Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт