Пролетна АВГУСТовска тема 34

• 38 712
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
Супер, много благодаря!!!  Hug

# 646
 Ивелин е същия тези дни.. тези деца ги тресат еднакви периоди.
Вчера след обед го лепиха в спешното. пръсна си брадата- изхвръкна от камиона , който се бута с крака. Представяте си с каква скорост го кара, щом камиона спря ,а Ивето изхвърча по глава..  ooooh!
Снощи като го приспивах и ми текат сълзите, и си мисля, че идея нямам как ще го опазвам това дете..
Не ми се изброява само какви тъпотии опасни прави..
Сега му слагам едни лепенки с лепило, за 3-4 дни казаха ,че ще се затвори  раната. Поне не е централно на лицето, а отдолу на брадата.
И днес пак цял ден е хипер палав... Дано да няма изпълнения пак. Отделно е адски крив заради последните зъби, днес го прибрах от площадката, удари едно момиченце през лицето.. Абе лудница е всичко..
Дано скоро идват по-спокойни периоди.
Иначе да го похваля- вече си казва като ми се пишка и навън и вкъщи. Памперса вечер няма да го махаме скоро ,че пие над литър вода задължително на ден.
Айде засега, дано само с хубави неща се разписваме тук

# 647
Oх, за опазването не знам  ooooh!
Калоян преди 2 седмици падна по стълбите и си посини окото, след няколко дни си удари носа пак на стълбите - потече кръв. Прозорецт към вътрешния ни двор е много нисък, аз за секунди го забравих отворен и той се беше покатерил, казвам ви сърцето ми се качи в гърлото, още ме побиват тръпки, като си помисля какво можеше да стане  ooooh!

# 648
  Нямат никаво чувство за самосъхранение. Мислят е май вече за много големи. Лошото е, че се учат от по- големите деца, но от там се копират само глупостите. Скоро едно дете само докато показа на Петър как да се лялее на една пързалка и беше усвоено, а мойте безинтересни уроци даже не се отразяват.
  При нас сега е на мода да си отива в неговата стая и ме гони и се затваря. Не го оставям сам, че за секунди ще се качи на л еглото и може да се метне през прозореца, а сме на 6-я етаж.

# 649
Малки са още, а искат да са големи. Софи все лъже, че е на три години. Питаш я на колко е и тя показва три пръстчета и вика "Ти"  Joy А много добре знае, че е на 2.
Иначе тя е голяма пъзла, за което и аз допринасям. Май съм малко по-предпазлива от повечето майки, което според мен не й е от полза. До някъде за момента това ме устройва, защото като хукне към стълбите например и се спира на ръба и ме чака с вдигната ръка да я хвана. А вече може и сама да слиза, и да се качва, но ме чака. За момента ме устройва, защото ме е страх много по стълбите да не стане някоя беля. Но като цяло аз съм доста страхлива и не искам тя да е като мен.
Добре че баща й малко компенсира моите прекалени протекции.
Това естествено не пречи да сме с три последователни охлузвания на колената ooooh!

Скрит текст:
За затварянето в стаята - Софи прави същото и обича да се затваря сама, но и аз не давам да стои ... Може да стане какво ли не. Скоро четох за един кошмарен случай - семейството имало гости, детенцето си играело в другата стая. Отиват да го видят и го сварват обесено на връвките на щорите.... Извинете, че ви разказвам такава ужасна история, но мен лично тръпки ме побиха основно от това, че никога не можем да предположим всички абсурдни неща, които биха им хрумнали.

# 650
Говорете ми за бели... имате доста докато ни стигнете.

Миналият месец баща ми го вкара в колата да натискат клаксона. Естествено всички копчета бяха изпробвани кое каква дейност извършва. Накрая татко стана и остави малкия вътре като и аз и той бяхме отвън. Натиска детето клаксона ама ниц. Обаче забелязал, че като се завърти ключа и клаксона свири. Завъртя ключа на контакт и си засвири детето  ooooh!

Миналата седмица май беше, седя си аз в хола и съм се вглъбила да върша нещо и като поглеждам малкия, той качен върху телевизора (а той е върху стъклена ТВ маса) и гледам как в него момент и Зар и телевизора и масата летят на долу  #Crazy телевизора падна по монитор и се претърколи няколко пти на някъде, масата се разглоби на части, а Зар между тях двете (и слава Богу) падна и реве. Незнаех него или себе си да успокоявам. Не се удари, но не ми се и мисли ако стъклата се бяха натрошили или работещият телевизор беше гръмнал какви щяха да са последиците.

Въпреки всичко той пак се катери върху телевизора.

А комшията направи грешка да вкара синът си имоят син (на една възраст) в неговата кола, като моят юнак на шофьорското място. Предупредих го да си извади ключа, че палим колите, а той ме погледна и си помисли, че се шегувам. Идея нямате как бързо си извади ключа като видя на къде отиват нещата. Едва ли ще повтори същата грешка с моя син  hahaha

# 651
  • София
Дано всички болнички бързо да оздравяват, големи беладжии са станали всички, и Макс не остава по-назад, на 100 са ми очите вече Crazy  Добре, че споделихте за кг. на децата, и нашият е 11кг, като гледам децата наоколо направо се депресирам, успокоих се , че има и други "слабички"Simple Smile

Момичета, кажете ми моля ви имахте ли странични реакции от последния Пентаксим? Бихме го вчера, много се забавихме по разни причини, и всичко беше ок, но през нощта вдигна Т - 37,5, а мястото вече е много зачервено, има голям парещ направо червен оток на крачето. Днес пак имаше такава Т, сега му дадох ефералган свещичка да може да поспи спокойно, но много се притеснявам. Слагам от тези cool patch лепенки на зачервеното място, следобед ще отида да го види педиатърката, но най вероятно както каза и сутринта по телефона ще повтори, че е нормална реакция ooooh!

# 652
Ах тези бели...все повече зачестяват.
Ние посетихме отново невролог.За съжаление и той потвърди,че най-вероятно става въпрос за лека(към момента)форма на хиперактивност Sad Още е малък,за да му се направят необходимите тестове,но трябва да бъдем внимателни.Ще изчакам да видя какво ще е положението в яслата.После ще потърся помощ при психолог.Поне да знам как да реагирам в отделните случаи.
За кг-15 и около 98см.
Illit ,как сте?Имам спомен,че някоя мама скоро беше споменала за подобен случай.Дано се включи с отговор.
agnesana ,аз ипаднах в ужас само докато четях за инцидента с телевизора.Голям късмет сте имали.

# 653
  • София
Ах тези бели...все повече зачестяват.
Ние посетихме отново невролог.За съжаление и той потвърди,че най-вероятно става въпрос за лека(към момента)форма на хиперактивност Sad Още е малък,за да му се направят необходимите тестове,но трябва да бъдем внимателни.Ще изчакам да видя какво ще е положението в яслата.После ще потърся помощ при психолог.Поне да знам как да реагирам в отделните случаи.

Как стигнахте до тази диагноза? Аз като чета за нея в интернет,по -всичко и нашето момичето отговаря на симптопите.Не е ли прекалено прибързана тази диагноза newsm78 .

# 654
n.o._n.a.m.e. много съжалявам за тази диагноза, която са ви поставили. Детето е още много малко и няма как да се каже със сигурност точно за какво става дума. Аз лично предпочитам да се съветвам на няколко места и да сравнявам мненията, за това ако имате възможност си мисля, че е добре да се посъветвате и с други специалисти, за да можете да реагирате възможно най-адекватно. Имаме близък приятел, който със сигурност като дете е бил хиперактивен и сега проявва някои симптоми, но е невероятно интелигентен и успешен като човек. Всичко ще е наред  Hug

Агнес и аз изтръпнах от случката с телевизора.
Illit, надявам се днес да сте по-добре Hug

# 655
Здравейте! не съм писала от 100 години, но като мога ви чета.
Да ви кажа много ми е свито на сърцето. Ивет както не ми е боледувала досега и в сабота като вдигна една темп.38,5 и айде на лекар. Правиха й снимка,че се усъмниха за пнемония, ама нямало. Изписаха ни антибиотик,вентолин и още 100 неща. Прибрахме се в къщи, уж всичко ок. И през нощта като почна една температура до  39,5, ужас направо.Айде сутринта пак на лекар и веднага ни приеха в болница, инжекции и система 10 часа, няма да обяснявам как съм я удържала на легло...В сряда ни пуснаха, ама до понеделник ще й бият инжекции. Толкова ми е криво, направо съм се вкиснала отвсякъде. В отделението и аз се разболях и сега и аз съм на антибиотик.
И за капак работодателя ми се обади, че фирмата обявява фалит и любезно ме поканиха да напусна...
А таткото ни е в отпуск в къщи и това трябваше да ни е седмицата за семейна почивка.
Сори че стана дълго, ама ми е много криво и знам, че тук ще ме разберете.
Е поне едно хубаво нещо се случи - махнахме папмерса и сега само спи с него.

Хубав ден ви желая и здрави дечица

# 656
Пингуи,mikimik ,диагноза не ни е поставена,точно поради факта,че е малък още.След купища въпроси за поведение,реакции,игри и др,вече втори специалист казва,че най-вероятно се касае за хиперактивност.
Към момента не може да се работи с него.По скоро аз ще потърся помощ при детски психолог,за да знам как да реагирам в различните ситуации.Да се надявам,че нещата ще се оталожат и няма да създава трудности.Изписаха ни хомеопатия в продължение на 2 месеца.След това един месец почивка,която пък ще съвпадне и с тръгването на ясла.Аз разбира се не мисля да уведомявам ръководсвото,че детето ми е "проблемно",за да не го обричат от сега.Може там всичко да е наред.
Благодаря за вниманието ви!

# 657
n.o._n.a.m.e. - мисля, че постъпваш много правилно. Само още една идея - поинтересувай се от капките на д-р Бах. Аз съм им фенка и мисля, че много помогнаха на сестра ми.
Катенце, чудесно разбирам как се чувстваш. Много съжалявам, че сте минали през това. Дано вече малката да е добре и това да ви е последното посещение в болница.  Hug

# 658
Ееееееее,тия болести да се спират  #2gunfire
Хайде и аз да се оплача. Иво до сега не ми е боледувал,но  преди 2 седмици направи ларингитен пристъп. Както си спеше на обяд заваля дъжд и разчекнах прозорците, добре че бях до него, а не влезнах в банята веднага както си бях планувала. Споменавам дъжда, защото според едната докторка той може да е причина на пристъпа. Направо изпаднахме в паника - газ до спешния център, биха му урбазон и се поуспокои. Но там докторката ми даде направление за хоспитализация - мислех си , че за изследвания, защото той няма никакви други оплаквания - нито хрема, нито гърло, нито температура, гърдите чисти. Както и да е в болницата пак го прегледаха и нищо, в един момент казаха  - вирусна пневмония /уж рентгена показал/. Какъв ужас изживяхме 1 седмица там - буквално го психираха, на 4тия ден той почна да ми плаче и да ми посочва ръката с абоката и видях, че е надута,твърда,леко зачервена и пареща около него. Извиках сестрата, а тя взе да ми философства , че се лигавел и нищо му нямало. На следващия ден, чак помолих друга да го види и тя на мига каза да се сваля, че не е наред....махнаха го, той ми вдигна температура. Слава Богу еднократно и я свалихме. Да не говорим за парлама прегледите,които му правеха там... Изписаха ни без да му направят снимка, без да му изпишат нещо за през устата, а дори аз невежата знам , че след пневмония и венозно слаган антибиотик последва по-слаб през устата , за да се завърши лечението. Така или иначе на следващия ден реших да го заведа на частно при утвърден специалист, на когото се доверявам на 100%. И какво ми каза тя - това дете нито е имало , нито има пневмония, просто "системата е такава - няма клинична пътека за ларингит и се пише пневмония, а и зависи кой ви е гледал снимката /а всъщност това беше - новоизлюпена докторка - по-малка от мен/. Пневмония без никакви признаци и за 6 дни не се лекува.
Само дето ми го мъчеха и тровеха детето иде ми да ги убия, но това ще ми е за урок.
Сега се страхувам да не се повтарят такива пристъпи, че така и не е ясно точно от какво се е получило.
Освен това накарах тази докторка да му "отвори" и пишлето най-накрая. Леле каква мъка беше на вечерта, той се стиска цял ден, защото явно като му се допишка и го заболява, но след като от 10 сутринта до 1 през нощта се стиска явно го е боляло от стискането. Какъв рев беше докато се изпишка и видя , че няма нищо страшно /поне веселото беше , че я свърши на възглавницата на тати/. Добрата новина е , че от тогава пишкаме и акаме само в гърне, освен когато спи. Лошата , че не можем с мъжа ми да отворим пишлето пак напълно, а всеки ден го натискаме безуспешно. Може ли пак да се затворило за 5 дни?
Спирам се , че стана роман.
  Hug на всички и големи и мънички!!!

# 659
floral dream - http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=966

аз само издърпвам назад доколкото мога, и мия с вода само. Главичката се вижда цялата, без да съм натискала или насилвала нещо.
Отначало бях решила , че няма да забелвам насилствено.

А за детето.. нямам думи за тези доктори, само за майките им.

Общи условия

Активация на акаунт