Пролетна АВГУСТовска тема 34

• 38 718
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
Ние сме с гнойна ангина  Cry Лекарката каза, че била много сериозна... и антибиотик.
Ох, като се сетя миналата ни ангина, че завърши в болницата с пневмония и ми настръхват косите.
Дано този път се размине по-леко.

На всички други болнички желая бързо оздравяване. Мартита, дано бързо се оправи устничката. Милите, как сте се стреснали.
Иначе явно си зависи от краченцата.. в мойта рода всички сме много капризни от към обувки и все нещо ни прави пришки. Софи само за половин час да обуе нещо на босо, независимо какво, веднага й се разраняват.

А за панадола и аз не го долюбвам, но вчера имах само такова и честно казано съм доволна, подейства. Сега ни изписаха хексалгин за всеки случай, ако вдигне много висока.

# 631
Тц тц, как сме се докарали, аман от болести с малките бръмбъзъци.
Нашата педиатърка каза, че гнойните ангини са си силно заразни, кой знае Софи от къде го е пипнала. Нашата кака миналия ноември изкара една тежка гнойна ангина и пи АБ и едвам опазих Миро. Те деца, играят - как да ги делиш, трудно беше.
Да се оправят бързо всички!

Миро има 3 вида сандали и ги носи на босо, целодневно в градина е със сандали - не е имал дори зачервяване от тях. Има кожени и гумени 2 вида. Не мога да се оплача, ама кожените са ни подарък от Дубай, едните гумени са от Англия, а другите гумени са Бразилски.
Много ги хвалят сандалките Найк, които е показала Мартита, а и за Адидаса съм чувала добри отзиви. Ама наистина само поръчки от чужбина, тук са над 25-30лв на промоция и от там, нагоре.

При нас остана само лекото течене на носа, ама докато избие и последния кучешки зъб, ще ги изтраем някакси.

Агнес, и на мен вече ми мирише на Балчик и Албена, ама още месец трябва да изтрая.

# 632
Martita,  да се оправяте бързо .и ние миналата неделя по обед бяхме в спешното с разбита устна и изтекла много кръв,но казаха , че няма да се лепи или шие.за една седмица почти си зарасна.първо побеля отвътре и сега минава.а в петък пак бяхме до спешното ,че някакви малкия си е ударил окото и беше започнало да секретира, че ни изписаха капки и гелче да слегаме,но итова отминава. и като за последно и аз ходих в спешното, че се появи малко зацапване, та за да мога да спя отидох да видим дали няма проблем, но се оказа, че е ок и бебето ни показа едни салта и едно въртене. та дано това са ни последните посещения по спешните центрове !!!

# 633
Да, аз съм супер доволна от сандалките на найк. Но за съжаление няма от къде да се купят тук и трябва да се поръчват. Бяхме взели в началото на лятото едни от аутлета на цариградско на найк, последна бройка, намалени на 18 лв., но й бяха малки и не успя много да ги носи. Но пък стандартната им цена е била 54 лв..., което е ужасно много при положение, че от чужбина излизат поне наполовина.

На малката устата е много по-добре, доста бързо се оправя. Но пък се разболя от вчера и пак са й възпалени ушите и има температура. Явно при нея се получава някакъв проблем с ушите, защото това е поредното възпаление през последните месеци и ще трябва да я заведем явно на някакъв специалист да каже какво се случва, защото..... направо кошмар с тези болести.

Хубав ден на всички и болестите да се изпаряват вече!  Hug Hug Hug

# 634
Болничките да оздравяват! Praynig
При нас е лудница абсолютна CrazyМалкия е толкова капризен вече,че чак се плаша.За всяко нещо плаче почти истерично.Иска нещо,а като му го дам рееев-не го иска вече.Не иска да яде нищо готвено от около месец.Растат му последните кътници(остана само един да пробие).Може и това да е причината,но е кошмарен.Срам ме е вече да ходя на площадката.
Уча го и да е без памперс.По цял ден пикае където му падне.И половин час да стои на гърнето-нищо.Става и се изпикава някъде.Аз отивам да пера,простирам и докато се върна-нова локва ooooh!И така до побъркване.Вчера съм прала над 20 пъти гащи TiredИмам чувството,че го прави нарочно.Че пие много вода-пие,ама такова пикане.....като кравче е.Днес е същата история.Пробвах с приказки,с караници,е нестава и нестава.И това,и реването,и тръшкането,и неяденето,и...в прединсултно състояние съм.Незнам какво да го правя вече.
Съжелявам,ако съм досадила на някой,но няма на кого да си излея душата.Отчайвам се.
Хубав ден ви пожелавам!  bouquet

# 635
n.o._n.a.m.e., миличка, просто си преуморена и ти идва в повече. Няма защо да те е срам да ходиш по площадките - та да не би всички деца там да са кротки като ангелчета? Полека лека ще се уталожат нещата. Може би и зъбки го мъчат, а и да не забравяме, че влизаме в прословутия бебешки пубертет, който щем не щем трябва да изкараме със стиснати зъби.
За пишкането - според мен просто не му е дошъл момента, за това се получава така. Разбира се, че не го прави нарочно. Няма да спра да повтарям колко ми е полезна на мен тази книга http://www.book.store.bg/p2467/kakvo-te-chaka-prez-vtorata-i-tre … na-na-deteto.html
Там има огромен раздел аз приучаването към гърне и общо взето тезата е, че след 2-2.5 г. децата са много по-осъзнати и е по-подходящ момента. Аз както казах купих тренировъчните гащи, пробвахме няколко дни, но все още според мен е рано, защото дребното изобщо не осъзнава какво се очаква от него. За това ги прибрах и след месец два ще пробвам отново. Това, което се обяснява там е, че има риск детето да намрази и памперса и гърнето ако все още не е дошъл момента и тогава вече наистина става доста неприятно. Иначе аз периодично правя опити, за да видя до къде сме, но просто още не е на този етап. Аз винаги съм се стремила да се ръководя по нея и това кога е готова за нещо и до сега не съм се излъгала - така се отби, така започна да заспива сама, така махнахме бибата, шишето с биберон и пр. и пр. Сега отново имаме период, в който иска някой да стои при нея в стаята, иначе следва истеричен рев - ами оставам, чета приказки, въпреки че татито ни е против и казва, че аз съм я научила да има някой в стаята, защото й чета. Но аз мисля, че се страхува от нещо и чакам да мине и този период.

За яденето как те разбирам... Софи никога не ми е правила проблеми с яденето, освен инцидентни случаи, но последния един месец не яде нищо друго, освен плодове и зеленчуци. Кара горкото само на салата, ще кажеш, че на диета го държа. Резултат - 10 кг и 800 гр тежи в момента, те някои бебета тежат повече. А беше около 12 кг. Тези кучешки ще ни разкажат играта.

Tyriseta и нашата каза, че е силно заразна и аз мисля, че я е лепнала от мен. Аз две седмици се влачех с болки в гърлото и хрема, но не мислех, че е сериозно. Прополис за смукане ми помогна много, но за нея не е подходящ, та ще й взема спрейче. Иначе сме по-добре - без температура, хремата е по-лека, но взе да покашля.

# 636
И при нас няма много голям успех с пишкането. Той по принцип пишка на гърне, но не си казва, като се напикае и направи локва вика "аууу виж аууууу" и сочи с пръст. Навън пък е абсурд да се изпикае, пищи  ooooh!

Либи, вярно е че може би не е дошъл момента, но всички сме чували историите за деца на годинка, които си казват, без памперс са и т.н. Включително историите на майка ми за мен, колко от рано съм била без пелени. Мен лично малко ме обезкуражават тези постоянни изтъкваници  Tired Нямам предвид темата, а историите на наши близки. Поне при мен е така.

За килограмите, Калоян не е лаком, но си яде добре, не е и слаб. Днес го мерих и едва връзва 11 кила.

Да оздравяват всички болни дечица, хайде всички да се стягат за море  Hug

Момичета от София, няма ли да си спретнем най-после една срещичка?  Whistling

# 637
red shoe, разбирам те. И аз имах атаки от майка ми, че на 1 годинка съм ходила на гърне. Даже се беше амбицирала тя да я учи като отидем в Испания. Е, не успя да я научи и сама се убеди, че е рано. За моя изненада свекърва ми, която се грижи за Софи е на моето мнение и макар че тя е доста по-упорита от мен с гърнето, сама усеща, че е раничко и не я натиска много.
Според мен причината да сме се научавали ние по-рано е, че сме били с пелени и сме усещали дискомфорта от напишканото с пълна сила. А със сегашните деца не е така, защото не се чувстват мокри с памперсите. Иначе естествено, че има дечица, които рано се научават, но то си е до дете.
Аз лично виждам, че Софи изобщо не осъзнава, че се очаква от нея да свърши тази работа на гърнето, макар че като я сложа и имам късмет - и пишка, и ака там. Но не е осъзнато.
Сега може би докато е топло ще направя още един опит за около седмица, да знам поне, че съм се възползвала от лятото и ако не стане здраве да е, когато - тогава.

А за хапването, явно Софи е като Калоян - тя преди си хапваше доста стабилно и никога не е качвала много. Но сега просто няма никакъв апетит.
Ние ще ходим на море в края на август както обикновено .. май не обичаме много да се печем и ще правим повече разходки.

# 638
И Крум е малко над 11 кг,не помня откога си е все толкова.
Относно пишкането, сега нали свеки идва всеки ден да ми помага и го извежда навън без памперс.
Първите дни му беше кеф да пикае навън когато му кажеш, но сега нещо взе да се стиска.Вчера излязохме в 6 и вечерта пика чак в 10 когато го къпах под душа, явно се стискаше.
Крум обаче си мисля че е готов, защото пишка волево.Като му кажеш пишкай и той пишка ако има какво разбира се.За акането обаче нула успех засега.
Той ака сутрин като се събуди и нямам шанс да го хвана.

За червено гърло д-р Масларски каза да му слагам малко сода на езика.

# 639
И Петър е ужааасно крив около 2 седмици. Само викам и бягам след него по площадките, обикаляме ги и стоим по 5- 10 мин. и тръгваме. Не се заигравя изобщо там. Пусне се един път на пързалката и от там си хваща пътя и тръгва в някаква посока. Догонвам го, обяснявам, че трябва да си съберем нещата, но се почва реване и тръшкане. Скоро беше решил, че ще си бута колата на улицата ooooh! Надявам се да е само някакъв период и да отмине.
   За пишкането моето мнение да се водите по самото дете. Видях го, че стиска и навън не пишка и тогава го свалихме памперса. Всичко е индивидуално и това със сравнението ни е най- голямата грешка Grinning
 Болните бързо да се оправят!

# 640
И аз мисля, че ние сме се научавали бърза на времето заради дискомфорта от мокрите пелени. Майка постоянно повтаря как със сестра ми сме нямали годинка, когато сме си казвали.
С пишането имаме някакъв успех. На вън и той стиска и като се приберем бързам да го сложа да гърнето да си излее душичката. С акането не се случват нещата и това е. Постоянно бърша мини, въпреки, че слагам слипче да държат мините в кобура  Mr. Green

Зар го водих миналата седмица на консултация и резултатът е 18кг и 102см. На кг не е мръднал последните месеци, че даже май е и посмъкнал малко, обаче е качил 6см нагоре.
Също не близва готвено. Само на плодове и салатка кара. За закуска признава само кашата и нищо друго. Днес го излъгах да си хапне кетърсинг сандвич. Намазах една филия и сложих отгоре колбас и я направих на хапки. Хапките забодох с клечка за зъби. Моят син е неверояно внимателен и сам си се обслужваше, та така изяде една филийка хляб. Поне да не го мисля, че е гладен. На обед хапна кайсии и диня и беше много доволен.

В ларедута са смъкнали слипчетата още повече. Пликчета не съм гледала  Mr. Green още. Мен така ме е яд, че не си оправих картата и сега ако искам да си купя нещо трябва да ползвам пак посредник  ooooh!
Май накрая ще си чакам намаленията в Карфур  Crossing Arms

# 641
Аз онзи ден купх 4бр слипчета за 7 лв от Карфур, започнало е намалението но все още е 30%.

# 642
Аз миналото лято купих на Дисни с апликация 7 слипчета за 6лв някъде от Карфур. Обаче бяха на -70% намаленията. Сега мисля пак да се възползвам, че единият размер 2-3г са му малки вече, а 4-5 са му идеални. Това лято ще си напазарувам качествено от там, понеже материите им са хубави. Това, което купих миналото лято още не е мръднало. Само на мъжа ми на едни слипове им се прецака ластика, но го очаквах.

# 643
Момичета, преди време някой беше пуснал една програма или сайт, не помня точно, с която се сваляха клипчета от youtube. Може ли да пуснете отново информацията, защото не мога да я намеря? Благодаря!  Hug

# 644
Момичета, преди време някой беше пуснал една програма или сайт, не помня точно, с която се сваляха клипчета от youtube. Може ли да пуснете отново информацията, защото не мога да я намеря? Благодаря!  Hug

Ето, гледай видеото - супер лесно е:
http://youtu.be/aMQFHuLGoMc

Общи условия

Активация на акаунт