Пролетна АВГУСТовска тема 34

• 38 729
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
  • София
До никъде съм с работата. Днес си правих поредица то снимки,да избера най-хубавата за CV-то,че вече почти няма обява за работа,в която да не фигурира,че искат актуална снимка. Явно не се интересуват толкова много от познанията на човека,колкото как изглежда,но за да не ме отхвърлят веднага се снимах,а как мразя да го правя,никога не се харесвам как изглеждам.

Надявам се най-после да се спре с поредицата от лоши събития и новини.Точно преди няколко дни си мислех,че много ми се насъбра и не искам да разбирам, дали мога да издържа на още удари.

# 616
Мики, не съм го забелязала това с въжетата, може да е нещо старо.

Ето описание как се стига до там от една съфорумка "Стига се до самия Дендрариум с кола. Минавате Тихият път и малко след статуята на Мечката /вляво/ има малък паркинг с чешмичка /вдясно/. Спирате там, тръгвате надолу по стълбичките и сте в Дендрариума. Хубаво е и подходящо за малки деца, особено през седмицата, когато няма много хора. Съвсем наблизо е и х. Иглика /15 мин/, където може да се хапне /няма проблем да се отиде и с бебешка количка/"

Пак казвам, ако някой реши да прави там РД е хубаво да се отиде рано, за да се запазят места. Освен това ако не познавате мястото отидете предната седмица, за да набележите полянка или беседка на по сенчесто място, че все пак август месец си е мор дори и там. Ние бяхме преди 2-3 седмици и към 10 часа вече нямаше хубави места. Хубавото е, че 8има алеи, полянки, езерца. Може да се прави барбекю.

# 617
Мило наше талисманче,скъпо Софи,честита ти 2-ра годинка на патерици,но от сърце!Наде,пожелавам ти все така красива и усмихната да расте принцесата ти,всички тук помним какъв дълъг и труден път изминахте заедно,а сега толкова ви се радвам!Прегръдки и целувки от нас!  bouquet
Ние сме на гости в Родопите при свекърите от 2 седмици,но
Дени от неделя се разболя много лошо.Пипна някакъв вирус и 4-5 дни изгаряше от температура.Още не се е оправил,няма силички,апетит няма...Аз съвсем забравих за бебката,клякам,ставам,нагъвам корема,но няма как...
Вили,още малко остана,мила!Стискам силно палците и чакам с нетърпение да ни се похвалиш! Hug
За рождения му ден много ми се иска пак да го празнуваме с всичките му приятелчета,както го правихме миналата година,само да сме живи и здрави!

# 618
Миро пак ми се разписа с един ларингитен пристъп тази нощ. Отдавна не беше правил такъв и тази нощ явно добре навакса, че се наложи до спешен кабинет за урбазон да идем, защото инхалацията не беше много ефективна. Поне няма хрипове в дробовете, а е само на ларингса, че предния месец беше с хрипове и остър бронхит. От всички места ми казват лекарите, че предполагат да е от някаква алергия Sad. Даже докторката от спешното в мед. център Лора ми даде направление да отидем до детска белодробна, че й се виждаше страшен пристъпа. От болницата лекаря ми каза, че ми е дала направление за прием в болницата(но на мен не ми го спомена това, щеше да ми спести разкарването), но те там само инхалации и урбазон ще му правят и по-добре да си правим у дома инхалации, а урбазона беше вече направен от нея. То страшното беше отминало.
За пореден път се убеждавам, че в МЦ Лора не са много адекватни, но поне е нещо. В 5 сутринта звънях 4-5 пъти на звънеца, за да събудя докторката и после тя ме питаше за всяко нещо поне по 7-8 пъти. Не знаех да се смея ли, да се притеснявам ли....за малко да поискам сама да му бия урбазона  #Crazy

Сега Миро си спинка сладко, а аз не мога да заспя Sad.

Всички овирусени бързо да се оправят. В момента върлуват няколко шаркоподобни вируса, които ловят само малките деца и почти всички познати дребосъци карат или изкараха вече нещо подобно.

# 619
Ох Биляна ужас, как само знам колко ти е гадно!Дано по-рядко се случват ти япристъпи.
Крум пък има някаква кашлица която така и не спира и аз взех също да се съмнявам за някаква алергия или пък гадния въздух.Август ще бъдем две седмици при майка в Марково и ако тогава спре значи е от мръсотията тук.
Да Ви почерпя за вчерашния ми двоен празник че таткото и бебето бяха именници:) Wine Glass  party023

P.S.Мечтая си за моренце, някой ходил ли е на Арапя?

# 620
tzuntzurka, Честито на патеричка на твоите именици, само да те радват!

Мръсния въздух в София допринася за отключването на алергии със сигурност. Моя мъж не е от София и откакто живее тук му се отключи алергия към полените, а няколко години по-късно и сестра му дойде да живее в София и на нея се случи същото. Аз моята си я имам от малка... Sad

Мои познати са всяка година на Арапя на едни каравани и са много доволни.

Да ви подсетя, че в момента текат големите летни разпродажби в интернет магазините, ако се нуждаете от нещо. Аз си пазарувам главно от Ларедут и СпортсДирект, но май навсякъде са луди разпродажби  Grinning

# 621
  • София
Tyriseta - представям си какъв ужас сте изживели.

Ние започнахме  противооалергично лечение,но ми е свито,че още не диша през носът ,а само през устата. Носът не й тече,но когато успея да я накарам да поеме въздух през него свисти и си личи,че не й е комфортно.

# 622
Ние започнахме  противооалергично лечение,но ми е свито,че още не диша през носът ,а само през устата. Носът не й тече,но когато успея да я накарам да поеме въздух през него свисти и си личи,че не й е комфортно.

Сподели какво ти казаха, предполагам д-р Мустаков. Това с недишане през носа си изглежда сериозно неразположение.

# 623
  • София
Алергии почти към всичко са изолирани,но не надвишават 1,така че първо ще се пробва само с лекарствата. Диагнозата е алергичен ринит. Аз почнах да се притеснявам да не се окаже,че не е това и да се продължи с дишането през устата. 2 месеца ще спазвам предписаното от него лечение. Не беше особено приказлив и не обясняваше много,но и при него лудницата е огромна.

# 624
Алергии почти към всичко са изолирани,но не надвишават 1,така че първо ще се пробва само с лекарствата. Диагнозата е алергичен ринит. Аз почнах да се притеснявам да не се окаже,че не е това и да се продължи с дишането през устата. 2 месеца ще спазвам предписаното от него лечение. Не беше особено приказлив и не обясняваше много,но и при него лудницата е огромна.

Дано да има резултат. При Андреа след 3 месечно лечение не й е текъл носа 2 години и чак сега пак започна да има водни сополи.

Този път много бързо се овладя ларингитния пристъп и утре Миро е на ясла. Този път минахме без болничен  newsm44
Днес имаме и един избил долен кътник, чакаме и още един. Лекарите не виждат връзка между пристъпите и никненето на зъби, но аз вече съм забелязала. Явно наистина ужасно пада имунитета при избиването на проклетите зъби Sad
Това като че ли е да ми навакса, защото с кака му не разбрахме как й излязаха зъбите Simple Smile

Последна редакция: нд, 01 юли 2012, 22:00 от Tyriseta

# 625
  • в рaя
Мами на момиченца - с какви сандали сте? Имаме 4 чифта и всички ни правят ужасни пришки Sad Яд ме е и за дадените пари и че детето вече куца и охка Sad Имаме и силиконови, и кроски, и кожени с твърда вдигната пета и затворени отпред, и чехли имаме... Сега можем да ги носим само с чорапи, но в тази жега... Та тези отворените отпред - излизат ли им пръстчетата? Мисля за нещо платняно, но дали ще изпотява много? Нещо от БГ магазини, че съм куца в поръчките от други сайтове. Благодаря предварително  Hug

аз наскоро говорих с една позната, която се е преместила от Варна тук, защото големия и син е направил много алергии заради мръсния въздух. И се радвам, че не сме в "големия" град. Бързо да се оправят дечурлигата  Hug

# 626
Tyriseta, какъв кошмар с тези пристъпи  Cry Дано повече нямате такива преживявания  Hug
Тупурче, аз никога не обувам сандали без чорапки. Крачетата са им много нежни и няма начин да не станат пришки, каквито и да са сандалите... краката се потят и от търкането стават ранички. Аз по себе си съдя, че лятото каквото и да сложа на бос крак освен джапанки, задължително съм в пришки, та какво остава за тези малки нежни краченца. На Софи много й се потят краката, но от както открих бамбуковите чорапки всичко е супер - хем са й удобни сандалките с чорапки, хем крачетата сухички. На бос крак обувам само тези чехли, дето им викат кроксове, но в тях краката й се потят доста. За това ги ползвам само за вкъщи.

Софи днес с 39 градуса температура  Cry Много се изплаших. Не ми е вдигала до сега толкова. Миналата нощ спа много неспокойно, събужда се, плака... смя е после..
През деня беше горе долу добре, свали до 37, а вечерта като видях 39 ми идваше да се гръмна. Взехме хладка вана, панадол... взех й калкареа фосфорика и дентокинд. Имаме 2 наболи горни кучешки, които явно са причинителите на проблема, но няма да е само това - не ми се вярва 39 градуса само от зъби да е. А и носа й шурти като река. Иначе аз две седмици се влача болна - гърло ме боля много, хрема, отпадналост. Тъкмо се зарадвах, че тя е здрава и днес ме изненада неприятно Sad Утре рано рано отиваме на лекар, че тя нашата събота и неделя не си вдига тел...

Ако има други болнички - бързо оздравяване.  Hug

# 627
Ние доста преживявания от негативен характер имахме напоследък... В петък малката си разби устата много лошо с едно падане и удар в една дървена греда и стигнахме до Пирогов, но се оказа, че не е толкова страшно и няма нужда от шиене или лепене. Но си беше доста страшничко с всичката тази кръв и ревове... Направо кошмар. Днес пък е вдигнала температура (засега ниска).. нещо не ни върви особено в последно време...

За сандалките - аз й обувам сандалките само на боси крачета и няма проблем. Няма ранички или охлузвания, всичко е наред. Взехме й едни сандали такива:

И едни пак на найк, но отпред по-затворени, не мога да намеря картинка да покажа. Много съм доволна, но ги поръчвам от чужбина, тук почти не съм виждала такива.

На всички болнички - да оздравяват бързо!!!  Hug

# 628
И Крум имаше т събота вечерта 38.8, вчера също и беше доста отпаднал.Пипа се за двата долни кучешки, които не са поникнали.Днес уж е по-добре ама си личи, че е кисел.
Направо ми писна с тия болести, той не успя да направи и  месец даже от последното боледуване.
Аз сега му давам инфлуцид и нурофен, панадола хич не ми харесва нещо не действа.

# 629
Почти всички сте болни аз взех да се притеснявам. Бързо да оздравявате. Лято е и незнам как децата стоят вътре болни.
Покрай нас пък има шарка. Вече имаше контакт с две деца, които са с шарка и очаквам тези дни включване. Незнам как е възможно при условие, че детето ти е заразно да го изкарваш на вън да играе  ooooh! що за родител си? Не искам да се заразява, но ще видим какво ще се случи.

Ние бяхме уикенда с голяма тайфа в Балчик и посрещахме Джулая. Отдавна не си бях почивала така. Изкарахме страхотно. Моя звяр имаше проблем с морето. Просто не искаше да излезе от водата. Деца много - кеф голям. Къшата където бяхме беше много хубава със голям двор и веранда... изобщо  се накефих тотално.

Общи условия

Активация на акаунт