Пролетна АВГУСТовска тема 34

• 38 716
  • 745
  •   1
Отговори
# 90

Така е, но цената на дразнението ще е с една нула по-малка  Whistling
[/quote]
Хихихихих, мноооого си права  hahaha

# 91
Мерси момичета! Моята приятелка така и за ваксините ми говори, ама някой ден ще я отрежа много грубо! #2gunfire
Иначе за гърнето аз не правя никакви опити все още.Най-новата мисъл която ми дойде е да му взема направо седалка за тоалетната чиния.Той всеки ден ме гледа и разбира какво правя, така че си мисля че може да мине номера.Иначе пък се замислям че ако тръгне на ясла другата седмица и Дай Боже ходи те там ще го научат. newsm78
Относно бебчо днес съм на преглед и ще ви пиша допълнително.Последният път беше застанал косо/ главата отляво краката отдясно а дупето към гърдите ми/ Мъжка му работа! hahaha

# 92
Аз забелязвам, че моя звяр не си иска памперса. Голяма мъка е докато му го сложа. Дърпа си го и дори и се мъчи да го маха като разкопчава лепенките. Обаче обуя ли му панталона и забравя за памперса.  И Зар може да стои два часа без проблем с акано дупе. Обаче аз взех напоследък да го надушвам от далеко. Лошото е, че ако го оставя без памперс и се напикава. Виждам, че му е хубаво по голо дупе, но на мен по някое време ми свършват панталоните. А гърнето си стои в стаята и се подминава или подритва от време на време, но иначе никакъв интерес към него.
Напоследък се хващам, че все по често мисля за бебе. Искам някой да ме рита отвътре,а не отвън. Обаче на това ниво не може да си позволим още един ревльо. Минах няколко интервюта за работа и като чуят, че съм с дете и физиономиите им се сменят. Май ще си натискам парцалите на старата работа до колкото мога.

Аз реших да се пооплача за проблема си с работата и то взеха,ч е ми звъннаха от последната фирма, на която ходих на интервю. Ако щете вярвайте цялата треперя и мисля сега къде да намеря ясла за детето. Направо ми дойде като гръм от ясно небе. Не бях очаквала.

Последна редакция: вт, 24 апр 2012, 14:14 от agnesana

# 93
  • София
agnesana - супер. Страхотна новина.

# 94
agnesana, супер!
Успех и дано всичко потръгне добре  Peace

# 95
  • Ямбол
Еййй, много хубава новина, агнесана! И от мене успех!
И аз си мисля за бебе  Blush
Ама само аз и само мисля, защото иначе съвсем ще я окъсаме. Намислили сме да правим ремонти вкъщи, да употребим парите от сватбата. И да видим докъде ще я докараме.
Щях да питам нещо, ама съм толкова разсеяна тези дни, че просто не ми се говори...

# 96
Момичета, Калоян от известно време отказва да яде кремчето от кухнята, което му давах за следобедна закуска. Освен това той не яде никакви плодове, единствено ако са на пюре. И реших за следобедната да му давам банан+ настъргана ябълка или някакъв друг плод. Бананът е постоянен, че ако му е много кисело го плюе, абе претенции всякакви  ooooh!
Та се чудя 2 плода, банан и ябълка или круша, дали е достатъчно за следобедното ядене?  Thinking

# 97
Момичета, Калоян от известно време отказва да яде кремчето от кухнята, което му давах за следобедна закуска. Освен това той не яде никакви плодове, единствено ако са на пюре. И реших за следобедната да му давам банан+ настъргана ябълка или някакъв друг плод. Бананът е постоянен, че ако му е много кисело го плюе, абе претенции всякакви  ooooh!
Та се чудя 2 плода, банан и ябълка или круша, дали е достатъчно за следобедното ядене?  Thinking
Той ще ти покаже - ако търси нещо за ядене бързо след това, значи му е малко. Може да пробваш и с малко бисквита вътре натрошена или парче кекс ...или овесени/други ядки, предварително накиснати...изобщо вариации много - зависи от детето. Дария от доста време аде само плод на следобедна закуска, така и ударих на камък с нея относно кремови,грис или нещо друго...

# 98
Ми май му е малко, че към 18 часа почва да повтаря като латерна "тети, тети...."

# 99
  • Ямбол
Аз на Маги й правя млечен шейк - кисело мляко, банан, боровинки, замразени малини, ягоди, круша, ябълка и го разбивам. Слагам колкото и каквито плодове има вкъщи, понякога добавям бисквитка или авокади и орех. Правя го с гъстотата на кремче.

# 100
Ооо да, това също е чудесен вариант. Наскоро открих и  сушени кайсии, накиснати от вечерта, се пасират с банан ипо желание пак бисквита, ядки ...Става обаче малко сладко, но аз съм всеизвестен любител на сладкото, така че за моя вкус е ок , за детето незнам то така и не го прояде  hahaha
На Мартин пък правя пасиран банан с прясно мляко като шейк

# 101
Грети, Наде благодаря за информацията. А снимките бяха перфектно показателни.
Толинка  Hug
Леле доста съм изпуснала. Тупурче със закъснение приеми специалните ми поздравление за малкото съкровище. Да ви е честит и здравичък малкия мъж.   bouquet
А колко бременни коремчета има ..... бравос! Тя Деси /Аделин бг/беше загатнала преди доста време за нещо подобно, а то скоро и още бебоци ще има.
За бибата - на Калоян му я махнах точно на 1,8 г. и то когато му никнеха два кътника наведнъж без да знам. Беше ми супер мъчно, но просто бях твърдо решила и устоях. Трагедиите бяха около две вечери и всичко премина все едно, че никога не е цокал биба. Малката е без залъгалка.
С гърнето сме на отрицателно ниво  Sad  Само където е започнала да се крие по ъглите на стаите да се изходи хубаво и когато вече е наакана не може да търпи топката на дупето си, сама се качва на леглото за да започвам да я сменям.
red shoe вие доста сте си ги похапвали киселите. Габриела вече трети месец тези от държавната кухня не иска да ги  помирише освен бисквитената торта. Много интересно защо когато веднъж седмично взимам рибно меню от частната кухня тамошния десертен буламач си го хапва с удоволствие newsm78 При мен положението го спасява винаги заредено в хладилника плодово кисело мляко или напоследък обикновено кисело мляко със захар и корнфлейкс. И двете ми деца ядат плодове на поразия пу пу. Няма плод който да не обичат. Ошушкаха и всички компоти. Всяка година ми оставаха, а сега вече нямам ниго един.  Wink
Калоян ми е хремав и съм го спряла от градина. Гледам, че и малкото започва със сополите. Аз пък побеснявам като видя че в градинките играят спрени от градина болни деца и майките им или бабите спокойно си ги пуснали да изкихат и изкашлят вирусите срещу здравите деца.  #2gunfire  #Cussing out Не знам аз ли съм по-тъпата в такива случаи или тези с болните деца са по-тарикати. Ние като гламави обикаляме целия квартал за да потърсим място без деца за да си поиграят двамата.

# 102
Момичета, да ви се похваля...след снощния ад на реване (имаше и среднощно, и се наложи към 4 таткото да се премести в хола, а Борко спа при мен) днес детето е сякаш друго! Ходихме на разходка без количката - не че се вози в нея, но я ползвам за средство за прибиране - все не ще да си ходи, а аз не мога да го нося. На обяд, в парка, казах хайде, прибираме се....той ми даде ръчичка и си тръгнахме...няма такъв кеф. Докато не затворих вратата вкъщи не повярвах...винаги преди ме правеше на луда из парка. По-важният момент, обаче, е, че след това той си легна да спи със срязаната биба (в ръка) и не каза гък дори....това се повтори и сега...да видим как ще е нощта! Ох, дано да я е преодолял  Praynig
Та общо взето идеята е, че някъде около втората годинка децата са физиологично готови да задържат урината, но пък някои деца все още не са узрели за тая стъпка, било защото им се струва нещо много ново или защото не искат да се разделят още с бебешкия си период  Joy Пък иначе се правят на големи Simple Smile Както и да е, пишеше, че не трябва да има никакъв натиск да се държи детето на гърнето ако не иска и ако се среща голяма съпротива, то просто да се изчака още определено време, за да пожелае детето само (като през това време гърнето стои на видно място или се припомня от вр на вр за него). Софи също по едно време изобщо не искаше да сяда, сега е по-благосклонна, но аз изобщо не съм постоянна в слагането, защото не смятам, че момента е настъпил (за разлика от баба й, която е много постоянна в това и сигурно тя ще я научи  Joy). Та имаше и няколко съвета как да разберем кога момента е настъпил. Основните признаци са детето да може да остава повече време сухо, да недоволства, когато усети, че се е напишкало/наакало; да проявява изразено предпочитание към чистотата; да може само например да свали гащичките си и т.н. При Софи основното, което ме кара да смятам, че е далеч от момента е, че тя може и 2 часа да стои наакана, но няма да реагира изобщо.
Наде, я кажи какви са тези тренировъчни гащички. Мисля, че съм чувала, но ако пратиш и линк, ще съм ти много благодарна  Hug
А иначе това, което пише за махането на памперса в моята книга (на френската психоложка) съвпада със съветите от твоята. Тя използва един пример как да разбереш, че детето е физически готово да махне памперса (т.е. нервната му система е до толкова завършена, че да може да си контролира мускулчетата на задържане) - когато може само да изкачи или слезе няколко стъпала. Ние това сме го изпълнили...уж...подпира се за стената все още, но мисля, че не разчита много на нея, по-скоро е психологически фактор. Иначе си казва доста често, макар да казва аки на всичко. Даже и като пътувахме наскоро спирахме с колата да пишка. Днес купих памперс гащички, че вече памперсите, като успеят да изкарат цял ден, вечерта не им лепят лепенките, а и се изгърбам да ги слагам по 10 пъти на ден  Tired Взехме памперс, че идваха най-евтини, та ще споделям мнение  Thinking
Цони, и няшия малчо е по същия начин - напреки, с главата в ляво. Най-забавното е, че вече явно започва да заяква, но пък още  е мъничък и му е широко и ме прави на ластик просто. Почна и таза да ме наболява вече, но помня, че за максимум месец минава  Thinking
Агнес, страхотна новина! Ще му намерите начина - и за яслата, и за бебето  Wink Всичко ще се нареди!
Много интересни идеи давате за следобедна закуска. Чак ми се прияде. Борко вчера прояде ябълка, така че няма веднага да се хвърлям на постоянното й присъствие.

Сори за фермана и лекинка от мен  Hug
П.С. Толинка, пиши какво става, че те мислим!!!

# 103
Агнес, честито за работата. Дано намерите най-удобния вариант за малкия.  Hug

Мама Зайка - ами то и аз не знаех за тези гащички, мислех да ползвам едни, които преди време си купихме с Лунен сън (те са нещо като памперс за многократна употреба), но те са с много копчета и ако трябва Софи сама да ги сваля едва ли ще се справи. Пък и аз да й ги свалям ми се струва, че ще отнема много време, ако казва в последния момент, че й се пишка. Идеята е детето да може само да ги свали бързо и лесно, докато бяга към гърнето (стига да стигнем до момента с бягането към гърнето)  Joy
Софи от както сме си в бг ака само на гърнето (при баба си), а днес и вкъщи. Но не че тя си казва, а като видим, че се напъва я слагаме. Изглежда на гърнето й е по-удобно, не протестира.

За тренировъчните гащи ето няколко линка - http://www.ekomama.net/producti-za-bebeta/trenirovachni-gashtichki.html (тези ми се виждат много скъпи и не съм убедена, пък и не знам колко чифта ще ми трябват)

http://family-bg.com/prX_1642.htm

http://www.bioslunceluna.com/shop/za-bebeto-i-mama/trenirovuchni … 13-17-kg-bio.html

Мисля си, че от Англия ще има на много по-добри цени. Мими Вичева може да сподели дали е виждала да се продават такива гащички и на каква цена са.

# 104
Вили, тренировъчни преди имаше в Be fit на Йерусалим!

Общи условия

Активация на акаунт