За инатенето-и Дени напоследък най-много обича да повтаря-не! и няма!Не се тръшка,но сяда на земята и не иска да тръгва.Обаче ако го занимая с нещо друго,бързо му минава и пак се смее.Явно им е период някакъв....Ще трябва да се изтърпи!

Аз пък съм много против такива майки,които напълно отричат антибиотиците
И аз съм "за " да се пробват разни методи преди тях,но да се отричат напълно....Уф,увлякох се!Ти как си кажи,наистина не останало време до термина.Дано малчо скоро е добре и на теб леки последни метри ...
Ами като я виждаш 1 път в седмицата си я гевези, но това е всеки ден! И по никакъв начин не мога да го огранича, защото те са постоянно в двора - трябва да я заточа в къщи, което просто няма да направя. Писна ми, вярвайте ми! Писна ми да изляза в двора и тъкмо да седнем, да мине свеки или свекъра, нашата да почне да реве подире им и вместо да си играе (имаме си страхотен райграс с пясъчник, играчки, сега и пързалка монтираме), тя обикаля по боклуците отзад. Няма да си изпиеш на спокойствие кафето. И още по тъпото е, че ще кажеш свеки ни следи бе - 1 мин. след като излезем и тя цъфва! Кръстили сме я КГБ-то.
явно щото е хубаво времето и всички са на вън по разходки.
Знам, че си чувствителна, но гледай положително на нещата! Кажи как е коремчето, бебчо намести ли се на нисък старт вече?
Ама какво да направя като се налага да работя, няма кой да го гледа, а с него просто не става. Просто търпя и толкоз 
Махането на памперса не ми е такъв страх като това и той го усеща явно 
до сега не можех да си помисля да му натикам и хапка в устата. Утре пак ще предложа. Постоянството си казва своето!

Нямам думи! Понякога просто се налага антибиотик. Ако го дава през седмица, тогава може да се говори за съсипване на здравето и да се мислят други варианти за излизане от този порочен кръг, но така?!...
Пък иначе се правят на големи
Както и да е, пишеше, че не трябва да има никакъв натиск да се държи детето на гърнето ако не иска и ако се среща голяма съпротива, то просто да се изчака още определено време, за да пожелае детето само (като през това време гърнето стои на видно място или се припомня от вр на вр за него). Софи също по едно време изобщо не искаше да сяда, сега е по-благосклонна, но аз изобщо не съм постоянна в слагането, защото не смятам, че момента е настъпил (за разлика от баба й, която е много постоянна в това и сигурно тя ще я научи
). Та имаше и няколко съвета как да разберем кога момента е настъпил. Основните признаци са детето да може да остава повече време сухо, да недоволства, когато усети, че се е напишкало/наакало; да проявява изразено предпочитание към чистотата; да може само например да свали гащичките си и т.н. При Софи основното, което ме кара да смятам, че е далеч от момента е, че тя може и 2 часа да стои наакана, но няма да реагира изобщо.

Препоръчани теми