Пролетна АВГУСТовска тема 34

• 38 711
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
Момичета,върнах се,мина процедурата!Доста гадничко си беше този път-3 пъти ме дупчи доктора,накрая вече ми стана малко нервно....Сега предстои най-тежката част-чакането на резултатите!Направо място няма да мога да си намеря,като се знам каква съм!
За инатенето-и Дени напоследък най-много обича да повтаря-не! и няма!Не се тръшка,но сяда на земята и не иска да тръгва.Обаче ако го занимая с нещо друго,бързо му минава и пак се смее.Явно им е период някакъв....Ще трябва да се изтърпи!

# 76
  • София
tolinka - всичко ще е наред Peace

# 77
  Тръшкане има и при нас. Когато не стане на неговата се почва въргаляне по земята и си лапа пръстите. Нищо не помага при нас- говоря му спокойно, обяснявам, опитвам се да му отвлека вниманието, но в тези моменти нито чува, нито вижда.
  Но не мога да му се сърдя. Аз съм била така, даже съм си удряла главата където ми падне Mr. Green

# 78
И Крум се тръшка,редовно си лежи по земята където и да е.Ама това е положението.
Много ме е яд Крум има хрипове и започнах АБ от тая вечер.Последно пи АБ за Коледа, а като си помисля че още не е започнал яслата и ме втриса.Чувствам се адски зле, хем ми е гадно че не съм го опазила и се е разболял, хем ми е гадно че се стигна до АБ и по някакъв начин му вредя Cry
Да не говорим че една приятелка днес само ми натякваше как едва ли не провалям здравето на детето си .Какво да направя че все още не вярвам в хомеопатията и не съм дорасла за нея, даже и на бабешките методи не вярвам.Абе голяма гадост ама поне се оплаках.
Лека нощ на всички.

tolinka, Hug

# 79
Ееее не не издържах-как може някой да ти се кара,че "си тровиш детето".И Цони,моля те не си вкарвай вина,че не си го опазила!Единственият вариант да го опазиш на голям процент е да го сложиш в среда с бактерицидна лампа (знам за такъв случай) .И после -цял живот така...Невъзможно,нали?Направила си ,каквото можеш.В крайна сметка не е хубаво да се дават антибиотици,но още по-лошо е дечицата да стават зле.Не виждам да си от майките,на които не им пука,а правиш ,каквото е по силите ти.Така растат малките дечица-няма как без такива неща,аз само се моля да не стават супер сериозни неща Peace Аз пък съм много против такива майки,които напълно отричат антибиотиците Sick И аз съм "за " да се пробват разни методи преди тях,но да се отричат напълно....Уф,увлякох се!Ти как си кажи,наистина не останало време до термина.Дано малчо скоро е добре и на теб леки последни метри ...
Савинка и тя ми се мъчи тука с едни хреми  вече повече от седмица,но не беше сериозна.Вчера ми се прокашля няколко пъти,ама сутринта се събуди с усърдно кашляне.Посетихме лекарката,като си мислех,че няма да се разминем с антибиотика вече,но засега още не се налага.Направих сверка какво и как да и давам .Все още имам надежди да овладея нещата .МИ какво да се прави,така ще е ...
За тръшкането-не ми говоретееее!Такова гласище и така усърдно се въргаля не и ли угодя.У нас в повечето случаи се правя,че не ми пука(тя прави неща,които знае,че ме ядосват естествено...)Е това,когято успея:)Навън последния път като тръгна да ми се въргаля по земята напук,хоп-в количката и малко да си успокои емоциите,направихме една врътка и тогава се върнахме при децата.Та така май сме и двете в "бебешкия пуберитет" -само че от различна посока:)))
Аууу роман се получи!Сори!
Тупурче,не знам как се оправяш-големи са слънца да са ти живички и здравички,ама мама си знае какво и как се справя!
Много се радвам,че пописаха мамчета,които скоро не са драсвали!

# 80
  • София
Изтървах ви напоследък, да се запиша:) Толинка стискам ти много палци всичко да е наред и да се отпуснеш и наслаждаваш на коремчето Peace

Много се успокоих като прочетох , че не е само при нас тръшкането - кошмар е това нещо. Баща му успява да го укроти  с говорене, не знам защо него го слуша, а мен изобщо не ме отразява - нито с говорене, нито с каране, нито с нищо... И вкъщи и навън, ужасно е, дано е период и да мине, вкъщи не му обръщам внимание изобщо, поне докато не си удари нарочно главата някъде като се тръшне по земята, но навън няма как да го оставя да се въргаля newsm78

# 81
  • в рaя
Ох, явно всички са в някакви периоди...
Аз днес бях пред нервна криза! Ние нали живеем в един двор със свекър и свекърва... и понеже сега Мими е по цял ден на вън и гледай какво глезене пада! Много, ама много ме е яд! Днес майка дойдоха малко на гости и Мими беше много послушна... докато не дойдоха свекърите. 1 час ни надува главата, мрънка, рева, за да я водели на вън да гледа пиленца и т.н. Много се ядосах, защото ако я виждаха 1 път в седмицата добре, но това всеки ден и това много, ама много почна да и се отразява на поведението. Като излезем в двора протяга ръце да я нося, защото видите ли баба ѝ и дядо ѝ я носят постоянно, даже пред баба си почва да се тръшка ако не я вземе - ама не съм я научила аз! И вчера свекървата ми вика - ами ако не я гевезим сега, кога ще го правим  #Cussing out Ами като я виждаш 1 път в седмицата си я гевези, но това е всеки ден! И по никакъв начин не мога да го огранича, защото те са постоянно в двора - трябва да я заточа в къщи, което просто няма да направя. Писна ми, вярвайте ми! Писна ми да изляза в двора и тъкмо да седнем, да мине свеки или свекъра, нашата да почне да реве подире им и вместо да си играе (имаме си страхотен райграс с пясъчник, играчки, сега и пързалка монтираме), тя обикаля по боклуците отзад. Няма да си изпиеш на спокойствие кафето. И още по тъпото е, че ще кажеш свеки ни следи бе - 1 мин. след като излезем и тя цъфва! Кръстили сме  я КГБ-то.
За оправянето - за сега е добре. Тишо е в къщи и до голяма степен е поел грижата за Мими, но и идея си нямам как ще се оправям др. месец - как ще я приспивам на обяд и в същото време да гледам бебето, но и това ще нагласим някак. Честно казано като изключим голямото безсъние нещата са в норма.
tzuntzurka бързо оздравяване на Крум! Не им се връзвай! Ти правиш най-доброто за детето си!
tolinka, дано всичко е наред с резултатите! Стискаме палци!
Стана голям роман, но съм ужасно бясна в момента и имах нужда да си го излея пред някой! Тишо не ме разбира, даже сега ми е сърдит, че съм се оплакала на майка! Ами на нея ако не кажа, кой ще ме разбере??? Той не ме чува, не ме разбира, не ме подкрепя. Отсича - и какво да направя и до там! Уф, явно сега и хормоните, и безсънието си казаха думата и много, ама много съм ядосана!

# 82
Гледам никой не ще да пише  Thinking явно щото е хубаво времето и всички са на вън по разходки.

Деси напълно те разбирам. Лошото е че когато са две поколения под един покрив макар и с различни входове, то винаги малко или много има дразги.
Аз пък мечтая да имам някой на близо. Не мога да се откъсна от детето и за 2 мин. Само ме оплакват колко бил палав и как никак не чувал какво му се говори, но никой не идва да го гледа за малко поне. 
Явно и двете крайности не са за предпочитане.

Ние тия дни се размазваме от разходки. Нашият тати е всекидневно на работа, че понякога и извънредно до по късно стои или по рано отива и сме си all alone двамцата, но си намираме компания за раходка. Проблемът е когато вървим в различни посоки. Аз в една посока, а той в друга. Побъква ме. Замислих се за триколка направо. Само когато се вози в триколката на другрчето си е спокоен и послушен, обаче ми е неудобно все да се возим на чуждата триколката и тия дни май ще се разтърся за триколка.

# 83
Цони, оздравявайте бързо! И хич не ги слушай какви ги бращолевят - всеки да си гледа в свойта паница  Naughty Знам, че си чувствителна, но гледай положително на нещата! Кажи как е коремчето, бебчо намести ли се на нисък старт вече?
Толинка, всички чакаме добри новини  Praynig
Деси, кофти ситуациия е при теб, ама какво да правиш. И аз си имам (негласни) проблеми с баба свеки, която гледа Борко 2-3 пъти през седмицата, за да мога да поработвам малко. Всеки път като си го вземем резултата е един - рев цяла вечер + тръшкане и целия следващ ден е само тръшкане...прави ме дива и щастлива просто  #Crazy Ама какво да направя като се налага да работя, няма кой да го гледа, а с него просто не става. Просто търпя и толкоз  Tired
Ох, момичета...махаме бибата...няма такъв рев. Не вярвам, че ще я махнем. Ужас е просто! Изрязахме й края, за да спре да му харесва, ама тц...но и ние допуснахме няколко грешки, де. Как да е... До преди малко разказвах приказка, почти заспа, даже направо се беше унесъл, но тъпия ламинат изскърца като излизах и той пак ревна. Сега таткото се мъчи. Уж поутихнаха...ох, дано, че душата реве от почти час Praynig Махането на памперса не ми е такъв страх като това и той го усеща явно  Rolling Eyes Като говорим за памперс, са ми останали още 5-6 и после минаваме на гащи - луда ставам с тез памперси - сложи, махни по 10 пъти на ден и те вечерта вече не им лепят лепенките. А и почва да става топло, полека, полека да го махаме.
Малкия заспа за жалост на ръце, но все пак е нещо  Peace
Айде лекинка от мен!
П.С. Днес Борко изяде почти половин ябълка   ura до сега не можех да си помисля да му натикам и хапка в устата. Утре пак ще предложа. Постоянството си казва своето!

# 84
На мен пък махането на памперса ми се струва мислята невъзможна. Не иска на гърнето и това е. Рита го. Стиска се. Дори и да успея да го задържа за малко на гърнето, то накрая пак няма нищо. Заредила съм се с къси панталонки за лятото и явно пак ще пера денонощно напикани гащи. А така добре започна в началото да си ползва гърнето. Незнам вече какво да правя. И в банята на голямото "цукало" го слагах с детската приставка, но не и не.

# 85
Kaлоян пък няма особени проблеми с гърнето, е имали сме и по-трудни моменти и сега понякога, пропуски също, но пък за махане на памперс и дума не може да става, бавачката я го слага по 2 пъти дневно я не, но няма да продължавам, че се паля на тая тема много  Mr. Green
Ох, дано го приемат на ясла  Praynig

# 86
Толинка, постоянно проверявам дали има новини от вас - стискам палци и вярвам, че всичко е наред!  Hug Hug Hug

tzuntzurka, на твоята приятелка що не й кажеш да си гледа работата и да дава съвети само, когато й ги искат. То бива бива несъобразителност, но това да вменяваш чувство за вина на една майка, която не стига, че е притеснена за здравето на детето си, ами и трябва да мисли дали пък не го съсипва.  ooooh! ooooh! ooooh! Нямам думи! Понякога просто се налага антибиотик. Ако го дава през седмица, тогава може да се говори за съсипване на здравето и да се мислят други варианти за излизане от този порочен кръг, но така?!...

Тупурче, много неприятно наистина това със свекърите ти... Дано намерите някакво решение.

Мама Зайка - успех с махането на бибата.
Ние в бг почти я бяхме махнали, но като заминахме малката беше по-неспокойна, пък и не исках да има драми и пак започнах да я давам. Сега обаче от както се прибрахме почти не съм я давала и няма особени драми, освен че понякога иска да легна в стаята и тя си заспива. Иначе заспива сама.
А за гърнето точно четох вчера в тази книга, която всеки път ви хваля за отглеждане на детето до третата годинка. Има много подробна глава за това и ако искате мога да ви сканирам и да ги кача тук. Та общо взето идеята е, че някъде около втората годинка децата са физиологично готови да задържат урината, но пък някои деца все още не са узрели за тая стъпка, било защото им се струва нещо много ново или защото не искат да се разделят още с бебешкия си период  Joy Пък иначе се правят на големи Simple Smile Както и да е, пишеше, че не трябва да има никакъв натиск да се държи детето на гърнето ако не иска и ако се среща голяма съпротива, то просто да се изчака още определено време, за да пожелае детето само (като през това време гърнето стои на видно място или се припомня от вр на вр за него). Софи също по едно време изобщо не искаше да сяда, сега е по-благосклонна, но аз изобщо не съм постоянна в слагането, защото не смятам, че момента е настъпил (за разлика от баба й, която е много постоянна в това и сигурно тя ще я научи  Joy). Та имаше и няколко съвета как да разберем кога момента е настъпил. Основните признаци са детето да може да остава повече време сухо, да недоволства, когато усети, че се е напишкало/наакало; да проявява изразено предпочитание към чистотата; да може само например да свали гащичките си и т.н. При Софи основното, което ме кара да смятам, че е далеч от момента е, че тя може и 2 часа да стои наакана, но няма да реагира изобщо.

Иначе аз мисля като почнем по-активно да се учим да й взема от т.нар. тренировъчни гащички, с които хем няма да се разтича много по земята, хем ще й държи влажно на дупето.
Айде стига, че стана роман  Joy

# 87
  За гърнето и ние сме на моменти. Сега пишка доста често в него. Не го насилвам изобщо. Стои на видно място и често го питам и ако дойде го слагам. Като се затпли още малко ще го махна и ъм се заредила с доста гащички.
   Вчера с една майка си говорихме за тази тема. При нейното дете(сега е на 2.2г.) на 2г. е почнало да казва, че го дразни памперса и изведнъж са го махнали.

# 88
Red shoe, като ви пиремат на ясла ще те дразнят други неща - с една дума няма пълно щастие  hahaha
Вили, не се притеснявай толкова за бибата ако не я махнете. Борко явно си има още нужда от нея, може временно да прекратиш усилията за махане и след една две седмици да пробваш пак - тъкмо и ти ще се поуспокойш.  Както казваш сама - децата са много интуитивни и усещат нашите настроения.
 tzuntzurka,хич и не се връзвай на компетентните майки. Аз лично съм привърженик на алтернативната медицина, но никога не бих настояла пред когото и да било за лечение с такава, ако самият човек не е убеден.  И няма гаранция,че като се лекува с хомеопатия няма да се разболява, така че се успокой и си гледай детето и бременността Hug
Ние успех с гърнето нямаме ама никакъв. Дария упорито отказва да седне на гърне. Казва си когато се наака и даже вече когато пишка, но ...всичко си върши само в памперса. От два месеца сме на памперс гащи - вярно че са по-скъпи, но са ми много по-удобни. Ще чакаме лятото и тогава ако иска - ще се научи,ако не...когато-тогава.
Много неприятен е слблъсъкът между поколенията. Те си мислят,че като са отгледали 1,2 деца и вече са компетентни по всички въпроси. Да, може но преди известно време, а днешните деца са много по-различни от нас,когато сме били деца,което си е естествения ход на времето-само дето възрастните не го разбират.
Охх хайде приятен и слънчев ден и от мен, че стана роман...  bouquet

# 89
Red shoe, като ви пиремат на ясла ще те дразнят други неща - с една дума няма пълно щастие  hahaha

Така е, но цената на дразнението ще е с една нула по-малка  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт