Да преправим старите мебели - 12

• 95 416
  • 771
  •   1
Отговори
# 525
 llabrex,благодаря! mioki,ако трябва да съм честна на мен орнаментите ми идват малко в по-вече и на скрина може и да ги оставя но на диваните ще ги махна.Дайте идея как да разрежа дунапреновият матрак без да го нащърбя.

# 526
llabrex,благодаря! mioki,ако трябва да съм честна на мен орнаментите ми идват малко в по-вече и на скрина може и да ги оставя но на диваните ще ги махна.Дайте идея как да разрежа дунапреновият матрак без да го нащърбя.
Баст, на гилотина ще трябва май, за да стане добър ряз, иначе с нещо много остро, но на този размер пак няма гаранция  newsm78
За орнаментите, ако боядисаш бяло, мисля, че няма да изпъкват толкова и ще стане добре, ако го и изтъркаш тук-таме, ще се получи готино.
Все пак ако наистина те дразнят, махни ги. И без тях ще е достатъчно красиво.

Бароковите орнаменти и въобще по-помпозните мебели си ги представям в една почти стерилна обстановка. Тоест, останалото обзавеждане съвсем семпло да не кажа спартанско и само тия мебели за подправка отгоре.
Примерно всичко бяло, мебелите бели и само цветни акценти като възглавнички или килимчета, вази и т.н аксесоари.

Ето няколко нетни примера набързо изровени:

# 527
mioki, ти ми четеш мислите.Преди търсех да открия точно комбинация на бяло с дървесен плот, като скрина който си показала но в бяло.Комбинацията бяло и дърво... направо съм влюбена в нея. Но се опасявам,че няма да ми се получи защото съм протрила на места фурнира.А за дунапрена ще се наложи да се моля в някоя шивалня.Орнаментите ме дразнят но са захващани с нещо като телбот и дупчиците който остават ме притесняват.Не съм сигурна дали ще могат да се китват.

# 528
mioki, ти ми четеш мислите.Преди търсех да открия точно комбинация на бяло с дървесен плот, като скрина който си показала но в бяло.Комбинацията бяло и дърво... направо съм влюбена в нея. Но се опасявам,че няма да ми се получи защото съм протрила на места фурнира.А за дунапрена ще се наложи да се моля в някоя шивалня.Орнаментите ме дразнят но са захващани с нещо като телбот и дупчиците който остават ме притесняват.Не съм сигурна дали ще могат да се китват.
Ако ще боядисваш с плътна боя отгоре, няма проблем да се запълнят дупчиците.
За протрития фурнир...отдолу какво излиза, вижда ли се? Евентуално горния плот може да се префурнирова, ама не знам дали ще е рентабилно. Може би най-безболезнено ще е да го боядисаш изцяло бяло, а за другия път да си вземеш бележка.

При мен както писах челата на чекмеджетата и страниците са фурнировани и на места по ръбовете, от вътрешната страна на челата е отчупен фурнирът, така че даже няма да свалям лака, ще зашкуря колкото да се надраска повърхността и ще боядисам. Дървените елементи ще ги изшкуря смело и после ще реша дали да ги белосам или да ги оставя натурални или само горния плот да оставя.
И мен ме кефи комбинацията дърво с бяло за това съм и в такава чуденка  Crazy

# 529
mioki , скринът е прекрасен и, ако трябва да съм честна, никога не бих замазала този красив и изразен фладер с боя. Наскоро и аз си купих подобно нещо. Намазах го с Осмо, направо върху стария лак, на много тънък слой. Просто стана малко по-тъмно, защото в оригинал много ми жълтееше, а фладерът на дървото изпъкна още повече.
Красотата на такава мебел е в дизайна и дървото. Ако има непоправими дефекти, тогава действам с боята. Ако е добре на външен вид, просто коригирам цвета, ако има нужда от корекции.
Аз съм страстен привърженик на бялото, но истината е, че ползвам боя само в случай, че дървото е унищожено. Иначе, за мен, няма по-прекрасна и естествена визия от дървото.

Искам много, много да благодаря на Веси , която беше така добра да сподели за тапетите на черепи тук. Днес ходих до Домко и освен тези, си взех и едни, с които смятам да облепя гардероба на дъщеря ми. Чак ме е яд, че се хвърлих на такова преправяне, защото нейният гардероб е най-гадното нещо от ПДЧ, което някой е измислял под слънцето, и смятах наесен да й поръчам дървен с момински дизайн. Обаче подозирам, че старият ще стане на лебед след намесата на тапетите и ще отложа поръчката на нов. Купих и от един аукцион прелестни месингови дръжки, които ще го освежат допълнително. Като гледам така, май накрая ще ми се досвиди да прахосам прекрасния тапет, та ще търча да докупувам още ролки /в магазина имаше общо 5 бр./, за да ги налепя на една от стените.
Щях да съм напълно доволна, ако имах по 4-5 детски стаи /за всяко дете/ и можех да сътворя няколко различни интериора за всяка!/. А то сега какво! По една мъничка стаичка, в която може да има ограничен брой мебели, а и може да съжителстват максимум по две идеи. Как човек може да побере на 10-11 кв.м всички интериорни решения, които му допадат!!!

# 530
Споделям напълно мнението ти за нуждата от много стаи за реализирането на всички идеи  Laughing
Аз все още не мога да реша към кой стил да се ориентирам окончателно за малкото ми апартаментче.
Колебая се между модерно с елементи на еклектика, шаби шик и скандинавски. Накрая ще се получи някоя боза и по-вероятно никога да не е готов напълно.  Crazy Непрекъснато ще се променят елементи които няма да ми се харесат спрямо другите и ще трябва да ги променям.  Crossing Arms Whistling ooooh!

За скринчето продължавам да мисля и може би ще претърпи няколко вариации докато стигнем до финалния му облик. Дай снимки на твоето да видя как се е получило  Praynig

# 531
  • Варна
Някъде в предните теми май имаше отзив за дърводеле в Балчик.
Моля варненката, която беше доволна, за координатите му ако е удобно!
Веднага: ЕТ Идея Арт 0886492303 Николай Ангелов https://www.facebook.com/Root.furniture.by.Nikolay.Angelov

# 532
  • Варна
Рязяла съм дунапрен с нагорещена жица от електрически реотан.

# 533
Пребоядисах скринчето на фотошоп за да видя как ще изглежда горе-долу при евентуалните интервенции и това са вариантите на които съм се спряла... за сега Simple Smile

кой ви харесва повече?  newsm78

изцяло само потъмнено нещо не ми харесва, искам светли бели мебели. Вече доста залитнах към тъмното и ми се ще останалите елементи по обзавеждането да са възможно най-много бели.

# 534
Гласувам за първия вариант, ех тоя фотошоп Laughing

ПП.Ето снимка на кухнята http://basmachi.snimka.bg/family/kuhnya.676619.27195447.big, пералнята и хладилника са бели, дограмата и вратите също, но не знам бяла маса и столове дали ще се връзват.Иначе и на мен ми се иска, защото плота и гърба малко тъмнички ми дойдоха, не очаквах.И не забелязвайте полюлейчето  Grinning, не съм си харесала ново.

Последна редакция: нд, 13 май 2012, 11:13 от basmachi

# 535
Аз харесвам този тип мебели или да си останат максимално "натурални" както е писала baibibi, или ако са боядисани да е плътно и равно  Peace

# 536
  • Пловдив
 Ех, супер е скринчето! И аз го заглеждах, ама нали съм си нерешителна... и гардеробчето....
Ако цвета е бяло, първия вариант ми допада повече  Peace Втория вариант го виждам с по-малък контраст между двата цвята  Rolling Eyes

# 537
И аз на бяло налитам напоследък, mioki, от фотошопа първия вариант повече ми хареса. Много е красиво скринчето, и в бяло, и както е сега, все ми харесва. Peace
За рязане на дунапрен съм чувала, че става с нагрята жица, но не съм пробвала.
basmachi, според мен ще стоят добре в бяло маса и столове, но все пак съобразявай с твоя вкус, ти ще ги гледаш всеки ден, трябв да ти е приятно. Аз, като си погледна в момента бялата маса и столчета, направо ми светва! Grinning  bouquet

# 538
  • София
Пребоядисах скринчето на фотошоп за да видя как ще изглежда горе-долу при евентуалните интервенции и това са вариантите на които съм се спряла... за сега Simple Smile

кой ви харесва повече?  newsm78

изцяло само потъмнено нещо не ми харесва, искам светли бели мебели. Вече доста залитнах към тъмното и ми се ще останалите елементи по обзавеждането да са възможно най-много бели.

mioki, аз съм за варианта бял корпус и дървесен плот и крака, но при условие, че бялото е по-скоро мат и не съвсем снежно и че дървото е само лакирано/омаслено (пипнала си кафявото с фотошоп-а и сега изглежда на снимката доста изкуствено)  Peace

# 539
  • Варна
mioki аз предлагам на първо време да го оставиш натюр, само малко освежаване с масло или друго, порадвай му се така, а като ти поомръзне хващай четката Simple Smile

Междувременно опитай с фотошопа някой от цветовете на пердето в т.ч. и сивото... Може да се получи неочаквано добра комбинация Wink

Общи условия

Активация на акаунт