Ревматоиден артрит - 3та тема

• 235 578
  • 1 485
  •   1
Отговори
# 255
  • Петрич
БЯСНА СЪМ! Сюрпризираха ме с новината, че на 10 юли отново трябва да лежа в клиниката. Седем дни бях там а те не свършиха работа с мен и за седем часа, а сега ме викат пак там. Най-вероятно ще повторят същите изследвания. Само идиот може да върши едно и също нещо хиляди пъти и да очаква различен резултат. Изобщо не ги интересува това какъв разход и колко нерви е за пациента, стрес за близките .......

# 256
Е, Верче, не се ядосвай, тъкмо повод да се видим  Heart Eyes Ако имаш желание, де  Embarassed
На какво основание те викат пак? Заради това разминаване в резултатите ли?

# 257
  • Петрич
Розали разбира се, че имам желание, задължително искам да се видим.
Викат ме, защото не са сигурни какво точно е имунологичното заболяване.Говорих с Андреев, егати пича, вика " знам, че ви е най-трудно на вас, но просто се налага, ще направя всичко възможно да не лежите там повече от три дни ". Най-разбиращ е от всички там.
Това е порочна практика, за точене на пари от здравната каса, ето затова трябва да лежа там, не за друго. Моята ревматоложка без тяхната база, направи всичко, постави точната диагноза, предприе адекватно лечение, изправи ме на крака за нула време, а най-добрите специалисти....НЯМАМ ДУМИ! БЯСНА СЪМ!!!НЕ МОГА ДА СИ СЪБЕРА МИСЛИТЕ!

# 258
Дано по това време вече да съм в София  Hug

И това ще мине, не се ядосвай толкова  Hug
За съжаление такава е здравната ни система. Лечебните заведения се превърнаха в търговски дружества  Confused
Константинов искаше да направи промени и бързичко го шътнаха  Stop

# 259
Розали,много подробно обясни всичко.Благодаря.Но пак не става ясно за мен.От малка имам Хашимото.При 1 АНА скрининг ще се види наличие на автоимунно.Но след като няма признаци за друго такова,това не означава напр. че човек има РА,Лупус и т. н.Специално за Лупус нито 1 признак нямам.Нито обрив-нищо.Т.е. без допълнителни изследвания,без оплаквания,без видими признаци/даже и нормално състояние  на органите,което при Лупус е ф-р/,само за да бъде отчетена кл. пътека.Още при 1 АНА скриниг-д-за-РА.Според мен това е несериозно.И след рентген,без болки...Накрая по мои думи-Сьогрен и Рейно.Те са видими и без изследвания.Та само с 1 АНА скриниг толкова д-зи.И накрая  спрях да си правя скрининг,защото намерих най-доброто според мен лечение за целия организъм.Не приемам кортикостероиди.Извинете ме за дългият пост.

# 260
elbosi , след като нямаш никакви други оплаквания, свързани с Лупус или артрит, няма за какво да се притесняваш, според мен, относно Лупус и РА  Peace Ана-скриниг показва само завишени антитела в организма, но не и на кои точно  Peace Сьогрен също се доказва с Ана-скрининг  Peace А и Сьогрен, Рейно и Хашимото са в следствие на имунен отговор на организма, ти си го знаеш  Hug  Както казваш, несериозно е да ти поставят такива диагнози без необходимото за случая диференциално изследване на антителата.

П.п: Сега прочетох, че и при Хашимото и при Рейно, Ана-скрининг показва завишени стойности  Peace, както и при дефицит на Б12  Crazy

Последна редакция: пт, 08 юни 2012, 12:55 от Розали...

# 261
  • Петрич
Сетих се нещо, но не знам дали съм права, де .
Дали е възможно, артрита ми да е серонегативен, но аз имам и Рейно. Този ана скрининг дава положителен резултат, защото имам автоимунно заболяване, т.е. рейно, но ако са ме изследвали диференцирано за артрит, а той е серонегативен, да излиза, че няма завишени стойности. Дали е възможно да се е случило точно това ?

# 262
Вера, не мисля  Rolling Eyes Ана-скриниг е група антинуклеарни антитела, т.е при диференцираното изследване би трябвало да изследват всеки един вид от тази група. Единствената възможност това, за което питаш да се е случило, е евентуално да не са имали необходимото количество материал за всички изследвания и да - да са търсили не каквото трябва. Това е чисто хипотетично  Rolling Eyes Струва ми се несериозно, ако са го направили  Rolling Eyes

# 263
  • Петрич
Еми, точно това е значи, защото аз дадох кръв само за ана скрининг и си тръгнах, т.е. пуснали са изследвания с малко останала кръв и най-вероятно са пуснали за артрит и бехтерев, на рейно не обръщат кой знае какво внимание. Сигурно искат да ида там, за да ми вземат пак кръв вече специално за диференцираното изследване.

# 264
Да, най-вероятно, затова те викат  Peace

# 265
  • София
Вера много неприятно е това, че пак те викат, но няма как. Дано поне този път излезе нещо.
Междудругото наистина може да си спратнеме една срещичка в София, за всеки който желае и има възможност да дойде. Би било приятно да се запознаеме:)

# 266
Да, много дори  Hug

Аз най-вероятно от някой си Юли до средата на Септември ще съм в София  Peace

# 267
Рейно лекарите не го приемат насериозно и Сьогрен.Но те често са съпътстващи др. автоимунно.Убедих се се,че лекарите нямат никакво желание наистина да установят заболяване.След като не спазват елементарно методично указание за доказване  на заболяване.Т.Е пакет от изследвания.АНА скриниг-положителен.Хоп-болен си,но от какво.....

# 268
Възможно ли е да си бия дипрофос и след два дни всичко пак да ме боли?
Какво чудо е това? Ако дипрофоса не ми помага,тогава какво?
Днес е трети ден откакто си го сложих,а не мога да си стъпя на краката.Подутините на пъстите започнаха пак. Просто нямам думи.

# 269
sevi4ka,лененото масло е противовъзпалително,а гинко билоба-по-добро оросяване на крайниците/осигурява добър кръвоток /.С него изчезват оттоци,крампи.Дори и да ги приемаш с лекарства.

Общи условия

Активация на акаунт