Ревматоиден артрит - 3та тема

• 235 981
  • 1 485
  •   1
Отговори
# 450
Виж линковете. Болница и поликлиника са. За друго лечебно заведение с това име аз не знам. Клиничната пътека за диагностициране е около 5 дни. Само изследването за хепатит и В-27 си плащаш /60.00 лв./, то бе в Студентска поликлиника. Иначе в болницата ти правят всичко- тестовете, ЯМР, снимки, кръвни изследвания, Манту.

# 451
Judy, защо се прави изследване за Хепатит? Така...Аз започвам да се втрисам. Моето манту беше положително - 17мм, при допустими 15мм - нещо такова. Помня, че беше аха - на границата. Ходих при най-добрия специалист в нашата област, каза, че не е проблем, най-вероятно е отчел положителен резултат заради алергиите, които имам  Rolling Eyes Ако някой е по-запознат, да споделя, моля  Hug Изобщо, всички ревматолози ли назначават такова изследване, Judy, запозната ли си?

# 452
Защото лечението товари черния дроб. Ако той е вече болен, може да се стигне до лоши последици, вкл. цироза. Мантуто има връзка пък с положението на белите дробове, те също трябва да са здрави.

Не знам колко съм запозната. За един месеч прочетох всичко в нета за заболяването на български и руски, както и някои неща на английски, до които успях да се докопам. И ги споделям. Мисля, че хората трябва да знаят, а когато знаеш, после сам взимаш решения кое и как да правиш. След консултации със специалисти, разбира се.

Дали и какво правят другите ревматолози аз не знам, но лично за мен е препоръчително да се направят пълни изследвания- първо е важно за диагнозата и второ- за лечението. Напр. за изписване на Енбрел от комисията двама пациенти не са предложени поради положителна проба за хепатит и манту. Лекарите си знаят, явно е риск за пациентите.

Мога да споделя една пълна информация за Енбрел, например- характеристика на продукта, приложения, последици, изследвания:
http://www.ema.europa.eu/docs/bg_BG/document_library/EPAR_-_Prod … 2/WC500027361.pdf
Дано ви се отвори. Поизчакайте- обемно е.

Последна редакция: пт, 29 юни 2012, 11:59 от Judy

# 453
Judy, и аз съм на това мнение  Hug Това беше преди 3 години, ако имаше проблем досега щеше да се прояви по-засилено, а и в това време алергиите ми бяха най-тежко проявени  Rolling Eyes

# 454
По мое мнение, вероятно защото хепатита уврежда черния дроб, затова се прави изследване. Лекарствата за РА също го увреждат. И затова се вземат мерки. Има и друго ако все още имунната система е силна то може човек да има неактивен хепатит или хроничен. Той влезе ли в кръвта не се излекува, и може да се активира при срив на имунната система и да стане заразен. Тогава уврежда много бързо черния дроб. Е поне така съм чела и чувала. Като за А и В има ваксини ама за С няма. Мисля, че и мен ме изследваха в началото. В последствие ходих сама да си правя профилактични изследвания в РИОКОЗ, понеже там са безплатни, а имам познати, които са се заразили от зъболекар с хепатит.

# 455
Някой може ли да ми даде инфо за мелбек инжексиите.Някой ползвал ли ги е? И колко време могат да се бият?

# 456
Здравейте и от мен!поредната"нова"болна от автоимунитет!ще съм ви благодарна ако помагате със съвети.все още съм в психически и физически ужас от това което ми се случва и едва свързвам изреченията.но ще ви следя с интерес...

# 457
Кристина, добре дошла при нас  Hug Вярвай ми, едва ли има някоя от нас, която да не е минала през този шок  Peace Дано бързо се окопитиш  Hug Ако имаш желание, можеш да разкажеш за себе си и това, което ти се случва  Hug

# 458
Най нормална жена съм!спортна натура и хубаво тяло без особени усилия.никога не съм била болна освен мин.година  когато ме натръшка някакъв грип.все още не отминал и личната ми тресна някаква задължителна ваксина.от тогава започнаха и мойте проблеми.все още не ми стиска да разкажа подробно точно какво се случва с мен.но ще го направя някой ден!засега ще се опитам и аз да бъда полезна тук с каквото мога.

# 459
За съжаление при много хора автоимунните заболявания се отключват с поставяне на ваксини  Tired

# 460
А даже незнам за какво беше тази ваксина...все се каня да я питам но като знам че вече няма значение и се отказвам

# 461
Май и при мен нещата са свързани с ваксина. От около 7-8 години назад започнах да си поставям противогрипна ваксина всяка есен-и бях доволна от резултата, почти не боледувах. Но миналата есен реших да пропусна и не си поставих и от тогава започнаха болките, които не спират, а само намаляват и се усилват. не мога да определя кое им влияе- понякога съвсем безпричинно започва болка някъде, отшумява, но се появява на друго, в повечето случаи симетрично място. Започнах да следя храната- гледам да е здравословна, но в случаите, когато съм си позволявала пържено или по-пикантно, не виждам разлика, не ми се отключва от това болката. Може би трябва по-продължителен период. Решила съм да си водя и записки, за да се  самонаблюдавам. Изключих млечните, но от сиренеце не мога да се откажа, хапвам отвреме навреме  LaughingВчера от един магазин в София си купих концнетрат от нар- бях чувала, че е много полезен. Разрежда се и се слага в салата, може и в ядене и действа добре на ставите и съединителната тъкан. Ще видим Confused

# 462
Моята не беше противогрипна а някаква от задължителните.при навършване на еди колко си години те ваксинират наново.

# 463
Момичета,искам да ви попитам нещо- имали ли сте болки във врата? Моите са постоянни, в смисъл- при резки движения или когато искам да си завъртя главата и да погледна назад. Понякога е адски силна болка и направо замръзвам на място, докато отмине, имам чувството, че главата ми ще се откъсне. Но има дни, в които е много слаба и поносима и не и обръщам внимание. Притеснява ме фактът, че повече от половин година съм така, а не съм сигурна дали е свързано с РА или е нещо съвсем друго. Аз досега си мислех, че е от РА и затова  приемах болката като задължителна, но все повече започвам да подозирам, че може и да не е. Вие как сте?

# 464
Валя, аз имам такава болка, но както писах по-горе - имам проблем с шията. Честно казано изобщо не знам дали е свързано с артрита или не е  Rolling Eyes Всъщност това беше първото нещо, което ме заболя, когато се разболях  Rolling Eyes Аз пък се чудя невралгиите, които имам дали са от артрита или не  Rolling Eyes Досега все дясната гърда ме болеше, сега от месец насам лявата - болката е ужасна на моменти, чак се притеснявам да не е нещо друго  Confused

Общи условия

Активация на акаунт