Ревматоиден артрит - 3та тема

• 235 980
  • 1 485
  •   1
Отговори
# 720
И аз не знам моя артрит от какво се отключи така и няма да разбера. Старая се да си правя живота по-лек и по-приятен. И се надявам да се поддържаме що-годе в прилично здраве. Така ще съумеем да се порадваме поне нормално на живота. Дай Боже и да имаме и едно здраво бебче.

# 721
Цитат
  elbosi, цитирам те, защото последно ти си писала.Моля те не приемай лично това, което ще кажа и не го приемай като нападение, защото не е нито едно от двете. Това е просто дискусия.
 Не само децата болни от артрит или друго автоимунно заболяване получават този коктейл, въпроса е защо едните са здрави, а другите не.             
Разбира се,споделяме.Сега почти няма напълно здраво дете.То и моето си изглежда здраво,докато не видиш снимка от ЯМР.Вече не можеш да бъдеш сигурна в нищо.Така,че всеки знае колко е здрав.А това,че някой изглежда така и хоп изведнъж му тряскат някаква диагноза.Честно въобще не се мисля за болна,пия си ракия със салата често,пуша...Това са ми кусурите,с храната по-лесно.Грижа се за моето здраве с помоща на аюрвед и това е.Отдавна спрях медрола-добре съм,имаше и някакъв друг кортикостероид,но аз въобще не си направих труда да го запомня.Усмихвайте се по-често и се радвайте на живота.То 1 живот де,ама това е друга тема Simple Smile

# 722
  • София
Vera i, здравословното е:
1. Да дишаме чист въздух, да се движим и спортуваме.
2. Да пием чиста вода, най-вече изворна, а не тази от чешмите с хлор.
3. Да ядем органична храна - без пестициди и нитрати, ако е възможно домашно отгледана от нас самите.
4. Белтъчините да съставняват 15% от дневната доза храна, а останалите 85 % растителна храна.
5. Да не употребяваме лекарства.
6. Да не прекаляваме с хранителните добавки.
7. Периодично да детоксицираме организма си от натрупаните шлаки и бактерии.
8. Да се стремим да оформим положителна нагласа към всичко около нас.
9. Обичайте близките си, помагайте на хората с каквото можете.  Така тяхната благодарност ще се върне към вас самите!

# 723
vtvt , благодаря, четох ги тези неща, но не мога да си отговоря на въпроса - артритът като усложнение от Скарлатина в рамките на какъв период от време може да се прояви  newsm78

Елбоси, ох, как мразя това писмено общуване  Crossing Arms, да не си ме разбрала погрешно - не ми е реторичен въпросът, наистина ме интересува твоето мнение, а и някой ако случайно поради някаква причина знае  Hug Аз за себе си такова обяснение мога да направя - Скарлатина карах на 6г., на 13 имах проблем със сърцето и колената - бях освободена от физическо, заради тези проблеми. На около 20-годишна възраст тези проблеми отшумяха и след второто раждане дойде артритът. Не знам дали онези неразположения са свързани с тези сега  Rolling Eyes

Вера, и аз така - всичко беше безупречно, когато се разболях  Tired

Добра жена, не отговарям само на 7-ма точка  Crazy 3-та само през зимните месеци не напълно.

П.п: Свекитата обичах в началото като свои родители /наивна съм и бързо се привързвам/, после опитах да продължа да обичам, но те са от хората, които не допускат хора до себе си, та и с тях удрям малко на камък по отношение на 9-та точка  Joy

Последна редакция: ср, 11 юли 2012, 19:50 от Розали...

# 724
  • София
Розали, браво на тебе, имаш шанс, остава да приложиш 7-ма точка.

Стрептококите са най-гадните бактерии. Индийските подправки помагат много - куркума, джинджифил, канела, карамфил, семена от зелена горчица.

има и 10-та точка - Да не се употребява алкохол, цигари, газирани напитки, изкуствени подсладители и соя. И аз не отговарям на тази точка.

11. Да се консумира само морска сол или хималайска.

# 725
Розали,не мога да дам точен отговор.И аз незнам много неща.Предлагам пак да се върнеш назад,да си погледнеш здр. картон и вероятно ,ще намериш нещо.Но от ова,което знам,след Скарлатина имунитета се засилва.Че това си е детско заболяване-нормално.Незнам кой набор си,но си намери картона Laughing

# 726
Е ,като се стараем Grinning аз имам проблем с 2 - 10 .А м/у другото от години се старая да живея здравословно.Но се влоших.Вярно имах животозастрашаващи ситуации.Но което си мислех,че е правилно за мен,се оказа,че не е.Т.е. някои здр. рецепти само защото са здравословни не са за мен.Така като гледам за дълго време.

# 727
Аз доколкото знам, Скарлатината повтаря, т.е не се изгражда траен имунитет при нея и може да има пагубни последици. Пазя си картона до училищна възраст, след това май си ги прехвърляха от училище на училище и нямам друг. Четох, че ревматизма се проявява 6-7 години след Скарлатина, което обяснява болките в колената, но дали артритът се отключва с настъпване на болестта или може да се отключи след много години..? Благодаря  Hug
10 точка ми е 50/50  Whistling

# 728
  • Петрич
Vera i, здравословното е:
1. Да дишаме чист въздух, да се движим и спортуваме. Колкото е чист за другите здрави хора, толкова и за мен. Ама ето аз съм болна, а други са здрави. Нали един и същ въздух дишаме ?
2. Да пием чиста вода, най-вече изворна, а не тази от чешмите с хлор. Ние пием предимно Девин, понякога я сменяме, но аз лично с чешмяна дори елдата си не смея да сваря. Това е единственото нещо, което готвя.
3. Да ядем органична храна - без пестициди и нитрати, ако е възможно домашно отгледана от нас самите. В двора имаме няколко реда градинка, която направихме, когато се роди детето, за да знаем с какво се храни. Няма как от там да си произвеждаме всичко, но повечето продукти да.
4. Белтъчините да съставняват 15% от дневната доза храна, а останалите 85 % растителна храна. Предимно растителна храна яда вече 15 години.
5. Да не употребяваме лекарства. Лекарства употребявам само за артрита, преди това много рядко съм пила нещо, дори не помня за какво е било, нито пък кога. Но и не съм имала сериозен здравословен проблем, нито глва, нито корем, нищо не ме е боляло.
6. Да не прекаляваме с хранителните добавки. Като добавка съм взимала само Саменто и само около 2 пъти в живота си. Дори като бременна не съм пила елементарното фолиева киселина.
7. Периодично да детоксицираме организма си от натрупаните шлаки и бактерии. Периодично около 4 пъти в годината правех по няколко дни детоксикация и това е така още от тиин годините.
8. Да се стремим да оформим положителна нагласа към всичко около нас. По - положителен човек от себе си не познавам.
9. Обичайте близките си, помагайте на хората с каквото можете.  Така тяхната благодарност ще се върне към вас самите! Надали има човек. който не обича близките си.

За ваксините не знам нищо, в съзнателния си живот не съм правила, последно са ми правили, когато съм била на седм години. Детето ми не ваксинирам, по вашата логика е застраховано, поне него да не мисля.
 А виждам и за сол сте коментирали, аз пък изобщо не ям сол, за което всички ме бъзикат.

# 729
vеra i
Цитат
 За ваксините не знам нищо, в съзнателния си живот не съм правила, последно са ми правили, когато съм била на седм години. Детето ми не ваксинирам, по вашата логика е застраховано, поне него да не мисля        
Би ли споделила-не разбирам.Защо до 7 год. си ваксинирана,детето ти  не е   ,     а пък нищо незнаеш за ваксините ThinkingАко желаеш.

# 730
  • Петрич
Аз съм ваксинирана до около 7 години, не помня добре, защото тогава съм била дете, без право на избор, това е било 89 - 90 година. В съзнателния си живот, всеки път като ида до личния е борба с тия ваксини, защото не съм ваксинирана, нямам ваксини, които да са ми поставяни, след 89 -  90 година, а трябвало, било наказуемо, не било така как аз си го мисля и т.н.
Детето ми не е ваксинирано, затова не мога да споделя опит с ваксините. Това си е личен избор, все още се разправяме с педиатъра, всеки път, трябва, та трябва.

# 731
Явно майка ти тогава е имала подозрения  спрямо тях.Пожелавам ти да се радваш на здраво дете и избора ти като майка е правилен.Благодарение на теб са му спестени доста "чудесийки".

# 732
Реших да попиша и аз. За себе си имам отговор, че съм получила  РА благодарение на ваксина, сложена най вероятно когато съм била не излекувана напълно от ангина -била съм на 1г. и 8м. Нямам данни за генетична обремененост, но това вече е без значение за мен.
Какво точно представлява тази пулс терапия? Аз също не съм правила. Какво количество лекарство се вкарва и какво? Аз съм с доста лоши резултати СУЕ 45 И CRP 57 при норми съответно 15 и 6 #CrazyПредписаха ми ударна доза медрол 3т. сутрин и 2т вечер, плюс Мидокалм и Мовалис. Вече със сигурност сте стана 100 кила, а уж трябваше да слабея за да не тежа на колената си  Sadи искам да попитам какво ядете, то като и хляб и разни други неща не трябва да се консумират - аз с
тези тежки лекарства, стомаха ми не би могъл  да кара на плодове и зеленчуци. Аз понякога ми е доста зле и да искам нещо с упражненията и движението не ми се получава.
Някой запознат ли е дали има биологични средства които изцяло да се покриват от здравната каса и за какъв период се чистят от организма на човек?

# 733
  • Петрич
Не, това е избор и мисля, че хората, които правят ваксини, са убедени в това, че е добре за детето им. Аз споделям с приятелки за ваксините, но всички ме мислят за луда, страхуват се за децата си и им ги правят, надявайки се да постъпват правилно.
Както и да е важно е всички деца, ваксинирани или не, да са живи и здрави. Благодаря за пожеланията, да ти се връщат стократно.  bouquet

# 734
  • Петрич
sisonela, не съм много в час, но ми казаха, че пулс терапията е натриев хлорид с кортизон, но май различни видове.Ще ми я правят няколко месеца, но по два дни в месеца, в останалите дни ще пия по 2 таблетки медрол, 1 сутрин и една вечер.

Общи условия

Активация на акаунт