Ревматоиден артрит - 3та тема

• 235 997
  • 1 485
  •   1
Отговори
# 405
Пълния пакет пих 2 месеца после останах само на бромелаин, серапептаза, пиех куркума омега и др. няколко месеца после останах само на серапептаза и омега около година и половина. И то на минималните дози 120 000 единици дневно серапептазата. Също и мултивитамини и вит Д от него явно не съм се разболявала и аз и мъжа ми вече 2 години. Сега правим опити за бебче но ще е трудно уви. Затова я спрях. Е от време на време като съм по зле си я вземам защото още не съм успяла да се справя със домашното. А и напоследък се преуморих с един ремонт и чистенето след него. newsm75 Но и мъжа ми пие по време на ремонта беше като труп и тя му помага да се раздвижи.

# 406
  • Петрич
vtvt, какви са тия единици ? Аз пия по 2 хапчета сутрин и по 2 хапчета вечер и нямам представа колко единици са.

# 407
На опаковката пише виж на доктор бест малката кутийка пише че едно хапче съдържа 40 000 UI  демек единици. Та аз пиех по 3капсули. Но ако е на соус натуралс серапептазата съдържа по 60 000 единици едната капсула вместо 3 на доктор бест се пият 2 от соус натуралс. Естествено колкото повече единици пиеш демек по голяма доза, ефекта е по голям. Но си иска повечко парички. Аз затова пиех по малко.

# 408
  • София
Добро утро:)
Ставайте вече. Аз от час и нещо съм на крак, че и гимнастика направих.
Прекрасен ден ви пожелавам!

# 409
Добро утро  Hug

# 410
Добър ден. Аз днес си поспах.  Hug

# 411
Аз имам едно питане и по-точно към тези които са приемали серапептаза заедно с куркума.
Тъй като куркумата не се препоръчва да се приема с лекарсва разреждащи кръвта (а серапептазата е точно такава),не са ли двете неща несъвместими?

Последна редакция: пт, 22 юни 2012, 16:46 от sevi4ka80

# 412
  • София
Аз имам едно питане и по-точно към тези които са приемали серапептаза заедно с куркума.
Тъй като куркумата не се препоръчва да се приема с лекарсва разреждащи кръвта (а серапептазата е точно такава),не са ли двете неща несъвместими?
аз не съм чела за такоз нещо и си ги пиех двете неща заедно;)

# 413
Добро утро  Hug

Аз знам само, че един от друг прием трябва да има поне час разлика, за да се усвояват по-добре лекарствата и добавките  Peace

# 414
И аз пиех куркума и серапептаза заедно, не помня точно кое как приемах, не съм имала проблеми. То и омегата разрежда кръвта. Но имах един период в който така ми беше активен артрита зимата, че чак ме втрисаше и дигах до обяд температура тогава много добре ми действаше куркумата. Лошото е, че ходех на работа тогава и за да се пооправя понеже се чувствах като парцал пиех до 6 капсули на ден и то от висока доза към 500мг едната мисля. Ефкта си беше много добър. За час два ми се смъкваше температурата и ми светваше. Тогава мисля нямах серапептаза затова вземах куркума повечко.

# 415
Писала съм отдавна в темата и малко. Две поредни години (първата след като бях родила) ме боляха всички стави - и малките, и големите. След като родих, обяснението от личния ми лекар беше че е нормално след раждане. За около месец всичко отшумя и после забравих. Следващата зима отново започна да ме боли навсякъде. С малки прекъсвания ми се събра пак около месец така. Бях в ревматология, направиха ми без да преувеличавам един лист А4 с изследвания и всичко беше отрицателно. Огледаха ми и всички стави. Лекарят беше категоричен, че не съм за там и ми каза, ако искам, да посетя ортопед. Отново спря да ме боли и не отидох при друг лекар. Отскоро тръгнах на фитнес и не знам дали има връзка, но пак леко се обажда по някоя болежка. По-скоро е лек дискомфорт, на който нямаше да обърна внимание, ако нямах проблеми през зимата.
Три месеца без прекъсване пиех алое, комбинирано с глюкозамин и таблетки с хиалуронова киселина, масло от джинджифил и куркума, отделно рибено масло. Сигурна съм, че ми помогнаха и то бързо.

Знам, че може с добри кръвни изследвания, проблемът да си съществува.
Ня някой от вас правили ли са толкова изследвания? Следващата стъпка ренген ли е? При вас със снимка ли се установи артрита?

# 416
brawn   аз лично бях с много висока утайка РУЕ - 50. Артрита ми тръгна много агресивно и от тогава до сега без медрол утайката не може да се смъкне така си станах зависима към него. И да много изследвания правиха, мисля  че са задължителни за да се види дали има някъде другъде огнище на възпаление. Проверяваха ми зъби  - ортопантомограма правих, разбрах че не трябва да имаш умъртвен зъб, защото имало вероятност да направи гангрена и артрита да се активира с пълна сила, но нямах умъртвен зъб всички са живи и пломбирани за сега. Наложи се да си извадя всичси мъдреци за всеки случай. гълен секрет, вагинален секрет, изследването за хламидия си го правих сама, някъде прочетох че може да е от тази бактерия артрита но беше отрицателно. И другите вече редовните за артрита ревматоиден фактор валерос и какво беше вече не помня. А снимките се правят вече по- натам, като има изменение в ставите. Иначе на тях най добре виждат какво ти е положението със тях аз не им разбирам много.

# 417
И аз си правих всякакви изследвания - зъби, гърлен секрет, щитовидна жлеза - хормони, гинекологични, хламидия, туберколоза дори...Отделно специфичните за артрита - ревма фактор, anti-CCP, ANA-скрининг, HLA-B27, AST, CRP, анти-кардиолипинови антитела - нищо - всички са в норма, правени са ми снимки само на колената - имам стеснени междуставни пространства.

4 дни бях без температура и се чувствах страхотно, после пак всичко наново. В момента най-засегнати са ми пръстите на ръцете - много ме болят, иначе другите стави, въпреки отоците са ОК, т.е болят ме поносимо, не ми нарушават ритъма в ежедневието.

Относно морете и слънцето, понеже му е сезона, детски ревматолог, който е с РА дава следния съвет - 10 минути във водата, 5 минути на плажа на сянка. Температурата трябва да е под 30 градуса, за да се чувстваме добре, както и да не се къпем с вода с температура по-висока от 30 градуса  Peace

# 418
Да попитам и в тази тема, т.к. тя, очевидно, се посещава по- често от темата за Бехтерев:
Има ли тук пациенти, лекуващи се с Енбрел и какви са личните ви впечатления от препарата?
А изследвания за Лаймска болест и чревен паразит Klebsiella правили ли сте, ако да- къде?

# 419
  • София
E да де. Ама аз обичам да се къпя с доста топличка вода.
Ще видиме как ще ми подейства морето на мене другата седмица.
За сега съм добре. Леко подуване на глезена заради дългото пътуване миналата седмица, но вече си отшумява от само себе си. Но пък емоциите бяха неповторими и продължават да ме държат.
Така да се каже,качила съм се на гребена на вълната и нямам намерение да слизам от там.
Усмивки за всички!

Общи условия

Активация на акаунт