Ревматоиден артрит - 3та тема

• 235 980
  • 1 485
  •   1
Отговори
# 735
Вера, питах моята дружка за пулс терапията колко пъти са им правили, защото детето беше неознаваемо подуто и окосмено, да не те плаша, но пък трябва да си подготвена, а и не е съвсем сигурно, че и при теб ще е така, та на него са му правени няколко вливания всеки ден, докато бяха в болницата и после е минал на хапчета 2*2*1. Твоето ми се струва доста малко, дано няма много странични последици  Hug

Сисонела, за Бехтерев знам, че 75% се поемат от здравната каса, другите 25% поне засега поемат фармацефтичните компании. Може би и за РА е така  Peace Ти минавала ли си на комисия?

# 736
  • Петрич
Розали, благодаря за информацията, оценявам, че си се загрижила за мен .  bouquet
Не ме плашиш, болестта ме плаши.
 Иначе съм много хубава  Blush, много си се харесвам  Laughingи ме е яд, че ще си разваля така фейса.  Tired
Ай дано е по-малко, уж много внимават, пробват с колкото се може по-малко, даже хич не искаха, ама да видим.

# 737
Вера, на мен също са ми правили този пулс - означава вливане наведнъж на голямо количество кортикостероид с идеята да стопира заболяването. Поне така ми обясниха. Вливаха ми доста банки наведнъж за период от 2-3 дни. Лицето не ми се поду тогава.
Мисля, че от 2 таблетки може и да нямаш отражение на лицето и ти го пожелавам.

# 738
  • Петрич
На мен ми вливат само по една банка на ден, за два дни в месеца, след един месец пак.
Споделете стойностите на антителата си, моля, и ако ги знаете, де. Питам се, защо при мен са до небето.

# 739
  • StZ
 ooooh! ама не мога да ви изчета цял час.........писателки и половина сте  Hug

Вера, това с тази терапия мноооого гадно ми се вижда  Sick

не зная ти защо не слагаш на детето си ваксини, но аз на най-малкия след една кофти реакция спрях да слагам каквото и да е и чакам отпор наесен в детската градина  #2gunfire

# 740
Благодаря за отговорите. Аз тази година не съм проверявала дали за РА покриват изцяло цената на биологичните средства - само тях не съм пробвала май. Иначе при дългия ми прием на кортикостероиди наистина се окосмих допълнително и лицето ми е малко видоизменено, но познатите ми го отдават на напълняването ми #Crazyсамо аз си разпознавам ако видя човек с такова лице,че е на тези илачи, но пък на Урвич видях доста хора с по видими белези на прием на кортизон и си казах,че все пак не съм много зле-ако това е успокоение изобщо.

# 741
Благодаря за отговорите. Аз тази година не съм проверявала дали за РА покриват изцяло цената на биологичните средства - само тях не съм пробвала май. ...

Това са и единствените медикаменти, които могат да стопират хода на заболяването и да помогнат на болния да влезе в ремисия. Не важи за останалите. Те не се намират в някакво съотношение към останалите лекарства /по- слаби, по- силни/, това са съвсем различен тип медикаменти. Не ги дават на всеки, а се иска преминаване през процедура, заради цената им, която е твърде висока, установеност на заболяването по определени критерии и липса на противопоказания. Ежемесечно пациентът трябва да се следи дали му действат и как, както и дали няма увреждания.

http://revmatologbg.com/%D0%B0%D0%BA%D1%82%D1%83%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE
"Новите лечебни схеми позволяват овладяване на болестната активност при редица ревматични заболявания. Това са: ревматоидния артрит, болестта на Бехтерев, псориатичния полиартрит, ювенилния артрит и други. С тези лекарства се постига нормализиране на двигателните възможности, премахване на болката и страданието и подобряване на качеството на живота на болните. Биологичните лечебни средства предпазват от поява на сериозни и трайни структурни ставни и костни промени. Биологичните средства навлизат бързо в лечебната практика и при еритемния лупус, склеродермията, остеопорозата и васкулитите.
Биологичните средства са нова група медикаменти които променят в блаагоприятн посока протичането на ставното възпаление. Те овладяват активността на възпалителния процес. Тяхното въвеждане в лекарската практика отговаря по заначимост на прилагането на антибиотиците в медицината. Създаването на биологичните средства стана възможно благодарение нарастналите познания относно причините и механизмите на възникване на процеси предизвикващи ревматичните увреждания. Биологичните средства са лекарства блокиращи определени тъканни фактори и от там и прекъсване на възпалителната каскада. Те намират приложение най-вече при лечението на имунно обусловените възпалителни ревматични заболявания. Терапията с биологични средства е много скъпа, показанията за приложението й трябва много точно да се спазват, налага се внимателно обсъждане на всяки случай при които това лечение се предписва,"

http://forummedicus.com/archives/all-publications/541

"Единствено биологичните средства спират развитието на болест на Бехтерев"
http://bg.spondylitisbg.org/%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8%d0%bd%d0%b8 … %b0-%d1%81%d0%bf/

http://blog.revmatologia.org/%d0%be%d1%82-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d1% … 0%b5%d0%bd%d0%b8e

Изисквания за лечение с биологични (антицитокинови) лекарства:
http://blog.revmatologia.org/%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8%d0%bd%d0%b … d0%b1%d0%b8%d0%be

Реимбурсен списък към 01.07.2012 г.:
http://www.hapche.bg/sites/default/files/na/izmemenie-pls-nzok.pdf

http://services.nhif.bg/NZOK_References/faces/lists/medicine.jsp … JyTcJJ61TfBkb9LB8!-1622952376
Казаха ни, че фирма- вносител поема останалите 25%. Ние предадохме протокола в РЗОК и ще видим по- натам. Той е за 6 месеца, след което се иска продължаване, ако има нужда. От РЗОК ми казаха, че при първоначално подаване е по- бавно, но при продължаването не толкова. Ще пиша за развитието.

Видях, че откакто прави редовно упражненията си /1 м./ сега прави неща, които за него бяха немислими до края на м-ц май, напр. Трябва упоритост и с упражненията, и с хранителния режим.
Започнах да го мажа с мед и с вазелин, съдържащ прополис, пчелна отрова и мумио.

# 742
  • София
Розали защо мислиш, че някой ти налага мнението си???? Ти го приемаш така явно. Ние просто споделяме. Няма начин да убедя някого в нещо ако той самият не повярва.
Имаше една жена, която беше споделила в една хомеопатична тема- " Не отговарям за това, как примате написаното от мен. Отговарям само за написаното." Мисля , че всички които се засягате по един или друг начин трябва да помислите върху това.
 Peace

И понеже търсите причините за артрита- приемете, че тя не е само 1 единствена. Тя е съвкупност. Както и лечението на артрита не се състои само в пиенето на лекарства, а в съвкупност от неща, които провиш....

Peace

# 743
Ох, то да не се похвали човек. Вчера написах, че съм добре и днес забелязвам, че са ми подути пръстите. Ужас! Вече ще си мълча Simple Smile

# 744
Здравейте момичета!Току що ми се обадиха от лабораторията за да ми кажат че ана профила ми е готов!Понеже сега съм в провинцията и попитах какъв е резултата....отговора беше-отрицателен е теста!Но някой тела са раздвижени иначе са в норма и ревматолога трябва да ви каже!Всъщост той ми каза човека така-на някой болести им е нужно време,понякога години за да се покажат в кръвта но това не означава че болеста не е на лице.Ще му се обадя утре да ми каже кой пусти антитела са раздвижени... До миналата седмица си мислех че имам артрит защото зверски ме боляха ставите(рамене,гръбнак,кръста,тазобедерени)Имам темп.37.4 гр                                                                                                

# 745
" Не отговарям за това, как приемате написаното от мен. Отговарям само за написаното."

Това трябва да се постави като мото на форума.  Grinning

............................................................................
Криси, пиши след като говориш с ревматолога.

# 746
Кристина, твоето положение, като чета е като моето. А имаш ли подути стави? Успех  Hug

# 747
Нито една става не ми се е подувала нито зачервявала!Ама как болят няма да казвам!А като ме скове без да мога да стана с дни

# 748
При мен започна така. Чак след 2 години започнаха да се подуват, а след 3 да се зачервяват. Сега, когато са по-възпалени, червеното става чак лилаво.

Илиана, и аз не смея да се хваля вече, ама, пу-пу, днес съм доста по-добре  Grinning От няколко дни колената не са подути, дано и глезените спаднат вече  Whistling

Вера, чест ти прави, че си призна суетата, аз все не смея  Crazy Очаквам отсреща - здравето ти ли е по-важно или външния вид  Laughing Дори и да подпухнеш, после бързо ще влезнеш в норма. Няма да се плашиш от болестта, всичко ще е наред  Hug

Джуди, браво на мъжа ти  Peace Дано се подобрява все повече!

# 749
Ехе много сте писали. да ви оставя за малко и цели две страници. Аз няма какво да допълня за сега. Ще ви следя. smile3529

Общи условия

Активация на акаунт