Ревматоиден артрит - 3та тема

• 235 587
  • 1 485
  •   1
Отговори
# 855
  • София
Judy  да не си се мазала само с кортикостероиден крем щом толкова бързо си се оправила:Simple Smile)))))

# 856
С булгерише тряволячише- Херпекс гел. Ма той е само за изписаното в беляжката към него страдание. Тубичката от 20 мл. комай е вече 1/3 останала. Тъй се омазахме яко.

# 857
Аз познавам лично ирисодиагностик. Запознах се с него преди 6г. Беше помогнал на мой познат с дискова херния, вече на легло и с изменение между двата крака. Докторите казваха, че без операция няма да мине, но те решиха да пробват всичко преди това. След два курса при него от хернията остана само шип. Нямаше как да не се види разликата на снимките, а в момента човекът е подвижен и работи тежко-физически труд.
Ирисодиагностикът е психолог по професия и масажист, за друго не знам. Прилага лазер, инфраред, йонофорез, и вендузи, в зависимост от проблема. Аз отидох от чисто любопитство. Каза ми за единствената болка, която имах тогава - ниско в областта на яйчниците - от прекарана инфекция. Хронична болка. Направих курс от 10 дни с лазер - болката изчезна и след 2м. забременях, както и той беше казал. Тогава правехме опити за бебе от 4м.
След две години беше първото сериозно сковаване, явно вече от артрита. Пак ходих при него - вече имах направена снимка на тилните прешлени, на кръста нямах, но болките там бяха най-силни. Нищо не съм казвала или показвала, но той определи много точно локацията на проблема и последиците от нея. Пак курс от 10 дни с лазер, инфраред и всичките там джаджи. Почти година забравих що е то болка, а кръст оттогава не ме е болял, освен от артрита онази специфична затопляща болка.
На всички мои близки, които съм водила при него е казвал с точност от какво са боледували като деца, какви са им оплакванията сега и към какво са предразположени. На майка ми каза за проблеми, които тя откри в последствие - камък в жлъчката и песъчинки в бъбреците. Ако има възможност за лечение с билки, изписва. Баща ми е доволен от смес, изписана му за простатата.
Харесвам го за това, че ако не може да помогне, си казва. Не е шарлатанин, поне така съм го определила  Peace Не съм го виждала вече 3-та година и ми е любопитно какво ще каже сега  Rolling Eyes Макар, че при последното ми посещение при него, подозирам, че артритът е бил започнал да работи, но той нищо не каза. Може би точно защото той е в последствие на нещо друго Thinking
Въпросът ми към вас бе провокиран от моята близка, чието детенце е с РА. Имаше едно дете в нашия град, което получи ужасна алергична реакция след поставена ваксина на 1 г. Цялото бе обезобразено от лющещ се обрив по цялото тяло. Последно го бях видяла в това състояние преди 2м. Медиците го "лекували" с кортикостероиди безуспешно вече цяла година. Вчера се заговорихме за въпросното дете с моята близка и тя ми каза, че срещнала майката, която и казала, че детето вече е добре, останали леки обриви по крайниците. Ходили при ирисодиагностик, който им изписал билки  Rolling Eyes
Не знам за РА, но за алергиите, ако могат да ми помогнат, ще съм много щастлива. Квартирата ни е с мокет и то от онези хубавите, дебели около 5см.  Crazy Аз имам алергия към акарите в домашния прах, очите ми се възпалиха и непрекъснато ми дразни носа  Tired Хич не съобразих, когато я наемахме  Confused Направо съм като звяр в клетката  ooooh!

# 858
  • Missouri ,USA
Джуди, Hug И поучително и развлекателно четиво.
И аз съм ходила на ирисова диагностика.Доволна съм.
Розали ,едва ли дебелината на мокета има значение ,ако си алергична към него.Мои познати развиха алергия от латекса по стените и пребоядисаха цялата къща с вар.
Аз съм алергична към полените през пролетта.Направо ми се затварят очите.Шегувам се у дома,че по моите болести,някой начинаещ лекар може да вземе специалност вътрешни болести.Какво да се прави-трябва да се иронизирам и да вървя напред Laughing

# 859
Здравейте, имам намерение да посетя центъра по ревматология на Урвия 13, искам да попитам им али нещо специално което трябва да зная. От няколко месеца имам известни болки по стави и мускули което може и да е може и да не е свързано с нивата на хормоните и липсата на щитовидна жлеза.

# 860
Здравейте, имам намерение да посетя центъра по ревматология на Урвия 13, искам да попитам им али нещо специално което трябва да зная. От няколко месеца имам известни болки по стави и мускули което може и да е може и да не е свързано с нивата на хормоните и липсата на щитовидна жлеза.

В този център на Урвич има няколко кабинета, които работят със здравната каса. Можеш да отидеш с направление, но няма часове. Чака се пред кабинетите, което е ужасно. Трябва да си вземеш половин ден отпуска за посещението, съвсем сериозно го казвам.  Мисля, че ако искаш да отидеш директно при някой от професорите, се заплаща прегледа, но според мен си струва и предполагам няма да се чака толкова.

# 861
Специално за Урвич и аз предпочитам платения прием, чака се не повече от час  Peace

# 862
Аз имам направление вече но не е проблем да си платя и прием, повече ме притеснява ако е необходимо да се правят допълнителни изследвания, там вече знам че е доста скъпо и не виждам смисъл. Да търся ли някой конкретно, или към който ме насочат ? Ходил съм на ревматолози в Пловдив и да си призная не ми обърнаха необходимото вниамание, отдадоха го на жлезата ...

# 863
Ако не настояваш, не очаквай повече и от ревматолозите на Урвич  Peace Мен така 3 години не ми обръщаха внимание, изследванията си ги плащах, но ходех само при един. Утре имам среща с друг, ще видим.
Аз бих те посъветвала, ако ти се чака, да си използваш направлението, пък парите, които ще спестиш от специалистите, да дадеш за евентуалните необходими изследвания  Peace Доколкото разбрах платеният прием вече е 60лв.  ooooh! И ако утре дам толкова, за да ми кажат, че не е кой знае колко тежък артрит и ме отпратят, сигурно ще лудна вече  Crazy

# 864
Не знам и аз, личната лекарка не обръща внимание, ендокриноложката казваше до скоро че е заради хормоните,  но сега казва че според последните изследвания може и да е и нещо друго. Искаше да ме прати на невролог, аз настоях за ревматолог .... Все ми се иска да е временно заради хормоните да са причина ... Първоначално ми пукаха само коленете, после постепенно всички стави, сега има и болки и пукането си е доста сило и обезпокоително. Няма подуване, зачервяване, болките са леки, като лежа след известно време ръцете един вид "изтръпват" мога да ги движа без проблем, но има някакво такова чувство ...

# 865
Разбирам те много добре  Hug Пожелавам ти да излезе нещо временно и скоро да отмине  Peace

# 866
  • София
Ето един линк за алкалообразуващите храни:

http://www.life-enthusiast.com/index/Education/pHBalance/Diet_Gu … _for_pH_Balancing

Интересен сайт, повдигащ вьпроси за причините за болестите - ниско рН на крьвта. Но е на английски, който иска и може да прочете.

# 867
Добра жена, използвам темата, за да ти благодаря, че насочи вниманието ни към ензимите. Не бяхме изобщо запознати с тази тема. За артрит поръчахме Бромелаин и Серазим:

http://www.nowfoods.bg/p/Bromelain
http://www.nowfoods.bg/p/Serrazimes

както и едни комбинирани английски, но с ниско съдържание на бромелаина в тях, папаин, панкреатин и др.
Комбинираните почнахме снощи, днес ще ни доставят горепосочените два.
Имаш ли виждане за количество на ден?

# 868
Привет  Hug

Утре постъпвам в клиниката по ревматология  Peace Доц. Пейчева беше изключително любезна и ме взима като спешен случай, защото в момента нямам възможност да взема направление от личния. Малко ми е странен този ход - тя сама предложи да постъпя в клиниката, а отхвърли категорично РА  newsm78 В действителност в момента съм като напълно здрава, като изключим сутрешната температура и леко отеклите глезени, на които тя не обърна никакво внимание  Rolling Eyes Смята, че имам Рейно, аз съм сигурна, че нямам. Може би я подведох с това, че пръстите ми, там където се зачервяват - ставичките, от червени стават направо сини, но категорично не е като при Рейно  newsm78 Каза, че утре ще си говорим повече, дано да е така, защото не успях да кажа нито за сутрешната скованост, нито за парещата болка  Rolling Eyes Надявам се, че ще излезе бял кахър, ама нека спре да ми краде ставите една по-една този бял кахър  Crazy

# 869
И при Рейно посиняват ръцете,но при студ.

Общи условия

Активация на акаунт