Ревматоиден артрит - 3та тема

• 235 572
  • 1 485
  •   1
Отговори
# 960
  • Петрич
Да, горе -долу си описала нещата, но това че ти ми го препоръчваш, не значи, че си отговорна за моя избор. Все пак аз си решавам, дали ще отида, после ще видя и ще си изградя мое мнение за лекаря, независимо от твоето. Хубаво е да има различни мнения, не е възможно един човек да бъде харесван или мразен от всички. Още по-малко е възможно за лекар. Аз в началото си изградих не много добро мнение за доц. Пейчева, признавам си сбърках, много съм и благодарна, нечовешки добра е. И какво от това, че тогава съм се объркала, всеки може да сбърка, признавам си грешката и всеки път споделям, че не мога да и се отблагодаря.
Някои са доволни, други недоволни, нека има всякакви мнения. Hug

# 961
  • София
Аз също смятам, че когато си доволен от някого е хубаво да го споменеш. Ако не ти друг ще го е направил, но нужно ли е да губиш супер много време, за да го откриеш?
Така че, Кристина сподели за този доктор, че ми стана любопитно и на мене. Особено ако е ревматолог. Нали все пак темата е за това, а не да си чешеме езиците:)

# 962
Даречем че имам професионално изкривяване и дълъг опит със споменаването на имена особено в публично пространсто!Предпочитам да бъда малко по дискретна,  въпреки че по директен човек от мен няма.Не ми се ще темата да се превърне в жълтурник с рекламна цел на определен лекар.Това би помогнало/навредило на лекар/пациент......мое мнение!Не го налагам разбира се  Wink

# 963
Вера, когато излизаше от клиниката първия път, бяха ли ти определили дата за следващото постъпване? На мен ми казаха към средата на Септември, обаче нали бях ядосана и забравих, че докторът ми беше казал да ме впишат за Септември. Сега не знам какво да правя  Rolling Eyes Препрочитам си епикризата и оставам с впечатление, че това е окончателната ми диагноза, поне докато не се прояви автоимунитет и в кръвта. И как да си пускам имунология на всеки три месеца, това си е към 200лв  ooooh! Епикризата ми е изключително противоречива, отделно, че е в противовес на това, което ми казват, а съвсем отделно, че не е обективна, защото са писали неща, които не са верни, както и не са писали верни неща  ooooh! Имам чувството, че съм най-големият карък на света  Tired

# 964
  • Петрич
Розали, на мен ми смениха два-три пъти епикризата, накрая ме изписаха без епикриза, като казаха, че ще ми я изпратят по пощата. Определиха ми ден за повторно влизане и ми се обадиха да ми кажат кой ден е. И при мен няколко пъти бяха окончателно диагнозите, за момента последната е окончателна, но не знам до кога  Crazy
Иначе сега сама си се записвам, долу на първи етаж. Имунология не съм плащала, пуснаха ми няколко пъти и не съм дала и една стотинка.
Не си карък, там от първия път не стават нещата, трябва да полежиш няколко последователни месеца. Tired
Според мен, вече си започнала, докарай нещата докрай, бъди упорита.Какви съдоразширителни хапчета ти дадоха, аз се боцкам в корема с фраксипарин.

# 965
Вера, как така са ти я сменяли? Аз ако не бях питала, дори нямаше да ми кажат с какво ме изписват  Rolling Eyes Мисля да се разходя тези дни до Урвич - хем да видя дали са ми излязли резултатите, хем да ми разяснят противоречията в епикризата  Rolling Eyes Или да го оставя до контролния преглед така? На мен не ми пуснаха изследванията, които трябваше да пуснат по принцип, ти ми говориш за няколко пъти  Stop Като цяло ме е яд, че никой нищо не ми обясни по тази епикриза. Чувствам се като една клинична пътека и се замислям дали да стана още веднъж такава. Не мисля, че ще направят нещо по-различно. 5 дни ги гоних, за да им кажа, че ставите на прътите на краката са отекли, а дори в епикризата не е написано. Няма нищо обективно в тази епикриза. Мога да се заям и за изследванията, които дори са ми подчертали в черно  Shocked На мен ми звучи като - вие нормални ли сте? Защо сте ни я изпратили, при условие, че имунологията е чиста  Shocked А тези изследвания трябваше те да ми ги направят. Моите може и да са сгрешени, нали? Както и на едните пише друго име, не моето, сгрешено от личния, ама явно това не ги притеснява изобщо. Ето затова си мисля, че за тях съм една клинична пътека, нищо повече  Stop

Съдоразширяващото беше нещо от сорта на Мемоплант. Не съм си го закупила, дори се чудя дали да го правя. 

Последна редакция: чт, 02 авг 2012, 13:47 от Розали...

# 966
  • Петрич
Спокойно, на едните изследвания и моето име е объркано, много важно, случва се.
Първо писаха серопозитивен, после серонегативен ревматоиден артрит, после казаха, че може да е реактивен, минаха през диагноза артрит с васкулит, накрая лупус. Имунологията е висш пилотаж в медицината, така казва моя лекар.Минават през доста неща и пак не винаги, казва сме 100 процента сигурни, аз сега съм на 99 с лупус. Но пък поне се знае със  сигурност, че сме на провилното място. Whistling
Аз също първия път бях бясна, че искат пак да лежа там, при положение, че 7 дни се водих в клиниката, а не свършиха работа с мен за 7 часа, но в крайна сметка, аз съм потърпевша и съм на зор, дет се вика, така че път ще прокарам, но ще се изясни моя случай.

# 967
Вера, на теб са ти поставяли сериозни диагнози, а виж какво чета аз за моето лекарство:
За лечение на смущения при леки до средни форми на намаление на интелектуалните способности

Има ли нужда да кажа нещо?

# 968
  • Петрич
Не знам какво да ти кажа, освен да отидеш там и да настояваш за изясняване на твоя случай.

# 969
Вера, когато питах, те отбягваха въпросите ми. Само допълнително се разстройвам. И рамо пак нямам, чувствам се точно като луда  Tired

# 970
  • Петрич
Не знам какво да те посъветвам, честно, аз не съм изпадала в подобна ситуация, дори да са пренебрегвали оплакванията ми в началото, в последствие всичко си е идвало на място.

# 971
Няма значение, Вера, благодаря ти за разбирането  Hug Ще се справя и без тях, просто допълнително ме злепоставиха пред околните.
Между другото аз си го очаквах - в момента си се чувствам много добре, нищо, че констатираха отоците, за артритните промени казаха, че са леки (1-2 стадий сигурно е нормален за 29-годишна жена), температурата също видяха с очите си. Майната му! Сигурно всички луди са с такива оплаквания, няма за какво да се тревожа.
Вторият ден се разтичаха да ми слагат кортикостероид, но като им казах, че вечерта не съм могла да спя от болки, може би са решили, че са в следствие на лудостта ми  Wink

Последна редакция: чт, 02 авг 2012, 15:20 от Розали...

# 972

Вторият ден се разтичаха да ми слагат кортикостероид, но като им казах, че вечерта не съм могла да спя от болки, може би са решили, че са в следствие на лудостта ми  Wink

И аз като исках да ми махнат абоката и отказах Урбазон,решиха че съм психично болна LaughingА завеждащата им обясни,че съм нервна заради заболяването JoyАз пък от 2 инжекции Урбазон се подух/ръцете де/ и кожата се нацепи.

# 973
Розали,аз пак се намесвам.Ти си си добре,само че лекарите нямат нужните знания и затова се държат така или просто чакат да им снесеш.
Ох Боже,докъде го докарахме,та ние сами да си се лекуваме !
 newsm78 Защо не отидеш до завеждащ отделението и с него да поговориш? Или да ти помогнат,или да те пратят при по-можещи,а не да се луташ с тези болки.

# 974
  • Петрич
Розали,аз пак се намесвам.Ти си си добре,само че лекарите нямат нужните знания и затова се държат така или просто чакат да им снесеш.
Ох Боже,докъде го докарахме,та ние сами да си се лекуваме !
 newsm78 Защо не отидеш до завеждащ отделението и с него да поговориш? Или да ти помогнат,или да те пратят при по-можещи,а не да се луташ с тези болки.
Всичко това се случва със знанието на завеждащия отделението, просто са малко по-мудни там нещата, трябва здрави нерви и търпение.

Общи условия

Активация на акаунт