Ревматоиден артрит - 3та тема

• 232 722
  • 1 485
  •   1
Отговори
# 1 305
  • София
Ето ме Bunnie-не се карай.Вече казах че не съм влизала отдавна.Та на въпроса-някой ползувал ли е  ENBREL и какво мислите за тези инжекции.Досега бях на ХУМИРА но казаха че е изчерпана.Листовката на новите не ми харесва затова реших да потърся мнение.Ще бъда благодарна ако споделите.Лек ден на всички и по.малко болка.

Ама ти що приемаш нещата така:) Не ти се карам.
Да ти споделя - учудвам се че Хумирата вече е изчерпана. Но когато аз разпитвах за биологичните лекарства ми препоръчаха Енбрела пред Хумирата. Не ми дадоха отговор защо, а и не съм питала де. Но и в БГ и в чужбина отсекоха- по-добре Енбрел!
Така че няма от какво да се притесняваш. Със сигурност Енбрела не е по-лош от Хумирата. Отделене  въпросът, че и двете са гадни , но....

# 1 306
Абе шегувам се.Ами аз от ХУМИРАТА  бях добре и кагато бях на Урвич за нов протокол казаха че трябва да я спра.Абе има много нежелани реакции ама то кое ли лекарство няма и малко се стреснах.Нямам избор  нали....Незнам как ще се почувствувам още не съм ги почнала щото сега карам гаден бронхит и трябва да прикляча с него първо.Мерси за информацията-то аз опрезелено разчитах на теб.Лек ден. Grinning

# 1 307
  • София
a ти от колко време си на Хумира и как се чувстваше с нея?
Можеш да разкажеш. Ще е интересно за всички в темата понеже току се появи някой с такова питане.....

# 1 308
Разбира се.На Хумира бях близо две и половина години.Освен нея продължих с Метотрексат  по схемата и Медрол по половин табретка през ден.Сутрешното схващане намаля до 30-50мин. преди беше някъде до обяд.Намаляхя отоците.Ходя малко повече от преди.За това време веднъж бях в криза почти неподвижна -моя грешка пропуснах срока за новата доза и чаках почти месец.Сега съм притеснена със смяната но....Ако нещо специално ви интересува ако мога ще помогна с удоволствие.

# 1 309
  • София /Абсурдистан
Разбира се.На Хумира бях близо две и половина години.
Ще споделиш ли какви са страничните ефекти?

# 1 310
Елбоси, опитвам се да се сетя, но не успявам - ти като ходиш при аюрведичен лекар, освен хранителен режим, друго правиш ли? Т.е някакви индийски добавки приемаш ли? Ходила ли си на аюрведичен масаж и т.н?   bouquet

# 1 311
Здравейте на всички. Аз отдавна не съм писала, тъй като не ми остава много свободно време, но искам да ви питам нещо.
Ползвате ли някакви имуностимуланти и изобщо те добре ли са за нашата болест или не?

Питам, защото повечето от лекарствата, които ни изписват имат за цел да подтискат имунната система, но от друга страна билкари са ми препоръчвали сироп от бъз, който подсилва имунитета, също пчелен прашец, прополис.

# 1 312
  • София
Здравейте на всички. Аз отдавна не съм писала, тъй като не ми остава много свободно време, но искам да ви питам нещо.
Ползвате ли някакви имуностимуланти и изобщо те добре ли са за нашата болест или не?

Питам, защото повечето от лекарствата, които ни изписват имат за цел да подтискат имунната система, но от друга страна билкари са ми препоръчвали сироп от бъз, който подсилва имунитета, също пчелен прашец, прополис.

Аз не ползвам нищо.
Илиянка ти как си? Надявам се още не се е върнал артрита ти.

# 1 313
  • Бургас
Момичета, пуснах тема с питане и след това видях тази, та реших да пренеса и тук питането си:

Предписаха на майка ми "Hyalone" хиалуроновата к-на за вътреставно инжектиране 60 mg/4 ml. Тя е с диагноза ревматоиден артрит, лекуват я от няколко години с медикаменти с вътрешен прием, като два пъти годишно увеличават дозата на лекарствата или сменят курса на лечение, но миналият месец лекуващият ревматолог каза че едното коляно е много атрофирало и се нала инжектирането на хиалуроновата к-на. Желателно е да се инжектира и в двете колена. Инжектирането трябва да се повтори след 6м, а след това годишно веднъж. "Hyalone", които ни предложи ревматолога е на цена 450лв., или "Durolane" около 600лв, като това е цена на търговски предствител, а ако си я закупя от аптека ще заплатя и ДДС-то.

Въпроса ми е, някой закупувал ли е Hyalone, това ли е реалната цена и дали мога да я намеря на по-ниска извън България?

# 1 314
Здравей, Миленика  Hug

Доколкото знам еднократните дози, като Дуролейн,  не са толкова ефикасни. Чувала съм го от ревматолог и ортопед  Peace Майка ти в момента с възпаления ли е? Безопасно ли е да се правят такива манипулации. Моят доктор ми отказа на мен, но причината може да е друга. Допитай се и до друго мнение  Hug

Илиана, аз съм пила това за простудни и грипоподобни състояния: http://apteka.framar.bg/30011554/%D1%84%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%BB% … B5%D1%82%D0%B0-10 . Въобще не се бях замислила, че е имуностимулатор. След второто саше, бях на легло със страшни болки, цяла вечер не можах да спя, все едно някой ми тъпчеше тялото. Това е моят опит  Peace

# 1 315
  • Бургас
Здравей, Миленика  Hug

Доколкото знам еднократните дози, като Дуролейн,  не са толкова ефикасни. Чувала съм го от ревматолог и ортопед  Peace Майка ти в момента с възпаления ли е? Безопасно ли е да се правят такива манипулации. Моят доктор ми отказа на мен, но причината може да е друга. Допитай се и до друго мнение  Hug

Няма възпаления по крайниците в момента, но в последно време трудно контролира долните крайници, особено при изкачване на стълби. Това което прочетох в нета в някои статии, че се правят такива манипулации от специалист, но не намерих споделения мнения от пациенти, затова реших да попитам тук.

# 1 316
Миленика, аз имам опит - три поредни години  Peace Не само стълби не можех да изкачвам, бях като несмазана машина. Тези инжекции за мен вършат чудеса. Остенил + 3 пъти през седмица в двете колена. Миналата година слагал Хиалган, но молекулярното му съдържание е по-ниско, слагахме по 5 инжекции - резултатът не беше толкова добър  Peace

# 1 317
  • Бургас
Остенил + 3 пъти през седмица в двете колена.

Преди години и правиха същия курс с инжекции, но не помня точно наименованието.
Имало по евтин вариант на Hyalone (доpи не ги записах), 5 инжекции по 50лв., но пък боденето е в пъти повече.

# 1 318
Елбоси, опитвам се да се сетя, но не успявам - ти като ходиш при аюрведичен лекар, освен хранителен режим, друго правиш ли? Т.е някакви индийски добавки приемаш ли? Ходила ли си на аюрведичен масаж и т.н?   bouquet
За съжаление тази год. ходих само 2 пъти и тъй като прегледа е след 15ч.,след това бързаме да пътуваме за Русе.Много искам да ми направят Панчакарма и ще се опитам догодина да отделим време.Жалко/за мен де/,че  лекарката ми е в София .Затова тя ми направи режим/билки/,с които мога да правя детокс и лечение.След като не мога да се възползвам от процедурите.Иначе доста се олабих-започнах да ям месо/зимата ми се яде повече/ и въобще доста си развалих диетата.Но се опитвам да компенсирам по някакъв начин-с детокс ,но по-лек.Като чета някои са доста хард.И като започнах месо,веднага се появи червенина на ръцете ми.Сега пък нямам Rolling EyesПри всички положения осъзнавам ,че правя грешки.Но съм добре Laughing

# 1 319
  • София
Elnosi  разкажи още за тази лекарка и за аюрведа режима я. Стана ми много интересно. Какъв детокс ти е предписала примерно, какви порцедури ти е препоръчала да парвиш но ти не можеш. Какво е това Панчакарма и т.н . На мене ми е много интересно да научавам нови неща. Не че ще тръгна да ги правя без консултация.
Аз за сега постя и то успешно. Месо вече почти не ми се яде. Него го спрях на 1ви август. Сега чакам да ми мине една мокра екзема на ръката, която явно трябва да избие много силно, за да изчезне после. Но си я чакам спокойно, не я подтискам.
Но този лед и сняг навън хич не ми харесват. мечта яси да съм си вкъщи, под одеялцето, с чаща топъл чай или да творя някакви кулинарни неща. нещо напоследък ме е избило на кулинария:)

Общи условия

Активация на акаунт