цикъл след прием на дуфастон

• 277 627
  • 460
  •   1
Отговори
# 105
Според мен, една таблетка не може да повлияе.
Започни наново 10 дни по 2, и след следващия цикъл се изследвай.
А пък ако имаш тел на лекаря си да го питаш,най добре.

# 106
Според мен, една таблетка не може да повлияе.
Започни наново 10 дни по 2, и след следващия цикъл се изследвай.
А пък ако имаш тел на лекаря си да го питаш,най добре.

Благодаря за отговора.
Май ще е най-добре да се обадя на д-р Шефкетова, но се чудя дали ако се обадя на регистратурата ще ми дадат да разговарям с нея, дали да й пиша имейл?

# 107
Опитай да се свържеш с нея,защо да не ти дадат да говориш.
Аз на моята и имам личния мобилен,до сега не ми е отказвала разгово.

# 108
Опитай да се свържеш с нея,защо да не ти дадат да говориш.
Аз на моята и имам личния мобилен,до сега не ми е отказвала разгово.

Благодаря  Peace

# 109
  • София
Здравейте момичета и аз имам нужда от съвет, посещавам инвитро клиника и правим опити на естествен цикъл.
Този месец  цикъла ми се оказа доста странен, още на 4-5 ден започна да се появява сравнително обилна фертилна ЦС и тъй като имах записан час за преглед на 10 ден бях убедена, че ще изпуснем овулацията.
Обаче на прегледа, доктора видя на десния яйчник доминантен, но беше станал 30 мм, лигавицата беше 9 мм и отново имах обилна ЦС. Той каза, че няма смисъл да правиме пункция понеже фоликула е доста голям вече, на въпроса ми какво ще се случи ми отговори, че най-вероятно ще се резорбира.
Обаче сега се чудя, понеже днес съм 13 ден и БТ си е ниска, цервикалната слуз понамаля, но то е ясно, че овулация няма да има и ме е страх, че този фоликул най-вероятно още е нарастнал и да не си остане задържан за следващия цикъл, да взема да си само-назнача малко дуфастон, как мислите?

# 110
Да, най-вероятно фоликула ще претърпи обратно развитие. Добре че не сте направили пункция, защото е възможно да е празен...Аз лично мисля, че цикъла ти ще закъснее така или иначе и не е нужно да взимаш дуфастон...Просто изчакай да ти дойде и другия месец пробвайте пак. Трябва да ти се бие прегнил когато фоликула стане над 19мм. Късмет

# 111
  • София
Благодаря - ще изчакам още няколко дена, притеснява ме тази ЦС, одеве пак имах доста, вероятно ми е висок естрадиола, да не вземе  да стане някакъв огромен фоликул /киста/

# 112
Хубаво е да се внимава-да! Ако се получи закъснение повече от 10 дена - веднага на лекар...Аз мисля, че ще се смали и ще се изчисти със цикъла. Някой път се случват подобни неща, не трябва да е често обаче Wink

# 113
Момичета, някоя пила ли е дуфастон заради задържан фоликул? Нормално ли е да се появи кървене, което продължи от трети до девети ден на приема (приемът е от 16 ти до 26 ти ден)? Не беше цикъл, а зацапване. Сега вече спрях дуфастона и чакам да ми дойде цикъла, на трети ден трябва да ида при лекар и тогава чак ще мога да го питам за това кървене, но ако някоя от вас има опит ще съм благодарна да сподели  Heart Eyes

# 114
Момичета, някоя пила ли е дуфастон заради задържан фоликул? Нормално ли е да се появи кървене, което продължи от трети до девети ден на приема (приемът е от 16 ти до 26 ти ден)? Не беше цикъл, а зацапване. Сега вече спрях дуфастона и чакам да ми дойде цикъла, на трети ден трябва да ида при лекар и тогава чак ще мога да го питам за това кървене, но ако някоя от вас има опит ще съм благодарна да сподели  Heart Eyes

Aз съм пила. Не съм имала зацапване в началото. зацапване получих 2 дни след датата на цикъла и в последствие ми дойде Peace Т.к. Дуфастона е прогестерон и натоварва капилярите е възможно и зацапване, което не е менструално

# 115
Здравейте, момичета,

Днес ми назначиха ново лекарство - Дуфастон. Трябва да го пия от 16-ти ден на МЦ. Но немога да се свържа с лекарката си. Можете ли да ми кажете /знам, че всичко е много индивидуално/ по каква схема го пиете вие? От това, което прочетох във форума най-добре е да се пие от 16-ти до до 26-ти ден, 2Х1 таблетка. И след това трябва да ми дойде МЦ. Аз съм пила друг прогестеронов препарат преди това /вече няколко години го пиех/ но го пиех от 3-ти ден на МЦ и нямах овулация. Сега след като се опитваме да имам овулация и да продължим с опитите за забременяване, се чудя като спра Дуфастона на 26-ти ден, и чакам да ми дойде МЦ какво ще стане ако евентуално съм забременяла? Няма ли да се изхвърли ембриона заедно със кървенето след спирането на Дуфастона, нали лигавицата на матката ще почне да се излющва?
Извинявайте за тъпия въпрос, но не съм много запозната със приема на прогестеронов препарат след овулация, но пък за сметка на това съм запозната с приемът им заради ЛУФ синдром и кисти. Схемата на прием е много различна....

Може ли да попитам какво ти е предписано за киста,защото на мен ми е предписан Дуфастон,едновременно за киста и за повишаване на прогестерон  newsm78 ?

# 116
  • София
Аз имам едно запитване момичета, може би не е толкова свързан с дуфастона, но все пак. На 28.09.14г. се случи гаф и се спука презерватив, пих ескапел 30 мин след акта. 5 дни по-късно настъпи МЦ, нормален цикъл, както обикновено, след 28 дни пак настъпи МЦ този път по краткротраен и оскъден. Очакваше се на 25.11 да дойде, но все още нищо... Преди самото закъснение, ходих на гинеколог и ми направи цитонамазка и все биопсия, малко може би тъп въпрос, но дали при тези манипулации щеше да се разбере...Незнам какво да мисля, сега пия дуфастон лятото ми бяха изписали 5 дни 3х1 за предизвикване, вече 3ти ден пия. И дали ако направя тест, той няма да се повлияе от дуфастона? При лекар съм чак след седмица, според вас възможно ли е това да е цветна бременност?  Shocked

# 117
Аз имам едно запитване момичета, може би не е толкова свързан с дуфастона, но все пак. На 28.09.14г. се случи гаф и се спука презерватив, пих ескапел 30 мин след акта. 5 дни по-късно настъпи МЦ, нормален цикъл, както обикновено, след 28 дни пак настъпи МЦ този път по краткротраен и оскъден. Очакваше се на 25.11 да дойде, но все още нищо... Преди самото закъснение, ходих на гинеколог и ми направи цитонамазка и все биопсия, малко може би тъп въпрос, но дали при тези манипулации щеше да се разбере...Незнам какво да мисля, сега пия дуфастон лятото ми бяха изписали 5 дни 3х1 за предизвикване, вече 3ти ден пия. И дали ако направя тест, той няма да се повлияе от дуфастона? При лекар съм чак след седмица, според вас възможно ли е това да е цветна бременност?  Shocked
При цитонамазка и биопсия няма как да се разбере, че си бременна, при това няколко дни преди закъснение.
Аз лично смятам че не си бременна,най вероятно закъснението ти се дължи на нарушения цикъл и ескапела...
Изчаках си спокойно прегледа.

# 118
  • София
Благодаря за бързия отговор So Lucky*, надявам се да ми дойде скоро, и май се филмирам вече с тези бременности, ако бях толкова време нямаше ли да разбера, но такава съм си, малко параноична....

# 119
zdraveite na vsichki!moje li da vi popitam i az!priemah dufaston 12 dni po 2 tabletki dnevno.posledniq priem beshe na 14.12.2014g dnes e 22.12.2014 i oshte nqmam M.C. nqmam simtomi dali shte mi doide!na 3.12.2014 lekarq mi kaza che imam kista v oblasta na desniq qichnik.vazmojno li e vse pak da sam bremena?

Общи условия

Активация на акаунт