цикъл след прием на дуфастон

• 276 979
  • 460
  •   1
Отговори
# 450
Момичета, при продължителен прием на дуфастон за поликистозни яйчници и опити за бебе( пия ти от 16 ден на цикъла) вече 8- ми месец. В началото нямах оплаквания, но тук последните два месеца горе долу като започна да ги пия и имам безсъние. Вечер без хапче за сън не мога да заспя, някой път и те не действат. Някой имал ли е подобен проблем и може ли наистина да е от дуфастона и да трябва да направя почивка?

# 451
Момичета, при продължителен прием на дуфастон за поликистозни яйчници и опити за бебе( пия ти от 16 ден на цикъла) вече 8- ми месец. В началото нямах оплаквания, но тук последните два месеца горе долу като започна да ги пия и имам безсъние. Вечер без хапче за сън не мога да заспя, някой път и те не действат. Някой имал ли е подобен проблем и може ли наистина да е от дуфастона и да трябва да направя почивка?

Най-добре вижте в листовката за такъв страничен ефект!

# 452
Здравейте дами,

Беше ми изписан дуфастон 7дни х 3 за предизвикване на цикъл като последно го пих на 9 май. От вчера имам някакви наченки на течение, но реално не е дошъл цикъл като цикъл.

При вас случвало ли се е подобно нещо ?

Благодаря предварително 🌷

# 453
Здравей! По същият начин пих дуфастон от 7.05 до 12.05 и все още не е настъпил цикъла, вече се побърквам!
Здравейте дами,

Беше ми изписан дуфастон 7дни х 3 за предизвикване на цикъл като последно го пих на 9 май. От вчера имам някакви наченки на течение, но реално не е дошъл цикъл като цикъл.

При вас случвало ли се е подобно нещо ?

Благодаря предварително 🌷
[/quote]

# 454
Здравейте! Беше ми изписан Дуфастон за предизвикване на цикъл 5 дена по 2 хапчета на ден. 2 дена след спирането прокървях, но вече втори ден е много оскъдно, за да го нарека цикъл. Това нормално ли е?

# 455
Здравейте. Имам два неспукани фоликула,  които са в двата яйчника и са над 2см. Имам зацапване от близо месец.Изписан ми е дуф@стон по схема. След първия цикъл нищо не се е променило, сега ми е втори месец в който го пия и снощи след приема кървенето ми се засили, а днес е като оскъден цикъл. Не трябва ли дуфастона да спре кървенето а не да го засили?Сега съм в овулация. Искам да попитам, дали след започването на хапчето течението се засилва? Усеща ли се когато се пукат фоликулите и какво е усещането? Кога се очаква да се спукат фоликулите, по време на цикъл или по време на овулация? Много съм притеснена вече. Ще съм благодарна ако някой ми обясни какво е действието на дуфастона, до сега не съм пила.Прегледана съм обстойно от лекар преди два дни!

# 456
  • София
Здравейте. Имам два неспукани фоликула,  които са в двата яйчника и са над 2см. Имам зацапване от близо
Скрит текст:
месец.Изписан ми е дуф@стон по схема. След първия цикъл нищо не се е променило, сега ми е втори месец в който го пия и снощи след приема кървенето ми се засили, а днес е като оскъден цикъл. Не трябва ли дуфастона да спре кървенето а не да го засили?Сега съм в овулация. Искам да попитам, дали след започването на хапчето течението се засилва? Усеща ли се когато се пукат фоликулите и какво е усещането? Кога се очаква да се спукат фоликулите, по време на цикъл или по време на овулация? Много съм притеснена вече. Ще съм благодарна ако някой ми обясни какво е действието на дуфастона, до сега не съм пила.Прегледана съм обстойно от лекар преди два дни!
Здравей!
Каква е схемата на прием? Каква е дозата и как го приемаш?
Кой ден от МЦ си в момента? От кой ден на МЦ приемаш Дуфастон, текущия месец?
Как разбра, че сега си в О.?

ДФ се пука само при О.
ЗФ може да се спука по всяко време, може и да не се спука, а да претърпи регрес/обратно развитие - т.е. постепенно да намали размера си и да изчезне.
Ако Ф. се спука ( ДФ или ЗФ) - изтича течност, която "дразни" нервните окончания и може да изпитваш някаква болка - по-остра или по-тъпа, 12 до 24/48 часа, зависи от кол-вото течност и времето, за което тялото я абсорбира ... не очаквай да изтече през влагалището.
Дали е спукан Ф. се вижда на УЗ, ако има течност в т.н. ДП.
Зф над 2см си е киста и трябва да се следи редовно на УЗ - т.е. поне един път през МЦ, за предпочитане в края, преди М.
Действието на дуфастона - влияе на другите хормони и от там подпомага обратното развитие на фоликула...т.е. действа все едно няма зачеване, както е при нормален МЦ...действа на Хипофизата, подава определен сигнал, който влияе на другите хормони ( Е2 и т.н.)
Ако Дуфастона не помага - вероятно ще ти го сменят с друг медикамент, може да ти променят схемата на прием, дозата.

# 457
Благодаря за изчерпателния отговор.
Пия дуфастон от 10 ден на менструалния цикъл за 12 дни по една таблетка. Предишния цикъл го пих по същата схема само, че за 10 дни по 2 таблетки. Днес ми е 14 ден от МЦ
Знам, че бях в овулация, защото точно тогава бях на преглед. Лекаря ме прегледа с колпоскоп и с вагинален ехограф, но след прегледа течението ми се засили даже към днешна дата е нещо като цикъл. Не знам дали е възможно след преглед с колпоскоп и докато пия Дуфастон да ми дойде цикъла, след толкова кратко време от предишния бяха минали само 10 дни от както ми свърши. А болка имам, по скоро дискомфорт ниско долу и някакви пробождания от време на време.

# 458
Здравейте прекрасни преди около 6 дни ходих на гинеколог!Закъсняваше ми цикъла и се оказа че имам киста!Гинеколога ми изписа Дуфастон 3х1 таблетка!Колко време след последния прием трябва да ми дойде и на кой ден от цикъла трябва да отида да видя дали кистата е изчезнала?
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!

# 459
  • София
Здравейте прекрасни преди около 6 дни ходих на гинеколог!Закъсняваше ми цикъла и се оказа че имам киста!Гинеколога ми изписа Дуфастон 3х1 таблетка!Колко време след последния прием трябва да ми дойде и на кой ден от цикъла трябва да отида да видя дали кистата е изчезнала?
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
Здравей!
От 1 до 10 дни, след прекратяване на приема трябва да дойде М.
На УЗ - веднага след М., за да се види дали намалява от Прогестерона или не, да се прецени дозата - дали е била подходяща. както и схемата на прием ... защото, преди О., има по-високи нива на естрогените, а тя може да расте и от тях.

# 460
Здравейте. Пих дуфастон за 10 дни 2х1 на 31.05 го спрях и цикъл все още няма. Имам болезнени гърди и променливо настроение, също така си правих тест за бременност, който е отрицателен. Според вас на какво може да се дължи

Общи условия

Активация на акаунт