цикъл след прием на дуфастон

• 277 136
  • 460
  •   1
Отговори
# 75
Дано някой прочете. Назначиха ми дуфастон за 14дни, обаче днес е 8 ден и ми дойде. Въпроса ми е да го пия ли или да го спра?

Спираш го.
Защо ти е назначен Дуфастон и от кой ден на МЦ започна да го пиеш?

Не се притеснявай - това, че ти е дошло докато го приемаш не означава проблем
/Ако е за предизвикване на М. -  назначената схема е доста дълга и може  това да е причината/
Благодаря, изписаха ми го защото нямам М. От два месеца, пих го и днес защото нямах нет , дано  не е голяма грешка.

# 76
  • София
Дано някой прочете. Назначиха ми дуфастон за 14дни, обаче днес е 8 ден и ми дойде. Въпроса ми е да го пия ли или да го спра?

Спираш го.
Защо ти е назначен Дуфастон и от кой ден на МЦ започна да го пиеш?

Не се притеснявай - това, че ти е дошло докато го приемаш не означава проблем
/Ако е за предизвикване на М. -  назначената схема е доста дълга и може  това да е причината/
Благодаря, изписаха ми го защото нямам М. От два месеца, пих го и днес защото нямах нет , дано  не е голяма грешка.

Не е проблем
Той си е свършил работата Simple Smile - така че го спираш

Мери БТ и прави тестове за О.  - те ще покажат дали пак има проблем - и ако има , отиваш на лекар
Не е нормално 2 месеца да няма М.

# 77
  • Балчик
Здравейте! А аз пих 5 дни Утрогестан 3 х 1 . Знам,че темата е за Дуфастона ,но Утрогестана също е прогестерон и са идентични. Изписаха ми го ,за да ми дойде цикъла,който закъсняваше вече втори месец. И друг път съм пила Утрогестан,понеже съм с нередовен цикъл и ми идваше до 3тия ден,а сега вече 4ти ден все още го няма,въпреки че имах симптоми (болки в корема като при цикъл).
Чудя се колко време да изчакам още преди да отида на лекар?

# 78
  • София
М. трябва да дойде до 10 дни след приема на Прогестин - какъвто и да е той

# 79
  • Балчик
Благодаря за отговора!

# 80
Zdraveite momichetaiskam da popitam za dufastona.piq go veche 3-ti mesec ot 16-25den i parvite 2 meseca mi idvashe tochno na 4-tia den,a sega na 3-tia mesec ne mi e doshal cikala oshte veche e 5- den.tozi mesec.imam bolezneni gardi,hodq chesto do toaletna,gadi mi se i neznam ot dufastona li e jelanoto chudo?

# 81
  • София
Zdraveite momichetaiskam da popitam za dufastona.piq go veche 3-ti mesec ot 16-25den i parvite 2 meseca mi idvashe tochno na 4-tia den,a sega na 3-tia mesec ne mi e doshal cikala oshte veche e 5- den.tozi mesec.imam bolezneni gardi,hodq chesto do toaletna,gadi mi se i neznam ot dufastona li e jelanoto chudo?

След прием на Прогестин, какъвто и да е той - в случая Дуфастон, М. трябва да дойде до 10 ден след последния прием - ако няма бременност
Ако има бременност - няма да дойде М., след спиране на Прогестина

Пиши на кирилица

# 82
Здравейте,изписаха ми дуфастон за 10 дни от 11 ден на цикъла,ще започвам стимулация другият месец..Вече 7 ден го пия и всеки ден имам проблем със стомаха  (разстройство ,понякога само болки) предполагам че не е нормално но се чудя дали да го спра или да изтърпя още 2 дни..Незнам даже защо ми е изписан май имам някакъв проблем с прогестерона миналият месец ми дойде на 23,а този на 12,ако някой може да ме светне за какво става на въпрос ще съм благодарна..

# 83
Здравейте,момичета аз съм след неуспешно инвитро пия естрофем и дуфастон (от 5 до 25 ден)вече четвърти месец и съм със кафяво зацапване по 10-дена преди цикъл от както ги пия цикъла ми е изключително слаб,но този месец имам на 17,18 ден от цикала кафявото зацапване става червено което доста ме притеснява,защото не мога да разбера цикъл ли е или зацапване за да знам как да продължа схемата на лекарствата ,а доки е в софия ще му звъна следобед за съвет,тъкмо вече си помислих че цикъка си идва в нормалните дни и ето пак объркване

# 84
  • Пловдив
Здравейте момичета,
чета ви много често, но винаги не се престрашавах да пиша. Правим опити за бебе /не от много време, но пък с голямо желание/ и на 02.07.2013 бях на гинеколог, каза че всичко ми е нормално и видя фуликул 20мм и каза на 02 и 04 да правим секс, а от 8-ми ми изписа дуфастон - за задържане ако има бременност. Въпросът ми е дуфастона спомага ли за задържане и може ли да ми навреди по някакъв начин /цял живот не съм пила нито противозачатъчни, нито нещо друго? Да уточня, че цикъла си ми е нормален всеки месец и не са ми правени никакви изследвания, и че края на март ми е направена лапароскопия заради киста точно на същия яйчник на който се видя овулацията /макар да е останало съвсем малко от него, но поне го имам и си работи/.
Благодаря ви, а междувременно се надявам чудото да е станало  Praynig

# 85
  • София
Здравейте момичета,
чета ви много често, но винаги не се престрашавах да пиша. Правим опити за бебе /не от много време, но пък с голямо желание/ и на 02.07.2013 бях на гинеколог, каза че всичко ми е нормално и видя фуликул 20мм и каза на 02 и 04 да правим секс, а от 8-ми ми изписа дуфастон - за задържане ако има бременност. Въпросът ми е дуфастона спомага ли за задържане и може ли да ми навреди по някакъв начин /цял живот не съм пила нито противозачатъчни, нито нещо друго? Да уточня, че цикъла си ми е нормален всеки месец и не са ми правени никакви изследвания, и че края на март ми е направена лапароскопия заради киста точно на същия яйчник на който се видя овулацията /макар да е останало съвсем малко от него, но поне го имам и си работи/.
Благодаря ви, а междувременно се надявам чудото да е станало  Praynig

Да, Прогестеронът подпомага задържането, няма да ти навреди, дори  и да не е станало
Стискам палци, дано да се е получило Simple Smile

# 86
  • Пловдив
Благодаря за отговора[smilie=smile3525.gif], почвам го в понеделник . Дано да е станало...

# 87
Здравейте!
Използвам темата да задам въпрос,който ми изникна,четейки...
На 10.06 ми дойде редовна менструация (много по-слаба и кратка).На 25.06 отново започна кървене.На 26.06 отидох на преглед-на ехограф лекарката не видя "нищо притеснително".Предписа ми Дуфастон за 10 дни х 2табл.
Въпросът ми е: В тази ситуация възможно ли е да настъпи забременяване след спиране на кървенето? (такива са очакванията на гинеколожката)

Благодаря предварително!

# 88
защо не питаш гинеколожката какви са и очакванията Wink

# 89
Здравейте!
Моят казус е следния: с нередовен цикъл съм, тъй като имам поликистозни яйчници. Поради тази причина много дълго време регулирах цикъла с противозачатъчни. Сега ги спрях. МЦ трае 29 дни, изчаках до 42 и започнах прием на Дуфастон (след консултация с лекар разбира се). Схемата е 2x1 за 5 дни. До момента съм изпила 7 хапчета. Спазвах интервал от точно 12 часа, тъй като ми се наложи да ги започна на обяд (и нямаше как да си направя схемата да ги приемам сутрин и вечер). Последното хапче обаче го изпих след 13, а не 12 часа. И сега в момента имах ярко червено прокървяване. Въпросът ми е- да прекъсна ли Дуфастона или да изпия и останалите ми предписани хапчета?

Общи условия

Активация на акаунт