Носене в слинг

• 52 606
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
На мен ми се струва подходящ. Аз така я носих... Но наистина не мога да се разбера с шала и май ще пробвам кенгуру Confused

# 106
Благодаря, ще пробваме. Тези дни ще се разходя за плат Simple Smile

# 107
Много хубава статия от Marrah http://www.purvite7.bg/articles/view/2611/roditelstvoto_kato_obv … ?page=1&rc=45
Марийче  много си вдъхновяваща Hug   bouquet

# 108
  • София
На мен ми се струва подходящ. Аз така я носих... Но наистина не мога да се разбера с шала и май ще пробвам кенгуру Confused

Незнам какво имаш предвид под кенгуро, но погледни тази статия: http://mamakenga.wordpress.com/kangaroo/

Повечето кенгурота са тесни под дупето и краката на бебето увисват, което натоварва гръбнака и тн... абе не е препоръчително. Има подобни на кенгуро носила, които са анатомични
(като слинг) - по-добре потърси такова.

Например това

Има една мама дето е почнала да ги внася тия - това е най-евтиния варянт на подобно носило мисля.

# 109
pow, да четох по въпроса. Видях, че кенгуруто, което са ни дали наистина е тясно под дупето и се отказах. Престраших се да сложа бебето във вертикална позиция в слинга и се получи. Като цяло не се отказах и вече успявам да я наглася и да я нося, но още има какво да се желае, особено по отношение на моето удобство.

Може ли линк към магазин, в който се продава това, което си пуснала на картинка?

И още един въпрос имам - как носите бебетата лятото навън? Аз досега я нося в къщи когато е нервна и искам да си свърша нещо. Зачудих се какво правя като е топло, тя не е с дълги ръкави и панталони и съм на вън. Няма как да минавам само по сянка, а не трябва да я пече слънце....

Последна редакция: нд, 10 юни 2012, 22:06 от Арлина

# 110
http://kasida.bg/moni-kenguru-vp0011-bejovo-510-9141.html Не знам дали имат наличност. Аз си продадох Ерго-то и си поръчах такова в петък, още не са се свързали с мен.

# 111
Арлина, лятото ходим с шапки и двете, въпреки че сме със слинг. Използвах слънцезащитен крем и не излизахме в горещините.

# 112
Алексче, това е на супер цена. Моля те, пиши дали ти е харесало като пристигне Praynig Аз гледах подобни за по 200 лв.

Зелен дух, моята девойка ми се струва прекалено малка за слънцезащитни кремове. Може би трябват съвсем леки дълги дрешки newsm78

# 113
да, ние тук така, с дълги крачоли и ръкави, но много тънък памук, проветриви.
понеже не мога да намеря тук хубава шапка, мятам му мой тънък, почти прозрачен шал на главата. Даже мислех от едната страна да го зашия като качулка.

# 114
Алексче, това е на супер цена. Моля те, пиши дали ти е харесало като пристигне Praynig Аз гледах подобни за по 200 лв.

Ще пиша, надявам се само да го има. Виждала съм го наживо у една майка, на външен вид не се различава особено от Ерго-то, което ми струваше 170 лв.

Както и предположих, отдавна са изчерпани наличностите.

Това, което е на снимката на pow, е Pognae, доколкото виждам, то е на практика не е много по-евтино от Ерго-то, дали е по-удобно - не знам. Друг подобен кериър е Manduca

Последна редакция: пн, 11 юни 2012, 18:21 от Анонимен

# 115
Ето тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=574274.45 Араксна споменава подобен слинг или кенгуру, както там се води. Като погледнах темата, се сетих, че някой питаше за слинга доколко килограма може да издържа, аз си видях сега едно мнение, че съм писала, че моите са до 15 кг, а слингът ми е същата марка и материя с този за който се питаше, само моделът е друг.
За слънцезащитните кремове и аз много се чудих, от една страна беше малка и още е за такава козметика, от друга не ми се искаше да е без защита. Още не съм намерила отговор на въпроса. Уж био продукти използвам за по-малкото зло от кремовете, но и аз съм в колебание.

# 116
Момичета, видях в онлайн магазина на Естествени идеи, че има намаление на слингове за лятото, харесах си един плетен слинг от органичен памук....някой дали е ползвал такъв, за да каже отзиви?
http://www.estestveni-idei.com/prod/baby-products/promotions.html

# 117
Плетеният слинг ми изглежда супер  Peace Peace Peace

# 118
Аз също се сдобих с плетения слинг Simple Smile Много е лесен за употреба, но ме притеснява, че се отбелязва на кожата не бебето на места. Всъщност и обикновения слинг-шал и се отбелязва на крачетата. Това притеснително ли е? Носила съм я по около 1,5 часа най-много и никога не е имало трайно зачервяване или протриване на кожата, но въпреки това ме тревожи. При вас има ли го този проблем или аз не слагам както трябва слинга. Забелязах, че е важно да не се натрупват много катове плат точно на коленцата. В по-хладно време дрешките сигурно предпазват, но в тази жега...

# 119
Здравейте, доста потърсих из форума, но така и не открих тема за носене на бебета в слинг Thinking, така че реших да отворя такава...
Аз самата нося наскоро роденото си бебе си в слинг - и на двамата много ни харесва, ще се радвам тук да обменяме опит и впечатления с други носещи мами.

За тези, които тепърва се запознават с носенето в слинг, макар че има доста инаформация из интернет - ползите от него и за бебето и за родителите са много... - спокойствие и комфорт за бебето, удоволствие от близостта с бебето и за мама. Възможност за мама да върши обичайни за нея дейности и в същото време да е заедно с бебето си -  лесно придвижване, пазаруване, пътувания дори и работа. Чудесен начин за опознаване на детето и възможност за откликване на нуждите му. Носните бебета са спокойни, наддават и се развиват бързо. Коликте са много по-редки при тях, а самото носене помага за успокяването на бебе с колики. Някои видове слинг дават възможност за удобно дискретно кърмене дори и в движение... Бих добавила и мое лично наблюдение за ползите от слинга - стимулиране на лактацията  Grinning
И това далеч не е всичко... Надявам се да допълваме още списъка   Simple Smile

Аз самата нося сина си докато върша домакинска работа вкъщи, на разходки, на парти или на гости, за успокояване, за приспиване, когато пазарувам... убедена съм че изпускам още ситуации..  Rolling Eyes

Peace
Здравей Simple Smile И аз ползвам слинг. Голям фен съм им още преди да се роди бебенцето ми. Като видя мама+ бебе в слинг се разтапям. Наистина стимулира лактацията. Преди когато не ми беше регулирана лактацията, само като я сложа в слинга и усещах как гърдите ми започват да напращяват от мляко Laughing Имам всякакви видове. Еластичен,нееластичен,ринг слинг (не знам как му казват на български), май тай слинг и даже си бях правила сама от тениски. Обаче при мен проблемът е,че бебка е ужасно голяма и дълга. Тя се роди голяма,а сега за 3 месеца направо е огромна. 7 кг минава вече и ужасно ме боли кръстът ако я нося по-дълго, даже с неразтегливият слинг, който е много удобен принципно. Разтегливия вече се разтегна и няма как да я нося при това тегло. Много ми се иска да я понося още,но не знам до кога ще мога. За носене на гръб още ме е страх. Не знам дали ще успея да се науча..... И така. Ще си ги пазя слинговете за другото бебе Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт