Носене в слинг

• 52 592
  • 742
  •   2
Отговори
# 120
  • София
 Да ви кажа аз какво ще си взимам (от скоро ги внасят в бг!)

Това носило е анатомично и удобно като слинга, но се слага лесно като кенгуро. Напоследък хич не ми се занимава да връзвам слинга. Нямам търпение да се сдобия с това! Малко наподобява май-тай слинг, но е по-удобно.

# 121
Оле, изглежда супер!  smile3501
Каква е цената? От къде? И за колко големи бебета?   bouquet

# 122
  • София
Оле, изглежда супер!  smile3501
Каква е цената? От къде? И за колко големи бебета?   bouquet

130 лв. е. Една майка започна да ги внася съвсем скоро, мисля, е ще ги има в естествени идеи, но мога да дам и нейни контакти ако някой иска да си вземе. Това става до 25 кг. (ако можете да носите толкова Simple Smile ), по принцип има една.. приставка така да се каже, с която става и за новородено, иначе от както бебето може да си дъжи главичката само и му е поукрепнало гръбчето е подходящо, според мен, в този си вид.

# 123
Здравейте, доста потърсих из форума, но така и не открих тема за носене на бебета в слинг Thinking, така че реших да отворя такава...
Аз самата нося наскоро роденото си бебе си в слинг - и на двамата много ни харесва, ще се радвам тук да обменяме опит и впечатления с други носещи мами.

За тези, които тепърва се запознават с носенето в слинг, макар че има доста инаформация из интернет - ползите от него и за бебето и за родителите са много... - спокойствие и комфорт за бебето, удоволствие от близостта с бебето и за мама. Възможност за мама да върши обичайни за нея дейности и в същото време да е заедно с бебето си -  лесно придвижване, пазаруване, пътувания дори и работа. Чудесен начин за опознаване на детето и възможност за откликване на нуждите му. Носните бебета са спокойни, наддават и се развиват бързо. Коликте са много по-редки при тях, а самото носене помага за успокяването на бебе с колики. Някои видове слинг дават възможност за удобно дискретно кърмене дори и в движение... Бих добавила и мое лично наблюдение за ползите от слинга - стимулиране на лактацията  Grinning
И това далеч не е всичко... Надявам се да допълваме още списъка   Simple Smile

Аз самата нося сина си докато върша домакинска работа вкъщи, на разходки, на парти или на гости, за успокояване, за приспиване, когато пазарувам... убедена съм че изпускам още ситуации..  Rolling Eyes

Peace
Здравей Simple Smile И аз ползвам слинг. Голям фен съм им още преди да се роди бебенцето ми. Като видя мама+ бебе в слинг се разтапям. Наистина стимулира лактацията. Преди когато не ми беше регулирана лактацията, само като я сложа в слинга и усещах как гърдите ми започват да напращяват от мляко Laughing Имам всякакви видове. Еластичен,нееластичен,ринг слинг (не знам как му казват на български), май тай слинг и даже си бях правила сама от тениски. Обаче при мен проблемът е,че бебка е ужасно голяма и дълга. Тя се роди голяма,а сега за 3 месеца направо е огромна. 7 кг минава вече и ужасно ме боли кръстът ако я нося по-дълго, даже с неразтегливият слинг, който е много удобен принципно. Разтегливия вече се разтегна и няма как да я нося при това тегло. Много ми се иска да я понося още,но не знам до кога ще мога. За носене на гръб още ме е страх. Не знам дали ще успея да се науча..... И така. Ще си ги пазя слинговете за другото бебе Simple Smile
Ох, нещо подобно съм и аз... Голямо удоволствие ми е носенето в слинг, но и аз имам същия казус с теглото на бебо... Вече е над 9 кила и с еластичния е все по-невъзможно, взима и да ми тежи да го пъхам и слагам иначе при носене все още е ок.. е при много дълго носене си се усеща умора  Whistling Не знам вече и аз какво да избера за носене от тук натам, не ми се ще да се отказвам..  Crazy
Алексче ако не си по планини или морета и имаш достъп до нет дай моля те инфо за този модел дето беше си поръчала скоро, моля.

Peace

# 124
miniemouse , аз много се надявам да се науча да я слагам на гръб. Но с еластичен слинг е опасно. Да не вземеш да пробваш Simple Smile
П.П. Сигурна съм,че знаеш,но да си кажа Simple Smile Че съм голяма притеснявка и се тревожа и за нероден Петко Simple Smile

# 125
Aз също много искам вече вкъщи да се носим на гръб, но нещо не можах да го наместя  Rolling Eyes - опитвала съм само с мей тай... 

# 126
# 127
miniemouse , аз много се надявам да се науча да я слагам на гръб. Но с еластичен слинг е опасно. \
Защо е опасно? На плетения слинг, който е еластичен има инструкции как да се слага бебето по гръб. Малко странно ми се стори, но предположих, че след като го има в инструкции на бебешки продукт, би следвало да не застрашава бебето.

# 128

Алексче ако не си по планини или морета и имаш достъп до нет дай моля те инфо за този модел дето беше си поръчала скоро, моля.

Peace

Ако питаш за Мони, оказа се, както предполагах, че отдавна е изчерпанo и няма да се внася.

Тo е имитация на Ergo, Pognae, Manduca и други кериъри от този тип. Те общо взето се различават само в детайлите. На мен Ерго-то не ми беше удобно колкото слинга и го продадох. Исках да взема едно Мони, за да може мъжът ми да носи малкия в града, но здраве да е.

Иначе за планина взехме втора ръка раница VauDe Butterfly от ибей, но още не сме я изпробвали.

# 129
Благодаря Алексче! Мда точно за Мони ми беше думата (ама писах набързо), че цената му беше много атрактивна, чак нереална... Иначе за удобството при носене - най-удобен ми е слинга шал, но с килцата които има бебо ми става все по трудно слагане и вадене от слинга  Confused
А носене на гръб с еластичен слинг шал си е ок ако бебо не е твърде тежък за еластчния шал...

Peace

# 130
  • София
На мен  в тези жеги постоянното връзване и развръзване на слинга ми идва в повече затова и ще взимам раницата тип Ерго. Пробвах я (на позната) и е доста удобна и като се замисля колко бързо се слага.. нямам търпение да дойде! За носенето на гръб - кофтито при еластичния слинг май е че се отпуска, а като е отзад бебето и нямаш пряка видимост какво се случва Simple Smile

# 131
На мен  в тези жеги постоянното връзване и развръзване на слинга ми идва в повече затова и ще взимам раницата тип Ерго. Пробвах я (на позната) и е доста удобна и като се замисля колко бързо се слага.. нямам търпение да дойде! За носенето на гръб - кофтито при еластичния слинг май е че се отпуска, а като е отзад бебето и нямаш пряка видимост какво се случва Simple Smile
Точно това имах предвид. Бебето не е кукла,а живо човече и си има собствено мнение.Някой път чедото не е на кеф да го нося отпред,камо ли отзад. А моя еластичен слинг адски много се отпусна. Той и не беше от най-скъпите де. Но се отпусна. И в упътването също ми пишеше,че не е за ползване на гръб. Не бих рискувала.

# 132
 Слингът е най-удобното нещо на света,съжалявам само че го открих много късно,чак когато детенцето ми проходи и настъпи момента в който хем иска да ходи,а бързо се изморява и изобщо не искаше да седи в количката.Излизахме с количка и се прибирахме,аз бутайки количка и носейки я.И така на една среща на ЛЛЛ една от майките ми каза как да си направя.Купих си халки на същия ден и парче плат и си направих слинг самоделка.Докато детенцето ми беше по-малко бях виждала бебенца носени в слинг,но незнайно защо не се бях сетила по-рано да си купя или ушия.Но ето че по-добре късно отколкото никога да не открия предимствата на слингоносенето.Ако един ден имаме второ дете може и изобщо да не използвам детска количка.Най-важното е че и на малката й харесва,като го види и протяга ръце да сяда в джобчето. sling

# 133
  • Китна Тракия
привет и от мен "слингопочитателки"! Laughing

Темата е много полезна и ще я изчета със сигурност. Влязох тук, защото се интересувам дали може да се носи бебе в слинг, но с гръбче към родителя - т.е. с лице към света. Ако някой има опит - моля да сподели.

Имам слинг шал и съм го ползвала няколко пъти - просто ми е по-голяма "хамалогия" връзването, сигурно защото не съм свикнала. Но определено е супер удобно и ще ми влезе в употреба и за напред, най-малкото защото моята принцеса не иска дълго да стои в количката, а да зяпа света  Mr. Green Ако не я извадя настава такъв неистов рев, че... Whistling До сега бях се екипирала с кенгуруто в коша отдолу - уж по-бързо се надява и спасявах положението, но дребното тежи вече и оня ден направо ми откъсна раменете  Crossing Arms А да не говорим, че без кръст оставам. ТА ще ме спасява добрия стар слинг Wink

# 134
  • София
привет и от мен "слингопочитателки"! Laughing

Темата е много полезна и ще я изчета със сигурност. Влязох тук, защото се интересувам дали може да се носи бебе в слинг, но с гръбче към родителя - т.е. с лице към света. Ако някой има опит - моля да сподели.

Имам слинг шал и съм го ползвала няколко пъти - просто ми е по-голяма "хамалогия" връзването, сигурно защото не съм свикнала. Но определено е супер удобно и ще ми влезе в употреба и за напред, най-малкото защото моята принцеса не иска дълго да стои в количката, а да зяпа света  Mr. Green Ако не я извадя настава такъв неистов рев, че... Whistling До сега бях се екипирала с кенгуруто в коша отдолу - уж по-бързо се надява и спасявах положението, но дребното тежи вече и оня ден направо ми откъсна раменете  Crossing Arms А да не говорим, че без кръст оставам. ТА ще ме спасява добрия стар слинг Wink

В слинг шал можеш да носиш бебето с лице към света, но принципно не е препоръчително (също както и кенгурото) понеже натоварва бебето и тн. Иначе ако слинг-шалът ти е сложна работа и искаш нещо като кенгуро, но удобно (и за теб и за бебето) виж малко по назад, където съм писала аз какво ще си взимам. Тези 'раници' са много удобни, особено при по-големи бебета. Препоръчвам  Peace

Общи условия

Активация на акаунт