Въпроси към адвокати!

• 62 821
  • 586
  •   1
Отговори
# 375
Със съпруга ми сме разделени от 9 мес без развод.Искам да попитам има ли начин да се получи развод на основание,че не живеем заедно ?

# 376
Може и още как,преди е с бащино и фамилно на български, а сега е на турски,а детето е с българска фамилия,това е истината.Моля за отговор.

# 377
Със съпруга ми сме разделени от 9 мес без развод.Искам да попитам има ли начин да се получи развод на основание,че не живеем заедно ?

И мен ме интересува този въпрс и ще следя темата с интерес

# 378
Виж истината е ,че никой няма да проверява на границата дали бащата си е сменил името или не е  Peace айде да не се формализираме толкова много ,имаме си паспорт ,декларация имаме си акт за раждане и каквото и да стане ЕГН не е променено .
Най добре опитай да поискаш от общината да издадат едно удостоверение за идентичност на имената на бащата ,да го имаш за всекий случай и да не ти пука .

# 379
До колкото разбирам, несъм разбрана правилно,той неиска да се прави паспорт,нито да отиде детето извън Б-ИЯ,за ваканцията разбирасе.Доброволно ми се струва че няма да стане,а по съдебен път .....на него парите са му много и ние ще загубим,струва ми се.Защото това лято, трябваше да се вади лична карта (14год)той отказа да отиде детето в града дето е родено и ние извадихме по местоживеене с двама свидетели че ни познават и че детето живее вече тука.МОЛЯ ЗА КОМЕНТАР.

# 380
Виж сега ,това ,че няма паспорт и съгласие за напускане на страна е съвсем различно от това ,че си е сменил имената . Вярно не зная къде ще пътува това дете  страна от ЕС или не. За Ес поне за сега още е по стария ред ,поне докато обнародвмат новия зкон да българските документи за самоличност/поне аз така знам ,то вече и никой нищо не знае кое как ще е пълен хаос/.Та за сега реда е да се води дело, и защо си мислите ,че ще загубите делото ?Какво значение имат парите в случая ...........досещам се какво си мислите ,но не е така споко.

# 381
Здравейте предстои ми пътуване в чужбина и смятам да взема дъщеря ми с мен. Бащата е чужденец с който нямаме брак и след дълги безсънни нощи преди да родя реших че в акта за раждане на моето дете ще пише баща неизвестен.Исках да си спестя всичките тези декларации,зъгласие от бащата за това и онова.Та въпросът ми сега е:Какви документи са нужни на бебчо за да пътува с мен и издава ли се толкова рано задграничен паспорт(тя е на 4 месеца)да кажем че до заминаването ще е на 6 ,7 месеца.Благодаря
Р.С Дъщеря ми носи моето име и  фамилия

# 382
  • София
Ами значи сега няма да имаш проблеми с декларации, съгласия и др. подобни. Паспорт и на двете ми деца съм вадила, когато бяха на по 20 дена. Снимаш бебока, попълваш формулярите и като ги подаваш водиш и бебето с теб.

# 383
  • София
Мили майчета, имам въпрос:
Има ли начин от данъчното да не ми искат подпис на бащата на детето (нямаме брак и не живеем заедно) в декларацията за ползване на данъчно облекчение за деца? Той тъкмо се е покрил, а пък и на мен хич не ми се контактува...
Извинявам се предварително, ако въпросът вече е бил задаван - нямах много време да изчета всичко.
Благодаря.

# 384
Хм ,имам приятелка в тваето положение на ния и искаха ,пък в ЗАКОНА  нещо липсва тая възможност -чл.29а ЗОДФЛ АЛ.5 Декларация по ал. 4 не се представя, когато другият родител, съответно другият приемен родител, близък или роднина е неизвестен, починал или е лишен от родителски права, или не са му предоставени такива права в случаите на развод.
Не поподаш в нито една от изброените категории.Не мога да немеря дори някое писмо на НАП с което да се коментира случая за жалост.

# 385
И аз съм в същата ситуация.Бащата е някъде из Испания ...доколкото знам....А дали не мога да го подпиша аз newsm78

# 386
Здравейте, може и да е глупав въпроса ми, но ме интересува при положение, че нямам брак с бащата на детето какво ще пише в неговия акт за раждане - баща "еди кой си" или припознато от ............?  И какви имена ще има детето ми - презиме и фамилия. И още нещо - има ли значение ако в града който живея нямам адресна регистрация - за различните документи, помощи и т.н.

Благодаря предварително! 

# 387
  • Italia

И мен ме интересува този въпрс и ще следя темата с интерес
Да споделя и моят опит - на 7-8 месец след като се разделих със съпругът ми подадохме документи за развод по взаимно съгласие, наистина мина изключително бързо и леко - едната седмица първо дело, след 5 работни дни - второто, но това бе при положение, че и двамата се явихме и имахме идеални документи. А ако питате без негово съгласие... не знам. Чувала съм за издирване чрез държавен вестник и развод на втората година, но май беше ако съпругът е извън страната  newsm78, да не ви подвеждам и да спра до тук

# 388
Здравейте!За пореден път имам питане...Бившият ми съпруг заведе дело за увеличаване на режима на срещи с детето/не че за 4 години е дошъл да го види и при сегашния режим/.Вече има насрочена дата,но на мен ми се налага да пътувам извън страната.Искам да попитам задължително ли е моето пресъствие на делото?какви са вариантите в такива случаи и в мой ущърб ли е,ако не съм на делото,а само адвоката ми?
Благодаря предварително!
П.П.Само да поясня,че пътуването ми не е служебно и няма да мога да взема документ за него.

Последна редакция: вт, 30 яну 2007, 16:22 от MALVINA

# 389
Здравейте!За пореден път имам питане...Бившият ми съпруг заведе дело за увеличаване на режима на срещи с детето/не че за 4 години е дошъл да го види и при сегашния режим/.Вече има насрочена дата,но на мен ми се налага да пътувам извън страната.Искам да попитам задължително ли е моето пресъствие на делото?какви са вариантите в такива случаи и в мой ущърб ли е,ако не съм на делото,а само адвоката ми?
Благодаря предварително!
П.П.Само да поясня,че пътуването ми не е служебно и няма да мога да взема документ за него.

Нали имаш адвокат ,тя си знае работата ,пък и решението подлежи на обжалване .Споко.

Общи условия

Активация на акаунт