Седем часа разлика сезон 2: Какво ли има още да се случи...? - тема 11

• 44 903
  • 726
  •   1
Отговори
# 630
От днешните коментари особено ми допадна определението "безвремие" на Lulu25 Laughing.
Няма по-точна формулировка за усещането, което така и не ни напусна през целия втори сезон. А иначе към "безвремие" бих добавила и "бездействие". Да се надяваме, че това е някакъв умишлено търсен ефект от сценаристите след динамичния първи сезон, а не плод на идейното им безсилие. В противен случай жалко за загубеното време, а и за тягостните чувства, които ще ни остави този сезон. Тях май трудно ще им простим. Финалът ще реши всичко! Аз лично съм настроена да им простя, а вие? Wink

А иначе и аз предпочитам да гледам играта на "куче и котка" между Иван и Таня, пред "безвремието", в което затъна връзката им. Тази игра тепърва предстои да се разиграе, като вероятно ще продължи с пълна сила в трети сезон. Иванов смело показва зъбките си, но засега само в отсъствието на Танчето. Как ще се държи "когато го подпука Стоева" не знам...  hahaha Неделчев го предупреди, затова сега си трае. В контекста на това, което има да се случи между тях, репликата към младия следовател  "... тя все за него пита", звучи повече предупредително "Иван да внимава, защото не се знае какво му е намислила Стоева" Laughing. А иначе по същество репликата на Неделчев беше предназначена за нас, нещо като извинение за пълната липса на развитие по тази сюжетна линия. Предполагам също, че тя има ролята и на отворена вратичка за маневри по тази сюжетна линия, веднага щом сценаристите решат да сменят декорите... Засега се напъват да ни убедят, че той се готви да й отмъсти, а пък тя нехае за него. Ама ние не сме вчерашни, пък и бяхме предупредени неведнъж,  че нещата в този сериал не винаги са такива, каквито изглеждат -  винаги могат да се променят, и то на 180 градуса.

Съгласна съм с daniela.qnkova , че Иванов е неузнаваем. Действията му са импулсивни, яростни и чак безумни... Да се извинява на Милото?... Че по-добре да се беше извинил на Таня и да я изслуша...  Crossing Arms Къде остана онзи Иванов, който беше готов на всичко, за да тикне Милото в затвора? И къде е последователният прокурор, който вярваше в правосъдната система и се кълнеше на Таня, че виновникът ще бъде осъден от СГС? Отговор - Сега сключва сделки с Милото... Съвсем е изтрещял или просто ние не сме наясно какъв е мотивът му за действие. Във всеки случай не ми се вижда да мисли и действа нормално. Дано към края на сезона се "центрова" малко, така имаме шанс  да запазим накакъв хубав спомен за него...  Joy.

# 631
Цитат
иначе и аз предпочитам да гледам играта на "куче и котка" между Иван и Таня, пред "безвремието", в което затъна връзката им. Тази игра тепърва предстои да се разиграе, като вероятно ще продължи с пълна сила в трети сезон. Иванов смело показва зъбките си, но засега само в отсъствието на Танчето. Как ще се държи "когато го подпука Стоева" не знам...  

Аз все си мисля, че сезона ще завърши с тяхната среща, ама може и да ме изненадат и да се случи по - рано или въобще да не се случи. Много, ама много ми е интересно каква ще е реакцията и на двамата. Макар че, имах идея, че ще дадат някаква интересна реакция на Натали след като си видя конкуренцията в лицето на Таня Стоева, която е класи над нея, но това не се случи. Така че вече не знам какво да очаквам от сценаристите.

Помните ли, че имаше предаване в което Ваня Цветкова каза, че в края на втори сезон се случва нещо между нея и Милото, което много я натъжава - спомняте ли си, какво мислите по въпроса?

Цитат
Съгласна съм с daniela.qnkova , че Иванов е неузнаваем. Действията му са импулсивни, яростни и чак безумни... Да се извинява на Милото?... Че по-добре да се беше извинил на Таня и да я изслуша...   Къде остана онзи Иванов, който беше готов на всичко, за да тикне Милото в затвора? И къде е последователният прокурор, който вярваше в правосъдната система и се кълнеше на Таня, че виновникът ще бъде осъден от СГС? Отговор - Сега сключва сделки с Милото... Съвсем е изтрещял или просто ние не сме наясно какъв е мотивът му за действие. Във всеки случай не ми се вижда да мисли и действа нормално. Дано към края на сезона се "центрова" малко, така имаме шанс  да запазим накакъв хубав спомен за него...  .

Май сценаристите бяха предупредили в интервюта, че образа на Иванов ще претърпи метаморфоза, но чак пък толкова........разбирам, че имат 4 сезона да правят и той трябва да е злобен и наранен и после да си осъзнае грешката, не за друго, а за да стане филм:) и все пак ................И къде останаха всички тези обещания на принципния прокурор.....

# 632
Filma moje da gledate sushto vuv filmitv.net

# 633
  • Ню Йорк
Няма да се учудя ако се окаже, че Иванов е изпратен в София за да срине Стоева.

# 634
Да, и аз имам подобни идеи. Но ми се струва, че мисията му е насочена и към
нея, и към Милото. Стоева ще победи Иванов. Такива са моите очаквания. Сега
се сещам, че жанра на "Седем часа разлика" е драма, криминале. Може би филма
няма да завърши щастливо за всички герои.

# 635
  • Ню Йорк
Да, и аз имам подобни идеи. Но ми се струва, че мисията му е насочена и към
нея, и към Милото. Стоева ще победи Иванов. Такива са моите очаквания. Сега
се сещам, че жанра на "Седем часа разлика" е драма, криминале. Може би филма
няма да завърши щастливо за всички герои.

Така де, Стоева и Милото /съвсем го забравих тоя образ Wink /
Само че кой седи зад това идея си нямам.  newsm78 Нещо цялата схема взе да ми идва много сложна.

Последна редакция: пт, 11 май 2012, 08:08 от Галактическа принцеса

# 636
Милото и Таня не са елементарни хора, затова се измислят
сложни ходове. Wink Не знам какво ще стане с Милото, но си мисля,
че Стоева ще оцелее. Само, че не знам колко сезона ще дадат.
Сега и Распутин влезе във връзка със Стоева. Аз лично го оча-
квах този момент.

# 637
Ето и от мен 20 и 21 епизод на сериала.
Приятно гледане!!!

http://depositfiles.com/files/gq0wrdv57 - 20 epizod
http://depositfiles.com/files/e6un5ztm1 - 21 epizod

# 638
  • Бургас
Много скучни ми се сториха последните две серии ....

# 639
Ето и от мен 20 и 21 епизод на сериала.
Приятно гледане!!!

http://depositfiles.com/files/gq0wrdv57 - 20 epizod
http://depositfiles.com/files/e6un5ztm1 - 21 epizod
не се ориентирам, как става?

# 640
Много скучни ми се сториха последните две серии ....
18 и 19 са скучни. Не споделям обаче за 20 и 21 Simple Smile

За Иванов отдавна казах, че смятам, че е използван от Коцев и Лука, като идеята е именно да се противопостави на тандема на Стоева и Милото. Въпреки това обаче продължавам да вярвам, че това е без негово знание - както е видно, не е никак трудно да бъде манипулиран и без да е нужно да влиза в съюзи - подхвърляш му няколко снимки и той ще гони врага ти много по-съвестно от най-добре платения наемник.

Замислих се и за нещо друго във връзка с Распутин (когото не обичам твърде да коментирам). Луд, луд, но все пак съм сигурна, че го свързва нещо повече от обикновена лудост с Избата. Имаше в първи сезон една реплика за полета без прекачване. Този полет ни подсказва връзка към още нещо, освен към Избата. За София няма как да лети без прекачване, коментирали сме го. Стигнах до извода, че единственото място, до където може да лети и да има някаква поне косвена връзка с филма, е Виена. И всъщност - ако Коцев слухти из цяла София и чете дори и мислите на Таня, нима би оставил Избата без наблюдение?

А това, което се случва между Таня и Милото - дали ще се изправят с димящи дула един срещу друг? Дали ставаше въпрос за края на втори сезон? Аз наистина не се сещам за развитие , което да "натъжава"...

Последна редакция: чт, 10 май 2012, 22:34 от Lulu25

# 641
Lulu25, съгласна съм с теб наполовина Wink, по простата причина, че от новите епизоди успях да изгледам само 20-ти.  hahaha

С наближаването на финала определено става все по-интересно.
Много свежо ми подейства 20-ти епизод. С нетърпение чакам неделя, за да гледам и 21-ви.  Симпатягите са вече в действие, а Милото - в пълния си блясък Hug Какво повече можем да искаме? Е, можем Wink, но надали ще го получим... Очаквам интересен финал и неочаквани обрати.  Peace

Скрит текст:
Някой беше споменал, че Милото и Таня са сложни образи. Да, сложни са и затова в тяхно присъствие Иванов доста простее... Съжалявам да го кажа, но е така... Метаморфозата му категорично е в негов минус. Жалко е наистина, че сценаристите избраха "да изиграят" озлоблението му толкова грубо, освен ако по някаква причина не са търсили точно този ефект. Въпросът е защо? Имам няколко предположения:

Първа възможност - ако са искали да поставят въпроса дали и доколко "добрият" Иванов е наистина добър. По принцип добрият човек си остава добър, но понякога е изкушен да отговори на злото със зло. Това е и пробният камък за всяко добро. Всеки, който се бори със злото неминуемо се сблъсква с това изкушение. Мисля, че точно това се случва в момента и с Иванов.   Не е лошо като замисъл, но ми се струва, че малко преиграват... Разбира се, възможно е замисълът да е съвсем друг - ще видим. newsm78

Вторият възможен сценарий е, ако искат да свалят "маската" на Иванов и той се окаже съвсем не това, за което се представя. В този случай ще е наистина по-добре да се окаже, че Иванов е използван от Лука и Коцев... Това малко ще смекчи вината му и ние великодушно ще му простим глупостта и наивността.

А иначе, в срещата му на четири очи с Милото, определено по-висока класа показва ... Михаил Мишкоед hahaha  Ех, Ванка, Ванка, не е ли поражение самият факт, че будиш съчувствие у противника си? Иронията на Милото беше убийствена - "Прокурор-че". Той съвсем ясно  му показа, че е твърде прозрачен и неопитен, и че в голямата игра ще бъде просто изяден ("Мяу" hahaha).  Милото и Таня са наистина много класи над него и голямата игра оттук нататък ще продължи между тях двамата. Чудя се само на Иванов - защо изобщо се бута между шамарите? Само желанието да възтържествува справедливостта ли го движи? Какъв е неговият личен интерес? (такъв винаги има, дори и у най-благородните хора) Интересно ми е как ще продължи неговата игра оттук нататък? Картите му уж са вече разкрити, но дали той наистина е играл с открити карти досега? newsm78  

А Милото наистина е хамелеон от класа! Пред Роки се кълнеше, че Гончев и Таня са "мъртъвци", а пред Иванов демонстрира толерантност и дори кавалерско отношение към Таня. Каква е истината всъщност?  Милото умело прикри както чувствата си, така и намеренията си към двамата си противници.  Предстои да видим интересна игра между "великите сили". Крайно време е да видим Таня и Милото на една сцена. Очакваме последно прегрупиране на силите преди финала. Кой с кого и срещу кого?  newsm78

Последна редакция: пт, 11 май 2012, 00:05 от simpatikonia

# 642
Е, пак да се върна малко към изтрещелия Иванов и мотива на сценаристите да го направят такъв.
В моите виждания се опитват  да наблягат отново на великата му честност. Да погледнем още веднъж събитията през неговия поглед:
- вижда Таня, привлечен е от нея, зарича се да открие справедливостта, както за случката с дъщеря й, така и за изчезналия пистолет, така и по делото Странджа. Тръгва настроен срещу Милото и Таня Стоева, които според него са основната пречка справедливостта да възтържествува в случая Странджа. С течение на времето стига до извода, че Таня не само не е толкова лоша, но и е човек, в когото си заслужава да се влюбиш.
- Със сигурност обаче някъде дълбоко e несигурен в нея - в това, че тя е искрена с него, в това, че може да й вярва - прекалено малко я познава лично, а прекалено много факти говорят обратното.
- Когато първият Лука "приятелски" го посъветва да внимава с Таня, той се опита да повярва на себе си, а не на него. Когато обаче вече видя и снимките, цялото недоверие се изля.
- Фактът, че тя не му каза нищо за пистолета - той веднага реши, че пистолетът е изчезнал удобно.
- Не му беше казала нищо и за цялата дегизирана история - ами има основание да смята, че щом е скрила, значи има какво да крие. Както чухме, той дори не е разбрал, че тя се опита да спре плана за изнасилването на Роки, когато й каза - тя просто стана и отиде в тоалетната, той не чу истеричните й опити да спре Гончев.

Аз се опитвам да си представя, ако внезапно се окаже, че човекът, с когото излизам се окаже виновен за две убийства и през всичкото време ме е прилъгвал, за да му помогна на практика да ги извърши. И не стига всичко, ами и от мен зависи евентуално да бъде наказан или да му се размине. Ами честно казано, мисля, че бих постъпила, както постъпва той (е, разбира се, бих потърсила обяснение вероятно, но все пак е филм Simple Smile )

Голяма защитна реч му дръпнах Simple Smile Но според мен няма някакъв заден план на действията му, а идеята на сценаристите е или да приключат историята с Таня, като ги превърнат в смъртни врагове, или да е по-сладко сдобряването им после.
Скрит текст:
Може би все пак признанието на Лука ще го отрезви и ще го накара да помисли и че Таня може да е жертва на заговор? Да видим.
При всяко положение едно от двете неща трябва да се случи Simple Smile Чакам с нетърпение неделя и се надявам 22 и 23 да са поне толкова интересни, колкото и 21 и 22
Скрит текст:
и Таня да не пътува още два епизода от Орли до София Simple Smile

Последна редакция: пт, 11 май 2012, 08:56 от Lulu25

# 643
Lulu25, аз смятам, че за отношенията Стоева- Иванов важи правилото
на втори сезон- Приятелите ще станат врагове, а враговете - приятели. Видях-
ме как Иванов се сближи с Милото, дори му поиска извинение.
Стоева в сервизното помещение на ресторанта се опита да спре операцията
срещу Роки, но Гончев както винаги осуети действията й. Не знам дали Гончев
го прави нарочно или просто е чиста случайност, но винаги осуетява нечии планове.
Когато Слав беше на срещата с камериерката, но без Гончев, успя да извлече
информация. Когато е бил винаги с Гончев, не му се получаваше. Все ми струва,
че Гончев не е това за което се представя и оттам ще изкочи някаква тайна.
Иванов, Иванов- не постъпи кавалерски спрямо Таня. Но такъв е животът! До-
като се усмихнеш и се озъбваш! Wink

# 644
Коцев е доста безчувствен човек. Според мен той също не
постъпи кавалерски спрямо Светлана. Как само я обиди на
тема възраст. Къде се намираше той? В нейния дом и ръси
обиди. Това абсолютно е проява на невъзпитание. Дано
Светлана да успее да събере семейството си. Май сега е в
позицията на Стоева.
Коцев и Лука са проруски настроени. На тях им пречат Стефанаков
и Стефанакова от една страна, Милото и Стоева- от друга.

Общи условия

Активация на акаунт