Истанбул 9

• 62 591
  • 731
  •   1
Отговори
# 345
  • България, София
Джулс, прекрасен пътепис   bouquet Отново ме върна по тези места  Simple Smile

# 346
Redemi, да, с агенция сме, специален смс ми пратиха с информация за това къде ще спим. Дано впоследствие се окаже, че ще сме в друг хотел, защото този наистина много далече ми се струва. Не за друго, ами много време в път ще хабим.

# 347
  • Варна и...духом на Босфора
Exited,на този линк,който си дала преди няколко страници,видях че излиза и този хотел-Арт Хотел в Лалели.Най-вероятно тамще бъдете,пък и щом са ти казали от фирмата в Лалели,там ще да е,да не са луди на такова разстояние да настаняват групи с туристи. Thinking

# 348
  • София
Много ви благодаря за хубавите думи   bouquet
Снощи забелязах, колко грешки съм допуснала от бързане
да го приключа, но ще го редактирам  Hug

Моля те дай повечко инфо за ресторанта "Гелен", или нещо подобно беше! Как се стига до него?

От Ordu Cad. завивате по Gencturk Cad. Вървите само направо,
докато стигнете Sehzadebaci Cad. Завивате в дясно и ще видите
2-3 заведения едно до друго. Ще се ориентирате по дюнерите.
Вижде кое е Gulen или питайте и се качете на втория етаж.
Ето и адреса:
Sehzadebasi Cad. N 13

# 349
Exited,на този линк,който си дала преди няколко страници,видях че излиза и този хотел-Арт Хотел в Лалели.Най-вероятно тамще бъдете,пък и щом са ти казали от фирмата в Лалели,там ще да е,да не са луди на такова разстояние да настаняват групи с туристи. Thinking

Още сутринта в понеделник ще звънна в офиса на фирмата да проверя. Дано си права. Hug

# 350
  • София
И аз си мисля, че ще сте в Лалели.
Не съм чувала за агенция, която да
настанява толкова далече от историческия център.

# 351
  • Добруджа
Момичета за Египетския пазар на коя спирка е по-удобно да се слезе Еминюню или Каракьой?
  redemi позна подрусахме се днес на файтона  Joy а след това на хеликоптер се повозихме - невероятно преживяване беше. Peace

# 352
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
На Еминьоню - Каракьой е след моста Галата в подножието на кулата Галата  Peace

Как беше острова  Crazy Ок ли беше транспорта  Thinking

# 353
  • София
Момичета за Египетския пазар на коя спирка е по-удобно да се слезе Еминюню или Каракьой?
  redemi позна подрусахме се днес на файтона  Joy а след това на хеликоптер се повозихме - невероятно преживяване беше. Peace

Слизате на Еминюню, минавате през подлеза, който е като битпазар,
и излизате на Египетския пазар.
Сподели за този хеликоптер, че ми стана интересно  Wink

# 354
  • Добруджа
Шебек за транспорта на острова сфжалявам, че дадохме 70 лири като си мислех,че така ще разгледам по-голяма част от къщите. Големия тур минава повече през гората. Не че е лошо - чист въздух,птичките пеят,но ако отиваш за първи път не е за препоръчване,или трябва да имаш повече време за да можеш да разгледаш по-добре.
Джули за хеликоптера имам предвид симулацията в Сапфир -усещането е точно, че летиш.
Благодаря ви за указанията за Египетския пазар!

# 355
Добро утро!
На вън грее слънце, а по последни данни от камерата на Кула Галата и в Истанбул грее слънце  Simple Smile.
Джули, много хубав пътепис, отново, и много хубави снимки, отново, особено на нощен Пиер Лоти   bouquet / и един лек off topic, сигурна съм, че само ББ си мисли, че в София имаме кой знае какво метро, но пък за размерите на града е достатъчно/

# 356
  • Варна и...духом на Босфора
  Hug CrazyБраво! Ти май изпълни програмата си почти на 100 процента! Hug

Понеже нямаме метро във Варна,като се кача на Софийското се чувствам като в космически кораб....

# 357
  • Varna, Bulgaria
Привет и от мен!
Чета ви от близо година и само попивам информацията, която всички вие споделяте за любимия и на мен Истанбул... за което БЕЗКРАЙНО ВИ БЛАГОДАРЯ!!!  newsm20
Та най-сетне се очертава другия месец и аз да си организирам една екскурзийка за 3 дена. Не смятам да ползвам допълнителните екскурзии на агенцията, понеже не ме влече към историческите забележителности. Т.е. искам да ги видя и снимам на всяка цена, но не държа да ги посещавам. В главата ми се върти един план, който си съставих благодарение на всички ВАС и ще ви помоля да ми кажете дали ще е възможен за изпълнение:

1-ви ден след пристигането: разходка из историческия център -> Еминьоню -> Галата -> Кабаташ и Долмабахче -> Ортакьой -> Емиргян. После обратно на Таксим -> Истиклял -> Галата. И тук въпроса е дали ще остане време за Пиер Лоти??? Или да ползваме нощната автобусна обиколка?

2-ри ден: разходка с корабче (задължително дългият тур) ......... и после чакам предложения... Чамлъджа или нещо друго???

3-ти ден: Египетският пазар, Капалъто и за каквото още остане време до обяд....

Страшно много ми се иска и към Принцовите острови да отскочим, ама явно ще трябва за следващия път да ги оставим.
Ще са ми изключително важни вашите съвети дали това е осъществимо и какво друго може да се види и посети. Благодаря ви предварително!

# 358
  Hug CrazyБраво! Ти май изпълни програмата си почти на 100 процента! Hug

Понеже нямаме метро във Варна,като се кача на Софийското се чувствам като в космически кораб....

Глупости  Mr. Green На мен честно казано и Истанбулското ми се струва мъничко. Като пуснат азиатската част и ги свържат могат да претендират  Naughty Най-огромното метро, което съм виждала е в Барселона - на 3 нива, с по 6 изхода на всяка станция и супер мащабно и сложно като конструкция  ooooh!

Добруджанка, иначе питах за транспорта от-до Буюкада, иначе знам че файтоните са безсмислени, ние за това си ходихме пеша. Сори на кочияшите, ама ние сме дали 90 лв за екскурзия 4 дена, те искат за половин час 70 да им дадем  Naughty Naughty Naughty

# 359
malkoto84

Ммм първия ден мисля, че ще ти е запълнен и няма да имаш време за Пиер Лоти. Него втория ден го сложи, защото ще е късно за ходене до Чамлъджа според мен  newsm78 в колко ще ви стоварят от дългия тур  newsm78

Третия ден ти е ок  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт