Истанбул 9

• 62 538
  • 731
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Не знаех, че има восъчни фигури. Явно не съм чела внимателно  Embarassed. Но нямаше и да има време. За Каньон се сетих, но нямаше кога.

По повод на рядко минаващите автобуси ЕL2 - помислихме си да отидем до Таксим с друг автобус и от там с метрото, но задръстването по крайбрежния булевард е толкова голямо, че се обезсмисля. Новият автобус се движи по него само 1-2 спирки и се маха. Друг вариант е през другия вход на парка да се върви 2 км до спирка на метрото. Нас 2 км не ни плашат, но не знаехме през какво минава пътя и се отказахме.

В предишния пост бях объркала Кабаташ и Бешикташ, но го поправих.  Embarassed

А в тази Инджи профитеролите нещо уникално ли са? Не сме я търсили, но в Одрин ядохме. Малки еклерчета с хубав крем вътре. Изобщо не се впечатлих, но аз не си падам по сладко. Там имаше и сладоледени профитероли, но не се усетихме да вземем от тях.

Някой беше споменал, че никъде не са открили кюнефе. Ако не успеете да намерите, пак в Одрин предлагаха навсякъде. За съжаление нямахме време да сядаме, защото след толкова много борси, за града ни беше отпуснат само 1 час.  #Cussing out

Последна редакция: ср, 25 апр 2012, 10:08 от Тaня67

# 481
  • Добруджа
Кливия, Таня  восъчните фигури бяха в Сапфир на 4 етаж. Още като влязохме, почти на входа  видяхме една реклама, та решихме да отидем. На информационното табло пишеше, че ще са там до май 2013г. Входа беше 10 лири. Първата зала беше с техни известни личности - султани, везири и т.н., втората - Ленин, Сталин, Горбачов, Казанова, Екатерина Велика, Хитлер, Шварценегер, Елвис, Бийтълс, Майкъл Джексън и т.н., третата - дервиши и Ататюрк. Общо 65 известни личности. Не съжалявам, че съм влязла, но и и не бях кой знае колко впечатлена.  newsm78

Таня на мен ми харесват профитеролите, но аз по принцип обичам всякакви сладки неща. Купувала съм и тук в България, но тези определено бяха по различни, прясно приготвени и много вкусни. А кюнефе така и не успях да опитам.  Cry

На мен ми е любопитно за колко време се отива от Кабаташ до Таксим с друг транспорт, който не е под земята?

Последна редакция: ср, 25 апр 2012, 10:02 от dobrudjanka

# 482
  • Варна и...духом на Босфора
 HugТаварищ Сталин  пачему тъй не фатаграфирала.... Mr. Green Mr. Green Crazy Joy

# 483
Аууу, размечтах се за снимка със Сталин и Хитлер  Crazy  Това определено го взимам под внимание, в случай, че септември ми се усмихне щастието.

# 484
  • Добруджа
redemi разбира се, че съм снимала просто още не съм ги качила. Довечера и това ще стане.  Grinning

pina и мъжа ми се снима с Хитлер  Joy

# 485
На мен ми е любопитно за колко време се отива от Кабаташ до Таксим с друг транспорт, който не е под земята?

Всичко е относително-зависи от трафика  Peace Но не отнема много време. Ние хванахме автобус 42Т от Емиргян до Таксим-първо се движи изцяло по крайбрежната алея/чета, че на вас ви е отнело 1 час и нещо, при нас много по-малко/, но нямаше задръствания, от Долмабахче завива нагоре и бързо стигнахме, може би по памет около 10 минути /дано не лъжа/

Аз опитах този път кумпир, средна оценка давам, на мен не ми хареса особено. Този път и балък екмекът не ми се услади толкова, защото нямаше лук. Викам си, трябва да кажа "Суганъ екстра"  Mr. Green-нали суганъ е лук или греша?!?

Сладко ям рядко, кюнефето не навсякъде е еднакво като качество и вкус  Peace

# 486
  • Казанлък of all places
Този път и балък екмекът не ми се услади толкова, защото нямаше лук. Викам си, трябва да кажа "Суганъ екстра"  Mr. Green-нали суганъ е лук или греша?!?

soğan се пише, ама суан се произнася. нали и в българския има някакъв такъв сорт арпаджик кабасуан...май?

# 487
  • София
Мъжът ми е този, който много харесва кумпири. Аз този път реших, че ще си взема друго. Пред погледа ми се изпречи някакво меню с лимонада, а сандвича завършваше с пържени картофи, заляти с майонеза и кетчуп. Бях жадна и реших, че ще си взема от това меню  Laughing. Седнахме и каква беше изненадата - оказа се, че са пържени картофи върху хляб.  hahaha  Не бях чувала за подобна комбинация.  hahaha  А аз търся нещо под картофите.  hahaha  Хапнах ги, а много мекото хлебче си го взех. Добре ни дойде на другата вечер в полунощ като се върнахме в София.  Wink

Последна редакция: ср, 25 апр 2012, 10:42 от Тaня67

# 488
Анджи, едната ми баба беше от чирпанско село и там лук не казваха, а суганъ-точно така меко накрая  Simple Smile Само съм, пропуснала, че г не се четеше в турския език, като поача и Ердоан

# 489
  • Добруджа
Кливия беше ми любопитно, защото се впечатлих, че с фуникуляра стигнахме за 2-3 мин. и исках да разбера колко време се спестява. Иначе до Емиргян попаднахме в задръстване с 25Е и затова пътувахме около час и 10мин.

# 490
  • Пловдив / София
А пък аз чак в България се сетих за Инджи и умрях от яд,че съм я пропуснала. Нещо се зашеметих в началото на Истиклял, хем си я бях написала на листа, ама ...

То трудно се открива сладкарницата по Истиклял, защото е запазена в ориг. си вид, не е с лъскава витрина. Точно това ми хареса, де.
Аз съвсем случайно, както си вървяхме, видях няква малка витринка, спрях се, щото имаше сладкиши наредени, пък аз съм голям сладокусник. Вдигнах глава и видях, че е същата сладкарница.

# 491
  • Там, където ме обичат
А пък аз чак в България се сетих за Инджи и умрях от яд,че съм я пропуснала. Нещо се зашеметих в началото на Истиклял, хем си я бях написала на листа, ама ...
То трудно се открива сладкарницата по Истиклял, защото е запазена в ориг. си вид, не е с лъскава витрина. Точно това ми хареса, де.
Аз съвсем случайно, както си вървяхме, видях няква малка витринка, спрях се, щото имаше сладкиши наредени, пък аз съм голям сладокусник. Вдигнах глава и видях, че е същата сладкарница.
А има ли някой снимки от това място, че пак ми си заформя ходене до любимия град.

# 492
Фам, ще си призная защо изпуснах Инджи  Mr. Green
Понеже миналият път не видях никъде Сан Антонио катедралата, беше ме страх и този път да не я изпусна и още в началото на Истиклял съзирам една огромна църква и си помислих да не би това да е въпросната катедрала, обиколихме отвсякъде и разбрахме, че наистина е огромна, но е православна църква, вероятно гръцка. След като преполовихме Истиклял и на мен направо ми се отвинти главата да гледам наляво и надясно и да чакам за Сан Антонио и реших, че и този път съм я пропуснала и казах това на приятелката ми и точно в този момент се озовахме пред нея   Crazy

# 493
  • в страната на чудесата
Здравейте!Утре вечер заминаваме за Истанбул!Хотела е BUYUK SAHINLER, някой да е бил там?Водачка ще ни бъде Гергана от Караджъ турс.Надявам се на хубаво време и всичко да е наред с фирмата!

# 494
  • Добруджа
foxysilver в моите снимки я има сладкарницата, но още не съм ги качила всичките. Довечера ще пусна пак линк.

Общи условия

Активация на акаунт