Йога, Пилатес, Тае Бо или Аеробика?

• 8 357
  • 30
  •   1
Отговори
Какъв спорт да изберем за отслабване и тонус?

# 1
  • в колонките

Кардио, Peace, PeacePeace

# 2

Кардио, Peace, PeacePeace

Кардиото само по себе си не е отделен спорт. Той се прилага в споменатите спортове, както и във фитнес тренировките, но те са друга тема.

# 3
  • в колонките

Кардиото само по себе си не е отделен спорт. Той се прилага в споменатите спортове, както и във фитнес тренировките, но те са друга тема.

Питаш,пускаш нова тема и аз отговарям. Точка. Бъди здрава.   bouquet

# 4
  • 1st floor
С Тае Бо-то имах много добри резултати.
Подкрепям sivila - кардио!!!  Peace Пък какво да е то. От теб зависи, ти трябва да го харесваш!!!

# 5
Подкрепям sivila - кардио!!!  Peace Пък какво да е то. От теб зависи, ти трябва да го харесваш!!!

Кардио с кой спорт? Кардио има и в Тае Бо- то и в Пилатеса и в Аеробиката.

Всеки един от тези спортове има упражнения за отделните мускулни групи, но по различна техника.

# 6
  • в провинцията
Кардио в пилатеса?  Shocked Пилатес, доколкото си спомням, е само упражнения. Кардио има в аеробиката и в тае-бо, пробвай и двете и реши кое ти харесва.

# 7
Кардио с кой спорт? Кардио има и в Тае Бо- то и в Пилатеса и в Аеробиката.
Всеки един от тези спортове има упражнения за отделните мускулни групи, но по различна техника.
Моят съвет е да се информираш първо за видовете  тренировки  и тогава да правиш каквото и да било. Peace

# 8
Тренирах в продължение на 1 година Тае Бо. Така, че имам ясна представа за този спорт. В продължение на 4 години съм ходила редовно на фитнес с инструктор, така че и с този вид тренировки съм на ясно.
Нямам опит с йога, пилатес и аеробика.
Моля, някой който има професионално и задълбочено знание да даде мнение. Интересуваме за човек с натоварен график, който може да тренира само след 18 часа и по цял ден стоящ на бюро. Искам да постигна регулиране на теглото и тонус за психическа отмора.

# 9
  • 1st floor

Кардиото само по себе си не е отделен спорт.
Знаем това!!! Mr. Green И точно за това те насочваме ти да си избереш вида кардио, който ти харесва!!!
Като си се занимавала с Тае Бо , не ти ли хареса?  newsm78 Ако е да - продължи, ако е не - избери си друго.

# 10
EliMery много зависи от това в каква форма си и кое би ти донесло повече ползи.
За бързи и трайни резултати от изброените можеш да ползваш - тае бо и аеробика. Динамични са, изискват доста и естествено горят много калории, подпомагайки при добре подбран хранителен режим отслабването.
От друга страна, ако се занимаваш сериозно с йога и пилатес и също се ограничиш от определени продукти, ще се стегнеш и ще изглеждаш много добре.
Аз в момента имам противопоказания за активно спортуване - свързано с подскоци, бягане и т.н. - затова съм се спряла на вариант пилатес.
Съчетано с лека диета, от започването ми преди 8 месеца съм свалила 5 кг без да си давам особен зор. Имам да сваля още 10, но тук вече ще приложа малко по-силно ограничение в храната.
А иначе удоволствието и релакса за всеки са различно измерими - на едни ще им е приповдигнато след йога, на други след боксов мач.... тоест тук трудно може да се даде съвет, защото е много индивидуално, ти сама ще усетиш кое те зарежда повече  Peace

# 11
Lennyh, благодаря ти за изчерпателния отговор  Peace

# 12
Няма проблем - ако имаш още питания мога да отговоря. Колкото са по-конкретни, толкова по-добре бих могла да ти отговоря.

# 13
Интерес имам към йога, но не съм сигурна какво може да се постигне с нея. Освен общото мнение, което съм чувала, че е полезна за психическия баланс може би само заклетите йогисти постигат и физически резултати.

А, аз както казах искам да постигна и физическо натоварване и изчистване от излишни килограмчета.

# 14
Признавам си, че от всички изброени йогата ми е най-слабото място, тоест почти не съм практикувала традиционна йога, а само застъпени нейни спортни елементи.
Но има няколко безспорни плюса - ще се научиш да дишаш правилно, ако си при опитен инструктор, което ще ти е от полза после при всеки вид спорт, освен това много помага за развиване и поддържане на гъвкавостта на ставите, което е много важно, за да се чувстваш здрав, активен и да имаш тонус.
Аз гледам на йогата само като на спорт и дори умишлено избягвам да задълбавам във философията им за храненето и мирогледа им, но има наистина полезни неща, които ако ти паснат на характера и разбиранията със сигурност са още един плюс.
Много добър баланс е йогалатес, ако намериш някъде да го практикуваш - включва елементи и от йогата и от пилатеса и е страхотно като физическо натоварване, а от друга страна те разтоварва психически.
Това се сещам.
Иначе пак да кажа, за да отслабнеш с тези спортове, които носят по-малка динамика се иска сериозно спазване на хранителен режим. Намали до минимум лошите въгехидрати - бонбони, кексове, мъфини, вафли и прочие, също сладки и газирани напитки, както и картофи, остави си само ориз, малко черен хляб в менюто. Наблегни на зеленчуците - колкото повече, толкова по-добре - сурови, варени, задушени. Месо също може да се хапва, както и риба, но никакви колбаси и кренвирши, може малко истинско филе или постна шунка. Не наблягай много на млечните продукти - особено на мазните сирена, хапвай си кисело мляко, но не пий прясно мляко.
Плодовете ги ограничи до обяд, като избягваш тези с висок гликемичен индекс -банан, грозде, череши, диня, пъпеш, круша. Наблегни на ябълки, портокали, вишни, малини, ягоди, боровинки, кайсии. Фрешовете също ги избягвай защото са доста концентрирани. Опитай да пиеш кафе и чай без захар, но най-вече без подсладители ( ако не можеш по-добре слагай по половин пакетче захар и го намалявай постепенно, но не ползвай захарини и други подобни гадости).
Това се сещам - ако го спазваш със сигурност ще имаш полза до 2-3 месеца  Peace

Общи условия

Активация на акаунт