Йога, Пилатес, Тае Бо или Аеробика?

• 8 363
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
Запозната съм с начина на правилно хранене и у дома се прилага.
Нямам нужда от драстично сваляне на килограми.

Въпросът ми е за един задълбочен анализ на изброените спортове?

# 16
  • Linz
Въпрос на предпочитания. Аз практикувам зумба, каланетика и йога.

# 17
Въпрос на предпочитания. ....

Задълбочен анализ чак не се наемам да правя - но :
Аеробика и Тае Бо - по-динамични и с по-високо натоварване върху стави, кости и сухожилия, както и с повече възможности за травми.
Възможност за по-форсирано редуциране на теглото, но ако не се поддържа натоварването не е ясно, ако няма дисциплина в храненето дали няма да се върне част от теглото.
В тази група могат да се добавят още степ аеробика, зумба, боди репинг, бикини боди, денс аеробика, пъмп ит ъп, аеромикс, спининг.
Йогата и Пилатеса - по-ниска интензивност на натоварването, но се работи повече върху гъвкавост и разтягане, които способстват за по-добър мускулен тонус, както и могат да се практикуват по време на бременност ( йогата) и кърмене, както и при хора, които имат противопоказания за високоинтензивните натоварвания. Към тази група могат да се добавят още каланетика, стречинг, тай-чи, йогалатес.
Дават прекрасен и траен резултат, ако се практикуват редовно - поне 3-4 пъти седмично. Съчетани с добър хранителен режим могат да редуцират приятно теглото и да оформите много хармонично фигурата си.
Някъде по средата можете да сложите и танците - народни танци, ориенталски танци, салса.

# 18
  • Linz
Танците пък са ми любими! Ефектът при тях също е много различен. При народните например натоварването на коленните стави (в някои случаи и гръбнака) не е никак малко. Много добра кардио тренировка са. Развиват мускула на прасеца и не са най-подходящият метод за постигане на стройни крака.
От ориенталските танци пък не се отслабва, но също като йогата развиват гъвкавостта. Много добре се отразяват при болки в гърба и кръстта.
Латино-танците са приятни, но не и подходящи за поддържане на формата, не и ако не се занимаваш професионално с тях.
С йога не бих се захванала с цел отслабване, за мен това е цялостна система и не бих делила физическите упражнения от философията и храненето. Правилното изпълнение на асаните не е лесна задача и не си заслужава усилието по изучаването им, ако целта е избавянето от няколко кила.
За красива и женствена фигура каланетиката е перфектен избор.
Аеробиката ми е досадна, тае-бото- изтощително. Но най-натоварващата тренировка, която някога съм правила е кръговата- тя е отличен вариант за сваляне на излишни мазнини.
Със зумба тренировката минава неусетно, а в същото време е отлично кардио.
Така ги виждам аз нещата. Аз лично предпочитам да комбинирам различни тренировки за постигане на по-цялостен ефект. Пък и така не се отегчавам само с един вид тренировка, научавам нови неща и ми е интересно и забавно.
По-важно е не толкова какъв вид тренировка ще избереш, а колко постоянство ще проявиш.

# 19

... Аз лично предпочитам да комбинирам различни тренировки за постигане на по-цялостен ефект. Пък и така не се отегчавам само с един вид тренировка, научавам нови неща и ми е интересно и забавно.
По-важно е не толкова какъв вид тренировка ще избереш, а колко постоянство ще проявиш.

Всъщност това е най-важното. Иначе пропуснах само това, което Р1410 е казала - най-добре е да се комбинира.
Примерно 2 дни в седмицата добро кардио, съчетано с работа за различните мускулни групи във фитнеса или високоинтензивна тренировка, и още 2 дни нещо леко и разпускащо - йога, каланетика, пилатес.
Тогава ефекта, ще е най-добър.

# 20
Аз бих избрала аеробика ,но водна.Приятна е и е със силен отслабващ ефект.Да не говорим ,че щади ставите.Чудодейната сила на водата съчетана с движение е отлична формула за влизане във форма.

# 21
Изборът е строго индивидуален, зависи от характера на човек. На мен например нищо под динамиката на Тае бо не би ми допаднало.

Ако не си много във форма можеш да си избереш първия месец нещо по-леко като каланетика, пилатес... И после да се насочиш към нещо по-динамично.

Килца се свалят основно с движение, коремни преси, добър хранителен режим и най-важното: постоянство!

# 22
  • Linz
Каланетиката не е никак леко занимание и ефектът от нея е по-бърз от всичко останало (когато се изпълнява правилно).
Относно йогата забравих да спомена дишането, което също подпомага отслабването. Освен това казват, че чрез него приемаш допълнителна енергия- прана и така имаш нужда от по-малко храна.

# 23
Не зная дали авторката на темата се е спряла на нещо конкретно. Лично аз ходя на тернировка 2 пъти седмично от около 1 година (с изключение на седмицата с мес.цикъл). Комбинирам пилатес и спининг. Спинингът ми беше много труден в началото, но после се превърна в доста тонизиращо занимание Simple Smile Пилатеса ми е като почивка - за тялото и ума Simple Smile
Нямала съм намерение да свалям много кг, просто исках движение и психическо разтоварване. Управителката на залата, в която ходя ми препоръча спининг за изгаряне на мазнини и мускулен тонус, и пилатес за гъвкавост и издължаване на мускулите (тъй като обясних още в началото, че не искам яки бицепси и крака на хърделистка  #Crazy ).
Това е, надявам се да съм била полезна. Лично аз се чувствам перфектно. Успех! Simple Smile

# 24
denim123, благодаря за отговора, беше полезен. Би ли обяснила какво е спининг?  newsm78
Опасявам се, че няма да намеря такива тренировки в нашия град.

# 25
denim123, благодаря за отговора, беше полезен. Би ли обяснила какво е спининг?  newsm78
Опасявам се, че няма да намеря такива тренировки в нашия град.

Ето това е спининг   Simple Smile лично за мен и супер досадно, но съм чувала че е много ефективно.

# 26
Ходя на спининг 2-3 пъти в седмицата.Това е класа в който се потя най-много.Вода тече отвсякъде и от очите даже  Laughing Аз го обожавам.Интересно, че след материала в ББ тийм няма коментари.Може би не е популярен в България.
ЕлиМери, защо не дойдеш да си зададеш въпросите в темата за дом.тренировки.Там има момичета, които тренират спортовете за които питаш.Имаме си отличничка в каланетиката с около 210 часа   Peace и треньорка по пилатес и момичета, които знаят мнооого за спорта и добрия тонус Heart Eyes

# 27
Ходя на спининг 2-3 пъти в седмицата.Това е класа в който се потя най-много.Вода тече отвсякъде и от очите даже  Laughing Аз го обожавам.Интересно, че след материала в ББ тийм няма коментари.Може би не е популярен в България.
ЕлиМери, защо не дойдеш да си зададеш въпросите в темата за дом.тренировки.Там има момичета, които тренират спортовете за които питаш.Имаме си отличничка в каланетиката с около 210 часа   Peace и треньорка по пилатес и момичета, които знаят мнооого за спорта и добрия тонус Heart Eyes

Благодаря за поканата, но аз тренирам в домашни условия от доста време. Имам свалени програмите на Били Бланкс, на Джилиян Майкълс и Джаки Уорнър, също и Боб Харпър, но него не съм го играла до сега. Най- ми допада Билито, а, Джакито направо е изкорнвачка  Joy

Що се отнася до спининга в наши град няма зала за такива тренировки, но аз у дома си имам велоаргометър и мога да го правя.

# 28
Аз затова те поканих в другата тема  Grinning Там ще намериш и други интересни за теб неща като това как точно да си караш велото  Wink
Твоя воля  Grinning

# 29
Да, аз я чета. Макар и да не съм, писала  Peace

Общи условия

Активация на акаунт