Клуб на храбрата шивачка -тема 10

• 91 223
  • 760
  •   1
Отговори
# 105
mama na dili, аз също много съм мислила по въпроса как да се получи този шев, който имитира пико. Още се съм пробвала, но си мислех да шия по-навътре и след това да отрежа излишното и още да опъвам силно края на конеца и самия плат, защото това, което описваш ми се получава, когато се мушне нещо при зъбите на машината. Ако имаш време и решиш да пробваш, сподели дали се получава.

моргана, ако имаш оверлог, се променят настройките, ако нямаш, правиш както е описала mama na dili.

Мишле, какво стана с крачето за свободна бродерия? Пробва ли го?

# 106
  • София
Morgana-пико си става идеално с обикновен ситен зиг-заг,на почти нула-може като захващаш плата съвсем накрая,а може и леко да го превиеш на 2(всъщност резултата зависи от вида плат)
Мама на Гали-според мене,първо трябва да направиш украсителните тегели на плата и после да минеш тегела с ластичния конец за да стои набрано(пробвай за опуна на горния на друго парче)
Драгони-обезателно първо смени иглата(и я пробвай на друга материя)обикновено това се получава от дерната(набита) игла ,или на някои особени материи-ако искат специален вид игла(примерно за трико)Или ако е леко "завъряна" иглата при слагането.Може и калерчето да не е баш на "място"

# 107
  • Sofia
 needle запис

# 108
  • Пловдив
Вместо празен запис да следя и този 10-ТИ  ТИГЕЛ на темата,
да кажа, че аз точно така съм окрайчвала изделия, със зиг-заг на нула, но на нееластичен (нетрикотажен) плат и пак става нагърчено такова се извива ... не знаех какво е пико. Сега научих - мерси!

# 109
  • Sofia
Мама на Дили, аз много обичам такива роклички/блузки, но само ръчно знам как се прави и не ми се захваща с толкова зор. Ето линк, ако ти върши работа ръчния вариант - http://tipnut.com/smocking/

Аз от 3 седмици съм хванала една детска клош-поличка, но все не я довършвам, че разни бебета си врат пръстите под крачето на машината.  Crazy

# 110
  • София
Mama Barba,
пробвах крачето за бродерия неколкократно Wink Но си иска умения и тренинг. Добре се получава, особено с един шарен конец с копринена нишка, който е за машинна бродерия - дори и безцелно да си "драскаш" по плата, пак е ефектно. Доволна съм, но ще трябва доста да потренирам. Освен това, за да се получи добър ефект е добре зоната за бродиране да бъде подлепена Peace

# 111
  • на втория етаж
Момичета,да напиша за пикото:
единия вариант е на зиг-заг - стъпката на бода се настройва почти на нула,а ширината - на 1,5-2мм.Натиска на крачето се увеличава.Когато края на плата е отрязан на верев(по диагонал на правата нишка) се получава накъдрянето.При шиене се подгъва един сантиметър към опакото на дрехата и се минава тигела точно по прегъвката.След това с остра ножичка се изрязва този излишен 1см,плътно до тигела.Този тигел е подходящ за нееластични материи,скроени на верев.

Пико на оверлог - променят се настройките - стъпката се сгъстява на минимум,а ширината на бода се намалява до 2-3мм,натиска на крачето се увеличава.С този тигел се изминават предимно еластични материи(трико).При изминаването плата леко се надържа,за да се получи по-къдраво.

Това е.Ако съм малко неясна в обясненията,мога утре да снимам пико на зиг-заг,ако има заинтересовани,разбира се. Hug 

# 112
  • Sofia
Трябват ми интересни модели на дълги поли

# 113
  • Глоджево/близо до Русе/
 lina kaz,ако имаш възможност снимай да видя за пикото,а за варианта с подгъване и изминаване не се бях сетила-ще се пробва

# 114
s kakvo shiete vutreshnite tegeli na  trikoto samo specialna igla li polzvate ili s pokrivna mashina
izvinqvam se za latinicata ( imam problem s komputura) Simple Smile

# 115
Здравейте,

записвам се да ви следя  Simple Smile

# 116
  • Пловдив
lina kaz
мерси за изчерпателния отговор  Hug
Ето една интересна идея от мен http://www.makeit-loveit.com/2012/05/turn-a-onesie-into-a-bubble-dress.html
-какво може да се направи от окъселите бодита.
Този сайт отскоро го следя, дано го няма сред линковете отпред на темата и да не казвам нещо, които всички знаете  Embarassed

# 117
lina kaz,   bouquet

# 118
  • Пловдив
doli
вчера помолих една колежка да си донесе в офиса ей тая фръцната, дълга пола. Много й е интересна кройката и я свалих и описах още в офиса да не я разнасям у нас. Снимаха ме с нея Simple Smile
http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.php?id=jdv1336720004b.jpg
http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.php?id=bfi1336720350s.jpg
http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.php?id=arx1336720371g.jpg
Уви, обаче, не могда ти дам кройките... по нета...
Ако можеш нещо от снимките да си обясниш.
Кроена е на "кофа", както й викам аз, на тази форма. На 5 парчета е отпред, едно централно, което долу, на ниво под коляното има три плисета, две парчета отсрани, по-тесни, на които вътрешния шев на нивото на второто плисе е хванат насам - натам, и трето парче, което долу е кроено на овал, отстрани има втъкнати клинове - още плат... Абе, няма да успея с обяснения... Embarassed

# 119
  • София
2 posta по-нагоре-може да не е изчерпателно ,но е написано
Morgana-пико си става идеално с обикновен ситен зиг-заг,на почти нула-може като захващаш плата съвсем накрая,а може и леко да го превиеш на 2(всъщност резултата зависи от вида плат)
както и отговор на други 2 въпроса.Без да имам претенции че съм професионалист

Общи условия

Активация на акаунт