Клуб на храбрата шивачка -тема 10

• 91 229
  • 760
  •   1
Отговори
# 90
  • Глоджево/близо до Русе/
здравейте момичета,сътворили сте страхотни работи-браво на вас,аз също имам ушити няколко работи,но не мога да ги снимам ,развали ми се фотоапарата,сега имам един въпрос към вас,от няколко дена все се пробвам да го направя ,но не се справям удано заедно да успеем-искам да направя това ,отдолу е с ластичен конец, пробвах на моята машина ,но не мога да постигна същия ефект,имам същите украсителхи тигели и на моята машина ,настройвам отгоре,отдолу слагам в калерчето ластичния конец,отпускам болта на калерчето,но не се получава хубав тигел-става едно нагърчено.. Sad,какво да направя newsm78, и още един въпрос -искам на моята Тойота да мина тигел като пико за зачистване на краищата на блузки и роклички,поставям машината на бод зиг-заг,намалявам бодката на 1 ,но като почна да минавам ми събира плата,тъпче и не се получава,пробвах да смъкна малко зъбците,но тогава изобщо не поема плата,та съм в голяма чуденка,тези две манипулации са ми много необходими при шиенето на летни дрешки,ако заедно успеем да преодолеем проблема ще съм ви много бллагодарна Peace

# 91
Пробвай като шиеш с ластичен конец на калерката да натегниш горния конец.

# 92
Здравейте, оказа се, че моята машина е разцентрована или както там се казва...не че не шие...шие си, но пропуска бодове, друг път бодовете са неравномерни, изкривени и т.н. Трябва ми майстор. Ако имате някакви координати за ремонт на шевни машини във Варна ще съм ви много благодарна!  Grinning

# 93
Dragony съжалявам, но не съм от Варна и не мога да ти помогна, пожелавем ти да случиш на добър майстор  baby_neutral

mama na dili   не съм се сещала да пробвам друг тигел освен прав с ластичен конец, интересно се е получило,  нямам си на идея, защо не се получава, виж в калерчето да не е останало парченце от ластичния конец между пластината, моята машина набира  когато това се случи  newsm78

Анч добре дошла, полата е станала много хубава, но още по хубаво ти стои   bouquet

bimba777 страхотно сукманче си направила браво  bouquet много добре си съчетала фризовете на плата Simple Smile))

benitta   много сладурско костюмче, а моделката е истинска принцеса

lina kaz много полезно и интересно видео   bouquet

Синьо брузката е убиец, много ми хареса Simple Smile))

моргана   ще има време и за шиене, сега моментите са прекрасни с дребосъчетата Simple Smile))

# 94
Благодаря ви! Много сте мили! Радвам се, че ви хареса. Давате ми кураж така.   bouquet

# 95
Здравейте, оказа се, че моята машина е разцентрована или както там се казва...не че не шие...шие си, но пропуска бодове, друг път бодовете са неравномерни, изкривени и т.н. Трябва ми майстор. Ако имате някакви координати за ремонт на шевни машини във Варна ще съм ви много благодарна!  Grinning

точно зад печатницата / на гърба й /, където е паркинга - има едни малки работилнички - две или три са - питай там - Йорданов, мисля беше майстора. кръстницата ми при него си поправяла машината - много е доволна. дано го намериш и да си доволна.

# 96
  • София
Момичета, моля ви за съвет.

Синът ми ще играе куче   animal037 в една пиеса и трябва да му скалъпя костюм. Като търся нещо в Google тъпата търсачка все ми изважда разни палтенца за болонки и разни други кучове, обаче не и костюми на куче за деца.

То в крайна сметка може и с една едноцветна фанелка с дълги ръкави и клин в същия цвят да минем, пък да го накичим тук-там с петна, ресни и опашка, ама си мисля дали пък вие като майсторки на шевната машина няма да ми дадете някоя интересна идея
 newsm78

# 97
Момичета, моля ви за съвет.

Синът ми ще играе куче   animal037 в една пиеса и трябва да му скалъпя костюм. Като търся нещо в Google тъпата търсачка все ми изважда разни палтенца за болонки и разни други кучове, обаче не и костюми на куче за деца.

То в крайна сметка може и с една едноцветна фанелка с дълги ръкави и клин в същия цвят да минем, пък да го накичим тук-там с петна, ресни и опашка, ама си мисля дали пък вие като майсторки на шевната машина няма да ми дадете някоя интересна идея
 newsm78
Здравей! Това намерих само ))))))) http://utrenniki.com/media/catalog/product/cache/1/image/9df78ea … 136e95/1/0/10.jpg 

# 98
На кой тегел се казва пико?  Embarassed

# 99
Пико се прави с оверлог, трябва ти специална машина за него. Дамски поли и рокли, трикотажни тениски често са поръбени така. Изглежда като гъст оверлог, но е приятно набрано и стои като къдричка. Не намирам снимка.

# 100
  • София
akuanna, много благодаря, може да взема идеята.

моргана, пико е нещо като много фин оверлог, прилага се по веревни краища, като при самото шиене силно разтяга края на плата и така ръбът става накъдрен, ако ме разбра. Прави се на специална машина и не на всяка материя. Обикновено за поръбване на фини шалчета и фишута. Не успях да открия картинка в нета за онагледяване.

mama Barba, писали сме едновременно едно и също  Laughing

# 101
# 102
Цитат на: Sash
Синът ми ще играе куче в една пиеса и трябва да му скалъпя костюм.
http://www.solnet.ee/gallery/knk01.html
http://www.slim.ru/news/vykroyki/kostyumy/novogodniy_kostyum_sobaki_vykroyka.php

# 103
valyach много благодаря, а как е обозначен този бод по машините, иска ми се да проверя дали го имам. Наистина за много летни дрешки се ползва.

# 104
Къдравелка благодаря, ще пробвам да го намеря!

Общи условия

Активация на акаунт