Клуб на храбрата шивачка -тема 10

• 91 229
  • 760
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Взех едно много тъничко, много еластично трико с идеята да правя клинчета на щерките.
Естествено от нещо съвсем просто си докарах някаква сложнотия  Mr. Green
Едното, за малката го направих като от самия плат на клина превих като каналче за ластика. За каката прикачих каналче с пъхнат в него широк ластик. Обаче се оказа, че ластика ми е много широк за каналчето и за по-сигурно първо си заших каналчето с ластика (без да застъпвам ластика) с прав тегел, след това зиг-заг. След това го приших за клина с прав и после всичко заедно със зиг-заг.
Обаче.... се получава някъде опън и не може да се разтяга спокойно ластика  Embarassed
Къде ми е грешката? В многото тегели или само в двата прави?!?
Че кинчето за малката стана много дълбоко и се чудя дали да не го резна и да го направя прикачен. Обаче ако пак стане така... няма смисъл

# 121
  • на втория етаж
2 posta по-нагоре-може да не е изчерпателно ,но е написано
Morgana-пико си става идеално с обикновен ситен зиг-заг,на почти нула-може като захващаш плата съвсем накрая,а може и леко да го превиеш на 2(всъщност резултата зависи от вида плат)
както и отговор на други 2 въпроса.Без да имам претенции че съм професионалист

Iluna,извинявам се,ако нещо ...  Praynig Hug  bouquet
Не се считам за професоиналист... Hug

# 122
  • на втория етаж
Взех едно много тъничко, много еластично трико с идеята да правя клинчета на щерките.
Естествено от нещо съвсем просто си докарах някаква сложнотия  Mr. Green
Едното, за малката го направих като от самия плат на клина превих като каналче за ластика. За каката прикачих каналче с пъхнат в него широк ластик. Обаче се оказа, че ластика ми е много широк за каналчето и за по-сигурно първо си заших каналчето с ластика (без да застъпвам ластика) с прав тегел, след това зиг-заг. След това го приших за клина с прав и после всичко заедно със зиг-заг.
Обаче.... се получава някъде опън и не може да се разтяга спокойно ластика  Embarassed
Че кинчето за малката стана много дълбоко и се чудя дали да не го резна и да го направя прикачен. Обаче ако пак стане така... няма смисъл

Предполагам в правите тигели - разпъни го максимално,докато се разпукат конците,ще разбереш кой тигел ти опъва.После ще го минеш отново,като разтягаш ластика.

# 123
  • София
Lina kaz-цитата не беше за теб.Не ми трябва извинение-само казах че го има написано HugМир и дружба м/ду народите.  bouquet
Бенита -аз бих постъпила по бабешки-напъни го максимално-проблемния шев ще се спука(скуса) и после ще видиш къде е било захванато повече и ще си го пришиеш само там.

# 124
  • Пловдив
 Hug Благодаря!
Ина мен първата реакция беше да го разпъна, но... не ми стискаше  Mr. Green Blush

# 125
За каката прикачих каналче с пъхнат в него широк ластик. Обаче се оказа, че ластика ми е много широк за каналчето и за по-сигурно първо си заших каналчето с ластика (без да застъпвам ластика) с прав тегел, след това зиг-заг. След това го приших за клина с прав и после всичко заедно със зиг-заг.

benitta аз лично бих си спестила поне два тигела, с много тигели на финна материя ще стане грубо от вътрешната страна, ето как бих постъпила,  след като си скроила колана зашиваш  двата края,  за да стане с обиколка равна или малко по малка от този на клина, като оставяш малък процеп от вътрешната страна, през който след това ще нанижеш ластика, прегъваш на две колана,  фиксираш с топбийки към клина, минаваш един прав тигел, като леко разпъваш и двата плата равномерно, за да не се спука шевът когато се обича, минаваш на зиг-заг, нанизваш ластика през оставения отвор и го зашиваш, след това на ръка внимателно със скрит бод зашиваш процепа.
извинявам се за дългия пост  Embarassed

# 126
Здр може ли да ми кажете как се прикача колан на панталон?

# 127
  • Sofia
Като на пола...

# 128
  • на втория етаж
Ето ги и обещаните снимки на пико зиг-заг:

# 129
лелеее, lina kaz newsm51
това ще го пробвам още утре,ако не ми мине котка път  Praynig
гениалните неща са прости  Heart Eyes

# 130
  • Глоджево/близо до Русе/
lina kaz,страхотна си  bouquet

# 131
  • на втория етаж
  Hug  Благодаря за интереса!  Grinning   Peace

Ето още нещо за лятото - може да се използва и за блузка,по-къс вариант:

http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=zyIJIo_b7Ww

# 132
Здравейте! Извинявам се, че нахлувам в темата ви. Обмислям идея за собствен бизнес, свързан с дрехи, идеята е наистина много добра. Но аз съм много боса в областта, признавам си. Има ли някоя от вас, която е запозната с целия технологичен процес от идеята до изработката на дрехите да ми пише на лични? Благодаря и извинявайте!

# 133
ПРИВЕТ   Grinning  на така наречения женски пазар  има един магазин за платове  3лева метъра   има и със детски мотиви аз купих на калинки   и по късно ще ви покажа какво успях да ушия   и един линк ви давам погледнете  дано съм била полезна :hug:http://www.axioma.3clab.com/mashini/kracheta/prisposoblenie_za_zwetenza.html

# 134
  • София
таня, къде точно на женския пазар?

Общи условия

Активация на акаунт