Клуб на храбрата шивачка -тема 10

• 91 070
  • 760
  •   1
Отговори
# 690
Mamagemelar, рокличките са страхотни! Сладуранките също стават за модели, да са ти живи и здрави.

# 691
Момичета според вас това възможно ли е на моя олд скул лучник  Praynig
http://www.makeit-loveit.com/2011/08/sewing-tips-attaching-butto … wing-machine.html
Laughing и моята машина е такава, и аз от години не шия копчета на ръка. За да нямаш проблеми, изключваш зъбите, нагласяш програмата на 7, регулираш дължината на бода на 0 и поставяш копчето, по лесно ще ти е да смениш крачето с това за копче, но аз послено време толкова съм свикнала, че си използвам обикновеното прозрачно краче, първоначална ръно вкарваш иглата в едната дупка след това в другата, и после газ на педала  Mr. Green

# 692
Много ти благодаря! Peace

# 693
Момичета според вас това възможно ли е на моя олд скул лучник  Praynig
http://www.makeit-loveit.com/2011/08/sewing-tips-attaching-butto … wing-machine.html
Laughing и моята машина е такава, и аз от години не шия копчета на ръка. За да нямаш проблеми, изключваш зъбите, нагласяш програмата на 7, регулираш дължината на бода на 0 и поставяш копчето, по лесно ще ти е да смениш крачето с това за копче, но аз послено време толкова съм свикнала, че си използвам обикновеното прозрачно краче, първоначална ръно вкарваш иглата в едната дупка след това в другата, и после газ на педала  Mr. Green
Ехеее мерси за подробното обяснение. Сега ще всема д анашия всичките копчета ахаххахаха.
А един тъп въпрос: как се изключват зъбците? Embarassed

Таня Душкова, плата е страхотен! То всичките са хубави де. Според мен в БГ трудно се намират толкова хубави платове на ниски цени, затова при възможност си поръчай от ибей. Дори и аз вече се замислям дали да не си поръчвам консумативи от там. Хубави платове, та дори и декоративни ленти не може да намери човек тука. Освен по някакви килограми или забутани магазинчета дето никой не ги знае и я свариш я не.

# 694
  • София
Pfy.Pisah 1/2 às i me izhwyrli!
Хора-платове като показания от Таня има на Пиротска и се водят за пачуърк.Цена 17лв (16,14) за метър при ширина 1,10.За мене са скъпи,и не са подходящи за всичко.Да не говорим че едва ли си заслужава да се режат на ръкохватки при положение че в някои вериги магазини квадратчетата са по 1 лв,а в комплект с ръкавица е 1,99 лв. и са с прекрасни шарки.Та ако човек си сметне лицето,пълнежа,гърба,канта и работата.... Twisted Evil
http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=335794939833171&se … ype=1&theater

Има и Тилда платове-историята е същата.Платове има доста,зависи какво е "евтино"
Има и по 3 и по 5 лв. метъра.Та-ако се интересувате от нещо конкретно(като идея,материал,цена,шарка)питайте с удоволствие ако мога ще помогна с информация.
бертичка-може и да нямаш копче на Лучника за сваляне на зъбите-пак си стават копчетата.Ако имаш възможност си прочети книжката,ако не пиши точно модела(а можеш и да го прогуглиш)

Последна редакция: пн, 02 юли 2012, 13:06 от lluna

# 695
За метър и 10 ширина тази цена според мен е висока. Иначе наистина за ръкохватки не си струва. Само ще се похабява плата за нещо толкова дребно.
Аз търся интересни промазки, тафти, шушляци и от сорта в района на Пловдив. Зимата за кучешките дрешки е голяма мъка човек да намери нещо интересно и да има поне малко водонепропускливост  ooooh!

За лучника ще пробвам по-късно тоя номер с копчетата ако ми остане време.
А този номер с иглата за правенето на лента за обкантване някой пробвал ли го е с трикотажна лента?  newsm78 И как трябва да се реже лентата по ширина или по дължина?  Thinking
Освен да взема да се пробвам на посоки.

# 696
аз пробвах с губерката-много е лесно Heart Eyes
на верев се реже плата  Peace

# 697
  • София
Бертичка-за Пловдив не съм наясно.Промазки-дефинирай интересно.Пиши на лични-имам някои дребни парчета-може да се разберем да ти пратя.На Ботев има в момента намаление на италиански платове-има разни неща ,коитто биха ти свършили раббота-тип кожа,найлон,промазка и са по 2 лв,но всеки ден е различно,така че....
Ако говориш за линка с бие лентата и губерката,който постнах-ако трикото е разтегливо-няма да стане.По принцип по посока на "райето" т.е по дължина може и да стане,но само ако трикото не е разтегливо и не е мокрено.Но пък така няма да има после необходимата еластичност.
Мамагемелар-не е задължително,може и право.

# 698
Бертичка-за Пловдив не съм наясно.Промазки-дефинирай интересно.Пиши на лични-имам някои дребни парчета-може да се разберем да ти пратя.На Ботев има в момента намаление на италиански платове-има разни неща ,коитто биха ти свършили раббота-тип кожа,найлон,промазка и са по 2 лв,но всеки ден е различно,така че....
Ако говориш за линка с бие лентата и губерката,който постнах-ако трикото е разтегливо-няма да стане.По принцип по посока на "райето" т.е по дължина може и да стане,но само ако трикото не е разтегливо и не е мокрено.Но пък така няма да има после необходимата еластичност.
Мамагемелар-не е задължително,може и право.
В кой магазин на Ботев?
Иначе по повод поръчките в eBay - предлагам ви  ако решим няколко жени да се организираме и наведнъж да се направи поръчката. Така хем ще избегнем допълнителното товарене в цената от отделните доставки, хем ще е повод да се видим, за да си го разделим...и да обменим още идеи... он лайф... Hug

# 699
  • София
Артмилена-няколко страници назад има подробно описание за София и адреси.
Цитат
Магазина на Граф Игнатиев е скъповат и беден.Магазина на Кирил и Методий е доста зареден с интерсни платове,но някои цени станаха безбожни.Платове на парчета има на Раковски в Какаду-и на номер.93. В Какаду на Симеон на Пазара има евтино трико на метър и на парчета.Има магазин на дондуков малко след операта посока музикалния.Има и в пряка на Тодор Александров на кило,но цената е ударила небето.В момента има намаление на Ботев на италианските платове преди Пиротска,(Ромина стил или нещо подобно) а също и отсреща.Най евтиното хасе е на бившия Кирков на паркинга.лично аз си купувам шивашки неща около женския-на Пиротска,в безистена на Никимекс,на Симеон.На Пиротска след Ботев посока Конст.Величков има магазин за резевни части на Лучник-може да има ремък(не всичко има)Там има и конци на далавера.

Последна редакция: пн, 02 юли 2012, 17:59 от lluna

# 700
lluna, къде е точно този магазин?
А за промазките имам предвид нещо с дребна щампа. Дали ще са текстове, цветя, картинки, точки ,райета или животинки няма значение. Абе знам ли някакви по-свежи десени в синьо розово, лилаво, жълто, червено ако ще. Нещо по-детско/кучешко. Просто много трудно откривам непромокаеми платове за кучешките якенца, които правя. Или даже и да открия все са едни убити цветове - черно, кафяво, сиво и все са едноцветни. Иска ми се тази зима да понаправя някакви по-свежи модели за моите пухкави клиенти, но не откривам.
Вярно, че и аз не ходя постоянно да проверявам, но по принцип магазините някак си зареждат едно и също. Явно зависи и какво се търси.
Ето това например е страхотно!

И тези също

Повечето такива платове са дизайнерски и не се продават по масовите магазини, а ако искаш да ти направят по твой дизайн си приготви маса пари  Laughing

# 701
  • София
Бертичка-отговорих ти на лични,преди да ти видя поста.Такива точно едва ли ще намериш.Иначе на Ботев,малко преди спирката на трамвая на ъгъла на ПИротска посока  гарата има магазин на 2 етажа "Ромина фашън" или нещо си с "р" фешън и пише до 70% намаление-там гледах такива по 2-4 лв.метъра ,те са навътре.Но имаше примерно леопардови шарки SunglassesОбаче всеки път като ида има различни неща.И са материя като гумирана.Аз например си взех памук версаче на абсурдно ниска цена(беше изцапано,но аз го боядисвам така или иначе,а щампата е релефна).
Промазките са друго нещо.

Последна редакция: вт, 03 юли 2012, 09:04 от lluna

# 702
lluna, къде е точно този магазин?
А за промазките имам предвид нещо с дребна щампа. Дали ще са текстове, цветя, картинки, точки ,райета или животинки няма значение. Абе знам ли някакви по-свежи десени в синьо розово, лилаво, жълто, червено ако ще. Нещо по-детско/кучешко. Просто много трудно откривам непромокаеми платове за кучешките якенца, които правя. Или даже и да открия все са едни убити цветове - черно, кафяво, сиво и все са едноцветни. Иска ми се тази зима да понаправя някакви по-свежи модели за моите пухкави клиенти, но не откривам.
Вярно, че и аз не ходя постоянно да проверявам, но по принцип магазините някак си зареждат едно и също. Явно зависи и какво се търси.
Ето това например е страхотно!

И тези също

Повечето такива платове са дизайнерски и не се продават по масовите магазини, а ако искаш да ти направят по твой дизайн си приготви маса пари  Laughing
Намерих го: http://platove-bg.com/index.php

# 703
 Shocked  artmilena, какви са тези цени  Confused Нищо не искам от такъв плат!  Crossing Arms

Bertichka, супер сладки са тези дрешки. Шлиферчето най ми харесва. А тези двете отдолу, милите, с тези качулки... Дали ще има куче което да позволи да му се надене шапка, че и да се разхожда така  Crazy

# 704
Киара, това е линк на магазина, за който стана дума малко по-горе...И аз се озъбих на цените...реших, че нещо не е наред....и за това се заемам днес след работа да се метна на колелото и лично да проверя....
Стана ми любопитно и от коментарите, че имало хубави платове, на много сносни цени, а на сайта пише за тях в категорията ликвидация. Обаче като разгледах каталога...сметнах за необходимо да отида, ако не за друго, поне от чисто любопитство... Та тази вечер мисля да проверя този толкова презентиран тук магазин... Wink

Общи условия

Активация на акаунт