Великобритания - тема 41 Зелено пролетна

• 60 757
  • 732
  •   1
Отговори
# 105
   Ехо, да се разпиша и аз, че гледам днес всички сте се втурнали и да не остана  Mr. Green
   Малката е с шарка, пак ме ядоса моята ДжиПи-тка. Изпринти ми два листа и довиждане, да ида да си купя от аптеката НЕЩО, ако и потрябва. Ама кво е това нещо, що пък да си го купувам, като може да ми го изпише например и тн не се знае. И аз нали само по форумите съм силна, там си глътнах граматиката и нищо не казах пак...Никога не ми дават рецепта за нищо, праща ме да си го купя и аз винаги така правя и после ме е яд, не за парите, ами щото си мисля, че на англ едва ли така им казват, ама и те едва ли си мълчат като мене...Както и да е, ще мине и това, ама пак два дена чета с какво се лекува шарка   Crazy
   Дидито първо Честито, лека бременост! И в БГ както са ти писали не се прави нищо до 10 седмица поне. Юркат се-според мен за лудо на частно всички. И обичайния сценарии е-виждам плодче, ама не се знае дали е живо, ела след една седмица-50лв и след една седмица пак. Евентуално преглед с вагинален ехограф-две приятелки аборитираха след него...и пак 50 лв. Един кашон хапчета за лудо и така. Лежи си, почивай си и не се филмирай. Другото ми любимо е в деветия месец всеки ден на тонове-25 лева всеки. Много важно било  Crazy
  Мари дано повече не боледувате, радвам се, че сте изкарали хубаво, искам и аз  Whistling Ние както ти писах си купихме и инхалатор и съм доволна за сега.
  Весела вечер, аз сега си купих една секция тъкмо и съм се нахилила като ряпа. Който е търсил секция в Англия ще ме разбере  Grinning

# 106
   Ехо, да се разпиша и аз, че гледам днес всички сте се втурнали и да не остана  Mr. Green
   Малката е с шарка, пак ме ядоса моята ДжиПи-тка. Изпринти ми два листа и довиждане, да ида да си купя от аптеката НЕЩО, ако и потрябва. Ама кво е това нещо, що пък да си го купувам, като може да ми го изпише например и тн не се знае. И аз нали само по форумите съм силна, там си глътнах граматиката и нищо не казах пак...Никога не ми дават рецепта за нищо, праща ме да си го купя и аз винаги така правя и после ме е яд, не за парите, ами щото си мисля, че на англ едва ли така им казват, ама и те едва ли си мълчат като мене...Както и да е, ще мине и това, ама пак два дена чета с какво се лекува шарка   Crazy
   Дидито първо Честито, лека бременост! И в БГ както са ти писали не се прави нищо до 10 седмица поне. Юркат се-според мен за лудо на частно всички. И обичайния сценарии е-виждам плодче, ама не се знае дали е живо, ела след една седмица-50лв и след една седмица пак. Евентуално преглед с вагинален ехограф-две приятелки аборитираха след него...и пак 50 лв. Един кашон хапчета за лудо и така. Лежи си, почивай си и не се филмирай. Другото ми любимо е в деветия месец всеки ден на тонове-25 лева всеки. Много важно било  Crazy
  Мари дано повече не боледувате, радвам се, че сте изкарали хубаво, искам и аз  Whistling Ние както ти писах си купихме и инхалатор и съм доволна за сега.
  Весела вечер, аз сега си купих една секция тъкмо и съм се нахилила като ряпа. Който е търсил секция в Англия ще ме разбере  Grinning

Благодаря ти мила   bouquet дано малката да се избави от шарката по-скоро и възможно най-леко. На мен мама ми каза, че никога не съм имала никаква шарка, а до колкото знам май е по-добре да се изкарва в детските години.  newsm78 Относно отношението на личните лекари към нас и аз мисля, че е различно, сравнено с това към британките, но това е друга тема. Аз съм решила да си записвам на лист всички въпроси които ми хрумнат през този период и когато отида на следващия преглед да си ги задам по ред. Иначе като влезна в кабинета и ще ги забравя. Забелязвам, че ако не се сещам да ги питам, може и да ми спестят доста важна информация. Това са ми наблюдения от предишни прегледи тук и накрая всеки път ме питат дали не работя в болница!
Честита ти секция, да си напълниш до горе Simple Smile Лека вечер Simple Smile  Hug

# 107

Не ви разбирам с тези мисли, как британците ги лекуват по-добре, честно.

Sonnia,

Пропуснах-6 седмици ваканция! Няма да ви се размине  Flutter

# 108
Елица, аз това за малоумието го казах с ирония, но може би не е проличало Wink

Разбрах аз, ама бая силна беше иронията  Grinning

Наистина не съм искала да прозвучи така както явно е прозвучало  Confused Rolling Eyes
Исках да помогна с мнението си  Rolling Eyes

Весел уикенд   bouquet

Ставаше въпрос за иронията на tzvetak
Много ми помогнахте с отговорите, мъничко ми се изясни с тия хиляда различни нива
 Hug

# 109

Uploaded with ImageShack.us
Да ви почерпя днес ставаме на 4месеца   newsm44

# 110
Miss Fine, четох във фейсбука за шарката и ето какво съм си извадила:
1. Може да даваш Calpol
2. овесени ядки, изсипани в чорапогащник и се оставят във водата, в която ще го къпеш. Те пускат скорбяла, която много облекчава сърбежите.
3. Calamine lotion облекчавало сърбежа, било някакво бяло мазило и като мажеш с него всяка пъпчица не оставяло белези после
4. -1-път се изкъпва детето във ваничка с половин чаша червено вино( за да избия по-бързо пъпките) ,
Ами дано съм помогнала!
Успех!

# 111
  • UK
Miss Fine в този филм с шарката бяхме преди месец. Яко мазане му е майката. А да не ви казвам колко сърби. Shocked За бременните варицелата е опасна, причинява аборти и малформации, така че Дидито, стой далече от деца, колкото ти е възможно  Laughing Бъезо оздравяване  Hug

# 112
   Благодаря gdobrinova за информацията. Тя за сега е добре, много малко пъпки има, без други симптоми. Температурата беше преди една седмица, ама тогава незнаех, че е от шарката. Дано минава вече. Честита месечинка   bouquet
  Толумби, не мисля, че ги лекуват британците по-добре, напротив.  Ядосвам се на моето ДжиПи, че не ми изписва нищо, а ме праща до аптеката да си купувам без дори да знам какво точно. Вярвай ми, това точно там където е клиниката трудно ще и се случи с британка, защото там си е гето. Ако ги видиш в чакалнята ще припаднеш, баш на ромки ми блъскат, крещене, викане. Все ми е на акъл, че тези не ходят да си купуват хапчета, дори не им се споменава, че си представям скандала. Мен на мене си ме е яд, че си мълча, ако бях устата и аз щях да знам с какво се мажат пъпки и да го имам Crazy
  Дидито пази се много от шарка сега, защото са много опасни при бременност, особедно в първите месеци. Моя бременна приятелка беше тук онзи ден, преди да избият пъпките, а то тогава е заразно. Та питах ДжиПи-то и за това и ми изпринти два листа с инфо. Пишеше, че ако не си карал или не си сигурна ти се прави кръвен тест дали имаш антитела, ако нямаш ти се бие веднага ваксина за да спре разболяване или да мине по-леко и те следят. Та моята приятелка звъня на акушерката, отиде даде кръв и познайте, резултата след 15 дена ще е готов, а до тогава тя ако се е заразила вече ще се е опъпчила....Дано вс е наред, тя е карала шарка, само се притесни и искаше за всеки случай да се тества.
  Хайде да спя, че ставам досадна  Party От интернета ме вбесиха, ама ще ми мине  Crazy

# 113
Представих си ги  Laughing

# 114
2/3 дни без лап топ и вие преполовихте темата  Wink

Благодаря на всички за отговорите за НИ. Аве точно за стейт  пенсията ме интересуваше (не че е сигурно, че тук ще се пенсионирам  Joy според калкулатора им имам още 41 години, еди си колко месеца и толкова си дни до пенсия  Joy имам време да се ориентирам Simple Smile

*Дидито*, нормално е, но те вече са ти отговорили от изчерпателно по-изчерпателно Simple Smile от мен лека бременност Simple Smile

Нещо сън не ме лови. С това време ми е много скапано и пак за седмица напред в дъждовна е прогнозата. Поне на брат ми приятелката е тук от месец почти и си имам дружка за разходки под дъжда. Утре брата обеща да ни разведе из Оксфорд 2те  Joy че се оплакваме от липса на мъжко внимание: брата в Лондон 2ра седмица вече, моя мъж май се е преместил да живее на работа (като му гледах смените си мисля, че чак понеделник вечер ще го видим) .... уфффф .... глупости всякакви .... ама ми е голяма скука .... искам топло сухо време .... то хубаво го искам, но май съм объркала страната в такъв случай  newsm78

Не се сещам, кой беше писал за оптици – аз ползвах последно Спектсейвърс и съм доволна, но преди това бяха Буутс оптишънс – там вниманието към мен беше доста повече пък, но пак не беше много по-различни от Спектсейвърс, само дето имаха 2но повече машинарии през който минах и прегледа отне близо час и половина. Лещи си поръчах от Теско оптишънс за седмица бяха готови пробните, не ми паснаха, смениха диоптъра (да е различен от този на очилата) много добре ми бяха, но аз не можах да свикна с лещи (от 15 години съм с очила и ми е навик да са ми на носа (без тях все едно не съм аз), и винаги като сложех лещите ги забравях и си слагах очилата и седях и се чудех глупавката защо така странно виждам  Joy От БГ оптици не съм доволна: от там последната ми диагноза е ''прогресивно ослепяване с лявото око'' и супер ме бяха наплашили, а тук на тази диагноза много се смяха и в 3те оптики където съм била. Но пък тук ми разбиха мечтите за лазерна операция като твърдо ми заявиха, че с моето усложнено и константно променящо се зрение просто да не съм си и мислела за такива работи  newsm78

Както и да е ...

Моя хулиган днес се разплака защото една сладка пухка на 9 месеца искаше да го помилва по лицетооо  Joy Joy Joy голям смях падна - по принцип само той ми разплаква дечица, а днес от нищото той беше разплакания  Joy написано не е толкова забавно, колкото беше на място днес ...

Спирам аз. Can't make sense even to myself! Само ми летят различни мисли из главата и не знам за коя да се хвана ...

ЛЕка и положителен уйкенд на всички ви  Hug

Последна редакция: сб, 21 апр 2012, 03:07 от ev:)

# 115
gdobrinova да са ни живи и здрави малките душички! Как е бебка, мина ли и обрива? И ние станахме на 4 и май започват зъби, че е доста неспокойна от два дена! Суче нон стоп на поискване включително и нощем. Вече мога да спя във всякакви пози  Mr. Green А в промеждутъците карам и прибирам деца от училище и ходя на огледи на къщи, че до края на другата седмица трябва да сме се изнесли.
Miss Fine шарка не се лекува, тя просто минава, при някои по леко и без никакви усложнения, при някои се налага долекуване. Дано си остане с малко пъпки и минава бързо. При мене и двете ми дъщери са я карали и двете не разбрах, че са болни. Голямата имаше температура много висока един ден и след това две или три пъпки на стратегически места, а средната само една пъпка на челото и ако не знаех, че има шарка в градината нямаше и да разбера. Пожелавам на всички така и се надявам и Дара да я изкара леко, като се има предвид, че съм отказала ваксините.
А и бременната ти приятелка щом е била болна от шарка няма от какво да се притеснява  Peace
Поздравявам всички с "Няма нищо по-хубаво от лошото време"  Mr. Green
Гледайте "Кецове" - нов БГ филм, не знам дали го има вече в торентите, на мене ми го пратиха на диск и много ми хареса!

Последна редакция: сб, 21 апр 2012, 11:56 от Ana Mu

# 116
Здравейте момичета.

*Дидито*  лека бременност ти желая и прекрасно бебче.

Ana Mu защо ще се изнасяте? Как върви търсенето, аз като търсих си спомням че беше кошмар.

Ев:) все се каня и все забравям да те питам, а и извинявай ако си казвала, но от какво ви бяха изгарянията? Ако не искаш не  отговаряй.

Пумпалка това с училищата звучи ужасно, дано ви намерят хубаво и близко училище Praynig

Времето тук хич не ми харесва тези дни, вали и грее слънце през 5 минути Crazy Днес сто пъти излизахме, Яна се учи да кара колело, а Боян си кара сам из комплексчето, че е отделено с ограда от останалите къщи и ми е по-спокойно.
Замислила съм се нещо и исках да ви питам, случвало ли ви се е да се подиграват на децата ви заради грешки в българския език. Имам идея да го взема с мен в Пловдив, но да го оставя при другата ми братовчедка, за да може да играе с племенницата цял ден на вън. Иска ми се да усети малко свобода, да тича и да играе на воля сред деца, а не сам по вилите. Замислих се обаче дали децата няма да му се подиграват на говора. Той имаше много богат речник и много добре се изразяваше, но напоследък започна да превежда от английски на български, когато говори с мен и звучи малко странно. Та се чудих дали ще му се подиграват newsm78

Аз сготвих Японското къри и ще се опитам да изведа пак децата, че мъж ми е болен, а на Боян му гръмна главата от задачи и писане Crazy

# 117
  • Нотингам/Пловдив
 Аз не съм влизала 1 ден и много сте изписали момичета  Hug
Шу ние имахме проблем с дечицата миналата година в БГ. С каката не, защото тя бързо ги поставя на място ,но малката след неуместни забележки от няколко деца отказа да слиза повече на площадката пред блока. Играеше само с 2 момиченца и то само ако аз съм там, а тази година не иска да си ходи в БГ.
 Дидито лека бременност и от мен.
 Аз днес реших да правя фунийки с крем ,но идеята не беше добра, оказа се че няма място и за мен и за мъжа ми в кухнята по едно и също време.Пречихме си взаимно и се издразнихме.Хубаво че сме на гости вечерта, ще поразведрим малко обстановката.

# 118
  • Варна, морето и сините вълни!
Извинете дами, че ще съм поредната със шашав въпрос тук.
Дъщеря ми играе балет и има нужда от нови туфли, поради пораснало краче. Но както може да се очаква тук най разпространени са руските туфли, които и разраняват краката. Искам да опитам с друга марка. Купих няколко неща на Roch Vaey< страхотно качество, на много конкурентна цена, на фона на тези тук. Ще се радвам ако някоя може да ме насочи към онлайн магазин за балетни бувки. Казат се soft ballet shoes. Намерих сайта на Roch Valey, но не предлагат онлайн търговия Sad
Благодаря предварително!

# 119
Mimito виж в ebay и на тази марка предлагат доста неща и други марки има.

Общи условия

Активация на акаунт