Великобритания - тема 41 Зелено пролетна

• 60 776
  • 732
  •   1
Отговори
# 120
Шу  местим се поради няколко причини!  Първо от сметките за ток ни се зави свят, щото няма сентрал хийтинг апартамента, а е доста голям и няма отопляне. Оказа се, че изплащаме и дълг на предишните наематели, натрупан незнайно как на метъра! Нямаме си дворче. Продадоха апартамента и ни изпратиха двумесечно предизвестие да се изнесем до не знам си кога, но ние се споразумяхме, че ще го направим по-рано и ще ни платят депозита на къщата (което пък от своя страна покрива дълга за тока, който неправомерно сме изплащали)! Та сега обикалям и търся къщи но си отгледах на кочини, направо съм се отчаяла. Налага ни се да разширим кръга на търсене, въпреки, че деня ни ще минава в колата с бебка, щото трябва да водя по-големите на училище!
В крайна сметка ще намерим нещо хубаво, накрая и на мен да ми е топло тук..но нашите грижи са нищо в сравнение с твоите! Дано всичко мине и замине успешно и леко!

# 121
Ana Mu дано скоро намерите хубаво жилище близо до училищата. Не ти завиждам за пренасянето, има ли кой да ви помага, защото сам е много трудно? Ние като търсихме преди две години още старата къща се нагледах на такива мизерии, че не е истина, а търсих в хубав квартал.

Много благодаря на всичко за подкрепата. Аз вярвам, че всичко ще е наред. Мен ме тормози, че пак съм я затворила и я пазя от болести, а то милото си иска да ходи на плей групи, плуване и тн. Трябваше този месец да започне прискул, но ще почака до юни, а тя всяка сутрин си приготвя чантата за училище.
И нещо смешно. Напоследък  когато отиде до тоалетната ме пита" Мамо, къде е на Яна пишката?!" След дълго обяснение, че е момиче и че пишка няма да има,тя започна да се кара,че си искала пишката, СЕГААААААА! Joy
Вечер чете книга с очила, ама не какви да е, ами за плуване Mr. Green И е влюбена #Crazy Непрекъснато повтаря, че го обича Crazy По сто пъти ме пита:"Мамо кога ще дойде да му каже Яна аз обичам теб? А  той да каже,че съм шунка!"!?

# 122
Христос Возкресе с голяма закъснение - вчера се прибрах.16 дни в Еквадор-  Quito,the cloud forest, the rain forest,Galapagos Islands. Беше невероятно .Аз харесвам почивки с елемент на приключение.Качила съм малко снимки във ФБ.
Поздравления за Златна толумба   bouquet

# 123
  • След завоя в дясно
golden - много интересно звучи, хайде пускай снимките, моля.
Е.Л.- благодаря за разяснението за восъка, аз бях решила че използваш някакъв нов вид  Laughing
Miss Fine ти не смени ли доктора заедно с новата къща? Много странно ми звучи това да те кара да си ги купуваш newsm78
svidni4ka -ти с какво маза като имахте шарка?
cocko фунийки с крем- мммм много вкусно

# 124
  • UK
svidni4ka -ти с какво маза като имахте шарка?

[/color]
С Каламин мазах, но пак трябва да си мине време докато завехнат. Нашият имаше навсякъде, дори и в ушите, а и на други тайни места  Laughing Моите пъпки минаха по-бързо, защото ми изписаха антивирусни. Първите два дни са кошмарни, сърби много Grinning
П.С. Golden разгледах снимките, невероятни са  Hug

Последна редакция: нд, 22 апр 2012, 09:44 от svidni4ka

# 125
Ell нали съм една разтропана, още не съм...Ходих един път, искаха ми здравни карти, после пък ми искаха акт за раждане и паспорти, после пък в четвъртък не работеше, а по принцип в сряда им е почивния ден  Crazy В това време и малката имаше бронхит, после шарката и ме е страх да сменя, да не останем без лекар като ни трябва и така. Даанооо другата седмица имам успех, ама нещо и новите не ми вдъхнаха доверие и може би за това не си давам зор  Confused

# 126
  • Лондон
Шу, мое мнение - подготви го детето, че ще има коментари и подмятания, като цяло българите не знаят как да реагират на различното и необичайното и обикновено правят странни коментари, вкл. и децата. Този път нямаше случай да отидем някъде на обществено място и някой да не из коментира "това дете говори английски"  Rolling Eyes Ако беше по-голяма, сигурно щеше да реагира... не знам как. При голeмите деца е сигурно по-лошо

Ana Mu, съчувствам ти напълно... местенето ме ужасява, да си призная, колкото пъти съм го правила, все ми е неприятно, сега като знам, че предстои, само гледам мислено да отлагам Confused Ще видим, сигурно на есен ще го правим на зор... Пожелавам ти да имате и малко късмет. В кой квартал търсите къща, извинявай, ако си казвала, пропуснала съм

На нас за шарката ни изписаха едни прахчета - трици, които да се разтварят във ваната, безплатни, разбира се, както са лекарствата за децата, моето дете много му харесваше да се кисне и му се отразиха много добре, явно пъпките завяхваха от тази вода. Обратното на мнението в БГ, където докторите казват децата да не се къпят 1 седмица, което за мен си е безумие. Моето дете я изкара много тежко, пъпките бяха една до друга, чак се сливаха, вкл. меки тъкани, ужас просто, мислех, че ще й останат белези, но всичко изчезна после

golden, как да видя снимките, нямам те във ФБ? Много се радвам за хубавите емоции Simple Smile Аз за такива пътешествия съм готова на всичко Laughing, но сега компенсирам само със спомени Wink

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 2 нови отговора. Shocked Бре, че сте раннобудни в неделя сутрин Heart Eyes

# 127
  • След завоя в дясно
Много сме ранобудните в Неделя сутрин Laughing
Miss Fine- пази я много малката сега понеже организмът много се изтощава след шарката, баткото ми беше с тежък бронхит след прекарана шарка, превантивно можеш да даваш осцилококциум, ако имаш.

# 128
  • UK
Golden, разкажи повече, ако имаш време де. Звучи супер!
Аз отивам в Казахстан другата седмица, ама е по работа и надали ще видя кой знае какво.
Фунийки с крем много обичам  Grinning

# 129
Момичета, да ви попитам нещо- дали някой от вас има информация за внасяне в УК на чинчила и декоративен заек? Синовете ми са много привързани към тях и ми се иска да си ги вземем. Опитах се да намеря информация по интернет,но това което прочетох ме обърка повече......

За ваканцията:ако някой иска да разгледа снимките,нека ме добави като приятел във ФБ (драснете един ред,че сте от форума,за да не ви откажа)
Може би трябва да уточня някой факти, преди да започна с разказа за Еквадор. Аз съм в УК от 1 година , но синовете ми (7г и 9г) са в БГ с родителите ми. Доскоро водех съдебна битка с бившия ми съпруг за разрешение да пътуват в чужбина.През март делото приключи в моя полза. След края на учебната година си прибирам децата в УК.Излишно е да казвам,че този период беше много труден за всички ни,защото досега никога не сме се разделяли за толкова дълъг период.
След края на делото реших,че сега е момента да отида на екскурзия ,която не е подходяща за деца защото след това ваканциите ни ще са family friendly Simple Smile
Защо Еквадор - всичко започна от орхидеите,които са ми голямааааа страст (Имам около 200 и даже успях да ги пренеса от БГ).Интересът ми е основно към cool and cold growing orchids, които се срещат в Перу и Еквадор.Пътувахме само двамата с приятеля ми ,защото не обичам големи групи. Една местна фирма отговаряше за нашето посрещане-изпращане-превоз, хотел и т.н.
Първият ден KLM ми скъсаха нервите . Оказа се за продали повече билети отколкото са местата в economy class  (пътувахме Манчестър-Амстердам, Амстердам-Кито). След като стана ясно че съм меко казано ....ядосана, бързо се намериха места в бизнес клас Simple Smile След 50мин полет до Амстердам и след това 11 часа до КИто + 6 часа часова разлика се чувствахме меко казано уморени.
Всичко обаче беше толкова интересно, "не европейско" Simple Smile , хората толкова дружелюбни ,че просто нямаше начин да останем в хотела. Кито (Quito) e разположен на 2 800м надморска височина,което за хора идващи от морското равнище е голяма разлика , която при нас се изрази в основно в задъхване и при най-малкото усилие. В интерес на истината очаквах да е по-зле.
Нашият хотел беше в новия град,където са разположени повечето банки, бизнес центрове, ресторанти и нощни клубове. През  дните  докато бяхме там успяхме да посетим стария град (с екскурзовод) - катедралата, президентството, още няколко църкви, хълма със статуята на Дева Мария,която пази града, музея на екватора, Археологическия музеи . Успяхме да се качим и на 4 100м близо до кратера на вулкана Pichincha, който е действащ вулкан.Всичко беше невероятно. Една от вечерите посетихме представлението на фолклорна група ,която представи танци от различни райони на Еквадор.... мога да разказвам с часове, но не искам да досаждам ..
А кухнята....ах, невероятно вкусна храна, страхотни пресни сокове от екзотични плодове.....

# 130
  • Лондон
golden, страхотен разказ Simple Smile, само не разбрах под какво име да те търся във ФБ? Наистина си избрала правилно време за това пътешествие... на мен това ми липсва най-много напоследък, преди все ходехме на диви места и по най-екстремен начин, сега все търсим family friendly, което си е скука, но само да порасне малко smile3503

# 131
golden, много интересно звучи пътуването.  Heart Eyes Погледни този линк има и телефон за повече информация. Може би е най-добре да се обадиш и питаш конкретно за твоят случай.  Hug

# 132
Наистина забравих да дам координати  Embarassed
Може да ме намерите чрез email: chikagobulls@yahoo.com

Засега съм качила снимки от Galapagos, постепенно ще чака и останалите от Кито, cloud forest and rain forest,както и от индианския пазар в Otavalo. ако ви е интересно ще разкажа и за останалата част от пътуването

# 133
golden, много интересно звучи пътуването.  Heart Eyes Погледни този линк има и телефон за повече информация. Може би е най-добре да се обадиш и питаш конкретно за твоят случай.  Hug

Много ти благодаря   bouquet

# 134
Не знам за другите, но на мен ми е много интересно и не бих отказала повече разкази. Пуснах запитване за добавяне във фейса.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт