Великобритания - тема 41 Зелено пролетна

• 60 805
  • 732
  •   1
Отговори
# 180
Анджи, дано да имате добри новини, около мен тези дни все такива емоции, едни радостни, че са им предложили това, което искат, други тотално разочаровани Confused Въобще системата не ми харесва, но друга няма, трябва да се адаптираме, лично на мен ми е радостно, че решихме нещата по-рано и сега само чакаме първия учебен ден Simple Smile
Аз да ти кажа честно съм 99,9% сигурна че ще сме в избраното училище все пак сме на около 5-10 мин пеша,но нали знаеш докато не се види черно на бяло все има едно малко съмнение.Вчера се поразходих с децата на покупки за маратонки и обувки полека лека реших да ги постегна за първия учебен ден.Накрая се прибрахме без нищо.Останах адски разочарована.
Някой беше споменал за Pre-School групите към училище моите деца посещават такава.Ходят всеки ден по 3 часа следобед.Така си ползваме 15 часа дадени ни от държавата.Учат ги на доста неща и съм много доволна.Научили са азбуката ,броят до към 50-60 познават цветовете и формите.Имат доста приятелчета с които ще продължат и по голямото училище.
Сега остава да дооправим и Българския език докато сме при баба и дядо и грешка няма да имат  Mr. Green

Лек ден на всички и ако някой знае рецепта или молебен за спиране на дъжд да се обади  Peace

# 181

[/quote]
Лек ден на всички и ако някой знае рецепта или молебен за спиране на дъжд да се обади  Peace
[/quote]  Joy Бая мощен ще трябва да е, че като гледам прогнозата ще се раждясва  Tired  Joy

# 182
Zdraveite mami,otskoro sme v London,jiveem na 10 min ot Barking station. Da6teria mi e na godina i polovina,septemvri pravi 2 i me interesuva dali ima bezplatno nursery po niakolko 4asa na den ili e samo plateno? a za bg detski gradini niakakvi mnenia?
Izviniavam se ako e iz4erpana tema,no rovia i tarsia i ni6to ne moga da nameria....
Mejdu drugoto i az 6te pravia moleben za dajd 4e malkata poludia v nas  #Crazy

# 183
От два дни имам едно идиотско издражение...от щастие все нахилена ходя!
(Това заради училището!)

Все забравям да кажа, че се отваря българско училище в Сърбитън  с предучилищна група , както и за по големи деца.Все още няма много информация. Сесиите ще са в събота. Давам линк, който има желание да следи в сайта за повече инфо:

http://www.bgschoolzvanche.com/

Времето е  #Cussing out .Аз съма на вълна бански и къси панталонки и ми е дено морскооо, ах кога ще излезне слънчицето?!?!

За акцента... не мисля, че е е страшно дечица на тази възраст, които все още се учат да имат такъв. Важното да не се изоставят, в случая да помагаме с англ, но да ги учим на български, все пак сме единствен източник!

Да вметна и сайта на National Trust.В момента имат отстъпка и членството излиза на много приемлива цена!

http://www.nationaltrust.org.uk/membership/?campid=KW0911

И да, ако спре да вали ще си използвам с радост картата да обикалям по забележителности и паркове.  Praynig

# 184
  • Лондон
А на потребителката  Doret само  в последното изречение колко глупост има- хич няма да  коментирам.
Много се ядосвам на такива коментари.Коя си ти,че да критикуваш и обиждаш така.Дорет я познавам и чета от много по-дълго и това,че нейното мнение не съвпада с мнението на повечето съфорумки не дава право на  никой да обижда.Доколкото знам Дорет е учителка и като се замислиш малко преди да седнеш да използваш клавиатурата тя наистина прекарва повече време с едно дете отколкото родителите му.
Другия път като решиш да не коментираш ми недей тогава.

WOW!А ти коя  си да ми забраняваш да изказвам мнение.Всеки който може да смята ще се съгласи с мен че въпросното изявление е пълна глупост:24 часа- 6 в училище- почивните дни- ваканциите.Това е елементарна математика.Щото се познавате  дай сега да се защитавате а?И аз я чета от доста време и толкова глупости и чиста дезинформация съм прочела от нея(за справка всеки може да и види публикациите) че не се сдържах тоя път.А май е трябвало- аз очаквах тя да ме захапе, а тя си имала адвокат.Както и да е за мен темата е до тук.

# 185
Цитат
Лек ден на всички и ако някой знае рецепта или молебен за спиране на дъжд да се обади  Peace
 Joy Бая мощен ще трябва  да е, че като гледам прогнозата ще се раждясва  Tired  Joy

Хехе, като се наемем тука всички заедно с молебена и смятай, че сме го направили мощен!  Grinning

Praynig Praynig Praynig   Wear Umbrella Wear Umbrella Wear Umbrella  Praynig Praynig Praynig  buria buria buria   Praynig Praynig Praynig ooooh!

(това последното съм аз Simple Smile)))

Толумби, Дорет, Елл, благодаря за мненията! Ценя всяко! Аз ще опитам в петък да помоля за тези планове. Ако стане - стане. Ако не - поне съм опитала максимално да разбера тукашното училище и да се включвам адекватно в подготовката у дома на детето.

Елл, имаме страшно много материали у нас. Нали наскоро говорихме за материалите за допълнителна подготовка тук. Внимателно следях темата. По-важното е, че не само ги имаме, но и работим по тях. Но информацията в Плановете за седмицата беше конкретна и изключително практична. Дискът с песни се върти у нас, но само от този План ми става ясно точно коя песен са учили (и то точно нея я нямаме у нас, а в плана е написано дори откъде е взета). Точно за седмицата, за която прочетох плана на крак преди да влезем на родителската среща, например, пишеше, че по "Числа" са учили да броят от 0 до 10 и обратно от 10 до 0. По абсолютна случайност в колата към болницата за инжекциите с Али брояхме точно така. Но не искам да е случайно това, с което помагам. Искам да е в целева помощ на детето, за да се чувства то супер в училище. И друга практична информация от този тип имаше вътре. Информация, която после в домашното не се появява. Аз, разбира се, искам най-много от всичко да стоим здрави и да не пропускаме училище. Но поне като се случва да седим у дома да имаме достъп до седмичните планове. Имам време и желание да помагам, да се интересувам.

GI, много разбирателство и уют в новата къща ви пожелавам и аз! А за помощниците мога да си представя и за тях какво вълнение е било!  Simple Smile

Цвета, вярвам, че си също права за прискул класове в самите училища. Нашите наоколо всички имат градинки в помещение в двора на училището и по панаири и мероприятия се подкрепят едно друго, но административно и финансово са си независи. И отделно има абсолютно неазвиси градинки. Както казваш ти, явно има и такива напълно част от училището. И да, много родители са надяват, че посещавайки такава детска градина, детето е с по-добри шансове за приемане в училището после.  Peace

Ужасия, ако имате възможност и не е много сложно, аз бих те посъветвала да наблегнете на английския. И тук детето ще го научи, учителите са търпеливи, има много деца, които идват без думичка да знаят, преминават някак през периода на заучаване и успяват накрая. Тук някой наскоро даваше пример с едно дете, което пристигнало в училище без думичка английски, а накрая на учебната година било избрано от цялото училище да държи реч/рецитира нещо (не съм запомнила в подробности). И все пак, за самочувствиетона твоето детенце и за да си направила максимума от първия ден да е по-спокойна в клас, ако имате възможност, наблегнете на английски.  Hug

Бенина, съжалявам, но и аз не подкрепям думите ти, особено в частта с математическите сметки. Децата също и спят, също и седят по следучилищни клубове, в колите не е най-удачното място за възпитание и обучение. Във ваканциите често седят с баба и дядо, пък и играят, в крайна сметка. Децата наистина прекарват много време с учителите/асистентите/възпитатели, и то най-активното си време, когато е най-свежа мисълта. Хубаво е човек да приема различни мнения, да извлича полза, да слуша опит. Което му харесва - да опитва да го следва. Което не одобрява - да опитва да не го прилага.  Peace

Последна редакция: ср, 25 апр 2012, 13:36 от Маpи

# 186
Каква съм аз на Дорет не ти влиза в работата.Тя поне изразява мнение и се опитва да помогне доколкото и с каквото може за разлика от теб.Вземи се върни и прочети какво съм писала а недей си прави свободни съчинения.Не съм ти забранила да изказваш мнение а казах да не се обиждаме само защото друг имал друго мнение.Има разлика нали.Да вземем да видим и твоите публикации май щото освен една рецепта за козунак другото е гола вода Stop

Последна редакция: ср, 25 апр 2012, 13:45 от aniji мама на Джозеф и Кейт

# 187
  • Лондон
Каква съм аз на Дорет не ти влиза в работата.Тя поне изразява мнение и се опитва да помогне доколкото и с каквото може за разлика от теб.Вземи се върни и прочети какво съм писала а недей си прави свободни съчинения.Не съм ти забранила да изказваш мнение а казах да не се обиждаме само защото друг имал друго мнение.Има разлика нали.Да вземем да видим и твоите публикации май щото освен една рецепта за козунак другото е гола вода Stop
И къде ги видя свободните съчинения.Цитирала съм те и съм обосновала коментара си.Май ти не четеш а скачаш щото си решила че обиждам дружката ти.И  в момента ти обиждаш мене точно защото имам друго мнение.Обърни внимание на факта че в момента ти обяснявам моята позиция-не те обиждам ,не  наричам коментарите ти гола вода и не те нападам.Аз  не смятам че трябва да трупаме мнения ей така за бройката.А и още нещо-дезинформацията не е помощ.

# 188
  • Манчестър
И къде ги видя свободните съчинения.Цитирала съм те и съм обосновала коментара си.Май ти не четеш а скачаш щото си решила че обиждам дружката ти.И  в момента ти обиждаш мене точно защото имам друго мнение.Обърни внимание на факта че в момента ти обяснявам моята позиция-не те обиждам ,не  наричам коментарите ти гола вода и не те нападам.Аз  не смятам че трябва да трупаме мнения ей така за бройката.А и още нещо-дезинформацията не е помощ.

Не намирам коментара ти за обоснован. Моето дете прекарва 10 часа на ден в училище включително и ваканциите.....я пак изкарай сметката. Някой трябва да бачка  и да плаща данъци все пак....if you know what I mean...

# 189
Честно да ти кажа не ми пука какво мислиш ти както вече споменах и преди попитах коя си ти и защо обиждаш.Това попитах и пак ще те питам къде видя да кажа че ти забранявам нещо.
Ето още веднъж ще ти посоча и голата вода в изказванията ти.Пишейки в отчетните теми не трупаш мнения тях ги трупаш в другите теми.Върни се обратно в Правила Условия и Указания прочети и пак коментирай.
Аз скачам защото не обичам и не разбирам хората които не дават смислен отговор на въпросите които се обсъждат.Не видях и твоята позиция по темата а само коментар че мнението и било глупаво.Това за мен е обида.Дали Дорет ми е дружка или не не ти влиза в работата и друга съфорумка да беше пак щях да скоча.
Приятен ти ден аз имам по интересни занимания отколкото да си губя времето в празни приказки с теб

# 190
  • Лондон
За мен е обоснован.Аз не мога сега да разгледам всеки частен случай.Но дори и в твоя случай детето ти не прекарва 10 часа с една и съща учителка -та тя да се бие в гърдите как тя видиш ли прекарва повече време с детето ти от теб.Да не говорим че учителите с които аз съм имала контакт до сега въобще и през ум не им минава да правят такова нещо Simple Smile.Също така една учителка има 30 деца в класа си обикновенно, малко е трудно да обърне  лично внимание на всяко едно през цялото време докато е с нея примерно.По въпроса за бачкането и плащането на данъци съм повече от наясно.Аз съм от тия дето от момента в който съм стъпила в тая държава все това съм правила.В момента си гледам децата защото  мога да си го позволя и защото ако работя и плащам да ми гледат децата като тегля чертата ще излезе че работя почти за без пари.За мен темата е приключена.Всеки има право на мнение.Аз моето си го казах.Няма да коментирам повече.Няма и да се защитавам ако пак се разлетят плюнки.Ако взема пак да посмея да изкажа мнение току виж съм натрупала достатъчно публикации та да ме приемат за равностоен член на форума  Laughing. Peace Peace

# 191
Здравейте, пак няколко дена ме няма, малката не ме оставя намира, иска да си играем постоянно  Laughing. Таткото беше почивка и ходихме до East Midlands Designer Outlet, хареса ми, беше нещо различно от нашия The Potteries Shopping Centre, че ми беше омръзнал.
Анджи браво за kindlе, моя казва че това му е най-добрата покупка от доста време насам. Много е доволен, то и аз го използвам от време на време доста е удобен. Може да качваш и pdf файлове но се виждат доста кофти.
Иначе ние продължаваме с обрива, вчера ни дадоха нови мазила, ако и те не помогнели ще ни пращат на дерматолог.
Много хубав разказ за Еквадор
Ев и аз се просълзих, радвам се че сега сте добре!
Айде толкоз беше спокойствието  newsm32

# 192
Таткото беше почивка и ходихме до East Midlands Designer Outlet, хареса ми, беше нещо различно от нашия The Potteries Shopping Centre, че ми беше омръзнал.
Aз бях там вчера с дечурлигата да търсим обувки и маратонки и накрая нищо не ни хареса или нямаше нашия размер.Ти в кой град си?
Сега погледнах и вашия шопинг център  и изглежда добре може и да се разходим някоя събота до там да го видим как е

# 193
  • На село (близо до Лондон)
Дорет, Анджи защо така скачате? Doret, направо си беше груба с това "кога ви дойдоха децата в Англия и кога вече не говорят български или с акцент"...

Наистина околната среда много бързо асимилира децата, а те са като гъби. Така че напълно приемам че може да има деца които да говорят български слабо и/или акцент - имам две такива в къщи, въпреки че говорим в къщи на бг и на бг училище ходят и се занимавам с тях. А това кои бил учител, и кои тн. са си празни приказки.
Мари, успех но не се напъваи толкова с ученето, то ще си доиде  Simple Smile

Naneva, най-малкото ми дете е долу-горе колкото твоето. Безплатна градина има след като са навършили 3 години по 15 часа на седмица. За такива малки, няма безплатни но има частни градини

# 194
Анджи ние сме в Stoke-on-Trent

Общи условия

Активация на акаунт