Великобритания - тема 41 Зелено пролетна

• 60 799
  • 732
  •   1
Отговори
# 165
  • След завоя в дясно
GI- Честита къща, с много любов да я изпълните. Къде се преместихте сега?
Маpи- можеш да вземеш помагала, хем да се занимавате допълнително, хем ще видиш матеряла и по домашните ще се ориентираш с какво се занимават в момента, в случай че плана с училището пропадне.  Peace
Елица-Сестрица с детенце ли ще пътувате до Русия?

# 166
Ell няма да я взимаме с нас, защото мама предложи да я гледа.Иначе щяхме заедно да ходим.

Дорет
според мен е напълно възможно да има акцент детето  Peace За другите не мога да говоря, само за моята дъщеря.Всеки ден е по 6 и половина часа в градината.Като се прибере иска да гледа филмчета по cbeebies.Ето още половин един час английски (макар, че не й давам всеки ден да се заседява пред телевизора).Ако се заиграе сама говори само на английски с куклите.Ето дори днес на гости ми е едно българче и ги слушам, че двете пак мешат ту на български, ту на английски си говорят.Вкъщи говорим единствено български.Но имаме приятели, които не са българи и ако имаме гости или сме излезли с тях пак говорим на английски.В БГ не сме си ходили от близо две години.Сама виждаш, че в ежедневието повече слуша и говори английски.Определено й е по-силен в момента от българския, а като говори български има акцент.Предполагам с времето ще се изчисти.
Но ти като учител би трябвало да знаеш, че това е абсолютно нормално.Не разбирам защо се изненадваш.

# 167
tzvetak благодаря за бързия отговор ще огледам и там.Нашите резултатаи излизали в понеделник така че имаме още няколко дни да дерзаем  Peace

# 168
  • Манчестър
Ell няма да я взимаме с нас, защото мама предложи да я гледа.Иначе щяхме заедно да ходим.

Дорет
според мен е напълно възможно да има акцент детето  Peace За другите не мога да говоря, само за моята дъщеря.Всеки ден е по 6 и половина часа в градината.Като се прибере иска да гледа филмчета по cbeebies.Ето още половин един час английски (макар, че не й давам всеки ден да се заседява пред телевизора).Ако се заиграе сама говори само на английски с куклите.Ето дори днес на гости ми е едно българче и ги слушам, че двете пак мешат ту на български, ту на английски си говорят.Вкъщи говорим единствено български.Но имаме приятели, които не са българи и ако имаме гости или сме излезли с тях пак говорим на английски.В БГ не сме си ходили от близо две години.Сама виждаш, че в ежедневието повече слуша и говори английски.Определено й е по-силен в момента от българския, а като говори български има акцент.Предполагам с времето ще се изчисти.
Но ти като учител би трябвало да знаеш, че това е абсолютно нормално.Не разбирам защо се изненадваш.

Моя син е роден тук и ходи на градина фул таим от 5 месечна възраст. Говори и двата езика без проблем. Български без акцент, англииския с местния. В къщи се говори само на български. Няма проблем с комуникацията в БГ, няма акцент , никой не му се подиграва и са с племенницата ми по цял ден са пред блока с децата. В къщи гледа само БГ ТВ.

# 169
Ave децата са много различни.Предполагам зависи и на колко е години.Моята за сега има акцент.Само на определени звуци.Но тя говори от няма и година и половина.Надявам се да, че с възрастта ще се изчистят.
БГ телевизия нямаме.Май няма и да слагаме  newsm78

# 170
  Здравейте и от мен. Ние сме добре, шарката мина, от днес малката е на градина, сега засичам до колко дена ще е пак със сополи  Crazy Смених вчера ДжиПи-то, оказа се, че в тази сграда са 4 различни клиники, аз си мислех, че е една, та имам база за сменяне  Mr. Green
  Моята мишка знае 5 думи, повечето на английски. На градина е по 10 часа на ден, нормално е. Аз ще се радвам, ако говори БГ добре, предполагам, че ще е с акцент. У нас говорим само на БГ, имаме БГ телевизия, но все пак тя е тук будна по няколко часа. Вчера бяхме в един магазин и тя гонеше едно момичнеце и викаше Кака Кака  Laughing Никога не съм сравнявала хората, камо ли децата...
  Ев, направо ми тръгнаха сълзите, малкия дявол е бил, дано бързо го забравиш. Малкия няма да има белези най-вероятно. На мен като малка ютия ми е падала на 3 места на тялото и нямам белези.
  Голден, страхотни снимки и разказ. Направо се отнесох вчера като ги гледах. И по-важното страхотна новина за децата, дано скоро сте заедно и повече да не се налага да се делите за дълго Simple Smile
  Тези градини в училището след 3 годишни така и не мога да ги схвана. Точно до нас има училище като наближи ще ида да питам какво що. В на малката градината може да си седи доколкото знам по цял ден, но ми се ще сякаш да е в тукашната за да се познава с децата и да свикне с обстановката. Чувала съм, че с бусчета ги возят от градината до училището и пак ги взимат. Но пък голяма галимация ми се струва  Rolling Eyes
  Джи честита къща, с много любов да я изпълвате, а може и с една мома  Mr. Green И ние вчера боядисвахме, под ние разбирайте мъжа ми. Ама дзверка беше приспана, че е страшно бедствие  Crazy

# 171
  • Лондон
GI, честита къща, много хубави емоции в нея ви желая, дано бързо приключвате с периода по преместването Hug Чудех се къде изчезнахте... Разкажи как я карате, като те оставят със свободно време де Heart Eyes

Анджи, дано да имате добри новини, около мен тези дни все такива емоции, едни радостни, че са им предложили това, което искат, други тотално разочаровани Confused Въобще системата не ми харесва, но друга няма, трябва да се адаптираме, лично на мен ми е радостно, че решихме нещата по-рано и сега само чакаме първия учебен ден Simple Smile

Мари, позволявам се да те поправя, че pre school часовете мога да се посещават и в истинско училище, не само в детска градина, това се прави особено често, когато родителите се надяват после да приемат децата им в същото училище... Въпрос на избор и на какво е достъпно за родителите в даден момент

За езиците и акцентите въобще не ми пука другите деца какво могат и говорят, извинявам се, но  няма да се сравняваме и надскачаме сега чисто по български, нали Wink Мен ме радва, че детето ми се развива в това отношение, и покрай българския и английския се опитва да говори и разбира още 2 езика (то това не е важно, разбира се  Wink, останалото са свободни и безполезни разсъждения Peace

# 172
Маpи,

Имаш пълното право да изискваш всякаква иформация от училище, която има отношение към твоето дете.
Това, включва и плановете за обучение, както и по-детайлни отчети за прогреса й.
Няма практика да се дават регулярно такива, извън задължителните отчети,
не поради всеобщия учителски заговор срещу родителите да ги държат на страна и в тъмно неведение,
а защото тук се има много повече доверие към работата на учителя.
Повечето родители не изсикват подобна информация и няма редовно установена практика.
Не ме разбирай погрешно, не те критикувам, разбирам мотивите ти.
Обясни тези мотиви в любезно писмо до вашия директор.
Могат да ти откажат информация, която по някакъв начин се преценява,
че е конфиденциална по отношение на друго дете.
Във Freedom of Information Act има и раздел, който покрива и тези отношения, погледни там за повече подробности.  
Ако ти откажат информация, трябва да посочат мотивите за това.
Може да поискаш после разговор, за да дискутирате това или да задействаш процедура на оплакване.
Не мисля, че би се стигнало до там.

Последна редакция: вт, 24 апр 2012, 21:36 от zlatnata tolumba

# 173
  • На село (близо до Лондон)
Благодаря за милите пожелания за новия ни дом - дано да го изпълним с любов, но повече деца- не, ни момички, ни момци ми трябват повече  Peace тези да сме здрави да си ги отгледаме.

Ел, пак сме тук в района където си живеехме, но в по-голяма къща че много деца ни се насъбраха Crazy
А за акцента, чудя се кога ви дойдоха децата от България, кога научиха английски, та почнаха и с акцент да говорят. Моето дето слуша и говори български само с мен си говори без акцент, а какво остава при двама родители българи, че и още деца в семейството.

Doret, хъм как да кажа ... доста грубо звучи това. Ти това на база какъв опит го казваш - едно-единствено дете, което в къщи ти си го гледала до училищна възраст (бащата на работа, предполагам) и всяко лято по 4 месеца в България? Да, сигурно говори добър български ...
Нямаш опит как е с две и повече деца, двама работещи родители и тн. не го даваи толкова поучително, като че си изгледала 4-5 деца във всякакви ситуации

# 174
  • ENGLAND
GI това, че имам едно единствено дете, а не три не означава, че нямам мнение по въпроса. Всъщност всичко опира до родителите, а не до децата, незвисимо колко са, едно две три, четири.
А опит с деца имам мноооооого, трицифрено число деца са минали през ръцете ми и са прекарали доста повече време с мен отколкото с родителите си.

# 175
  • Лондон
GI Честита нова къща.Да ви е пълна със любов и детски смях.Радвам се да те видя да пишеш пак в темата,винаги те чета с удоволствие.Представих си как сте се местили с тримата юнаци Laughing,и как правите ремонт.Ние се местихме преди около 6 месеца и то без бебе и още не мога да се възстановя Simple Smile
А на потребителката  Doret само  в последното изречение колко глупост има- хич няма да  коментирам.

# 176
  • UK
GI честито и от мен. Само ще ти пожелая да няма никога повече ремонти, нищо да не се разваля и нищо да не остарява  Laughing
 За децата и акцента смятам, че е строго индивидуално, както и при възрастните. Защо не коментитаме хората, които са от години в Англия, а не говорят правилно или изобщо. Всеки се движи със свое собствено темпо. На един му вървят езиците, на друг-математиката, на трети - нищо  Laughing
 Приятен ден въпреки дъжда  Hug

# 177
не разбирам какво значение има дали детето има акцент на бълг или няма, ако ще живее за постоянно в Юк  newsm78 важното е да говориш добре езика на държавата в която живееш.
Дорет - децата ми са в Юк от няколко месеца само и вече има думи, които Лора определено предпочита да ги казва само на английски -" благодаря"," довиждане" и "извинявай" и се връзва езика докато ги каже и предпочита английските.               

# 178
  • на малък остров в океана
Докато сте на темата за акцента и езика - мислите ли, че има смисъл да водя дъщеря ми на уроци по английски преди да дойдем в UK или на място контактът с другите деца ще е достатъчен.
Тя учи английски в детската градина, но на доста елементарно ниво - цифри и буквички и всякакви думички учи предимно от онлайн игрички и от филмчетата за Пепа пиг, които обожава. Може да брои до към 13-14 на английски и разпознава някои буквички като ги види.

# 179
А на потребителката  Doret само  в последното изречение колко глупост има- хич няма да  коментирам.
Много се ядосвам на такива коментари.Коя си ти,че да критикуваш и обиждаш така.Дорет я познавам и чета от много по-дълго и това,че нейното мнение не съвпада с мнението на повечето съфорумки не дава право на  никой да обижда.Доколкото знам Дорет е учителка и като се замислиш малко преди да седнеш да използваш клавиатурата тя наистина прекарва повече време с едно дете отколкото родителите му.
Другия път като решиш да не коментираш ми недей тогава.

Общи условия

Активация на акаунт