Великобритания - тема 41 Зелено пролетна

• 61 183
  • 732
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте , позволявам си да попитам в тази тема дали някой знае добър он-лайн курс по английски , по специално за упражняване на спийкиниг и лисънинг ??? Или някой сайт в който а може да е упражнява човек?
Мисля че rosetta stone но за тях трябва да си платиш и ти пращат дисковете по пощата.Те са на такъв принцип слушане и говорене  Peace
http://www.rosettastone.co.uk/s60a105t?cid=se-gguk105t5&pc=s … 7ACFcQKfAodYjTVoA

# 391
Българска Пролет- тази събота, в Хайд Парк:

http://bulgarianspring.org/

http://bulgarianspring.org/index.php/event

# 392

Да се присъединя към това инфо, на 24-ти ще има представление в посолството. Много е хубаво, нищо натоварващо, много музика, препоръчвам с две ръце! За повече информация влезте в сайта на посолството Simple Smile
Ние още не сме се преместили  Mr. Green
Поздравявам всички със страхотното време, пекохме се на един паб почти цял ден, намазани с крем! Дано се задържи..

# 393
Здравейте , момичета ! Въпросче : какви документи са ми необходими , за да наема жилище в Англия и каква е процедурата като цяло ? Благодаря Ви  предварително за информацията и се извинявам ако е писано ( най - вероятно е ) преди , а аз не съм го открила .

# 394
Отговор : единствено са необходими финикийски знаци, чийто количество е надлежно изписано с арабски цифри в bank statement. При достатъчно количество няма начин да няма начин.

# 395
Здравейте , момичета ! Въпросче : какви документи са ми необходими , за да наема жилище в Англия и каква е процедурата като цяло ? Благодаря Ви  предварително за информацията и се извинявам ако е писано ( най - вероятно е ) преди , а аз не съм го открила .
Дадоха ми да попълня една бланка и ми направиха кредитен чек. Първият им въпрос беше от колко време съм в УК. Тук на много места ги вълнува дали си от по-малко от 6м в УК ( в един момент започнах да се шегувам за "фаталните 6м").  Това, което ме "спаси" беше факта че съм на постоянен контракт с добра заплата.

# 396
O.k , ясно е че трябват пари ! Според вас какво значи достатъчно ? Ако нямам договор за работа какво се случва и ако съм от вчера в кралството ? не искат ли някаква регистрация в полиция и други такива , доколкото ми е известно много от наемодателите искат банкова сметка , как ако за банкова сметка ти искат доказателство за адрес ? Та ако искате да помогнете моля , ако не ....уточнявайте точно колко финикийски знака ще ми трябват за (да речем )едногодишен престой в страната. Да поясня - работа нямам , договор също .

# 397
  • Манчестър
O.k , ясно е че трябват пари ! Според вас какво значи достатъчно ? Ако нямам договор за работа какво се случва и ако съм от вчера в кралството ? не искат ли някаква регистрация в полиция и други такива , доколкото ми е известно много от наемодателите искат банкова сметка , как ако за банкова сметка ти искат доказателство за адрес ? Та ако искате да помогнете моля , ако не ....уточнявайте точно колко финикийски знака ще ми трябват за (да речем )едногодишен престой в страната. Да поясня - работа нямам , договор също .

Ти сериозно ли говориш или по скоро ни мяташ на джанката?

# 398
При тази ситуация да наемеш самостоятелно жилище е почти невъзможно, можеш да наемеш единствено стая от къща. За да наемеш от агенция ти трябва добра кредитна история, доказателство че работиш и доход около 2,5 пъти наема. Тоест трябва да докажеш поне 2000 паунда на месец, за да наемеш едностаен апартамент за 800 паунда в Лондон  Simple Smile С частна обява е почти същото, но можеш да извадеш луд късмет и да попаднеш на готин хазяйн дето иска по- малко доказателства за твоята платежоспособност. А, да не забравяме и поне 2 препоръки - от предишен хазяйн и/или работодатели.
Аз съм малко объркана днес  Thinking Пуснах късна апликация за праймъри и бяхме включени във второто класиране. Днес получих писмо, казващо " Уважаема...., с удоволствие Ви съобщаваме че детето Ви е прието по ПЪРВО желание в у-ще...." А аз това у-ще дори не съм го писала в апликейшъна, ясно е че има някаква грешка. И сега какво да направя?!

Последна редакция: ср, 23 май 2012, 17:08 от E.L.

# 399
Ама вие да не сте се събрали тук само да се заяждате , бе хора .Питам като човек ! Искаме с мъжо да идем в Англия ?Нямам си идея как са процедурите там , понеже досега бяхме в държава , където всичко си е мнооого free и легално за българи Ако някок ще отговори като човек да отговаря а да не си мисли за овощни градини !

# 400
Благодаря ти , E.L . Значи ако мога да им докажа доход 2.5 повече от наема става ...оххх , успокоих се .Сега разбрах колко пари трябва да им докажа .Ние не мислим за Лондон , а за някое по - спокойно местенце .Може ли да ми кажеш ако някъде има подробно описани стъпките по които трябва да вървя след пристигане в Англия !

Последна редакция: ср, 23 май 2012, 17:20 от kukumber3

# 401
ето тук можеш да видиш за стая от къща,  http://www.bghelp.co.uk/adds/

нищо няма да ти искат освен пари за 3-4 седмични наема. като постоите 1 година и си стъпите на краката можете да почнете да се оглеждате за отделно жилище. в същия сайт има описано най-най-подробно какво ви трябва за да стартирате тук. успех и както се казва "четене му е майката"  Grinning

# 402

Ти сериозно ли говориш или по скоро ни мяташ на джанката?
Свиркай си и с еднодневки не се занимавай не си заслужава  Peace

# 403
е, недейте така  Hug всеки някога е бил в позицията на "нов" - дали на нова работа или на ново място... и е задавал тъпи въпроси. аз поне съм била няколко пъти в позицията на новопостъпила в международна работна среда и съм безкрайно благодарна на колеги чужденци / най-вече канадци и французи/, които са били страшно търпеливи и са ми показвали и обяснявали по 10 пъти едно и също нещо без да се дразнят и да ме навикват.
не виждам нищо трудно в това да се отговори накратко или поне да се даде линк към друг сайт с информация.

# 404
Извинете , мили дами , че попитах сънародници за информация , май ще е по - добре да питам поляци , румънци и всякакви други , отколкото вас. Аз никога не съм постъпвала то този начин със сънародници , за осемте години , в които обикалям по чужбините .Помагала съм и пак ще го правя , понеже съм се отвратила от хора излезли навън и забравили родната мизерия ....ехооо и вие сте се родили в Бг , а това че сте успели , имали късмет или сте работили здраво за да постигнете нещо ( евала ви ) , но не ви прави повече хора от другите.Благодаря на всички дали полезно инфо ! Всеки тръгва от някъде и това да му протегнеш ръка нито е срамно , нито обидно !

Общи условия

Активация на акаунт