Великобритания - тема 41 Зелено пролетна

• 60 909
  • 732
  •   1
Отговори
# 420
  • UK
EL, аз съм постоянно в странство този месец и затова само хвърлям по едно око тук. На мен навсякъде ми е интересно,в общи линии в Астана,Казахстан не бих отишла на екскурзия (като изключим центъра,където всичко е супер,останалото е като БГ преди 20 години), но в Мадрид ако някои ходи мога да препоръчам ето това място:http://www.corraldelamoreria.com/landingpage/flamenco-madrid-res … bACFQ8htAodYV6M2g
много ми хареса
Имате ли вече планове за ваканцията? Ние отиваме в БГ.

# 421
maimunka да не се засечем в събота на Лютън с теб  Peace

# 422
  • UK
щеше да е супер,децата да си играят,а ние да се запознаем  Grinning
ама ние летим във вторник до Варна,на обратно сме от София сигурно на 9-ти.

# 423
щеше да е супер,децата да си играят,а ние да се запознаем  Grinning
ама ние летим във вторник до Варна,на обратно сме от София сигурно на 9-ти.
А ние на 18 от Варна пак жалко нищо другия път.Приятно изкарване ви пожелавам   bouquet

# 424
  • Bristol
Биляна, тези дни не са твое право и можеш да ги ползваш само ако са ти позволили. Преценката наистина може да е много субективна и от училище до училище варира. Преди няколко месеца се вдигна шум за тези отсъствия от училище и че глобите ще бъдат променени. Много дискусии имаше, не знам дали накрая промениха нещо официално. Ето малко старо четиво Government to fine parents who take children on holiday during term-time
Причините ти звучат уважителни, изненадана съм, че не са ти позволили тези 8 дни  Thinking

# 425
Биляна, ето информация за 10-те дена и религиозни празници:

Скрит текст:
Schools may, at their discretion, approve holidays in term time for pupils of compulsory school age, up to a maximum of ten school days in any one school year. Such permission is granted in accordance with the governing body's policy. This can be for a holiday with the pupil's parent or someone else who is acting in the parent's place. A parent who takes a child on holiday during term time without permission could be issued with a penalty notice for failing to ensure that her/his child attends school regularly or could face prosecution.

A parent may wish to take her/his child on an extended holiday, for example, to visit relatives abroad for several weeks. If a school does not grant leave of absence and the pupil still goes on holiday, absence is to be recorded as unauthorised. If parents fail to abide by the agreement reached with the school and keep a child away for a period in excess of that agreed, any extra time should also be recorded as unauthorised. Schools may delete from the roll a pupil who fails to return within ten days of the agreed date unless there is a good reason for the continued absence, such as illness

Pupils are allowed time off school to celebrate major religious occasions. A pupil is allowed to have time off even if s/he also attends the school's acts of collective worship. It is good practice for parents to inform the school, in advance and in writing, that their child will be absent to celebrate a major religious occasion.

Да направиш официално оплакване:

Скрит текст:
A parent can make a formal complaint to her/his child's school. All maintained schools are legally obliged to have a complaints procedure in place and to publicise their procedure. Other schools may also have a formal complaints procedure.

The formal complaints procedure could be used when a parent finds that initial discussions to resolve the problem informally have been unsuccessful. Many schools will have a three-stage complaints procedure, with the complaint being considered initially by a designated staff member. If that staff member cannot resolve the complaint it is then likely to be considered by the headteacher. The final stage of the procedure is likely to be consideration of the complaint by a complaints appeal panel of the governing body. If the complaint concerns the headteacher, stage two of the procedure may need to be omitted. In very small schools the complaint may need to be considered initially by the headteacher.

If the complaint reaches the governing body's appeal panel, the panel will convene a private hearing to consider the complaint. No governor should sit on the panel if s/he has already been involved in the complaint or in the circumstances surrounding it. The child's parent will have a right to attend the hearing and to explain her/his complaint. The headteacher will then be invited to explain the school's actions. If the appeal panel decides to uphold the complaint, it will decide on the appropriate action to be taken to resolve the complaint and may recommend changes to the school's procedures to ensure that similar problems do not arise in future
Ако, и след това не си доволна от решението може да подадеш официално оплакване в Общината. Трябва да попиташ какво точно трябва да направиш за това.

Глобата е 100 паунда (50, ако се плати до 28 дена) :

Скрит текст:
In England, local authorities, headteachers, deputy and assistant headteachers (if authorised by the headteacher) and the police have the power to issue a £100 (£50 if the penalty is paid within 28 days) fixed penalty notice to a parent in relation to the truancy of her/his child. If the penalty is unpaid after 42 days, the local authority can decide to prosecute for the offence. Fixed penalty notices must be issued in accordance with a code of conduct drawn up by the local authority and cannot be issued until a code has been drawn up.

Сори за всичките чаршафи за четене, но съм прекалено уморена да селектирам информацията.  Hug

# 426
ЗДравейте момичета..!
Извинявам се че така се вмъквам в темата,но много търсих из нета и нищо не намерих по въпроса който ме интересува.
Та значи...- от 7 месеца имам синя карта а от един месец вече съм омъжена.
Как мога да присъединя съпругът ми и може ли това да стане от БГ,тъй като сега сме в БГ.
Кой формуляр се попълва?
Той също има пълна година работа в УК,но вече 6 месеца нямаме отговор.Дали сме адрес на наши познати,да пратят документите там,но все още нищо,затова вече се чудя как да го присъединя към моята синя карта.
МОля Ви който знае нещо по въпроса нека сподели.
Благодаря Ви Simple Smile

# 427
ами то и двата начина са еднакви - попълваш формуляра, пращаш до Шефийлд и....чакаш. на кое от двете основания ще кандидатства е без значение за срока на обработка. но нали знаеш, че във вашия случай /съпруг/а на човек притежаващ пълни права/ правото на работа се получава по подразбиране и синята карта само го доказва. тоест картата в случая не е разрешение, а само потвърждение на вече възникнало право. с 2 думи - той има право да работи и без картата. за това съм 100% сигурна, тъй като бях пращала запитване по имейл до Шефийлд за сходен случай и така ми отговориха.

# 428
  • UK/София

Мери,nana_cool  , благодаря!nana_cool , поздравявам те за новата ти работа и за успехите с адаптацията, научаването на езика и всичко което постигна.Браво - помня, че не беше лесно!Информацията която ми даваш е супер полезна.
 При нас историята с директорката става много интересна.Във вчерашното писмо тя беше написала, че ако искаме среща с нея може да си запишем час.Днес рецепционистката отиде да я попита за час и тя я върна обратно да  предаде думите"Аз няма да си променя мнението, няма смисъл от час за среща".Пак отиде рецепционистката с мола за среща и тя пак отказа.Трети път отиде горката жена и директорката склони за среща в понеделник.Отношението е отвратително и обидно.Рецепционистката под секрет заяви, че наистина на доста деца им се разрешава холидей и тя започна да ни обяснява за по-евтините билети  и че причината за отказа бил това.Но след като разбра причината и 8-те дни отсъствие остана изненадана.Но англичаните са си артисти, вродено им е.И така ще чакаме понеделник.
 Изчетох някои предишни теми, но не помня кой питаше дали в Англия вадят сливици.Да, вадят. Simple SmileИзвадиха ги на големия ми син (в БГ му бяха махнали вече третата) и от 1,5г. малкият ми син е под наблюдение в болницата.Следят как му се развиват сливиците и сме в готовност всеки момент да му ги махнат.И на двамата решението се взима не на база боледуване, а огромните размери на сливиците.Ясно е, че има ужасни последствия от тях.

Ell, на София промени ли й се прическата?Винаги като се сетя за нея и се усмихвам, тя ми е бебе фаворит!
  Мари, много съжалявам за кошмарите през които сте минали!Дано занапред с Али да се радвате само на здраве и положителни емоции! Heart EyesИ дано в Англия да се чувстваш по-добре от Испания.Все пак носталгията беше голяма!

# 429
Момичета, ходили ли сте на holiday caravanas park? Чудя се дали е готино и дали си заслужава. Видях в интернет доста паркове, но не знам дали са така хубави, както изглеждат на картинките и дали са реални условията, които описват. Ако имате опит, моля споделете Laughing.

Става въпрос за лятото (за 3-4 дни), когато искрено се надявам да е по -топло и да е някъде на юг.

# 430
Ние имаме един такъв парк с каравани в нашия район. Аз лично никога не бих отишла, с малко дете пък съвсем. Но може и да си е до човек (аз и на палатка не бих отишла, а има хора на които много им харесва)

Цветак, много се радвам че се запознахме днес с теб Simple Smile

# 431
Биляна, благодаря!  Hug Викаш първата година можех да си кажа името, 8 години по-късно си знам и адреса.  Mr. Green  Laughing Самоирония. Да не го приемеш като заяждане.  Hug (гони ме параноята вече в тоя форум)
Абе, тая ваша директорка... Thinking Върти ми се нещо в главата да се подговиш за понеделник, но ще ти пиша на лични да не спамя излишно.

Скоро писах, че съм почти, но от днес вече официално съм Дженерал Адвайзър в бюрото.  bowuu Не, че това променя по някакъв начин отношението ми към работата, но пък колко хубаво ще стои в сивито ми.  Whistling

# 432
Golden , и аз никога не бих отишла на палатка, дори и без дете. Още като бях ученичка/студентка не ми беше в кръвта. Нооооо, тези каравани изглеждат като хотел-имат 2-3 спални,кухня, санитарен възел,  ТV и т.н, пише че имат всички удобства + забавления за децата Rolling Eyes
Не е идеята да те убеждавам, просто си се чудя, дали наистина е така. Аз по принцип съм привържъник на "бетон и стъкло", т.е. където и да съм , да има всички удобства. Joy

# 433
Привет!!!  Grinning Да се запиша и аз .Приемате ли новодошли  Laughing

# 434
Ех, zira, в много хубав град живееш  Wink

.... 8 години по-късно...

...може да се гордееш със себе си  Heart Eyes
Браво!

Общи условия

Активация на акаунт