Великобритания - тема 41 Зелено пролетна

• 60 870
  • 732
  •   1
Отговори
# 465
Честит 1-ви юни!!! Децата са нашето богатство! Да са ни живи и здрави! Щастливо детство на всички деца!!!
Мари, проверявах всички близки училища до нас и това е най-доброто. То си е училище и към него нърсери, като повечето, така като гледам. Надявам се даже после там да продължи. По дадените статистики и по това, което видях на пръв поглед за сега е добре, но най-ясно ще стане все пак като започне. Иначе за след училищните занимания - аз съм за! Зависи какво му харесва на детето. Моите племенници също живеят тук, по-големи са от моето дете и ходят на такива занимания. Майка им ги пробва в няколко курса докато се установи къде им харесва най-много. Големия ходи на карате, а малката на танци и плуване. (Към всяко училище мисля има различни курсове.) Доволна е много, а и аз мисля, че е добре за децата. Моята задължително ще я запиша и аз.
Елица-сестрица, много хубава снимка!
Радда, аз преведох и легализирах всякакви документи. Само имунизациите не съм. Лекаря ми ги записа на латиница и удари мокрия печат. Иначе аз тези агенции си имам едно на ум! Имай предвид, че става много трудно, още повече, ако мъжът ти и той от скоро е тук. Повечето, да не кажа и всички искат доход 1 год. назад, за да видят дали ще се справя с наема. Успех! Дано извадите късмет и си намерите това, което търисте!
Весел празник ви желая, изпълнен с усмивки!!!

# 466
Честит 1ви Юни на всички деца,малки и големи Laughing

Мис Файн аз съм в постоянен стрес че пак съм изпуснала някое писмо от училище Crazy В старото училище ме подсещаха с СМС ама сега йок Crazy.

Мари има читави клубове след училище където наистина правят нещо и такива - губи време. В старото училище от клубовете нищо не ставаше. Нито научаваха нещо, нито се състезаваха. Аз бях записала Боян на футбол, просто за да потича още час след училище на въздух с деца. Сега в новото училище клуба по шах редовно ходи на състезания и има 11от 12 победи. Хора скоро ще има концерт, но не в училището, а в някаква зала. Музикантите също си имат представления. Отбора по плуване също ни е силен. В общи линии най от директора зависи. Питай на място.

Приятна събота и неделя Sunglasses

# 467
  • Bristol
Момичета има ли някоя от вас, която да носи лещи.Да я поразпитам на лични нещо  Embarassed
И аз в групата на носещите  Laughing
Днес осъзнах, че много сме се изложили в градината на малката. Били са ни дали писмо, че вчера е имало голямо тъжество по случай юбилея.
О, а аз преди повече от 10 години и да се опитвах да чета не разбирах много. Като новопристигнал емигрант, нищо не знаещ за живота тук, ниско ниво на английския бях спретнала синът да посреща кралицата с българското флагче  Embarassed
Вече съм в час, по-добре късно от колкото никога и сега търся тематична идея за сладкиш, баш за 4ти. Организираме събиране, всеки носи по нещо, ще отбележим юбилея както се подобава, с британски флагчета този път   Mr. Green
Иначе майките от нашето училище са супер отзивчиви и като ме знаят, колко съм отнесена и няколко дини под една мишница се опитвам да нося, редовно ме подсещат за разните мероприятия  Heart Eyes
Маpи, за клубовете винаги съм се водила от това детето какво иска. Те си избират според това, кое им е интересно или къде са се записали приятелчетата. Дали ще научат нещо вече си зависи от водещия клуба, но и да не научи е прекрасно място за социализация и игра след училище Flutter

# 468
Merry  аз съм абонирана за едно списание Cake Decorating и има специално издание за юбилея.Има интересни идейки, ако искаш погледни в страницата им  Peace

Иначе за лещите аз питах вече на лични, но не беше нещо сложно.Просто мисля да сменя очилата с лещи и исках да знам дали е по-добре, как се свиква с поставянето и разни ей такива Simple Smile

# 469
Здравейте, отдавна не съм се включвала. Днес успях да свърша всичко което си наумих и даже ми остана време да по прочета форума.
Нашата принцеса расте ли расте, нямам идея какво ще правя като проходи, не се спира. За последните 4 седмици е качила около 250гр. Яде нормално, но не се спира. Започна да си лапа пръстите на краката. Опознава си краката  Grinning Simple Smile  Много е хитра отсега. Мрънка нещо и като й обърна внимание на секундата се е ухилила. Какво да я правя не мога да й устоя и си я гушкам.
Такива бебешки истории от нас.
Дано скоро пак ми остане време да ви чета и пиша.

# 470
Ех, забравих Честит празник на малките ни съкровища. Нека растат много щастливи!

# 471
Честит празник на всички малки и големи деца Simple Smile здраве, щастие, успехи и мноого обич ви желая на всички  Hug  bouquet  bouquet

# 472
Днес летя за България да прибера хлапетата Simple Smile толкова да мразя да летя Sad полетът сам по себе си е ок, но чакането  на сто опашки докато се качиш е кошмар.
Докато чакам на поредната опашка се занимавам да познавам кой е българин и кой е англичанин. Имам много висок процент на успеваемост Simple Smile

# 473
Момичета, утре ще ходя до Нотингам с една нощувка, малко за почивка.

Имате ли идея какво да видя като забележителности за 1 ден? Аз погледнах в гугъл, но там има ужасно много информация.

# 474
Един прозаичен въпрос за "Чайлд бенефитс" : Трябва ли да пращам паспорта на детето?

В сайта пише, че искат акт за раждане- оригинал и паспорт. Но ние пътуваме често, а до колкото знам процедурата отнема доста време..Има ли алтернативен вариянт?

МНОГО благодаря за вниманието!!!   bouquet

# 475
Здравейте отново, пак ми остана малко време за вас.
Чудех се вие като сте си ходили с малко по-големи бебета да кажем на 1г., как процедирахте със седалката за колата. Ние си ходихме тя беше на три месеца и беше лесно с коша, но скоро ще го сменяме със седалка, а пък планираме да си ходим. Тя ще е на 8м, някъде и се чудех, дали можем да вземем седалката с нас или да си търсим в БГ.
Може и да ви се стори странен въпроса, но нещо не мога да го измисля как ще стане точно.
Благодаря ви предварително!
Londra аз доколкото помня като подавах документи като си роди малката искаха само акт за раждане, даже аз не съм изпращала акт за раждане защото още не го бяхме изкарали. Формата която попълваш мисля, че всичко е написано. Ето и тук можеш да видиш http://www.hmrc.gov.uk/forms/ch2-online-stubb.htm#2
А това е формата която трябва да попълниш http://www.hmrc.gov.uk/forms/ch2-online.pdf
Дано съм била от полза!
Как ми липсва слънчевата седмица дето мина, дано скоро пак има толкова слънце
Приятна почивка!

# 476

Londra аз доколкото помня като подавах документи като си роди малката искаха само акт за раждане, даже аз не съм изпращала акт за раждане защото още не го бяхме изкарали. Формата която попълваш мисля, че всичко е написано. Ето и тук можеш да видиш http://www.hmrc.gov.uk/forms/ch2-online-stubb.htm#2
А това е формата която трябва да попълниш http://www.hmrc.gov.uk/forms/ch2-online.pdf
Дано съм била от полза!

Много благодаря за отговора  Hug Обаче моят син е роден в Бг  Thinking Тогава как ли седят нещата?

# 477
изпращаш паспорта и акта за раждане с рекордед деливъри, вътре слагаш надписан плик, предплатен, пак рекордед и след около 1-2 седмици ще ти върнат нещата обратно. аз януари подадох така, мн бързо ми върнаха документите - след около 1 седмица. после се попълва още една форма, а парите получих след около 2 месеца, като автоматично бяха бекдейтнали за 3 месеца назад и общо ми изплатиха за 5 месеца накуп. извинете че пиша така разбъркано, но 2-те фурии само ме дърпат  Laughing

Последна редакция: нд, 03 юни 2012, 17:11 от E.L.

# 478
изпращаш паспорта и акта за раждане с рекордед деливъри, вътре слагаш надписан плик, предплатен, пак рекордед и след около 1-2 седмици ще ти върнат нащата обратно. аз януари подадох така, мн бързо ми върнаха нещата.

Много благодаря   bouquet

# 479
Лондра, да, точно както казва Е.Л. е. Много бързо връщат документите, ползвай препоръчана поща, защото са документи! После другите писма и формуляри си се точат повечко време.

ГДобринова, аз понеже не можах също да го измисля и в крайна сметка имаме столчета тук, имаме и в България. Можеш да питаш авиолиниите, с които ще летите, или внимателно им прочети изискванията за нестандартен багаж и разпитай приятели в България да ви услужат със столчета за датите на пътуванията и за други пътешествия из страната също.

Много благодаря за мненията за следучилищните клубове и хор!

Общи условия

Активация на акаунт