Великобритания - тема 41 Зелено пролетна

• 60 905
  • 732
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте, момичета!

Дано да сте имали един много слънчев и ведър 24 Май! Много исках да стигна до форума и да ви поздравя, но не насмогнах. Ето като закъснял поздрав към всички, които се гордеят с писмеността си и културата, нещо много мило от един любим архив: http://www.lostbulgaria.com/?p=5257 И това също: http://www.lostbulgaria.com/?p=5251

Поздравления за всички, които имат нови бебчета в семействата си, да им растат здрави! Варнагърл, четито ти бебче и на теб! Да растете здрави и да се гледате с любов!

Зира, влизай без да чукаш! Simple Smile

Биляна, много мило ми стана от думите ти. Благодаря! Нашето оплакване от неземно компетентното поведение на лекаря е задвижено. Чакаме резултата от проверката след около седмица- две. Много ми е интересно какво ще пише вътре. Много интересен въпрос си поставила, аз изобщо не бях чувала за такива 14 дни, дано да ви дадат разрешение и да пътувате спокойни. И на мен причините ти ми звучат добре. Може би да ѝ обясниш на директорката какъв важен християнски акт е кръщението, как вие сте кръстени, женени в църква, как кръстниците могат само на този ден и т.н. (например). Разбирам ги и тях, нали това им е един от показателите към Офстед, но дано да не ви развалят плановете. Вие искали ли сте друг семестър дни за по-ранен полет? Да знам и аз занапред как да постъпвам. И да, определено излизам от Мадрид вече, забравям го, почти година вече сме на английска земя и полека-лека напредвам пак към вътрешното си спокойствие. Колко много само ви плаках тогава... Hug

Две-три интересни неща да споделя от последните седмици при нас. Може да е от полза на някого като информация:

В училище ни организираха "отворени врати". Можехме в рамките на час и половина да гледаме какво правят децата в класната стая (подготвителен клас). Нямаше демонстрация на това как учителката си води класа - какво им говори, как те питат. Не. В класната стая на 7-8 различни маси и къта бяха подредени различни занятия. Децата могат да се заседят колкото време пожелаят и където пожелаят. Масите с писането и четенето бяха празни (намери римите и запиши на дъската; напиши всички думички от пиесата "Гръфало", които знаеш; бъди наблюдател и записвай всичко, което виждаш наоколо). Имаше маса с огромна игра "змии и пързалки" (за трениране на числата). Имаше кът с дървени фигурки на Свети Георги и други персонажи по английската притча, децата да разказват историята. Кът с импровизиран пазар. Кът с макарони насипани в легени (уж за броене, ама никой не броеше, а пресипваха от пусто в празно). Кът с "оцвети и изрежи маска на Гръфало", където беше голямата блъсканица. И всички останали бягаха като свободни електрони из градината. Полезно беше да се види, оформя някаква мерителна единица в главата ми.

В петък говорих пред 55-60 деца за България като част от седмицата "Един свят" в училището. Счетох го за добър знак на 25 май, май ще се спогодим някак си с Англия пак. Приятели фотографи ме запасиха с вълшебни снимки на водопада Крушуна, Чудните мостове, Белоградчишките скали. Момченцата пощуряха по маскарада с кукерите, едва ги укротихме и им взехме камбаните от ръцете. А момиченцата до едно искат сега да са царици на Казанлъшката роза. Особено като знаят как тя мирише. Simple Smile И всички много харесаха мечките и вълците. Една асистентка се престраши да поиска да види отблизо снимките на златните ни съкровища. Ако на някого потрябват материали на такава тема, пишете ми, с радост ще ги предоставя за ползване, доста неща насъбрахме в процеса на подготовка. И тази година няма да ми се разминат пещерите с моята дъщеричка.

Днес ходихме на летния панаир в училище. Аз нали се бях заканила да не ходя повече по места, където хората се отървават от боклуците си у дома. Е, отидохме. Парите щели да отидат за ново покритие на част от люлките. Трябва подкрепа, няма как.

Май на добре вървят нещата, взех да посвиквам.

Хубава неделя на всички и добра седмица преди ваканциите!

# 436
 nana_cool - честито !!!
днес имахме разкошен ден на слънце в най-близкия парк, децата дори се топнаха в едно поточе  Grinning
и да ви кажа за нашия у-щен прием - нали имах късен апликейшън и получихме грешно писмо, на което аз реагирах с имейл, та за 3 дни ни пратиха 3 различни писма с 3 различни оферти, като на финала с последното писмо се озовахме с дабъл офър  Laughing - като едното от предложените места е точно в у-щето, което ми беше 1-во желание  newsm44. а само пред 2 дни ми отговориха че там няма места  Thinking

# 437
  • Нотингам/Пловдив
Прибрахме се от БГ след едноседмичен супер приятен престой Simple Smile За отсъствията по време на училище мога само да споделя че е трудно но не е невъзможно.Моите деца отсъстваха миналата седмица.Малката имаше разрешение за 3 дни ,а като попитах какво ще правим с другите 2 казаха ами просто тогава ще отсъства без разрешение.За каката ми казаха че официално няма как да ми разрешат,ходих в училище да се видя с служителката която отговаря за присъствията и се разбрахме че ще отсъства по този начин за първи и последен път( в смисъл по средата на никое време да се ходи до Бг)

# 438
Здравейте момичета, не съм се разписвала отдавна, но реших да напиша два-три реда и после да се върна да чета.

Ние сме добре. На Яна превръзката и махнахме на 23ти и от тогава не сме се прибрали. Сега трябва да я карам да я ползва и да разтривам. От вторник тръгва на градина newsm44

Това прекрасно време ми действа страхотно. Започнах да спортувам Joy Понеделник с приятелки на Зумба, а сряда и петък фитнес.

Тази събота и неделя беше страхотна. В събота 4 кокошки Crazy с общо 7 деца (едната няма още) откарахме в парка и горите от 10 до 6. Ние се търкаляхме и говорихме за какво ли не, а децата тичаха, ритаха топки, играха на войници, строиха къщи с пръчки и чаршафи и какво ли още не. Днес спретнах пак кутиите с храна, метнахме се на колелата и от 11 до 6:30 карахме, стигнахме до Портишхед. Кеф. Дано се задържи така.

Желая ви приятна и успешна седмица!

# 439
  • London
Здравейте мами,
Предварително се извинявам, че нахлувам с въпрос. Изяснявам си логистиката на нашето пътуване.
Става въпрос за лимитите за багаж и по специално детски колички.
Предстои ми да летя сама с близнаци на 3г и мисля да им взема количката, за да не ги гоня по летището. Дали ще ми направят проблем? Полетът ще е от БГ до Гатуик и като знам на Г колко се ходи по ръкава...А там ще може ли да ми изкарат количката приоритетно от самолета и да ми я дадат за да ги возя до Паспортна проверка?
Изхождам че плащам седалки, пълен билет за двете деца, а ще бъдем само с един куфар.
Също мога ли да взема отделни чанти с ръчен багаж (3 броя) за мен и всяко от децата? Това ще са по някоя играчка, връхна дреха вода, бисквити, такива работи.
Благодаря за всякакви мнения.  bouquet

# 440
Момичета, как се казва четка за боя за коса на англ.? Донесох си боя от БГ , но забравих да си взема четката за боядисване. И откъде мога да намеря?

# 441
  • Лондон/Пловдив
future74 ами аз знам DYE BRUSH може и по правилно име да си има  Blush ако наблизо имате Паундланд или 99 п магазини там съм виждала . Сега видях в ибей ако не намериш може от там да си поръчаш
http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-4-PC-HAIR-BLEACHING-COLOURING-DYE- … sh=item2a1cd15cf1

# 442
Момичета, как се казва четка за боя за коса на англ.? Донесох си боя от БГ , но забравих да си взема четката за боядисване. И откъде мога да намеря?
Boots имат... мисля че съм виждал и в Теско.

# 443
Bean по принцип багажа зависи от компанията. Куфара -  трябва  да си провериш килата,  на ръчен багаж всеки от вас има право, независимо от компанията. Що се отнася до количката, мисля че имаш право на такава, но за по-сигурно си питай. Дали ще ти я дадат веднага като слезеш от самолета не знам. На мен веднъж ми я дават на пистата, веднъж я пускат с другия багаж Crazy Лек път!

# 444
  • London
Шу, мерси! То на Гатуик се излиза директно в ръкава. Абе законтрям до стюардесите и не излизам докато не ми докарат количката. Mr. Green Кой не е гонил два дзвера той не знае...

# 445
Здравейте! След месец и аз ще съм във Великобритания. Още не съм мама,но се надявам да ме приемете във вашата тема Wink
Аз ще работя като Au pair за едно семейство в Bromley. Това ще ми е първото излизане извън България и съм малко притеснена. Ще се радвам ако споделите  кое ви е било най трудно при  сблъсъка с английската култура и  да ми дадете съвет от опит ,ако има също някой отишъл като Au pair. Основното ми притеснение е, че имам само основни познания по езика,но се надявам да го науча  бързо като съм в англоговоряща среда. Ако всичко е наред от септември ще посещавам колеж в Bromley и ще се радвам да се запозная ако има други българи наблизо.
Аз ще се грижа за 4 годишно момиченце и може с някой от вас да се засичаме в училището или парковете Grinning

# 446
# 447
  • UK
да,аз го видях във вестниците.много тъжно...

# 448
Тъжно не, ами.... Sad Да почива в мир.  Flowers Rose

# 449
Тъжно не, ами.... Sad Да почива в мир.  Flowers Rose
Много тъжно наистина.Карате да се чудиш какво са правили родителите на детето ... никъде не бяха споменати.

Общи условия

Активация на акаунт