Великобритания - тема 41 Зелено пролетна

• 60 897
  • 732
  •   1
Отговори
# 450
Golden, пише че детето е било с пояс отвято на вътре, а Пламен е видял/чул майката да вика за помощ. Редактирам се (ако някой беше успял да прочете първото което написах) . Не става ясно майката дали е била на брега или с детето вътре и просто вятъра и течението са го отнесли без тя да може да реагира. Както и да е. Да не задълбаваме в темата, че и без друго си е трагедия от където и да го погледна.  Hug

Утре съм на интервю за местният вестник.  hahaha  Ще пишат за доброволците в бюрото, че и аз там барабар Петко.

# 451
Момичета, за да се вземе синя карта, ако си емплоии са необходими 12 фиша от заплата или 365 дни. Питам, защото мъжът ми ще вземе 12 заплата през август, но 365 дни прави през септември.

# 452
Привет момичета.Ние се завърнахме от Русия преди седмица и нещо, но бях заета да се любувам на една прекрасна новородена госпожица.Прекарахме наистина страхотно, видяхме невероятни неща.Ако някой иска да прочете в последните му публикации има разказчета.И снимки има много във фейса( писана съм Елица Вълчева-Цветкова Elitsa Tsvetkova).

Аз искам да питам нещо за пътната такса.Като купихме колата казаха, че е платена за 6 месеца.Това беше края на януари, началото на февруари.Та трябва ли отида да питам за точната дата или ще ни намерят от DVLA за новото плащане newsm78

Спокойна нощ на всички   bouquet

# 453
  • Манчестър
Момичета, за да се вземе синя карта, ако си емплоии са необходими 12 фиша от заплата или 365 дни. Питам, защото мъжът ми ще вземе 12 заплата през август, но 365 дни прави през септември.

И как става това на практика.......? Даи дати на започване на работа , колко често му плащат(месечно, , седмично, 4 седмици и тн). Изискването е за 12 месеца емплоимент, които дефакто той ще ги направи през Септември.....

# 454
Здравейте!
Бързам да се похваля, че нас ни приеха в първото желано nursery.  Grinning Grinning Grinning
Така се радвам, нямам думи да опиша колко много, а аз не се надявах много много и то точно в това Simple Smile Сега ще чакам писмо с точни инструкции какво ще й трябва и кога й е първия ден. В тази връзка исках да попитам дали ще трябва да е с униформа или униформите се слагат когато започва преучилищна?
Мари, много хубави неща си разказала за вашето училище, най-хубаво ми стана, че децата се радвали и нашата култура, а тя никак не е бедна!
И аз четох за българското момче спасило дете. Мир на прахта му! Това е наистина героично!

# 455
Ave, започнал е на 12.09.2011 и на края на месеца е взел първата заплата (не пълна, разбита се, но има фиш).

Затова, ако се преброят фишовете , стават 12 през август. Работи на пълен работен ден 40ч/седмично. Всеки месец му е платено до сега.

# 456
Ave, започнал е на 12.09.2011 и на края на месеца е взел първата заплата (не пълна, разбита се, но има фиш).

Затова, ако се преброят фишовете , стават 12 през август. Работи на пълен работен ден 40ч/седмично. Всеки месец му е платено до сега.

Трябва да е работил 12 месеца без значение колко броя фишове има за това време. В инструкциите за попълването на документите е подчертано че става въпрос за работа без прекъсване в продължение на една година . Фишовете са един от начените да докажеш че наистина си работил, но техният брой не е определящ.

# 457
Елица-сестрица, В.В. сподели че си и била от голяма помощ, хубаво е че има примери, които да ооровергаят прословутото "българите в чужбина не си помагат "

Пътната такса изтича в края на месеца, който ви е отбелязан на такс диска на стъклото на колата. Ако сте си сменили вече V5   документа да е на ваше име и адрес ще ви изпратят напомнящо писмо един месец предварително.

Честито на приетите в детски градини и училища, на нас ни е още много далеч, но от сега се вълнувам Simple Smile лек ден и дано не са познали за днешния дъжд, че ми се излиза следобед.

# 458
Елица-сестрица, В.В. сподели че си и била от голяма помощ, хубаво е че има примери, които да ооровергаят прословутото "българите в чужбина не си помагат "

Пътната такса изтича в края на месеца, който ви е отбелязан на такс диска на стъклото на колата. Ако сте си сменили вече V5   документа да е на ваше име и адрес ще ви изпратят напомнящо писмо един месец предварително.

Честито на приетите в детски градини и училища, на нас ни е още много далеч, но от сега се вълнувам Simple Smile лек ден и дано не са познали за днешния дъжд, че ми се излиза следобед.

Hug
Тя ми е много, много близка приятелка и за нея бих направила всичко.А това, че съм й помогнала с бебка си беше голямо удоволствие  Heart Eyes
Мерси за инфото за таксата.Аз не се и бях сетила да видя на стъклото на колата какво пише  Crazy

Да ви споделя една снимка от крайбрежната ни алея

# 459
Здравейте, отдавна не съм писала  Heart Eyes
След около две седмици тръгваме към Лондон и възникват много въпроси. Бихте ли ми казали акта за раждане на детето необходимо ли е да е преведен и легализиран?
Към тези, които скоро се местиха - от известно време си пиша с агенция, която ни препоръчва апартаменти. Понеже до края на юли трябва задължително да сме се пренесли в самостоятелна квартира в близост до хубаво училище имате ли впечатления от добри агенции, които да ми препоръчате, взимат ли високи такси за това, че намират апартаменти? Приемам съвети всякакви в тази сфера  Hug
Благодаря.

# 460
Елица-сестрица, много хубава снимка Simple Smile англичаните са големи майстори в създаването на такива красоти.

# 461
Наистина си е произведение на изкуството.Не знам до колко се вижда на снимката, но на живо всеки един детайл е изпипан до съвършенство.Вярно е че си ги бива.

Момичета има ли някоя от вас, която да носи лещи.Да я поразпитам на лични нещо  Embarassed

radda аз преведох и легализирах всички документи преди да пристигнем-актове за раждане, дипломи, свидетелство за брак, имунизационен картон.......
За агенциите нямам много поглед.Нашата e Robert Allen и сме много доволни.Платихме 100 и няколко паунда за услугата и това е.Знам, че в някои агенции се преподписва договора всеки 6 месеца и за услугата се плаща.Но не съм сигурна дали е условие на хазяите или на самата агенция.А и никой не е идвал да гледа как поддържаме жилището, но ние се познаваме с хазяите и си кореспондираме с тях.

# 462
Елица аз нося лещи, не много редовно вече, но преди бях редовна. Да се грижиш все така за малката принцеса, преди малко я видях, кукличка е  Heart Eyes
  Ние сме добре, малката от един месец и половина не е боледувала, пу пу. Намерих една билкова аптека тука, с много компетентна жена. Даде ни нов имуностимулатор и спряхме кравото мляко по нейна препоръка и направо детето ми е друго. Не боледува, не плаче, спи спокойно, слуша много. Но и зъби нови не са избивали, та да видим как ще  е като пак я почнат.
  Днес осъзнах, че много сме се изложили в градината на малката. Били са ни дали писмо, че вчера е имало голямо тъжество по случай юбилея. Трябвало е да е облечена като принцеса, снимали се ги за месния весник. Моя мъж е над тия неща, нестига, че не ми е казал, ами и писмото не ми е дал. Та моето кюфтенце беше с потури и тениска...Голям срам, а дори имам и нова принцеска рокля, която се чудих кога ще облече. Още по ми е тъпо, че ние сме единствените чужденци в това нърсери и сигурно сме били единствените неуважли празника  Crazy Добре, че поне малката не разбира, че си представям, ако разбираше, че само тя не е принцеса в този ден какъв цирк щеше да е...  Rolling Eyes

# 463
Радда, актът за раждане на детето трябва да е преведен, нашият е и легализиран. Но ако не успееш да го преведеш в България, мисля, че и тук има агенции/преводачи, които ще ти го преведат (възможно е и към посолството да превеждат). Но провери за по-точна информация или другите момичета ще ти кажат.

За агенциите за наемане на жилище, не искам да те плаша, но ние 2 пъти вече се установяваме в Англия и винаги е много трудно и бавно за жилището. В хубав квартал, с хубави училища, на сравнително поносима цена (близо до Лондон) жилищата се харчат като топъл хляб. Единият път чакахме 3 месеца, докато се освободи желаната къща, вторият път беше малко по-лесно. На място се търси най-добре, интензивно, следиш няколко сайта, звъниш на момента за оглед (не отлагаш), предварително се подготвяш за района и ако харесаш нещо - взимай. Специално за добрите училища, много родители търсят точно там жилища, така че много добре се организирайте.

Радост YT, някои градини имат униформи, някои само блузки с логото на градината, други са си със свободни дрешки. Те ще ти дадат инструкции, както и от къде да купите униформата. Раничка с дрешки за преобличане, на някои места искат и памперси (ако не сте научени още), евентуално бутилка с вода. Всички дрешки трябва да са с надписано името на детенцето (обувки, шапки също). Можеш да пишеш с химикал по етикета или да си поръчаш надписи с името на детето, има такива фирми, произвеждат. Дано да му е хубава градинката на детенцето!

Мис Файн, радвам се, че не боледувате! А принцесената рокля ще имате и друг повод да облечете, пък без повод принцеса си е дори още по-хубаво!

Искам да питам майките на ученици нещо. В нашето училище гледам народът ще се избие да си записва децата в следучилищен клуб, безплатен (т.е. май една лира се плаща), който трае 30 или 40 минути. Водят ги самите учители. Готварство, арт, компютри, религия, еко и хор. Питането ми е записани ли са ви децата в такива клубове и защо най-вече - заучава ли се нещо конкретно там за 5 посещения общо, заради проявен интерес на детето или това е просто възможност децата да се задържат още 30-40 минути в училище? А пък съвсем най-конктретно ме интересува нечие дете ходи ли на такъв училищен хор и какво да очаквам там - заучават се детски съвременни песни или религиозни, ходи се на състезания с други училища, мероприятия, т.е. приучава ли към някаква култура на пеене - с разпяване и т.н. или се събират дечицата, пеят 5-6 песнички и хайде после по къщите? Ще питам учителката на хора, разбира се, но искам да събера мнения предварително.

Хубави диамантени празници ви желая!

# 464
Елица, аз нося лещи. Имам дълъг стаж в това отношение. Кажи с какво мога да помогна?

Общи условия

Активация на акаунт