Великобритания - тема 41 Зелено пролетна

• 60 775
  • 732
  •   1
Отговори
# 660
  • Bristol
ev:), честита ти работа! Все от някъде трябва да се започне! Аз започнах като кеър асистант Wink От всяка работа научаваш по нещо и те обогатява  Hug

nana_cool, късмет на интервюто! Но наистина, какво е това интервю по нощите Wink

Биляна, завидях ти! Така ми се играе волейбол  Rolling Eyes Но ми даваш идея да потърся любителски отбор в района, дали ще има инфо в нета по въпрос? За баскетбола знам сайтовете на професионалните и любителските лиги по обясними причини, но за волейбола не съм се замисляла  newsm78 Мъжът ти дали има инфо?

adi11, много стриктни са при вас! В нашия район по принцип си пише, че ще изискват доказателства за адрес, ако имат съмнения. И посещения съм имала от началното училище, но беше представено по-скоро уж като запознанство, не проверка на адрес  Thinking Едната учителка си играеше с малката, а другата разговаряше с мен. Тази която играеше непрекъснато нещо си отбелязваше в тефтера. Кара Ели да рисува, даде й ножички да реже и тн.

А ето една новина, която ако успеят да я реализират ще рефлектира върху сегашните малчугани Plans for O-level-style exams to replace GCSEs. Тъкмо си мислех, че съм хванала цаката на GCSEтата и те ще ги сменят  Crazy

# 661
  Ох, почнах да се обеснявам като Ев вече  Mr. Green Hug
  Ев успешна работа, дано ти хареса  Simple Smile Чакаме разказче  Simple Smile

хахаха това си го заслужавам ... ама се опитвам по малко да пиша и все за някоя глупост се сещам и не мога просто Simple Smile
Благодаря за добрите пожелания на всички ви Simple Smile
Като за пръв ден беше ... хмм ... интересно. Малко тренинги какво се прави по време на пожар, безопасност на труда, какво да правим в случай на терористична атака (олимпийския огън щял да минава точно пред хотела в скоро време и твърдят, че това можело да предизвика терористични атаки в хотела) и така. Тренинга по почистване обаче беше много по-интересен. Влизам в стаята със супервайзърката и тя обясни кое как и защо. Първата стая само гледам - хвана момичето една хавлия и мина всички огледала с нея, после праха, пренесе се в банята. Пръска там с каквото имаше под ръка и отново всичко се мина със същата кърпа + накрая пак с тази кърпа изми и подсуши една изцапана чаша за кафе и една лъжичка и ги върна на мястото им при другите чаши в стаята. А мен като ми стана смешно, но ми се размина само с крива физиономия и никакви коментари. Та все съм чувала, че Holiday Inn имат ниски стандарти, но чак с една и съща кърпа да изчистиш тоалетната и после чаша от която се пие ?!?!?
Но поне персонала е ОК. Много сърдечно ме приеха като разбраха, че съм женена за поляк, т.е. 3/4 бяха полякини и другото малко англичани за цвят.
Абе като за пръв работен ден е по-добре отколкото очаквах и за колкото се бях настроила Simple Smile

От мен лека и лек ви уйкенд Simple Smile

# 662
# 663
  • UK
ev:) Виждаш ли, че работата е полезна. Току-що спаси някоя от нас от потенциален хепатит или E.coli инфекция  Joy Продължавай да пишеш, винаги ти чета историите с удоволствие  Hug

# 664
  Ев браво  Simple Smile Но забрави да споменеш, че въпросната хавлия е използваната от клиентите  Laughing Аз нали съм камериерка и готвачка в един хотел, та може да ви напиша книга...Но ще ви откажа и от заведенията за хранене, трябва само в къщи да си седите  Crazy Аз чистя с възглавници и гледам да са тези, където не е спано на тях, че другите ме е гнус да ги пипам. И мия в кухнята с течаща вода, за ужас на аланглетата  Simple Smile

# 665
Никога не съм обръщала внимание, като публикувате координати на фирми, които носят багаж до България. А трябвало..
Много ви моля за телефон на проверена такава. Една детска количка може да ми се наложи да пратя.
Май тези, които пътуват от Манчестър, ще са ми най-удобни. Но ако трябва и до Лондон ще се занеса след уговорка.

Тази вечер заточих аланглето в спалнята и си облякох роклята, ей-така да се повръткам  Blush
Много са свежи шапките, избирайте !!!
Наплюхме си и три ресторанта, ще ги наобиколим за вечеря идните седмици.

Дори и не се замислям кой как поддържа чистота, знам, че е трагично и иначе трбява да се затворя в камера  Crazy

# 666
 Ев браво  Simple Smile Но забрави да споменеш, че въпросната хавлия е използваната от клиентите  Laughing Аз нали съм камериерка и готвачка в един хотел, та може да ви напиша книга...Но ще ви откажа и от заведенията за хранене, трябва само в къщи да си седите  Crazy Аз чистя с възглавници и гледам да са тези, където не е спано на тях, че другите ме е гнус да ги пипам. И мия в кухнята с течаща вода, за ужас на аланглетата  Simple Smile

А не съм забравила Simple Smile Стандарти си имат все пак хората Simple Smile Хавлиите използвани вече от гостите се ползват само за подсушаване на гумираната постелка от ваната. Иначе си имат нарязани хавлии за чистене на стаите и е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО за всяка стая да се използва нова хавлия - от хигиенична гледна точка, нали се сещате Grinning Grinning Grinning

А що се отнася до хигиена на такива небивалици съм се наслушала от мъжо за всичките ресторанти, в които е работил, че простооо .... наскоро се отказах да пия кафе при него (а си ми беше станало навик като съм в центъра и ми е скука нещо) - мениджъра им казал млякото, което е с изтекъл срок на годност, ако не стане на парцали като се сложи в кафето, да продължават да си го ползват докато свърши, но пък за сметка на това държи чая с изтекъл срок на годност да се хвърля Simple Smile симпатяги Simple Smile

Tolumbke, 07862251636 - Петко е човека, който можеш да потърсиш. Аз по фирмата в която работи той пращах багаж до БГ в началото на годината и останах доволна. Те имаха и сайт, но пуста му памет не мога да се сетя какъв беше. Паундче на килограм и да не е под 10 килограма. Аз им пратих до Лондон колета с DHL, преведох му паричките по сметката и всичко беше тип топ Simple Smile

# 667
Биляна, едно голямо "благодаря" от цялото ми семейство за постнатия линк и информация за волейбола, благодарение на които се сдобихме с билети за срещата България-Великобритания. Не мога да опиша каква радост е в къщи, Че ще гледаме тоЧно този маЧ, защото нали сме татко-англиЧанин, мама-българка и децата половинки. Питам ги малЧуганите кой отбор ще подкрепят сега. Големият е в българския отбор с мен, а малкия ме изгледа объркано и му казах, Че ще е хубаво той пък да подкрепя Англия заедно с татко си. Така Че сега сме на два лагера вкъщи.

Благодаря ти Биляна, Че направи едно толкова вълнуващо преживяване, каквото са олимпийските игри, още по-специално и незабравимо за мен и семейството ми. Пожелавам и на вас една незабравима Олимпиада.

# 668
... ще е хубаво той пък да подкрепя Англия заедно с татко си. .

Милото  Laughing

ev:) ,

Благодаря.

# 669
Тъй...Интервюто смея да мисля мина повече от добре и взаимно се харесахме (или поне така ми се иска да вярвам  Crazy). Друго е човек да кандидатсва за работа, която има желание да работи, и най-важното има опит в нея. Ни си забравих английският  Blush, ни се замислях как да отговарям на въпросите, нито имаше въпроси които да ме изненадат (предвид, че нямах никакво време да се подготвя). Та така, другата седмица или ще получа писмо с "благодаря ви, че опитахте" или телефонно обаждане за втора фаза пробен работен ден, дано е второто.  Praynig

Толумби, Mери, късно че жената която е била на позицията е напуснала с много малък срок предупреждение и сега собственикът върши нейната работа през деня, а тая вечер е почнал интервюта от 5 (аз бях от 6 и 30). До колкото успях да видя в папката нямаше повече от 10 листа въпросници, което ме обнадеждава, че не много хора са били викнати на интервю. Ама, аз с моите големи амбиции и очаквания, може и да виждам нещата както ми се иска, а не както реално са... Whistling Ще се разбере съвсем скоро.

Ев, май във всички хотели е така с тея кърпи. Гнусна история.  Sick Моят мъж работеше една година барман в един малък семеен хотел тук и мен ме викаха няколко пъти да замествам за чистене на стаите, когато шефката (тя си чистеше) я помързяваше. Та като те чета, същата работа беше. Аз като идиот си поисках ръкавици първият път, а то се оказа че няма, та за следващият път си носех от дома.  Crazy ББ-то в което бяхме сега в Единбург небеше по-добро. Тоя път изтеглих късата клечка за стая. Дори не беше изчистена банята от космите на предишните посетители.  ooooh!

Последна редакция: пт, 22 юни 2012, 01:20 от nana_cool

# 670
EV От теб звучи ,забавно и весело камериер ската работа .Дано не изчезва ентусиазма ти  ,докато  не изкочи нещо по-добро

nana cool [/b] дано е телефонно обаждане ,явно са ти харесали условията и работата

merrry ,svidni4ka благодаря за куража Hug

# 671
Момичета,търся квартира в Шепърдс Буш (Shepherds Bush),Лондон.
Молбата ми е да ме ориентирате къде има реални предложения за жилища под наем.
Освен в Бг хелп,къде другаде да проверя,специално за този квартал?
Благодаря!

Никой ли няма да помогне?

# 672
  • UK
Благодаря!

www.zoopla.co.uk
http://www.rightmove.co.uk/
Това са двата сайта чрез които първо си намерих къщата под наем, а после и тази, която купихме. Но си мислах, че всички ги знаят. М/у другото, когато никой не отговаря най-вероятно значи, че няма някой, който да живее там или да ти помогне с по-странична информация, отколкото в нета. Това с най-добри чувства.  Hug Честно казано на мен пък не би ми хрумнало да търся квартира в бг. хелп, дори не знаех, че има и такава опция в сайта там  newsm78

# 673
Благодаря!

www.zoopla.co.uk
http://www.rightmove.co.uk/
Това са двата сайта чрез които първо си намерих къщата под наем, а после и тази, която купихме. Но си мислах, че всички ги знаят. М/у другото, когато никой не отговаря най-вероятно значи, че няма някой, който да живее там или да ти помогне с по-странична информация, отколкото в нета. Това с най-добри чувства.  Hug Честно казано на мен пък не би ми хрумнало да търся квартира в бг. хелп, дори не знаех, че има и такава опция в сайта там  newsm78
Благодаря!
Аз пък не знаех,че ако никой не отговаря не знае,просто съм новобранец и за това!
Ей,сега ще почнат всички да пишат ,че има някъде в темата дадена информация и че ме мързи да прочета!
И аз го казвам с най-добри чувства,не искам да се заяждам,чета темата отдавна и ми е помогнала много,на всички пишешти в темата благодаря!  bouquet

# 674
  • London
Благодаря!

http://www.gumtree.co.uk

Общи условия

Активация на акаунт