Априлчета се раждат вече - всяка мама чака своето човече!

• 36 052
  • 617
  •   1
Отговори
# 480
  • Sydney
samm може, да... ще го измислим  Rolling Eyes Hug
Mia66 до коя стр. на тази тема си въвела новите бебета? да знам от къде да започна като имам време Wink
предлагам тези, които са записани, но не са се похвалили или изобщо за зачезнали да се махнат, пък после ако трябва ще ги адд-нем пак Wink
сега ще пусна една анкета, че докато изпишем тази да може да се реши новото заглавие Simple Smile

# 481
Честито на всички мами!!!

# 482
Здравейте момичета,
при нас коликите също са зверски и няма ден и нощ - когато я свият  - тогава.
Пробвах много неща - капки и какво ли не - остава си носенето и гушкането - ръцете ме болят яко Crazy
Главата ми е празна от реването и...........
Та по този повод и аз не знам по колко пъти я кърмя само мир да има.
Също не мисля да махам нощното хранене - то се оказа най-лесно - първо тя спи, изсумтява два пъти да ме събуди, вдигам тениска, цока 15 мин без да мърда заспива, не я повивам през ноща да не я будя, и тя цока към 2, и към 5 и към 7.
Но през деня няма по-дълъг сън от 40 мин, не ми остава време да се обърна Thinking
Вие гладите ли още дрешките и до кога мислите да го правите?
Не че не искам, но  с това носене - няма кога!

Към ЛЛЛ:
Понякога са ми толкова меки гърдите, че въобще не знам какво цока, но ака между 4-7 пъти.
Така ли трябва да са гърдите?

Честито на arete, dvav и Биберон81!

dvav - много мило ми стана като видях какво име сте избрали Rolling Eyes

# 483
benitabeni всички съм въвела, които са известени, изключая няколко от ФБ-групата.
Както казваш, които са зачезнали и няма инфо за тях - няма как да ги включим, като не знаем нищо за бебчетата им.
Аз не мисля, че трябва да чакаме до 50-та страница на тази тема, все пак април мина и замина .... Peace

И една щъркелова новина от вчера. Di_ е родила бебе Симона -  4кг и 52 см.
Да е здрава, много весела и да има безгрижно детство! На мама - бързо възстановяване!

# 484
Аз предлагам тези заглавия, които ми роди главата:

Априлките засмяни са вече горди мами!

За априлската дружина раждането вече мина!

Априлските мами гушкат вече свои беборани!

Девет месеца отлетяха за миг и априлчето ни поздрави с вик!

Априлската мама сменя вече памперси като съдрана!

# 485
На края на деня е, но все пак още е 5май и искам да почерпя за порасналото ми момче Румен, който днес става на 8г.Grinning

Последна редакция: нд, 13 май 2012, 08:44 от Бончил1

# 486
Ето какво изпуснах в предните си постове ..... Бончил1, ама си уцелила на вестителка, че дори и бебчето си кръстила на мен  Mr. Green Да е жив и здрав адаша, много да ви радва, и много да слуша!

И на мен ми харесват предложенията за заглавие на новата тема на всички, но смятам, че вече трябва да са насочени към Априлчетата, а не към мамите  Peace

# 487
Бончил1   - разбира се, че те помня.
Права си, че нашето състояние се отразява на бебоците.
Аз бих казала, че вече съм доста по-спокойна.
Е имам още чат-пат изблици, но това нищо не е, като се знам каква съм Sick
Аз все още се чувствам най-добе у нас , чисто емоционално, излизаме макс за час.

Отивам да лягам, че при нас утре ще е голям ден!  Grinning

Лека да ви е ноща Praynig

# 488
  • Пазарджик
...
Въпрос към ЛЛЛ: В болницата на 3 ден ми слезе кърмата. Забелязах, че оттогава под лявата мишница ми се появи уплътнение (меко е , не е твърда бучка), което намялява при сукане, но не изчезва напълно, въпреки че правя компресия на гърда. Може ли да се дължи на запушен канал и какви мерки да предприема? Минава ми идеята за преглед на мамолог, но дали при кърмене ще е целесъобразно да се мине такъв преглед?

Здравей, iasdre!

добре е, че уплатнението е меко и доколкото разбирам не болезнено. Също намалява при сукане. Това означава, че по-вероятно е да няма запушване. Възможно е, да не може да се дрениа напълно, тъй като е по-високо.

Добре е, че наблюдаваш мястото. В случай, че се притесняваш, можеш да се опита предварително затопляне на мястото, както и леки, нежни масажи от мястото към зърното преди и по време на самото сучене. Може да са кръгообразни движения или просто погалвания по посока към зърното.

...
Към ЛЛЛ:
Понякога са ми толкова меки гърдите, че въобще не знам какво цока, но ака между 4-7 пъти.
Така ли трябва да са гърдите?

...

Hadji,

това ѝ е хубавото на регулацията, че неприятното усещане от тежест и напрежение в гърдите изчезва или се появява по-рядко (малко преди обичайното време за хранене например). Чудесно си се сетила да наблюдаваш пеленките. Това е един много добър ориентир за майките, дали бебето им приема адекватни количества кърма - за 24 часа е добре да има 5-6 добре напишкани пеленки за еднокранта упореба и до 6-тата седмица по 2-3 изхождания, а след това на няколко дена поне по 1 обилно, с нормална консистенция.

В повечето случаи самото дете също показва, дали има нужда от повече кърма - най-често като суче повече.

# 489
Здравейте, момичета, накрая и мойто време дойде: родих Стела нормално, както исках, 4 190 и 51 см. Вече сме си вкъщи, кърменето тръгна доста лесно, дано така и остане, а на нея не й липсва апетит Simple Smile

Забравих да кажа: 2.05, 15:39 местно време. Дано не ни изритате от групичката, нищо, че не сме априлчета  Hug Даже ще помоля някой да ме включи във ФБ групата, на кого мога да напиша лично съобщение?

ПОЗДРАВЛЕНИЯ НА ВСИЧКИ НОВИ МАМИ! Да са ви здрави бебчетата и много да им се радвате!   bouquet

# 490
mimsat, точно такива техники прилагам: всяка вечер под душа разтривам областта, а докато бебчо суче извършвам кръгоообразни движения, като гърдата е надолу, за да може да се използва гравитацията. Нямам болка и се надявам да се справя с проблема. Надявам се, че се касае за нещо ординарно по време на кърмене, защото не съм усещала това преди. Чудя се дали може да е в резултат на по-стегнатия сутиен за кърмачки, с който бях един ден в болницата, а това подуване се появи на следващия ден, като беше болезнено, тъй като кърмата слезе.

# 491
Честито на новите мами! Да са ви живи и здрави съкровищата!

Бончил и на теб честит рожденник!
BlackFire много си продуктивна, аз едно не успях да измисля, а твоите предложения все хубави!

Сега и да ви се оплача. Ходихме днес в пирогов на хирург за пъпа- пъпна херния Sad Тия кучета мръсни ми се иска да ги осъдя от  Майчин дом дето един пъп не можаха да вържат. Така съм им бясна, че ще взема да разкажа за раждането подробно и за всичките им мизерии, поне да не се прецакват и други мами там да раждат събота и неделя, че е адска анархия.  Както и да е. Ако съм много упорита да й слагам лепенки 2- 3 месеца и пъпа вземе, че се прибере може и да не ни оперират Praynig

# 492
  • Пловдив
Честити нови бебоци мамчета! Живи и здрави малките слънца !
Бончил1 - жив и здрав да ти е рожденика и много да помага и да те слуша!!!!
Всички заглавия са хубави, каквото и да изберете важно е всички майки да се прехвърлим там  Simple Smile радостни от новите попълнения  Blush
Elena_anelE - жалко че така е станало, дано всичко да се оправи по-бързо при вас  Praynig Hug
Лека нощ на всички и Честито на именниците!!!

# 493
Лека нощ то, ама при нас е разгара на купона  Mr. Green
Цял ден кърти поспаланка, едвам я будя да смукне малко.. А стане ли 12 вечерта - на всеки час-два търси да цока, а после по час ми се пули  Crazy
Страхотен "режим" сме си хванали  Twisted Evil
На всичко отгоре си имам и свекита на гости за уикенда .. и уж да ми помагали да я "дундуркат" през деня (то си спи детето, те я ръчкат да й видели очите  ooooh!).. само дето повече се изморих, че и да дремна не можах на обед  ooooh! А свекър ми и той е овен (та особено си "пасваме" в комбинация  hahaha) Мразя гости  Whistling
Ама и мъжо има днеска имен ден.. и баткото след някой друг ден има рожден ден.. и малката да видят.. ииии.. ще го понеса някак (поне е наведнъж Sunglasses) Blush

Да почерпя за здравето на милото (и пу-пу все така да ми помага  Mr. Green)

# 494
Duhi. жив и здрав именник, да те радва и да слуша!:))
Късният ти пост ме разсмя мен още на разсъмване:)) Ама как ги измисляш и навързваш нещата - уникална си, имаш си фенка в мое лице! Пожелавам ти сили и нерви да превъзмогнеш появилите се "трудности", но най-вече бебето да стане по-активно през деня да можеш да си почиваш. И аз съм си обърнала нощите защото бебчо като ме събуди в ранни зори после няма заспиване, а през деня като го кърмя заспивам "права"Simple Smile)) Е, това е, който го е страх от мечки да не ходи в гората (важи за майките на втори деца, защото вече знаят какво ги чакаше:)))
Приятен ден и стискам палци да успееш да си починеш.

Общи условия

Активация на акаунт