Априлчета се раждат вече - всяка мама чака своето човече!

• 36 160
  • 617
  •   1
Отговори
# 465
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Честити бебета на Двав, Биберон 81 и арете!   bouquet

И аз нямам никакво намерение да махам което и да било хранене (не, че им знам бройката или часовете де), особено пък нощните хранения. На този етап точно тези сукания са много важни заради хормоните, които са отговорни за производството на млякото - нощем нивата им са най-високи и стимулацията на гърдите е най-голяма.  Peace
 Иначе, стига да не я мъчат коликите, на мен нощното кърмене не ми пречи. Аз всъщност изобщо не знам колко пъти се кърмим нощем защото бебето спи при мен и понякога май не се и събуждам да я кърмя. Знам, че имаме едно кърмене към 4-5, защото тогава ставам да пия вода (пресъхнала) и ѝ сменям пелената.

# 466
Здравейте на всички Simple Smile И аз искам да се похваля с новината за малкото ми мишленце Simple Smile Митко се роди на 30.04.2012 г. в 1.05 часа, 3440гр. и 51 см. Много съм щастлива Simple Smile Родих го нормално за около 2 часа !!! Ние сме си у нас от вчера и се кърмим когато малчо поиска Simple Smile През деня сме спокойни, но пък вечер ни е малко трудно Simple Smile Ще го преживеем някак си. Мрънкаме си, поплакваме си, но ще се справим Simple Smile  :

# 467
Здравейте  Hug

Честито бебета на  gyoreva_valentina , dvav, Биберон81 и arete!!!   bouquet  bouquet  bouquet   bouquet

Не съм писала отдавна, но се разболяхме от този гаден вирус с повръщането и разстройството - синът ми беше болен първо, после аз и таткото. За беба не знам дали я опазихме, тя и без това си повръща и ака рядко, дано й се размине.  Praynig От обезводняването яко ми намаля млякото, гърдите ми са меки и все се чудя от коя гърда да й давам... а само преди няколко дни се къпех в кърма, дано пак се възстанови.

Иначе днес бяхме на консултация, успокоих се - за 1 месец от изписването е наддала 1 160 гр. и сега е 4 380 гр. Явно се храни добре, независимо, че суче по макс. 10 мин. Храненията ни са между 8 и 7 на ден, като по-често 7. Вечер яде в 12ч. и в 4.30 -5ч., а сутринта в 7.30. През деня също прави по една 4 часова пауза. За сега не ми е проблем да я храня вечер - ставам, храня я и я връщам в креватчето й, без оригване и смяна на памперс, за да не я разбудя.
KRASI1982, педито още в началото искаше да махна яденето в 3-4 ч., за да прави 6 часова пауза, но аз не слушам.  Wink Хубаво е за лактацията да се храни нощем, докато мога ще ставам.  Peace

Persona grata - за коликите, аз съм много доволна от БиоГая. Колийв, също като тях са на ензимен принцип, действат с натрупване, трябва няколко дни да се дават без прекъсване, за да имат ефект. Както описваш, все едно е моят син, той беше така - посиняваше от рев. И какво му помагаше - денем разходки навън, а нощем само носене и гушкане...и така до 5я месец. В най-големите кризи - сешоар, спане под абсорбатора, бръмчене на прахосмукачката. Тогава най-добрите капки бяха инфакол, но не помогнаха много. Сега като питах педиатърката кои капки са на мода, тя каза за Колийв, но вика нали си знаете - всички капки са повече за успокоение на родителите, коликите трябва да се израстат. Така че търпение и спокойствие, нали знаеш, че бебето усеща когато майкате е неспокойна.  Wink

samm - за повръщането, може да пробваш да я оригнеш и пак да й дадеш да суче, от въздуха в стомаха е, Ема също ги прави тез номера. Rolling Eyes

за 40те дни - на нас сега в понеделник ни се падат - събиране вкъщи няма да има  Naughty, повечето приятелки я видяха  и донесоха подаръци вече. Не върви пак да ги събирам и притеснявам. Само ще поръчам погача "Слънце" в "100 гр. сладки" и др. събота ще я заведем на църква за чиста молитва, а и май се носеше и вино newsm78 ще се обадя да я запиша и ще питам какво точно се носи. Синът ми го водихме в Обратовския манастир "Св. Мина", за мен това е чудотворно и свещено място. Дано успея и Ема да запиша, че там винаги има много хора.

# 468
Добро утро, момичета. Сутринта храних бебка в 6,00 и от тогава 3 пъти (по)върна, въпреки че се уригнахме няколко пъти, храня я през 2ч. 30 мин, суче доста дълго време- 30-40 мин и от двете гърди, дали я прехранвам не знам?!  newsm78

# 469
  • Варна
Привет  Simple Smile
И нашите колики са много упорити, и доста си местят часовия пояс ,по едно време бяха следобедно-вечерни, сега посреднощни, често се случва и сутрин яко да го прихванат..

Нищо не давам, действам с разнасяне на ръце, успокоение на гърда-която така здраво и настървено дърпа, но пък му минава болката като е така ...и разбира се, къде без "самолета"  Laughing хвърчим по цял ден ...
Според нашата док , ако започна да давам БиоГайа трябва да го правя поне до 4ти-5ти месец...

А сешоара само като звук ли го ползвате? Понеже с баткото го ползвах и да му топля коремчето, но в тези жеги е абсурд да го загрявам допълнително бебето ....

А, още нещо-много хубаво му действа на бебето и банята с топла вода за коликите, наскоро беше много ревлив през деня, никакво успокоение ...и реших да напълня ваничката, потопих го и го държах така, докато изстине водата ...
Малко трудоемко идва по няколко пъти на ден да се прави това, но съм решила-стане ли големия зор-пълня ваната без значение,че не му е време за къпане ...

И аз не мисля да махам никакво хранене, и преди съм писала, режим наложен от майката на новородено за мен е глупост ...знам, че всички не спим и всеки е изморен,особено пък , ако има и още едно/две деца вкъщи, ама егоизма (малко груба дума,извинете) се предполага ,че трябва да е загърбен и да гледаме комфорта на бебето, не своя ...или поне не за сметка на бебето  Simple Smile

При нас кърменията минават 11-12 на ден, или поне толкова ги преброих един ден ...сега с тези колики са много повече.....

За финал-честито на новите мами    bouquet, май остана само mo_ni Simple Smile

# 470
Добро утро! И нас не ни се разминаха коликите, но Виктор се справя - баткото много плачеше и се гърчеше, а бебчо само мрънка и се свива. Давам му малко Ентереконд и Био Гая, вчера му купихме чай от копър. Но трябва да мине време. С баткото се справихме до 3 месец - да видим сега.
За кърменето - Виктор го кърмя на поискаване. Тази нощ е сукал поне 3 пъти #Crazy, ама на мен не ми пречи. Само малко ми се спи...., но ще изтраем.
Въпрос към ЛЛЛ: В болницата на 3 ден ми слезе кърмата. Забелязах, че оттогава под лявата мишница ми се появи уплътнение (меко е , не е твърда бучка), което намялява при сукане, но не изчезва напълно, въпреки че правя компресия на гърда. Може ли да се дължи на запушен канал и какви мерки да предприема? Минава ми идеята за преглед на мамолог, но дали при кърмене ще е целесъобразно да се мине такъв преглед?

# 471
Aidin, много благодаря за вниманието и подробната информация.
Вчера бяхме при педиатъра и направихме пробно кърмене- 110 мл. си хапна за половин час и то с придремки. Аз се успокоих, тъй като очаквах, че положението е доста по- лошо. И това, че реално времето за кърмене може да се съкрати на половина (от 1 на половин час) и съвета ти за по- чести кърмения доведе до следното. Реорганизирах цялото кърмене- на повикване. Щом се уморява бързо да суче по 20- тина минути колкото често си иска. Засега нещата вървят супер.
Много благодаря за подкрепата newsm51
За една седмица Силвето е наддала 110 гр., което за нас си е чудо Simple Smile
И понеже не може всичко да е перфектно сега ново 20- имаме проблем с пъпа и сме с направление за детски хирург- стискайте палци в понеделник отиваме в Пирогов да го видим тоя стърчащ пъп.

Успех на всички в борбата с коликите! На нас най- много ни помага масажче на корема по време на кърмене, почти ги предотвратява.
Samm И за качване става по същия начин (поне при нас), просто се обръщам с гръб към стълбите и пак на задни колела.

# 472
Момичета, моля за внимание!
Започвам да правя новата тема в Родени 2012г. Давайте идеи за заглавие. Ако някой иска да промени, добави, премахне нещо от инфото за бебчето си нека пише ЛС на Априлки_2012.
Благодаря!

# 473
chestiti bebcheta na vsichki!!!

# 474
Бебе Марио  Simple Smile се роди на 27.04 в 13:10 2940 грама!!!

# 475
  • Sydney
Mia66 аз съм ги докарала до някъде новите бебета, но нямах време  Rolling Eyes
lamarinka_bs Честито бебе Марио Simple Smile Да е жив и здрав Simple Smile
Честито и на Биберон81 и arate Simple Smile
samm Дано следващия път няма такива "номера"  Laughing
Хубав ден... Звярко (Ема) не е яла от 6 и нещо  Shocked

# 476
Бени, дано Mr. Green

Даже си мислех...ако нашата количка влиза в асансьора ви може да се качвам, оставяме я у вас, помагам ти да свалим твоята и после се връщам да си взема детето? Де да знам, тъпо е да не излизате, заради стълбите Rolling Eyes Няма ли някой съсед, който може да изнудим също така? Whistling

# 477
Брех никаква инициатива за заглавия, ето едно от мен:
Първа тема ний отваряме, с Априлче ще се опознаваме
И така и не разбрахме коя мама е родила последна, никой не си признава Joy
Хайде връщам се сега назад да ви чета, че прочетох набързо набързо и много не разбрах Embarassed....

ех как няма сушоар на батерии, че и навън така да се приспиваме Laughing

Момичета, при нормално раждане, откога можем да правим коремни преси?
Моя мъник започна да си намира ръцете и упорито да се опитва да ги налапа, дори когато не е гладен....май биберон трябва да му дам....колкото и да съм против. По добре от биберон да отучвам, отколкото от пръст newsm78 Я кажете вашето мнение Hug

# 478
Направих новата тема и я пуснах на ЛС към общия профил, защото ми се иска още малко бебенца да въведа, преди да я пуснем, а сега нямам време. Ако някой иска и има време може да въвежда Simple Smile
Предлагам и едно заглавие Априлчета засмени вече са в Родени!

laguna със сигурност има още някоя неродила мама, или поне непохвалила се, но като гледам обсъжданите теми са свързани с бебоците, та е време да се местим.

# 479
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Здравейте!  Hug

За новата тема, ако искате може да изчакаме да изпишем тази и тогава да я пуснем. Така ще имат време всички, които искат да се обадят, че са родили.  Peace

Ето заглавие и от мен:

Април вече изтече, тук е априлското човече!  и Априлските мами щастливи, гушкат бебета гушливи!

За коликите и Мая я мъчат. Тази нощ и сутрин беше голямо пънене, гънене и рев, чак и на нея и кръвна пъпът. Нямам идея нормално ли е и дали не е опасно, ама за сега не ми се вижда сериозно.  newsm78
 Освен това днес я премерих да видя как върви и е качила 500гр за 2 седмици от изписването, та сега е към 4400, ама пък тя много спадна в родилното, само колко е дълга не знам, но бодитата за новородено са и къси.  Laughing

За разходките, тези дето още нямате колички, развалени са асансьорите или изобщо нямате такива, защо не излизате със слинг? Аз Мая редовно сия нося в него, хем и количка имам ама като я почнат коликите следобед слинга е единственото спасение - хем тя си спи на цица, хем си я нося, хем са ми свободни ръцете да гоня Стоян, че той си е свободен електрон.  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт